در گفتگوی اخبار قرآنی مطرح شد؛
نقش خانواده و مسئولان در فراگیری علوم قرآنی
پژوهشگر قرآنی و معاون آموزش و پژوهش دانشگاه قرآن و حدیث گفت: برای فراگیری و آموزش علوم قرآن و حدیث در سبک زندگی اسلامی، هم خانواده و هم مسئولان نقش دارند و آن چیزی که اولویت دارد، جهتگیری حکومت و مسئولان است.
به گزارش خبرنگار
گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام احمد غلامعلی در گفتگوی اخبار قرآنی به نقش و ضرورت فراگیری علوم قرآن و حدیث در سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و افزود: اگر انسان در سبک زندگی خود بر اساس نقشه راهی که خدا برای همه ما قرار داده عمل کند، علاوه بر پیشرفت در زندگی دنیایی و دوری از آسیب های آن، از جهت معنوی هم پیشرفت خواهد داشت.
وی بیان کرد: خداوند می خواهد انسان بدون آفت رشد پیدا کند، پس اگر بتوانیم برای رشد خود از قرآن استفاده کنیم به مراتب بهتر است.
حجت الاسلام غلامعلی اضافه کرد: امام رضا (ع) می فرمایند:« قرآن کلام خداست، از آن این طرف و آنطرف نروید و هدایت را برای رشد در غیر قرآن جستجو نکنید و اگر این کار را انجام دهید یقینا گمراه می شوید.»
این پژوهشگر قرآنی گفت: قرآن و روایات کاملا ظرفیت فرهنگسازی دارد، اما همانطور که امیرالمومنین(ع) می فرمایند باید آنها را به نطق بیاوریم و از آن استفاده کنیم.
حجت الاسلام احمد غلامعلی با اشاره به اینکه باید مسئولان دغدغه آموزش علوم قرآن و حدیث را جدی بگیرند زیرا به فرموده رسول الله(ص) قرآن از هر چیزی غیر از خدا بالاتر است افزود: به نظر می رسد توجه به این موضوع در دولت ها یکسان نیست، زیرا هروقع به آن توجه بیشتر شود، اثر آن هم دیده می شود، درست مثل دوران دفاع مقدس؛ این فرهنگ قرآنی بود که رزمندگان را نگه داشت و آنها را به یک الگو تبدیل کرد.
وی بیان کرد: برای فراگیری و آموزش علوم قرآن و حدیث در سبک زندگی اسلامی، هم خانواده و هم مسئولان نقش دارند و آن چیزی که اولویت دارد جهت گیری حکومت و مسئولان است؛ باید همه مسئولان و مردم برای عمل به قرآن بایکدیگر یکدل شوند.
معاون آموزش و پژوهش دانشگاه قرآن و حدیث گفت: از سال 1395 مرکز توسعه و پژوهش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاه های مختلف دعوت کرد و درس های حدیثی را به دانشگاه قرآن و حدیث واگذار کرد.
حجت الاسلام احمد غلامعلی با اشاره به همکاری مسمتر دانشگاه قرآن و حدیث با وزارت علوم درباره بازنگری سرفصل ها درسی بیان کرد: در حال حاضر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، هزار عنوان درسی را برای بازنگری به دانشگاه ارسال کرده است.
وی گفت: در خصوص توسعه آموزش علوم قرآن و حدیث رشته ای با عنوان «روانشناسی مثبت گرا» با رویکرد اسلامی طراحی شد.
حجت الاسلام غلامعلی یکی دیگر از برنامه های دانشگاه قرآن و حدیث را همگانی سازی احادیث دانست و افزود: برای این کار دوره های آزاد طراحی شد که تاکنون حدود حدود هزار نفر از جمله دانشجویان، طلاب و عموم مردم در این دوره شرکت کردند.
معاون آموزش و پژوهش دانشگاه قرآن و حدیث گفت: فارغ التحصیلان دانشگاه در خیلی از دانشگاه های کشور به عنوان اعضا هیئت علمی و برخی دیگر در دانشگاه قرآن و حدیث به عنوان همکار فعالیت دارند.