در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟
تقویم تاریخ؛ از وفات عموی پیامبر (ص) تا شهادت باکری
امروز چهارشنبه، ششم اسفند سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با دوازدهم رجب سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با بیست و چهارم فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی ( ششم اسفند ) به شرح زیر است:
وفات عباس ابن عبدالمطلب، عموی پیامبر(ص)
۱۴۱۰ سال پیش در چنین روزی، دوازدهم رجب سال ۳۲ هجری قمری «عباس ابن عبدالمطلب»، عموی پیامبر اسلام (ص) و یکی از بزرگان قریش وفات یافت.
وی به حسن سلوک و عقل و ذکاوت مشهور بود. برخی از مورخین معتقدند عباس ابن عبدالمطلب پیش از هجرت پیامبر اکرم (ص) به مدینه، مخفیانه اسلام آورد و اخبار تحرکات مشرکین مکه را به اطلاع ایشان میرساند. عباس ابن عبدالمطلب، در سال هشتم هجری قمری به مسلمانان پیوست و پس از فتح مکه، از سوی رسول گرامی اسلام حضرت محمد (ص)، عهده دار تامین آب برای زائران خانه خدا و آبادانی آن شد. عباس ابن عبدالمطلب همچنین در بعضی از جنگهای پیامبر (ص) با مشرکان، در کنار دیگر یاران پیامبر (ص) حضور داشت و با شهامت جنگید.
درگذشت ابوحذیفه، راوی حدیث و اخبار تاریخی
۱۲۳۶ سال پیش در چنین روزی، دوازدهم رجب سال ۲۰۶ هجری قمری «ابوحذیفه» (Abu Hozayfe)، راوی حدیث و اخبار تاریخی و داستانهای پیامبران درگذشت.
او مدتی را در شهرهای مکه و مدینه به سر برد و به فراگیری حدیث مشغول شد. ابوحذیفه راوی احادیثی معتبر بود. یکی از تالیفات مهم او «المبتداء» نام دارد که درباره خلقت انسان و داستانهای پیامبران است. همچنین شرح روایتی از امام جعفر صادق (ع) درباره معراج رسول اکرم (ص)، از دیگر آثار با ارزش او به شمار میرود.
مرگ لطفعلی خان زند و پایان سلسله زندیه
۲۳۳ سال پیش، در روز دوازدهم رجب سال ۱۲۰۹ هجری قمری با مرگ «لطفعلی خان زند»، دوران سلسله زندیه در ایران به پایان رسید. این دودمان پادشاهی را «کریم خان زند» در سال ۱۱۶۵ ق پایه گذاری کرد و خود را «وکیل الرعایا» (نماینده مردم) نامید و کوشید تا مردم در آسایش و آرامش زندگی کنند، اما جانشینان کریم خان بیشتر به نزاع بر سر قدرت پرداختند. به همین دلیل حکومت زندیه تضعیف شد و رقبای آن از جمله «آغا محمد خان قاجار» قدرتمندتر شدند. لطفعلی خان زند آخرین پادشاه زندیه، جوانی شجاع و درستکار بود که با وجود رشادتهای فراوان، به علت نداشتن تجربه مغلوب آغا محمد خان شد و پس از تحمل شکنجه فراوان، به قتل رسید.
آغاز جمهوری دوم در فرانسه
۱۷۳ سال پیش در چنین روزی، بیست و چهارم فوریه سال ۱۸۴۸ میلادی به دنبال قیام مردم فرانسه و برکناری لوئی فیلیپ پادشاه مستبد این کشور، حکومت موقت یا دومین دوره جمهوری فرانسه آغاز شد.
در تاریخ فرانسه از این حکومت به نام حکومت روزنامه نگاران نیز یاد میکنند، زیرا یازده روزنامه نگار جمهوریخواه به ریاست آلفونس دو لامارتین، شاعر و نویسنده فرانسوی، این حکومت را اداره میکردند. در دسامبر سال ۱۸۴۸، انتخابات برگزار و لوئی ناپلئون برادر زاده ناپلئون بناپارت به ریاست جمهوری برگزیده شد. وی در سال ۱۸۵۲ علیه جمهوری خواهان کودتا و مخالفان را سرکوب کرد و خود را امپراتور فرانسه خواند. به این ترتیب، جمهوری دوم فرانسه فقط چهار سال دوام آورد.
آتش بس میان مصر و رژیم صهیونیستی در جزیره رودس
۷۲ سال پیش، در روز بیست و چهارم فوریه سال ۱۹۴۹ میلادی قرارداد آتش بس و متارکه جنگ بین نمایندگان مصر و رژیم صهیونیستی در جزیره رودس از جزایر دریای اژه به امضا رسید.
شایان ذکر است پس از تشکیل دولت صهیونیستی در فلسطین اشغالی درسال ۱۹۴۸ میلادی، مصر همگام با برخی از کشورهای عربی به جنگ با رژیم صهیونیستی پرداخت. نیروهای این رژیم با حمله به قوای متفرق اعراب که فاقد تجهیزات پیشرفته بودند، وارد خاک مصر و لبنان شدند و نیروهای کشورهای عربی را شکست دادند. سرانجام جنگ در ژانویه سال ۱۹۴۹ میلادی خاتمه یافت و با دخالت سازمان ملل متحد در بیست و چهارم فوریه همان سال، قرارداد ترک مخاصمه میان مصر و رژیم غاصب صهیونیستی منعقد شد و سایر کشورهای عربی نیز با آن موافقت کردند. براساس این معاهده، نوار غزه در غرب فلسطین اشغالی به حاکمیت مصر درآمد.
شهادت حمید باکری، از سرداران برجسته سپاه پاسداران
۳۷ سال پیش در چنین روزی ششم اسفند سال ۱۳۶۲ هجری شمسی "حمید باکری" قائم مقام لشگر ۳۱ عاشورا و از سرداران برجسته سپاه پاسداران، در چهارمین سال جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، به شهادت رسید.
او نقش موثری در پیروزی رزمندگان ایرانی در مقابله با ارتش رژیم بعثی صدام داشت. حمید باکری پس از رشادتهای فراوان در عملیات خیبر در جزایر مجنون به شهادت رسید.