"سنجد" برای ترمیم شکستگی، ترک استخوان و پوکی استخوان بینظیر است؛ پودر هسته سنجد، غضروفساز بوده و برای ترمیم مفاصل و کمردرد میتوان آنرا با شیر میل کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، سنجد یکی از میوه های بسیار مفید است که طبع خشک و سردی دارد.
این میوه پر خاصیت از زمانهای بسیار قدیم توسط ایرانیان مصرف می شود و در اعیاد سنتی جایگاه خاصی بر سر سفره های پذیرایی داشته است. سنجد با نام علمی «Elaeagnusan gastifolial» است و در صنایع دارویی، بهداشتی، غذایی، عطرسازی و چوب مورد استفاده قرار می گیرد.
3نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که 2نوع هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجود می باشد.
درخت سنجد هلاگنوس به دلیل میوه های درشت، قامت بلند، برگ های پهن و نداشتن خار به درخت سنجد هیپورفیا برتری دارد.
اثرات ضدالتهابی و ضد درد در سنجد
مطالعات مختلف تاثیر عصاره سنجد در درمان درد و التهاب را نشان داده است. فلاونوئیدهای موجود در سنجد نقش اصلی این درمان را بر عهده دارند.
مطالعات علمی نشان داده است که عصاره زیتون در بهبود و کاهش درد و التهاب استئوآرتریت زانو در زنان تاثیر قابل توجهی داشته است.
به طور کلی مهمترین کاربرد پزشکی این میوه، تاثیر ضد درد آن است.
به همین دلیل برای افرادی که دچار نرمی استخوان و پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است.
سرماخوردگی
خاصیت ضد درد و التهاب سنجد ثابت شده است، علاوه بر این سنجد یک دیورتیک طبیعی است که با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک می کند.
سنجد دارای خاصیت درمانی برای رفع تکرر ادرار در زنان و مردان است.
خواص ضدباکتریایی
عصاره موجود در سنجد با جلوگیری از رشد باکتری ها، آنها را متوقف می سازد. زیرا این عصاره تاثیر آنتی بیوتیکی دارد.
ضد تومور
کبد چرب
عصاره سنجد در داروهای قارچی به یک بهبود دهنده زخم معروف است.
علاوه بر خاصیت درمانی کاهش دهنده التهاب، قابلیت بهبود و درمان زخم نیز از مهمترین خواص سنجد محسوب می شود.
عصاره میوه سنجد در بسته شدن سریع محل زخم به خوبی تاثیر می گذارد.
آرامش عضلانی
مطالعات مختلف بر روی موش ها نشان داده است که عصاره سنجد مانند داروی دیازپام عمل می کند و موجب آرامش بدن می شود.
جوان سازی پوست صورت
ویتامینC بسیار و آنتی اکسیدان های موجود در سنجد موجب افزایش کلاژن می شود و در نتیجه به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی آن کمک می کند.
مفید برای پوست و مو
محققان با آزمایشات خود اثبات کرده اند که عصاره برگ سنجد در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از کروم، از موش ها محافظت می کند.
این عصاره با ترکیبات شیمیایی خود از سلول های موش محافظت می نماید و با تولید رادیکالهای آزاد، استرس را برطرف می کند.
رفع تهوع و استفراغ
مکانیسم مهار صفرا در سنجد باعث می شود که معده تقویت شده و از بروز تهوع و استفراغ جلوگیری می کند.
افرادی که دچار حالت تهوع صبحگاهی هستند و مزه دهان آنها تلخ است مانند افراد صفراوی با مزاج گرم وخشک، بهتر است پس از بیدار شدن از خواب دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند.
این خاصیت برای زنان باردار که حالت تهوع دارند بسیار مفید است.
سنجد هم چنین برای رفع سموم معده و روده بسیار مناسب است.
رفع سکسه
برای برطرف نمودن سکسه، یک لیوان شیر را به همرته 50عدد سنجد میل کنید.
خواص سنجد برای دیابت
تاثیر سنجد بر دیابت بسیار زیاد نیست. اما می توان به جای استفاده از قند و شکر و شیرینی، از سنجد استفاده کرد.
البته نباید در مصرف سنجد زیاده روی نمود.
روزانه می توان 1قاشق غذاخوری پودر سنجد و یا یک چهارم لیوان ، سنجد خشک میل کرد.
درمان اسهال
البته مصرف بیش از اندازه سنجد در دوران بارداری مناسب نیست.
زیرا با افزایش مقدار کلیسیم بدن، حجم استخوان و غضروف ها کاهش می یابد.
سنجدبا مزاج کودکان سازگاری بسیار دارد زیرا اطفال دارای حرارت زیاد مزاجی هستند، به جای تنقلات بی ارزش و مضر، به کودکان سنجد دهید.
سنجد با دارا بودن کلیسیم بسیار، باعث تقویت و بهبود رشد استخوانها می شود.
بنابراین مصرف روزانه 20تا50 عدد سنجد توسط کودکان، بسیار مفید است.
علاوه بر آن، ویتامینC موجود در سنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان می شود.
خواص پودر سنجد
پودر سنجد دارای مواد مغذی و ویتامین های فراوان مثل ویتامین k، ویتامین c، غنی از کلیسیم و آنتی اکسیدان های طبیعی بسیاری است.
پودر سنجد دارای خواص بسیار زیادی است که درمان آرتروز، روماتیسم و پوکی استخوان که چهارمین عامل مرگ و میر در جهان است، مهمترین خاصیت آن است. همچنین سنجد برای ترمیم شکستگی و ترک استخوان،نیز تاثیر بسیاری دارد.
برای تهیه پودر سنجد بهتر است از پوست و گوشت و هسته آن استفاده شود .
تعدادی سنجد را به وسیله آسیاب برقی به صورت پودر تهیه کنید.
روزانه یک قاشق غذاخوری از پدر را در یک لیوان شیر مخلوط کرده و با اضافه کردن کمی عسل آن را شیرین کنید، سپس به عنوان یک میان وعده و یا قبل از خواب شبانه آن را میل کنید.
این ترکیب تاثیر فوق العاده ای در درمان پوکی استخوان و درد مفاصل به ویژه در مفاصل زانو دارد.
برای درمان سریعتر، به مدت 15روز مداوم، به صورت ناشتا این ترکیب را میل کنید.
هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن، ساخت غضروف و درمان آرتروز بسیار مفید است.
به همین علت بهتر است به همراه پوست و گوشت میوه سنجد آسیاب شود.
سنجد نیز میانند هر خوراکی دیگری دارای عوارض می باشد.
مثلا مصرف سنجد ممکن است موجب یبوست، حصبه، سو هاضمه، عفونت روده ای و آمبولی می شود.
به همین دلیل افرادی که دچار این عوارض می شوند باید با نظر پزشک سنجد مصرف نمایند.