عادت خوردن غذا در هنگام کار با رایانه آثار منفی زیادی دارد که چاقی، داشتن انتخابهای غذایی ناسالم و احساس سیری نکردن تنها برخی از آنها هستند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، خوردن غذا در هنگام کار با رايانه به عادت نسبتاً رایجی بدل شده است. این اتفاق در هر موقعیتی ممکن است رخ دهد: در محل کار وقتی که سعی داریم ناهار خود را هر چه سریعتر تمام کنیم یا شبها که میخواهیم فیلمی تماشا کنیم. با این حال، این عادت آثار منفی زیادی دارد که باید به آنها توجه داشته باشیم. چاقی، داشتن انتخابهای غذایی ناسالم و عدم احساس سیری تنها برخی از آنها هستند.
خوردن غذا هنگام کار با رايانه چه خطراتی دارد.
۱- میتواند باعث نفخ و سوء هاضمه شود
برای اینکه مواد غذایی به درستی هضم شوند باید هنگام خوردن غذا بنشینیم و آرام باشیم. جویدن با دقت مواد غذایی به تبدیل شدن تکههای بزرگتر به تکههای کوچکتر کمک میکند، امری که هضم مواد غذایی را تسهیل میکند. وجود هر گونه دستگاه الکترونیکی حواس ما را از چیزی که میخوریم و نحوهی خوردن مان پرت میکند و این مسأله بعدتر برای ما مشکل ساز خواهد شد.
۲- متوجه نمیشوید که چقدر خورده اید
انجام همزمان چند کار تمرکز را دشوارتر میکند؛ بنابراین ممکن است زمانی که کارتان زیاد است و مشغول هستید، توجه کافی به مقدار غذایی که میخورید نداشته باشید.
مانند مشکلی که در مورد غذا خوردن در هنگام تماشای تلویزیون وجود دارد، خوردن غذا در هنگام کار با رايانه هم ممکن است باعث شود کالری دریافتی تان بیشتر از چیزی شود که خودتان قصدش را دارید.
۳- تند غذا میخورید
آهسته غذا خوردن برای سلامت ما مفیدتر است، به خصوص از جهت گوارش، وزن و تغذیه. تند غذا خوردن باعث میشود کالری بیشتری دریافت کنید. به همین دلیل است که هنگام غذا خوردن باید رايانه خود را کنار بگذارید و روی غذایی که میخورید تمرکز کنید.
۴- کمتر احساس سیری و رضایت میکنید
وقتی غذای خود را جلوی رايانه میخورید، احتمالاً بیشتر به آنچه که روی صفحهی رايانه در حال رخ دادن است توجه میکنید تا غذای خود؛ بنابراین ندانسته بیشتر میخورید و نه مزهی غذا را میفهمید نه آن را به درستی حس میکنید. آنطور که تحقیقات نشان میدهد این امر باعث میشود احساس سیری و رضایت کمتری نسبت به غذایی که میخورید داشته باشید و از نشانههایی که میگویند به اندازهی کافی غذا خورده اید غافل بمانید.
۵- ممکن است در خوردن غذاهای ناسالم زیاده روی کنید
یکی دیگر از دلایل اینکه نباید جلوی دستگاههای الکترونیک، چه تلویزیون و چه رايانه، غذا خورد این است که ممکن است کمیت را به کیفیت ترجیح دهیم؛ و مواد غذایی فرآوری شده یکی از اصلیترین انتخابها در چنین موقعیتهایی به نظر میرسند، چون خوردن آنها راحتتر است. به علاوه، این روزها همه جا پر از تبلیغاتی است که ما را تشویق به مصرف غذاهای ناسالم میکنند، امری که میتواند اثر منفی داشته باشند و به رژیم غذایی ما صدمه وارد کند.
۶- ممکن است بیشتر تنقلات بخورید
تحقیقی نشان داد خوردن غذا در هنگام کار با راينه تمایل به خوردن را در ساعات بعدی روز بیشتر میکند. شرکت کنندگانی که ناهار خود را هنگام بازی با رايانه میخوردند مقدار شیرینی که نیم ساعت بعد میخوردند بیشتر از آنهایی بود که وقتی ناهار خود را میخوردند چیزی وجود نداشت که حواس آنها را پرت کند.
دانشمندان به این مسأله «حافظه غذایی» میگویند. خوردن غذا در هنگام کار با رايانه باعث میشود تقریباً فراموش کنیم که غذایمان با چه چیزهایی درست شده بود و ممکن است بعدتر دلمان بخواهد کمی دیگر هم غذا بخوریم.
۷- این کار به خصوص برای کودکان بسیار مضر است
این روزها بسیاری از کودکان به دستگاههای الکترونیک اعتیاد پیدا کرده اند و پدر و مادرها سرگرم کردن بچهها با پخش کارتون برای آنها را راه نجات خود میبینند، به خصوص در مورد بچههای بد غذا. این شیوه شاید کار غذا دادن به کودک تان را راحتتر کند، اما تبعات منفی دارد. این کار باعث ایجاد همان عادتهای بد غذایی میشود که بسیاری از بزرگ ترها گرفتار آنها هستند، مثل پرت شدن حواس در هنگام خوردن غذا یا پرخوری. اما از بین بردن این عادتها در بچهها بسیار دشوارتر خواهد بود.