بیشتر بدانیم:
راهکارهایی برای تغذیه صحیح دانش آموزان
برای تامین انرژی مورد نیاز کودکان در مدرسه باید از گروه نان و غلات استفاده شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: برای تامین انرژی مورد نیاز کودکان در مدرسه باید از گروه نان و غلات مانند نان، برنج و ماکارونی در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود.
عاطفه کهنسال افزود: مصرف بیسکوییت، کیک، کلوچه و شیرینیها که به عنوان میان وعده مصرف میشوند بخشی از انرژی مورد نیاز کودک را تامین میکنند.
وی اضافه کرد: تنقلاتی مانند برنجک و گندم برشته نیز در تامین انرژی روزانه این کودکان نقش دارند و چربیها مانند روغن، کره، خامه و سرشیر برای کودکان مدرسهای منبع تامین انرژی هستند و باید در برنامه غذایی روزانه در حد متعادل گنجانده شوند.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: در صورتی که انرژی مورد نیاز از طریق کربوهیدراتها که بیشتر در نان و غلات وجود دارد و چربیها که منابع تامین کننده انرژی هستند تامین نشود، رشد کودک مختل میشود.
کارشناس تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، با اشاره به اینکه انواع مواد غذایی که در بوفه مدرسهها عرضه میشود، نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش آموزان دارد، افزود: مسوول بوفه مدارس بهتر است مواد غذایی مانند ساندویچ نان و پنیر، نان و تخم مرغ (به صورت بهداشتی تهیه شده و بسته بندی شده است)، شیر، بیسکوییت، کلوچه و کیکهایی که کد بهداشتی و پروانه ساخت دارند، انواع تنقلات سنتی (نخودچی، کشمش، خرما، انواع خشکبار) انواع میوهها که کامل شسته شده است، انواع آبمیوههای بسته بندی شده، بهداشتی و دوغ، را به دانش آموزان عرضه کنند.
عاطفه کهنسال تاکید کرد: باید ازعرضه انواع پفک ها، یخمک، نوشابه، آدامس، شکلات و هر نوع محصولات غذایی بدون بسته بندی، بدون پروانه ساخت، کد بهداشتی و نداشتن تاریخ مصرف در بوفه مدارس جلوگیری کرد.
وی بیان کرد: از آنجا که عادتهای غذایی از کودکی شکل میگیرد، اصلاح عادتهای غذایی این دوران میتواند از بروز بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی و عروقی، افزایش فشار خون، بعضی از سرطان ها، افزایش چربی خون و دیابت در بزرگسالی پیشگیری کند.