به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، مسعود احمدی حاجی به فعالیت ۶ واحد مرغ اجداد استان اشاره کرد و گفت: ظرفیت واحد مرغ اجداد در استان ۴۷۰ هزار و ۱۴۰ قطعه است.
او با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰۹ واحد مرغ مادر با ظرفیت ۶ میلیون و ۴۳۱ هزار و ۹۲۰ قطعه در استان فعالیت دارند، ادامه داد: دو هزار و ۲۹۲ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت ۴۱ میلیون و ۸۲۲ هزار و ۵۱۷ قطعه در استان فعال است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران به ۴۴ واحد موسسه جوجه کشی در استان اشاره کرد و گفت: ۳۸ واحد فعال کارخانه خوراک دام در استان وجود دارد که برای تامین نهاده مورد نیاز واحدهای مرغداری فعالیت دارند.
احمدیحاجی به فعالیت واحد مرغ لاین در بابلکنار اشاره کرد و افزود: این واحد از ظرفیت بالقوهای برخوردار است که بعد از انقلاب اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: مجتمع مرغ لاین بابلکنار ظرفیت قطع وابستگی ایران از کشور انگلیس را دارد و با توجه به مشکلات تحریمی، امروز همه مسئولان ارشد کشور به اهمیت سرمایه گذاری در این مجتمع پی برده اند
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی تصریح کرد: سالانه ۶۶۵ میلیون و ۲۳۴ هزار و ۸۹۸ قطعه جوجه یکروزه در استان تولید میشود و مشکلی در تامین جوجه یکروزه استان وجود ندارد.
این مسؤول به واحد پرورش و اصلاح نژاد مرغ بومی استان اشاره کرد و افزود: در این واحد تا ۲۹ نسل در اصلاح نژاد مرغ بومی مانند سن بلوغ، درصد جوجهریزی و تفریغ آن در استان کار شده است.
احمدیحاجی به اشتغالزایی در صنعت طیور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۲۳ هزار نفر به طور مستقیم در صنعت طیور استان فعالیت دارند.
تولید بیش از ۵ هزار و ۲۴۰ تن عسل در استان سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه سالیانه ۵ هزار و ۲۴۲ تن عسل در استان تولید میشود، افزود: برای تولید این میزان عسل ۶ هزار و ۶۳۹ نفر به طور مستقیم در حرفه زنبورداری مشغول فعالیت هستند.
احمدیحاجی خاطر نشان کرد: مازندران از جمله استانهایی است که از مراتع و گیاهان دارویی خوبی برخوردار است که زنبورداران میتوانند از این منابع خدادادی برای تولید عسل استفاده کنند.
وی افزود: در مازندران به دلیل تنوع گونههای گیاهی، تنوع تولید عسل وجود دارد.
فعالیت ۵۹۰ واحد پرورش گاو و گوسفندسرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۳۷۷ واحد صنعتی گاوداری با ظرفیت ۲۹ هزار و ۶۵۰ راس گاو و ۲۱۳ واحد گوسفندداری صنعتی با ظرفیت ۵۰ هزار و ۲۶۱ راس در استان فعال است که در تامین گوشت قرمز نقش دارند.
احمدیحاجی افزود: در حال حاضر ۷۰ هزار و ۸۷۹ تن گوشت قرمز در استان تولید میشود.
او تصریح کرد: تلاشمان این است واحدهای دامداری را در استان به سمت صنعتی شدن ببریم و به همین منظور در دامهای سبک با وارد کردن نژادهای پرتولید و چندقلوزا در حال فعالیت هستیم تا بتوانیم آن را در استان گسترش دهیم و دامداری را برای روستاییان به صرفه کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به سنتی بودن ۸۵ درصد واحدهای دامداری، برای ساماندهی آن در برنامههای بلند مدت، کوتاه مدت و میان مدت اقدام کردیم تا بتوانیم با وارد کردن ژنهای خوب و تکنولوژیهای جدید صرفه اقتصادی را دامداریها شاهد باشیم.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: مازندران از جمله استانهای برتر در تولید گوشت سفید در کشور است و ۶۵ درصد فرآوردههای طیور استان به خارج استان صادر میشود.
این مسؤول ادامه داد: در حوزه طیور گوشتی، مرغ مادر و گاو شیری صنعتی مشکلی در تامین نهاده نداریم.