معاون وزیر ارشاد: مردم نقش مهمی در پیدایش، استمرار و تثبیت انقلاب اسلامی داشتند و جایگاه اصلی متعلق به خود مردم است.
وی گفت: فعالیت و حرکت امام خمینی یک شور و شعور عظیم را ایجاد کرد و نتیجه و برکات آن هم اکنون در فضای گسترده منتشر شده است.
معاون فرهنگ و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امام خمینی (ره) در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری بزرگان انقلاب زمینهای را فراهم کرد که مردم به میدان آمدند و در حقیقت فرهنگ انقلابی دستاورد فعالیتهای آگاهانه و هوشیارانه خود ملت ایران بود که باید این جریان ادامه پیدا کند تا به نتایج دلخواه برسیم.
فقهی زاده در پاسخ به سوال دیگری درباره این آیا ما بعد از ۴۲ سال از پیروزی انقلاب توانستیم فرهنگ قرآنی را در بین آحاد جامعه گسترش دهیم؟ تاکید کرد: بدون شک یکی از اهداف متعالی انقلاب اسلامی کسب استقلال و نفی سلطه بر بیگانگان بوده و قطعا یکی از آموزههای قرآنی که به راحتی از قرآن و حتی از تفسیر علامه طباطبایی برداشت میشود، شرط نفی غلبه کافران بر مومنان است که منوط به پایبندی اهل ایمان و جامعه ایمانی به لوازم ایمان چه در قبل از انقلاب و چه در مراحل تثبیت و استمرار انقلاب است.
وی گفت: برای رساندن این انقلاب به قیام جهانی حضرت امام حجت (عج) باید لوازم ایمان در سطح جامعه اجرایی شود.
معاون فرهنگ و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مردم نقش مهمی در پیدایش، استمرار، تثبیت انقلاب اسلانی داشتند و جایگاه اصلی متعلق به خود مردم است و هرگاه انحراف از این راه ایجاد شود باید از خواست مردم و با تلاش مردم برای نهادینه کردن ارزشهای دینی که به خطا رفته بهره ببرید.
فقهی زاده با بیان اینکه فرهنگ هم اساسیترین نقش را متعلق به مردم میداند، تاکید کرد: باید زمینه بسط عدالت و گسترش ارزشها ایجاد شود و طبیعتا باید مردم پا به میدان بگذارند و در تاریخ انقلاب اسلامی و در تاریخ معاصر ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب اسلامی بدون شک اصلیترین نقش را در پاسداشت عناصر اصلی تشکیل دهنده فرهنگ قرآن و عترت، مردم برعهده داشتند.
مردم به میدان آمدند، هزینه کردند، جان دادند و جهاد کردند و از جان و مال خود مایه گذاشتند، هرچند دولت هم وظیفهای بر عهده دارد و آن تجمیع نیروها و جهت دهی به این فعالیتها است.
وی گفت: آنچه در انقلاب اسلامی در ارتباط با حوزه معارف اسلامی صورت گرفته عمدتا نتیجه تلاش عالمان پاک باخته و مردمان نیک نفسی بود که باید این راه را همچنان ادامه دهند.
معاون فرهنگ و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دیگری در باره این که چه برنامههایی برای سبک زندگی اسلامی و ترویج فرهنگ قرآنی از سوی معاونت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته است، گفت: ما در جمهوری اسلامی در ارگانهای دولتی وظایفی داریم که در کنار مردم میتوانیم به هم افزایی بیشتر برسیم تا آرمانهای بلند را به دست آوریم.
فقهی زاده گفت: فعالیتهای قرآنی و ترویج آن فعالیتها در آستان ظواهر قرآن کریم بسیار ارزشمند است چنانچه در فعالیتهایی مانند حفظ، تلاوت و هنرهای قرآنی میتوان در این مورد ساعتها بحث کرد، اما نباید اجرای این فعالیتها را به جای هدف قراردادن چنین فعالیتها و اجرای این اهداف در جامعه اشتباه گرفت.
وی گفت: معنای واژه فرهنگ در اصل بینش، منش و روش است و اگر فعالیتهای قرآنی، آموزشها و فعالیتهای فرهنگی و هنری فقط به بینش منتهی شود به نظر ما فرهنگ را به صورت کامل نتوانستیم در جامعه ایجاد کنیم بلکه باید هم فرهنگ قرآنی در بینش و هم در منش و هم در سبک زندگی توسعه پیدا کند.
معاون فرهنگ و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فعالان حوزه قرآنی باید برای دست یابی به فرهنگ قرآنی تلاش کنند و باید قرآنی باشیم تا بتوانیم دیگران را قرآنی کنیم، ما اگر قرآنی نباشیم، قرآنی عمل نکنیم، نمیتوانیم فرهنگ قرآنی را به وجود بیاوریم و مردم نقش مهمی در این زمینه دارند؛ همچنان که بخش مهمی از مسئولیتها بر دوش فعالان قرآنی در موسسات بی نام و نشان گمنام قرآنی در روستاها و بخشهای کوچک کشور شکل گرفته است.
فقهی زاده در پاسخ به سوال دیگری در باره این که چه فعالیتهایی برای پررنگ شدن بحث عترت شکل گرفته است؟ گفت: نامگذاری هوشمند در معاونت قرآن و عترت برای این معاونت یکی از فعالیتهای مهمی است که حامل یک پیام مهم اسلامی، تربیتی است چرا که قرآن و عترت دو میراث بزرگ جهان اسلام محسوب میشود و ما در شیعه امامیه باور داریم که ائمه منصوب خدا هستند و هر دو میراث مشترک و معنوی در جهان اسلام باید مورد توجه قرار گیرند.
وی با بیان این که هیچ کجا نمیتوان مسلمان پاکباختهای را یافت که توجهی به قرآن و عترت و حضرت زهرا (س) نداشته باشد، گفت: باید برمحتوای عترت طاهره (س) توجه شود و در همین راستا از آغاز سال ۹۹ تاکنون شاهد برگزاری دو برنامه کلان ملی یکی معرفی و انتخاب پایتخت نهج البلاغه ایران در کاشان و دیگری پایتخت صحیفه سجادیه در یزد بودیم و قرار است در روزهای باقیمانده از سال ۹۹ بندرعباس به واسطه خدمات بزرگی که به آستان مقدس امام چهارم امام زین العابدین (ع) داشته به عنوان شهر جهانی دوستدار امام سجاد (ع) معرفی شود.
معاون فرهنگ و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در نمایشگاه بین المللی سال ۹۷ و ۹۸ نخستین بار کمیته فعالی به عنوان کمیته عترت تعریف شده و تاکنون فعالیتهای زیادی را انجام داده است.
فقهی زاده تاکید کرد: نامگذاری استانها به عنوان فعالان حوزههای مختلف قرآن و عترت یک کار شعاری نیست بلکه شعار اصلی گسترش و توسعه گفتمان اسلامی و گفتمان قرآن و حدیث است که باید بر ادامه فعالیتهای این طرحهای کلان توجه شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره این که آیا هم افزایی با نهادها و ارگانهای مختلف برای تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی میتواند تاثیرگذار باشد؟ افزود: شان اصلی معاونت قرآن و عترت، شان راهبردی فعالیتهای ترویجی و تبلیغی است و ما در معاونت قرآن و عترت به عنوان کمیسیون فعالیتهای تبلیغی و ترویجی با نهادهای کلان ملی مانند صدا و سیما، حوزه علمیه واحد خواهران و برادران، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بسیاری از ارگانهای دیگر همکاری میکنیم و حدود ۱۶۰ طرح مشترک هم افزایی به اجرا در آمده است.
معاون فرهنگ و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره ثبت نام نوزدهمین دوره آزمون قرآنی گفت: ثبت نام این دوره از آزمون تا ۲۰ بهمن تمدید شد و تا صبح امروز ۱۱۰ هزار شرکت کننده به صورت الکترونیکی در رشتههای حفظ و مفاهیم قرآن و صحیفه سجادیه و نهج البلاغه شرکت کردند.
فقهی زاده در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت بیمه قرآنیان گفت: مشکل خاصی وجود ندارد و با اهتمام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان صندوق فرهنگ و هنر همکاریهایی صورت گرفته و ما از موسسات و سهمیههایی برای بیمه قرآنیان استفاده میکنیم. هرچند هم اکنون بحث بیمه شدگان قرآنی در حال پالایش است و حدود پنج هزار نفر به صورت بالفعل از بیمه قرآنی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه امسال نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در فضای حضوری وجود ندارد، گفت: از اول تا ۲۰ اردیبهشت نخستین نمایشگاه مجازی قرآن در حوزههای گوناگون برگزار میشود و در کنار این نمایشگاه جشنواره معرفی روستاهای قرآنی نیز برگزار میشود.