رئیس ستاد انتخابات کشور: نام نویسی در انتخابات ریاست جمهوری، شوراها و میان دورهای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به صورت غیرحضوری خواهد بود.
وی درباره کارتهای ملی جدید و افرادی که بدون کارت ملی هستند نیز گفت: وزیر کشور در دوره قبل دستور دادند کسانی که کارت ملی ندارند زودتر تامین شود و سازمان ثبت احوال در حال تلاش است تا این کار انجام شود.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه امیدواریم تا برگزاری انتخابات این مشکل رفع شود ادامه داد: البته از نظر احراز هویت مشکلی نداریم، چون دستگاههای احراز هویت فعال است و با کد ملی فرایند استعلام سریع انجام میشود.
وی گفت: خوشبختانه در انتخابات دوره قبل تعدادی از افرادی که احراز هویت آنها مشکل داشت، شناسایی شدند و ۹۹ و ۹ دهم درصد تایید احراز هویت داشتیم.
عرف درباره اینکه با توجه به رد صلاحیت یکی از دو نامزد انتخابات مجلس حوزه میانه و برگزار نشدن آن در مرحله دوم، انتخابات این حوزه آیا به صورت میان دورهای برگزار میشود یا دور دوم افزود: نظر فنی وزارت کشور براساس علمی که نسبت به قانون دارد، برگزاری انتخابات به صورت دور دوم در میانه است و نظر خود را به شورای نگهبان اعلام هم کردیم تا حق کسی ضایع نشود.
رییس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: شورای نگهبان موضوع را در صحن مطرح کرد که صحن این نظر را نپذیرفت و انتخابات در حوزه میانه مانند چند حوزه دیگر باید به صورت میان دورهای برگزار شود.
عرف درباره تهیه اطلس انتخابات گفت: در وزارت کشور ستاد امنیت انتخابات به ریاست معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تشکیل شده است و اعضای شورای امنیت کشور در آنجا حضور دارند و چالشهای فراروی و فرصتها را بررسی میکنند و تصمیم میگیرند.
وی افزود: به دلیل سوابق و بافت تنش زای برخی حوزهها، برنامههای خاصی برای این حوزهها در نظر گرفتیم، طرحهای امنیتی که ماهیت پیشبینی و پیشگیری خواهد داشت، تحت عنوان اطلس تهیه شده است.
معاون سیاسی وزیر کشور درباره امکان نام نویسی غیرحضوری نامزدها گفت: نام نویسی تمام داوطلبان در سراسر کشور به صورت غیر حضوری خواهد بود، برای انتخابات ریاست جمهوری ممکن است چند صد نفر نام نویسی کنند، اما برای انتخابات شوراها چند صد هزار نفر نام نویسی میکنند، برای همین واحد مربوطه در حال طراحی است تا این کار برنامه نویسی به صورت غیر حضوری انجام شود.
عرف افزود: این کمترین کاری است که در این شرایط کرونایی میتوان انجام داد و کمک کرد و امیدواریم فرایند نام نویسی کاملاً در این چارچوب انجام شود و هم مراحل تبلیغات و اجرا بابت برگزاری انتخابات هیچ هزینهای از حیث بهداشتی برای کشور نداشته باشد.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره برگزاری انتخابات (رای گیری) به صورت اینترنتی گفت: هیچ جای دنیا انتخابات به صورت اینترنتی برگزار نمیشود و اساسا امنیت در اخذ رای حرف اول را میزند و با توجه به محرمانه بودن رای ممکن نیست در فضای اینترنتی چنین کاری را کرد.
وی درباره اینکه آیا با توجه به کرونا انتخابات پستی هم خواهیم داشت، افزود: انتخابات پستی در قانون نیامده و قانون به آن اشارهای نکرده و لذا چیزی که در قانون نیامده اساس آن منتفی است.
عرف درباره نظرسنجی انتخاباتی و اظهارات وزیر کشور مبنی بر فضای سرد انتخاباتی در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: به نهادها و سازمانهای متولی نظرسنجی سفارش میدهیم تا کار نظرسنجی را انجام دهند و وقتی نظرسنجی را با چهار سال قبل مقایسه میکنیم شرایطمان پایینتر است که دلایل متعددی دارد.
وی افزود: در ایجاد فضای سرد انتخابات علاوه بر عوامل اجرایی عوامل سیاسی هم دخالت دارند. ما ۱۲۰ حزب مجوز دار در کشور داریم و باید اجازه دهیم این احزاب قانونی یا به صورت ائتلاف یا قانونی وارد انتخابات شوند.
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: حدود ۱۲ جبهه داریم که در آنها حدود ۱۲۰ حزب وجود دارد و اینها اگر ورود کنند و فضا را عمومی کنند در نهایت مردم تعیین میکنند که کدام گروه و حزب یا گرایش را انتخاب کنند.
وی افزود: یکی از این دلایل تحریم ظالمانه و فشار اقتصادی سنگین بر مردم است ضمن اینکه شیوع کرونا نیز مزید بر علت است.
عرف ادامه داد: تلاش بر این است تراکم را در شعب پرجمعیت کم و به شعب دیگر سرشکن کنیم.
آقای جمال عرف در نشست خبری درباره نام نویسی غیر حضوری داوطلبان در انتخابات افزود: اکنون در شرایط فعلی کرونا نام نویسی به صورت غیر حضوری حداقل کاری است که انجام میشود و همکاران ما در حال طراحی و پیگیری این موضوع هستند.
وی گفت: فرآیند نام نویسی در هر ۴ مرحله به صورت غیرحضوری خواهد بود و امیدواریم هم در بحث نام نویسی و هم در بحث تبلیغات بابت برگزاری انتخابات هیچ هزینهای به مردم تحمیل نشود.
عرف ادامه داد: در واقع داوطلبان بعد از نام نویسی غیر حضوری فقط برای تایید نهایی به فرمانداریها و بخشداریها و در بحث ریاست جمهوری نیز به وزارت کشور مراجعه میکنند.