پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد انتخابات کشور: پیشنهاد ما انتخابات الکترونیکی در کلانشهرها برای بالا بردن سرعت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای جمال عرف در نشست خبری درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری افزود: درباره دو طرحی که مجلس شورای اسلامی داشت تا این لحظه در خصوص انتخابات شوراها براساس آخرین جلسات نتیجه این بود که این طرح به این انتخابات نخواهد رسید و برای انتخابات شوراها براساس قانون گذشته عمل خواهیم کرد.
وی ادامه داد: درباره طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری نیز تا جایی که در جریان هستم، ایرادهایی بر تطبیق نداشتن و صدق کلی در مجمع گرفته شده که ایرادها به مجلس داده شده است و مجلس باید این ایرادها را برطرف کند و به شورای نگهبان بفرستد. به نظر میرسد این طرح به انتخابات نخواهد رسید.
معاون سیاسی وزیر کشور درباره استفاده از صندوق الکترونیک در این دوره از انتخابات، گفت: در آخرین جلسهای که با شورای نگهبان داشتیم به این جمع بندی نرسیدیم که در انتخابات پیش رو از صندوق الکترونیک استفاده کنیم، اما با هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها به توافق رسیده ایم.
وی افزود: در آخرین جلسهای که با شورای نگهبان داشتیم به این جمع بندی نرسیدیم که در انتخابات پیش رو از صندوق الکترونیکی استفاده کنیم، اما با هیئت مرکزی نظارت شوراها به توافق رسیده ایم و آنها به ما اعلام کردند که این آمادگی را داریم که انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
رییس ستاد انتخابات وزارت کشور ادامه داد: پیشنهاد ما استفاده از انتخابات الکترونیکی در کلان شهرها برای بالا بردن سرعت بود. چون تعداد رایدهندگان در کلانشهر تهران زیاد است و دوستان گفتند با اصل برگزاری انتخابات الکترونیک شوراها موافقیم، اما مکان آن را بعدا مشخص میکنیم.
وی گفت: مسئله این است که به مانند دوره قبل در همان شهرهایی که انتخابات الکترونیکی برگزار شده بود، بازهم در این شهرها انتخابات بصورت الکترونیکی برگزار شود، چون ۳۰ تا ۳۳ هزار صندوق بیشتر نداریم که از صندوقهای الکترونیک استفاده کنیم.
عرف درباره اینکه در سال ۹۶، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در برخی از شهرها (۱۳۹ شهر) به صورت الکترونیکی برگزار شد، آیا به تعداد این شهرها در انتخابات ۱۴۰۰ اضافه خواهد شد یا خیر افزود: فرآیند تولید صندوق الکترونیک فرایندی زمان بر است که از انتخابات سال قبل مجلس این فرآیند را پیگیری کردیم، اما اکنون ابهاماتی در این خصوص وجود دارد.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: شورای نگهبان در جلساتی که داشتند و حتی در جلسه با آیت الله جنتی این موضوع را مطرح کردیم و به شورای نگهبان نیز گفتیم شما اگر صندوق مورد تاییدی دارید به ما بدهید که از آن استفاده کنیم، اما این مسئله حل نشد. ضمن اینکه در بحث دستگاههای احراز هویت نیز ۶ ماه فرایند ساختش طول کشید و به این راحتی نیست و نیاز به تایید دارد.
عرف با بیان اینکه اکنون نیز هیچ امکانی برای ساختن هیچ صندوقی وجود ندارد افزود: تجربه قبل نشان داد همان ۱۳۹ هزار صندوق یا معادل آن را میتوانیم داشته باشیم.