معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: برای تبدیل شدن خودروسازی کشور به یک صنعت پویا و رو به جلو، باید نوآوری دانشبنیانها به این حوزه راه یابد.
ستاری گفت: صنایع باید بازار بزرگ و بالقوه خود را در اختیار این شرکتها قرار دهند تا ضمن برخورداری از یک صنعت پویا، اقتصاد نوآور و طراح، جایگزین اقتصاد وارداتچی شود.
وی با حمایت از ارتباط میان نوآوری شرکتهای دانشبنیان و خلاق با صنایع افزود: از شرکتهای دانشبنیان و فناور برای رفع نیازهای صنعت خودرو و ورود نوآوری به این عرصه دعوت و همچون گذشته از فعالان زیستبوم نوآوری خودرو حمایت میکنیم.
ستاری با تاکید بر این که ایران با برخورداری از تاریخ طولانی و فرهنگ غنی باید صاحب صنعت بومی باشد، گفت: فرهنگ تکیه به مونتاژ و واردات صرف، چالشهای بسیاری را برای صنایع به وجود آورده است که امیدواریم با ایجاد مراکز نوآوری و هموار شدن راه ورود خلاقیت، صاحب صنعت بومی خود و صادرات آن شویم.
وی با بیان اینکه نوآوری و توانمندی طراحی، مهمترین مولفه برای تبدیل خودروسازی کشور به یک صنعت پویا است، ادامه داد: مرز باریک میان کارخانهداری و صاحب صنعت بودن، توانمندی طراحی، ماشینسازی، بهینهسازی و توسعه است که این توانمندی صرفا با گشودن درها به روی نوآوری و استقبال از شرکتهای دانشبنیان، خلاق و استارتاپها به دست میآید.
ستاری همچنین در حاشیه مراسم افتتاح مرکز تحقیق و نوآوری کروز در جمع خبرنگاران، در خصوص اهمیت افتتاح مرکز تحقیقات و نوآوری قطعه سازی خودرو گفت: فکر میکنم این شروع یک حرکت بزرگ در صنعت خودروسازی است، ما زمانی صاحب صنعت هستیم که خودمان طراحی کنیم و به دنبال این هستیم که صاحب صنعت قطعه سازی شویم.
وی افزود: این مراکز نوآوری باید توسعه یابند و بیش از گذشته با دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان در ارتباط باشند، بطوری که این مراکز مبدایی برای شتابدهی استارتاپها شوند و از ظرفیت نیرویهای جوان و استادان موفقی که در حوزههای صنعت خودرو کار میکنند بیش از گذشته استفاده شود.
ستاری در پاسخ به جایگاه بین المللی مراکز تحقیقاتی ایران و جایگاه صادرات گفت: در حوزه صادرات به صورت جدی کار میکنیم و همین هفته نیز برای راه اندازی مرکز تحقیقاتی سفری به کنیا خواهم داشت.
وی افزود: اگر رویکرد صادرات محور داشته باشیم، آفریقا میتواند پتانسیل خوبی در این زمینه داشته باشد.
مرکز رشد تحقیق و نوآوری صنعت قطعهسازی خودرو با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در شرکت دانشبنیان کروز در زیرساختی به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع زیربنا با ۳میلیون یورو سرمایهگذاری در مسیر رفع نیازهای فناورانه صنعت خودرو احداث شد. بیش از ۲۵۰ نفر از متخصصان به صورت تمام وقت و ۳۰دانشجو در مقاطع گوناگون تحصیلی از دانشگاههای برتر کشور در این مرکز نوآوری بر روی بیش از ۱۲۰ طرح فناورانه صنعت خودرو فعالیت میکنند.