افتتاح نخستین مرکز شتابدهی صادرات ایران
تحول در صادرات با جایگزینی روشهای نوین صادراتی
معاون رئیس جمهور: تحول در صادرات، نیازمند بکارگیری روشهای نوین به جای روشهای سنتی و استفاده از استانداردها و تاییدیههای خاص از مراجع خاص است که باید این تاییدیهها در هر کشور گرفته شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سورنا ستاری در مراسم افتتاحیه مرکز شتابدهی صادرات ایران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامههای مفصلی در حوزه صادرات دارد افزود: چندین سال است که کریدور صادرات شرکتهای دانشبنیان را فعال کردهایم ضمن اینکه کمک به شرکتها برای دریافت استانداردهای کشورهای مبدا، شرکت در نمایشگاههای خارجی، پتنتها، مشاورهها و وامهای بانکی در معاونت علمی پیگیری میشود.
وی گفت: بحث اصلی شتابدهندهها این است که جوانانی که در حوزه صادرات ایده دارند بتوانند به شرکت تبدیل شوند تا بتوانند سرمایهگذار پیدا کنند که حمایتهای لازم از آنها انجام شود.
وی افزود: امیدوارم اتفاقاتی مانند امروز باعث تقویت شرکتهای دانشبنیان شود البته حوزه صادرات شرکتهای دانش بنیان بازیگران و نیروهای جدید جوان با اعتمادبه نفس نیاز دارد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: شیوع ویروس کرونا در برخی از بخشهای عمده حوزه ایسیتی رونق خیلی بالایی ایجاد کرده و در برخی از بخشها واقعا ضربه سنگینی به وجود آمده است. از جمله در حوزه گردشگری و حمل و نقل که ما کمکهایی به آنها کردهایم. ضمن اینکه این بچهها خلاق هستند و قاعدتا در همین حوزه و محیط هم خلاقیتهای جدید برای توسعه کسبوکارشان انجام میدهند. در حوزههای دیگر خصوصا حوزههای باز نشده مثل آموزش و بهداشت و حوزه بیمه خوب درخشیدند.
ستاری گفت: کرونا بزرگترین کمک را به کسبوکارها کرد، زیرا مقاومتهای سنتی را کنار زد و موجب شد تا کسبوکارهای دانشبنیانها رشد بسیار خوبی داشته باشند و در حوزه آموزش رشد چند ده برابری کردند.
وی در افزود:به دنبال این هستیم استارتاپها وارد بورس شوند و کمک کنیم تا مقاومتها در این زمینه هم اصلاح شود. بزرگترین مساله بحث داراییهای نامشهودی است که استارتاپها دارند ضمن اینکه قیمتگذاری در بورس چالشهای جدیدی است که در تمام دنیا هم هست و در کشور ما نیز جدی است.
افتتاح نخستین مرکز شتابدهی صادرات ایران
نخستین مرکز شتابدهی صادرات ایران با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس اتاق ایران افتتاح شد.
در این مرکز شتابدهی، ۱۸ شتاب دهنده صادراتی از شرکتهای دانش بنیان و کسب و کارهای نوپا آخرین دستاوردها، نرم افزارها و خدمات خود را در حوزه صادرات به مقاصد هدف صادراتی ارائه میکنند.
بر اساس این گزارش، استفاده از خدمات شتابدهندههای صادراتی این امکان را میدهد که فعالان اقتصادی به جای استفاده از روشهای سنتی با روشهای نوین، اطلاعات کافی از بازار و مشتریان مقاصد صادراتی به این بازارها ورود کرده و سهم خود را از این بازارها افزایش دهند.
اتاق بازرگانی ایران در نظر دارد ۵ مرکز شتاب دهنده صادراتی را در ۵ اتاق بازرگانی نیز راه اندازی کند و بعد از آن به تدریج شتاب دهندههای صادراتی در اتاقهای بازرگانی سراسر کشور مستقر میشود.