مراسم احراز هویت رسمی در شرکت سپرده گذاری مرکزی
حضور ۱۳ صندوق جسورانه دیگر در بورس
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری: در حال حاضر ۹ صندوق جسورانه در بورس وجود دارد و ۱۳ صندوق دیگر هم موافقت اصولی برای ورود به بازار سرمایه را گرفت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما،سورنا ستاری در مراسم رونمایی از سامانه احراز هویت الکترونیک با اشاره به اینکه چالش موضوع داراییهای نامشهود باید برطرف شود، گفت: بحث داراییهای نامشهود باید جدی گرفته شده و قیمتگذاری شود.
وی ادامه داد: توافقات زیادی با سازمان بورس داشتیم بطوریکه ۳۳ شرکت دانش بنیان به ارزش ۱۸۰ هزار میلیارد تومان در بورس هستند، و حدود ۱۶ شرکت، تاییدیه برای ورود به بورس و فرابورس را دریافت کردهاند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: توسعه صندوقهای جسورانه که وارد بورس شدهاند، یکی از برنامههای بزرگ بوده که پیگیری شده است. در حال حاضر ۹ صندوق جسورانه در بورس وجود دارد و ۱۳ صندوق دیگر اضافه خواهد شد.
ستاری بیان کرد: سرمایه گذاری در بانکها را باید به توسعه صندوقهای جسورانه اختصاص دهیم.
وی گفت: توسعه سیستم هوش مصنوعی که سجام، یکی از مهمترین آنها است و شرکت سپردهگذاری مرکزی آن را طراحی کرده، برای کشور و اقتصاد دانش بنیان، طرح بزرگی است.
وی ادامه داد: در پارکهای فناوری افرادی در یک اتاق درامد میلیاردی کسب میکنند، در کشور شرکتی داریم که جزو ۷۰ سایت پر بیننده فارسی زبان دنیا است.
سهام عدالت بزرگترین طرح بازار سرمایه
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی: آزادسازی سهام عدالت یکی از بزرگترین طرحها از آغاز کار بازار سرمایه تاکنون بوده است.
حسین فهیمی در مراسم احراز هویت انلاین گفت: با راهاندازی برخی سامانهها، ۵۰ میلیون نفر از مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان و اطلاع از وضعیت سهام عدالت خود، بینیاز شدند و ۱۳ میلیون نفر نیز روش مستقیم را انتخاب کردند.
وی با اشاره به اینکه تجمیع سفارشات، یکی از مهمترین اقدامات در راستای آزادسازی سهام عدالت بود، گفت: توسعه خدمات زیرساختی و ارزش افزوده الکترونیکی، یکی از مهمترین اهداف شرکت سپرده گذاری مرکزی است.
وی ادامه داد: امار کدهای صادره در سال جاری به بیش از ۴ میلیون کد و روزانه نسبت به سال گذشته ۱۰۰ هزار کد افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: از زمان ازادسازی سهام عدالت تاکنون یک میلیون و۸۰۰ هزار نفر به بانک برای فروش ۳۰ درصد دارایی خود مراجعه کردند که از این تعداد فروش سهام یک میلیون و ۷۳۷ هزار نفر انجام شد.
آییننامه روش مدیریت سهام عدالت نهایی شد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از تعیین تکلیف شرکتهای استانی سهام عدالت خبر داد.
حسن قالیباف اصل در مراسم احراز هویت رسمی در شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: سهام عدالت ماموریت بزرگی به بازار سرمایه بود که بخش بزرگی از این ماموریت به عهده شرکت سپرده گذاری مرکزی بود.
وی بیان کرد: بعد از ۱۵ سال مردم توانستند دارایی شان (سهام عدالت) را مشاهده کنند، یعنی ورود حجم عظیمی از دارندگان سهام عدالت معادل ۴۹ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر به بازار بورس است.
قالیباف اصل افزود: در زمان ازاد سازی سهام عدالت ایده تجمیع سفارش انجام شد و باعث شد تا بازار را از مشتری محوری به کارگزاری محوری تبدیل کنیم.
وی بیان کرد: در جلسه امروز شورای عالی بورس، آییننامه روش مدیریت سهام عدالت نهایی شد و هیئت مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید به فکر پذیرش در بورس باشند.
قالیباف اصل ادامه داد: هلدینگ ملی برای شرکتهای بورسی ایجاد خواهد شد و پس از ایجاد، بر روی تابلو نمایش داده خواهد شد تا آزادسازی سهام عدالت به صورت کامل صورت گیرد.
وی افزود: سجام، زیرساختی برای برگزاری مجمع الکتریکی شرکتها شده است و امیدوار هستیم به زودی این امر، اجرایی شود.
قالیباف افزود: داراییهای مردم در بازار سرمایه در شرکت سپرده گذاری نگهداری میشود و همکاران در شرکت تلاش میکنند و طرحهای مختلف را انجام میدهند، سجام طرح بزرگی بود و مجمع الکترونیکی نیز قرار است صورت گیرد.
وی گفت: تمام توسعههایی که دربازار سرمایه داریم در بستر الکترونیک انجام میشود امسال شرکتهای زیادی استقبال کردند تا توزیع سود را از طریق سجام انجام دهند که زیر ساخت این کار توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی انجام شده است.
قالیباف افزود: یکی از اقدامات اساسی در بازار سرمایه، به روز رسانی سیستمهای معاملات و پس از معاملات بازار سرمایه است، بطوریکه در سه ماه امسال ارزش معاملات نسبت به اسفند سال گذشته ۱۰ برابر شده است.
مدیرعامل بورس اوراق بهادار گفت: در تلاش هستیم سیستم در معاملات از روشهای کارگزاری محوری کمک بگیریم تا بار معاملات کاهش یابد.
وی بیان کرد: قرارداد خوبی با دانشگاه تهران بسته شده امید است تا اخر سال این سیستم معاملات جدید اماده شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهاداردر پایان گفت: موضوع پذیرش شرکتهای دانش بنیان مانند اسنپ، تپسی، دیجی کالا تا پایان شهریور، در جلسه پنجشنبه هفته گذشته با آقای دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح شد.
۲۰ درصد احراز هویتها را شرکتهای دانش بنیان انجام دادند
معاون فناوری شرکت سپردهگذاری مرکزی گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر احراز هویت موفق انجام دادند و ۲۰درصد از ظرفیت احراز هویت را شرکتهای دانش بنیان انجام دادند.
علیرضا ماهیار در مراسم احراز هویت غیر حضوری با اشاره به اینکه سامانه سجام، در سال ۱۳۹۶ راهاندازی شد، گفت: از ابتدای سال تاکنون، ۱۵ میلیون نفر در سامانه سجام ثبتنام کردهاند.
وی با اشاره به اینکه مرکز تماسی برای سهام عدالت، ETFهای دولتی و... راهاندازی شده است گفت: احراز هویت غیر حضوری در سامانه سجام از بهمن ماه سال گذشته برای تسریع احراز هویت، عدم مراجعه به دفاتر پیشخوان، تسهیل ورود سرمایهگذاران خارجی و... کلید خورد.