سایه تعطیلی برسر مرغداریهای فنوج
خطر تعطیلی، مرغداریهای شهرستان فنوج را تهدید میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، جمیل نارویی، کارآفرین و مالک دو واحد مرغداری صنعتی 40هزار قطعه ای در فنوج به خبرنگار ما گفت: بالا رفتن نهادهای دامی، عدم تحویل به موقع سوخت، هزینه بسیار بالای حمل و نقل نهاده و جوجه از دیگر استان های کشور، از مهمترین مشکلات پرورش دهندگان مرغ در این شهرستان است.
وی گفت: مرغداران خوراک طیور را از طریق سامانه بازارگاه به صورت سهمیه ای باید خریداری کنند، اما در این سامانه، سهمیه به صورت کامل و متناسب با دوره پرورش، تخصیص داده نمی شود ومرغداران، مابقی خوراک مورد نیاز طیور خود را با چند برابر قیمت مصوب، از بازار آزاد تهیه می کنند.
نارویی افزود: پروتئین قابل هضم نهادهایی که از طریق سامانه بازارگاه و یا بازار آزاد خریداری می شود، بسیار پائین است و 30تا50 درصد ناخالصی هایی مثل بُرادهٔ چوب، خاک و آجر دارند که این موضوع باعث افزایش آمار تلفات و رشد نامتوازن مرغ در مرغ داری ها شده است.
وی گفت: در یک دوره 45تا50 روز پرورش مرغ، به هشت کامیون نهاده نیاز است که حمل این نهاده ها از دیگر استانها 80تا90میلیون تومان فقط هزینه دربر دارد.
قاضی، رئیس جهاد کشاورزی فنوج گفت: از سال93، تولید گوشت مرغ در فنوج به بیش از هزار تُن رسیده، در حالی که تا قبل از آن گوشت مرغ مورد نیاز این شهرستان از دیگر شهرهای استان و سایر استان ها تامین می شد.