سوزن قطار یکی از قطعات وارداتی صنعت ریلی بود که امروز متخصصان یک شرکت دانش پایه این قطعه مهم را در داخل ساخته اند که زیر بار رفته و از آزمونها موفق خارج شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ برای رسیدن به اهداف برنامه ششم توسعه در بخش ریلی، توسعه ۱۴ هزار کیلومتری شبکه ریلی در حالی شروع شد که کشور با شدیدترین تحریمهای خارجی مواجه شد.
برنامه ششم توسعه حمل ۱۹۵ میلیون تن بار و ۱۰۰ میلیون سفر را هدفگذاری کرده بود.
با تحریمهای خارجی و وابستگی نسبی صنعت ریلی به خارج، تحقق این هدف ناممکن مینمود... و این چنین شد که داخلی سازی در صنعت ریلی در دستور کار قرار گرفت.
مهدی صادقی گزارش می دهد؛
یکی از قطعاتی که صنعت ریلی به واردات اون وابسته بود سوزن قطار است. قطعهای راهبردی با دانش بالای ساخت که با ۲۰ تن وزن و ۳۰ متر طول سالانه ۲۰ میلیون دلار برای وارداتش از کشور خارج میشد.
بعد از تحریمها، متخصصان یک شرکت دانش پایه آستین همت بالا زدند برای ساخت داخلی این قطعه به دیدار کارکنان این شرکت رفتیم.
در منطقه صنعتی قراملک تبریز متخصصان تلاش کردند تکه مرکزی سوزن قطار رو با دقت در حد چند میلیمتر بسازند و ساختند.
این تکه باید با آلیاژ ویژه و با استانداردهای روز جهان تولید شود تا مجوز نصب در شبکه را اخذ کند.
سوزن، هم در قطار و هم در مترو کاربرد دارد. علاوه بر ارزش مادی، توسعه خطوط پرسرعت ریلی و اصلاح خطوط موجود از مزایای دستیابی به این فناوری است.
حالا این قطعه مهم در داخل ساخته و نصب شده. زیر بار رفته و از آزمونها موفق خارج شده است.
این روزها ساخت داخل شدن قطعات راهبردی صنعت ریلی در کشور به راه افتاده، بعد از ریل ملی که در ذوب آهن اصفهان تولید شد، ترمز ملی و چرخ منو بلوک ایرانی هم به تست گرم رسید و این هم سوزن قطار.
دیر نیست روزی که صنعت ریلی ما، خودکفایی و بی نیازی به دیگران رو در سایه اعتماد به دانش و توان شرکتهای دانش بنیان و جوانان خود جشن بگیرد. البته به شرط حمایت همه جانبه از تولیدات با کیفیت داخلی.