دستگاه فرآوری گیاه کینوا، مادر همه دانههای خوراکی در موسسه آموزش عالی نورو دانش میمه اصفهان ثبت اختراع و به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز اصفهان؛ آقای حیدریان سرپرست موسسه آموزش عالی نورو دانش میمه گفت: از سال ۱۳۹۶ کار تحقیقاتی بر روی کشت و ساخت دستگاه فرآوری کینوا آغاز شد و برای اولین بار در کشور با همکاری دانشجویان و استادان دانشگاه پیام نور دستگاه مکانیزه این گیاه در موسسه آموزش عالی نورو دانش میمه ثبت اختراع و به بهره برداری رسید.
علیرضا منصوریان، پژوهشگر موسسه آموزش عالی نورو دانش میمه ، با اشاره به مفید بودن این گیاه به دلیل داشتن تمام آمینو اسیدهای ضروری گفت: در مدت چهار سال ۱۱ تنوع گیاهی کینوا در میمه کشت و با تحقیقات اجرا شد و از هر هکتار ۳ تن کینوا که مساوی با متوسط جهانی است برداشت شد. کینوا به عنوان مادر همه دانههای خوراکی و خاویار گیاهی معروف است و جایگزین مناسبی به جای نان و برنج و بهترین رژیم برای مقابله با دیابت نوع ۲ است. این گیاه در شرایط شوری هم جواب میدهد و میتواند در مناطق شور و کم بازده و حتی گرم و خشک کشت شود. دوره کاشت این گیاه بومی آمریکای جنوبی ، ۱۰۰ روزه است که با داشتن مقادیر زیادی آهن، اسید فولیک، کلسیم و اسیدهای آمینه برای کنترل و پیشگیری بسیاری از بیماریها مناسب است.