به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما،مرکز اصفهان؛ به اندازه کافی میوه و سبزی بخورید.میوهها و سبزیها میتوانند به صورت منجمد هم مورد استفاده قرار گیرند، میتوانید با استفاده از سبزیها انواع سوپ، خورشت و غذاهای دیگری را تهیه کنید
زمانی که محصولات تازه در دسترس نیستند میتوانید محصولات کنسرو شده یا خشکشده را جایگزین کنید.
کنسرو حبوبات، مانند لوبیا و نخود، میتواند مقادیر زیادی مواد مغذی برای بدن تامین کند و برای مدت طولانی مثلا ماهها و یا حتی سالها نگهداری و در غذاهای مختلف به صورت متفاوت استفاده شود.
کنسرو سبزیها مانند گوجهفرنگی، در مقایسه با محصول تازه ویتامینهای کمتری دارد؛ با وجود این، زمانی که سبزیهای تازه یا منجمد شده به سختی یافت میشوند کنسرو سبزیها میتواند انتخاب مناسبی باشد.
محصولات غذایی خشک مانند انواع لوبیا، حبوبات و غلات مانند عدس، لپه، برنج و کینوا همگی محتوی مواد مغذی هستند. این مواد غذایی خوش طعم و نسبتا ارزان، خاصیت سیرکنندگی بالایی دارند و میتوان آنها را در طولانی مدت نیز نگهداری کرد. جو دوسر پخته شده با شیر یا آب میتواند یک انتخاب غذایی سالم برای صبحانه باشد و یا این که میتوان آن را با ماست و تکههای میوه یا کشمش مصرف کرد.
میان وعدههای سالم را ذخیره کنید
کودکان برای این که بتوانند در کل روز فعال باشند باید در طی روز یک یا دو میان وعده بخورند. به جای این که به کودکان میان وعدههای شور یا شیرین بدهید، از جایگزینهای سالمتر مانند: خشکبار، پنیر، ماست (ترجیحا ماست ساده و غیر میوهای)، تکههای میوه و یا میوه خشک، تخممرغ سفت شده، یا انتخابهای سالم دیگر استفاده کنید.
مصرف غذاهای فرآوریشده را محدود کنید.
سعی کنید تا حد امکان از مصرف نوشیدنیهای شیرین شده دوری کنید و به جای آن مقدار زیادی زیادی آب بنوشید.
افزودن تکههای میوه و سبزی مانند: لیمو ترش، خیار، یا انواع توتها (مانند توتفرنگی یا توت سفید) به آب بهترین راه برای افرودن طعم دلنشین به آن است.
سعی کنید پخت و پز و خوردن را به فعالیتی سرگرم کننده در لیست کارهای روزانه خانواده تبدیل کنید
در صورت امکان از کودکان بخواهید که در تهیه غذا به شما کمک کنند؛ کودکان خردسال میتوانند در شستن یا مرتب کردن مواد غذایی کمک کنند، در حالی که کودکان بزرگتر میتوانند در فعالیتهای پیچیدهتری مشارکت داشته باشند مثلا در آماده کردن میز غذا شما را یاری کنند.
با وجود این که تاکنون ارتباط غذا یا بستههای غذایی با انتقال ویروس کرونا یافت نشده است، این احتمال وجود دارد که افراد در تماس با سطوح یا اشیاء آلوده به ویروس و سپس لمس صورتشان، به ویروس مبتلا شوند.
بعد از خرید اقلام غذایی، پاکت و یا کارتن غیر ضروری آنها را جدا و درسطل زباله دردار بریزید.
ظرف کنسرو مواد غذایی را میتوانید قبل از بازکردن یا ذخیره کردن آنها ضد عفونی کنید.
سپس، دستها را با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید یا بلافاصله بعد از تماس با سطوح یا ظروف آلوده آنها را با محلول یا ژل بر پایه الکل ضد عفونی کنید.
قبل از تهیه هر گونه غذا دستها را بطور کامل با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید.
در هنگام تهیه گوشت و ماهی پخته نشده از تخته آشپزی جداگانه استفاده کنید.
مواد غذایی را تا درجه حرارت توصیه شده بپزید.
در صورت امکان، مواد غذایی فاسد شدنی را در یخچال یا فریز نگهداری کنید و به تاریخ انقضاء مواد غذایی توجه کنید.
سعی کنید باقیمانده مواد غذایی را بازیافت کنید و یا به شیوه مناسب و بهداشتی بستهبندی کرده و سپس دور بریزید. از انباشته کردن باقیمانده مواد غذایی در محیط آزاد که میتواند جاذب حشرات باشد، پرهیز کنید.
همیشه از بشقاب و ظروف تمیز استفاده کنید.