دلایل کارشکنی آمریکا در مسیر تشکیل کابینه در لبنان
تنها راه موجود برای برون رفت از مشکلات کنونی لبنان، ایجاد یک توافق ملی داخلی است که مورد پذیرش همه لبنانی¬ها و جریان های سیاسی مذهبی قرار بگیرد و البته تمام واقعیات موجود در عرصه سیاسی، اجتماعی و نظامی لبنان را در نظر داشته باشد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا و سیما: در لبنان بعد از آنکه در کوران بحرانهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، دو نخست وزیر در زمانی کمتر از ۱۰ ماه استعفا کردند، مأمور شدن «مصطفی ادیب» به تشکیل کابینه از سوی رئیس جمهور، کورسوی امیدی بر افق سیاسی تیره و تار این کشور تابید.
گمان میرفت که در شرایط فوق حاد لبنان، به ویژه پس از انفجار بندر بیروت، گروهها و جریانهای سیاسی، طایفهای و مذهبی، اختلافات و سهم خواهیهای خود را ولو به طور مقطعی، کنار بگذارند و با ایجاد فضای همکاری، به بازگشت آرامش کمک کنند، روند بهبود نسبی اوضاع را سرعت بخشند و همه با هم لبنان را از بحرانهای کنونی خارج سازند.
اما متأسفانه امیدها به سرعت رنگ باخت و ظرف مدتی حدود یک ماه، ادیب نیز اعلام کرد نمیتواند انتظارات برای تشکیل دولت را محقق سازد و از سمت خود کناره گیری کرد.
مفسران دلایل متعدد و متنوعی را برای شکست تلاشها در جهت تشکیل دولت در لبنان ذکر میکنند؛ اما وجه مشترک غالب تحلیلهای مطرح شده، نقش و تأثیر کارشکنیهای آمریکا در این زمینه است.
پژوهش حاضر با هدف پاسخ گویی به این سؤال اصلی نگاشته شده که آمریکا از سنگ اندازی در مسیر تشکیل دولت در لبنان چه اهدافی را جستجو میکند؟ به منظور تکمیل بحث نیز چرایی عزم آمریکا برای دور کردن حزب الله و جریان مقاومت از ساختار قدرت در لبنان، مطمح نظر قرار گرفته است.
این پژوهش به روش اسنادی انجام یافته و اطلاعات آن از مقالات، تحلیلها و دیدگاههای کارشناسان، گزارشها و خبرهای مندرج در روزنامههای رسمی و پایگاههای خبری تحلیلی معتبر داخلی و خارجی برگرفته شده است.