برداشت لوبیا از مزارع استان مرکزی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در شهرستان خمین که یکی از قطب های تولید لوبیا در استان مرکزی است کشاورزان با بهره گیری از جدید ترین یافته های پژوهشگران مرکز تحقیقات لوبیا رقم های اصلاح شده را کشت می کنند.
پیش بینی می شود امسال 45 هزار تن لوبیا از سطح 15 هزار هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان خمین برداشت شود .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمین گفت : چند سالی است کشاورزان با بهره گیری از یافته های پژوهشگران مرکز تحقیقات لوبیای ایران رقم های اصلاح شده را می کارند .
ارشدی فر افزود: کشاورزان خمینی در گذشته تنها یک رقم لوبیای سنتی را می کاشتند ، که بازدهی کم محصول ، سرما زدگی و آب بر بودن از معایب آن بود .
او ادامه داد : با کاشت 10 رقم لوبیای چیتی ، سفید و قرمز اصلاح شده ضمن افزایش محصول میزان مصرف آب از 220 هزار متر مکعب به ازای هر هکتار به 6 هزار متر مکعب رسیده است .
کارشناس جهاد کشاورزی هم گفت : ارقام صدری ، صالح ، کوشا ، غفار ، دادفر ، یاقوت ، افق، درسا ، شکوفا و الماس از جمله ارقام اصلاح شده لوبیا در مرکز تحقیقات لوبیا خمین استان مرکزی است .
کاظمی افزود: میانگین کشوری برداشت لوبیا در هرهکتار 3 تن است اما این میزان در شهرستان خمین 6 تن در هکتار است.
اضافه کرد: اصلاح الگوی کشت ، نظارت به مراحل کاشت ، داشت و برداشت افزایش کیفی و کمی محصولات را به دنبال داشته است .
35 درصد از تولید مزارع ایران محصول لوبیا است و امسال پیش بینی می شود 245 هزار تن لوبیا از سطح مزارع کشور برداشت شود .
111 هکتار از مزارع کشور زیر کشت لوبیا است .