دبیر برگزاری جشنواره خوشه برتر : چهار خوشه به عنوان خوشههای برتر انتخاب و پس از ماه صفر، جوایزی به کشاورزان برگزیده اهداء میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، اکبر رحیمی با اشاره به حضور ۵۰ شرکت کننده در جشنواره هشتم به حضور کشاورزانی از شهرهای اطراف از جمله خنداب در این جشنواره اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط شیوع کرونا ویروس، امسال این جشنواره ملی و با حضور کشاورزان سراسر کشور برگزار نشد.
هدف از برگزاری این جشنواره ارتقاء سطح دانش کشاورزان و معرفی آنها برای تشریح قابلیتهای انگور شهرستان ملایر است.
به گفته دبیر برگزاری جشنواره خوشه برتر، سلامت خوشه، میزان سلامت قند، یکنواختی خوشه ها، حمل و نقل خوشه و وزن آن، از اولویتهای انتخاب خوشه برتر است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح باغدار نمونه سبب بهره وری بیشتر در باغهای شهرستان ملایر شده است گفت : در زمینه اجرای طرح فراز و تیرکهای داربستی ، طرح هایی برای توسعه باغها و کیفیت انگور در شهرستان پیش بینی و یا در حال اجرا است.
بیشتر بخوانید:
بنا بر اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ، این استان با تولیدی افزون بر ۴۰۰ هزار تن ، پس از استان فارس رتبه دوم تولید کشوری انگور را دارا است.
ایران با ۳۱۶ هزار هکتار رتبه هشتم جهانی تولید انگور را دارا است و استان همدان با ۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت انگور حدود ۸.۶ درصد تولید انگور کشور را به خود اختصاص داده است و از لحاظ مساحت زیر کشت نیز رتبه پنجم کشور را دارا است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بابیان اینکه تولید سرانه انگور در دنیا ۱۰ و در ایران ۴۵ کیلوگرم است، در حالی که این رقم در استان همدان ۲۳۵ کیلوگرم است، گفت: ملایر قطب تولید انگور در استان همدان شناخته میشود.
آقای شهبازی افزود : ملایر با تولید ۲۵۰ هزار تن انگور در سال و ۱۰ هزار ۵۷۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول ، ۶۰ درصد میزان تولید و ۴۹ درصد مساحت زیر کشت این محصول در استان را به خود اختصاص داده است. علاوه بر انگور ، مهمترین محصول فرآوری شده آن یعنی کشمش نیز دارای اهمیت بسزایی برای کشاورزی استان همدان است.