به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، ممکن است روزها با فکر خوردن شکلاتهای خوشمزه به خواب رفته و با این فکر از خواب بیدار شوید یا حتی ولع خوردن تنقلات و برخی از مواد غذایی زندگی شما را تحت تأثیر قرار داده باشد. این نوع هوسها میتواند ناشی از وجود استرس در سبک زندگی شما باشد.میل شدید به برخی از خوراکی ها می تواند نشانه کمبود یا نیاز به مواد غذایی مختلف باشد:
۱. غذاهای تندغذاهای تند که حاوی فلفل فراوان هستند، علاوه بر افزایش سرعت متابولیسم بدن، به دلیل داشتن مادهای به نام کپسایسین سبب کاهش درد مفاصل و عضلات شده و حتی موجب از بین رفتن دردهای میگرنی میشود. از این رو، غذاهای تند میتوانند در تسکین درد و ایجاد آرامش موثر باشند.
۲. شکلات تلخمقداری شکلات تلخ، کافئین بیشتری نسبت به یک قوطی نوشابه دارد. این ماده خوراکی، با تحریک سیستم عصبی مرکزی میتواند میزان ساعات بیداری و انرژی شما را افزایش دهد. از این روی، با افزایش خستگی و احساس خواب آلودگی، میل به خوردن شکلات به طور طبیعی افزایش مییابد.
علاوه بر خستگی، کمبود منیزیم نیز میتواند علامت دیگری از میل شدید به شکلات تلخ باشد. اما محققان همچنان دراین زمینه به قطعیت کامل نرسیده اند، زیرا علاوه بر شکلات تلخ مواد دیگری مانند آجیل ها، حاوی منیزیم فراوان هستند.
۳. کره بادام زمینیبه طور کلی، کره بادام زمینی از نظر غذایی غنی است. این ماده حاوی ترکیبی است که عمدتاً در ساخت دارو و به منظور کاهش کلسترول خون استفاده میشود. همچنین ممکن است میل شدید به کره بادام زمینی ناشی از کمبود مواد مغذی در بدن باشد. این ماده خوراکی منبع خوبی از پروتئین، ترکیبات آنتی اکسیدانی، چربی، آهن، منیزیم و کلسیم است.
۴. یخمیل به جویدن یخ اغلب نشانگر کمبود آهن در بدن است. با وجود آن که دلایل اصلی میل به خوردن یخ همچنان نامشخص است، اما بیان میشود جویدن و خوردن یخ میتواند باعث افزایش هوشیاری در افراد مبتلا به آنمی شود. از جمله دلایل دیگر میل به جویدن یخ میتواند وجود استرس و مشکلات عاطفی باشد.
۵. کیک و شیرینیشیرینیها حاوی کربوهیدرات فراوانی هستند. احساس رضایت بعد از خوردن یک تکه شیرینی، طبیعی است، زیرا این مقدار کالری میتواند به سرعت انرژی فراوانی به شما بدهد. مطالعات نشان داده اند که "زمان جهانی میل به کربوهیدرات" بین ساعات ۳:۳۰ تا ۵ بعد از ظهر است؛ بنابراین اگر رژیم غذایی خاصی دارید در این مدت مراقب خود باشید.
همچنین میل شدید به نان، کیک و پاستا که حاوی کربوهیدرات فراوانی هستند، میتواند بیانگر کمبود عنصر کروم یا نیتروژن در بدن باشد. برخی از محققان تمایل به خوردن کربوهیدرات را با خلق بد و استرس ارتباط میدهند. همچنین، خوردن کیک میتواند سبب آزاد شدن هورمون شادی به نام سروتونین شود.
۶. گوشت و همبرگراگر ناگهان میل شدیدی به مصرف همبرگر پیدا کرده اید، به این فکر کنید که دقیقاً چه چیزی شما را به هوس انداخته است. گوشت حاوی مقادیر زیادی پروتئین است، از این رو ممکن است بدن شما دچار کمبود پروتئین شده باشد. همچنین، گوشت قرمز حاوی آهن، روی و ویتامین B است که کمبود این مواد مغذی میتواند دلایل میل شدید به خوردن این ماده خوراکی باشند. مطالعات نشان دادهاند که داشتن یک رژیم غذایی غنی از پروتئین میتواند درجلوگیری از مصرف میان وعدههای اضافی و چاقی بیش از حد کمک نماید.
۷. نوشیدنیهای گازدارترجیح دادن نوشابههای گازدار به آب ساده در هنگام تشنگی تنها به سلیقه افراد مرتبط است. نوشیدنیهای گازدار از جمله نوشابه حاوی اسید فسفریک است که سبب از بین رفتن کلسیم و منیزیم استخوانها میگردد. در صورت استفاده بیش از حد از نوشیدنیهای گازدار، امکان دریافت مقادیر کافی عناصر کلسیم و منیزیم با اختلل رو به رو خواهد شد.