رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا حدود ۳۳ درصد سقوط کرد که بزرگترین کاهش از زمان ثبت دادههای اقتصادی در این کشور از سال ۱۹۴۷ میلادی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ شاهد بیشترین رکود از زمان ”رکود بزرگ“ در دهههای ۲۰ و ۳۰ قرن گذشته بود.
وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد رشد تولید ناخالص داخلی این کشور حدود ۳۳ درصد سقوط کرد که بزرگترین کاهش از زمان ثبت دادههای اقتصادی در آمریکا از سال ۱۹۴۷ است. علت رکود شدید اقتصادی در آمریکا، مربوط به پیامدهای شیوع ویروس کرونا بر خرج کردن مصرف کنندگان و فعالیت شرکت هاست.
بیشترین تاثیر بر سقوط فصلی تولید ناخالص داخلی آمریکا مربوط به کاهش تاریخی تولید ناخالص داخلی این کشور در ماه آوریل گذشته است که بسیاری از فعالیتهای اقتصادی به علت قرنطینه عمومی تعطیل شد.
بانک مرکزی آمریکا بار دیگر متعهد شد از همه ابزارهای پولی برای نگه داشتن نرخ بهره بانکی نزدیک صفر استفاده کند تا اقتصاد این کشور از پیامدهای شیوع ویروس کرونا خارج شود. رئیس بانک مرکزی آمریکا تاکید کرد رونق اقتصادی تا حد زیادی به روند شیوع ویروس کرونا بستگی خواهد داشت.
همه اعضای کمیته سیاست پولی در بانک مرکزی آمریکا به باقی ماندن نرخ بهره بین صفر تا ۲۵ صدم درصد رای دادند. بانک مرکزی آمریکا همچنین تاکید کرد به خرید دستکم ۱۲۰ میلیارد دلار از اوراق خزانه داری این کشور ادامه خواهد داد تا ثبات بازارهای مالی حفظ شود.
شریف عثمان، کارشناس مسایل مالی و اقتصادی در واشنگتن، درباره سقوط بی سابقه تولید ناخالص داخلی آمریکا به علت کاهش مخارج مصرف کنندگان، صادرات و سرمایه گذاری ها، گفت: کاهش حدود ۳۳ درصدی تولید ناخالص داخلی آمریکا در دوره سه ماهه است، اما کاهش سالانه تولید ناخالص داخلی این کشور ۹ درصد است که باز هم رقم هنگفتی است. در شش ماه گذشته حدود ۵۰ میلیون آمریکایی شغل خودشان را از دست دادند.