تحلیل نشنال اینترست از تاثیر کرونا بر اقتصاد آمریکا
کرونا، کابوس اقتصادی آمریکا
افزایش شدید تعداد بیکاران، نشان می دهد که اقتصاد آمریکا وارد مرحله ناشناخته و مبهم پس از جنگ شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نشنال اینترست از نگرانی شدید جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، درباره چگونگی مدیریت احیای اوضاع اقتصادی کشور در دوره پسا کرونا خبر داد.
این نشریه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم دسموند لاچمن افزود: افزایش شدید تعداد بیکاران در کشور به وی خاطرنشان میسازد که اقتصاد آمریکا وارد مرحله ناشناخته و مبهم پس از جنگ شده است. این موضوع نیز وی را نگران میکند که احتمالا آمریکا به زودی با چالشهای اقتصادی مشابه چالشهایی که در دهه ۱۹۳۰ با آنها مواجه بود، دست به گریبان خواهد شد.
حتی در دوره رکود یا ایستایی بزرگ هم میزان بیکاری با سرعت کنونی افزایش نمییافت. [رکود بزرگ یا ایستایی بزرگ به رکود گسترده اقتصادی جهان، یک دهه پیش از آغاز جنگ جهانی دوم گفته میشود.]در شش هفته گذشته که کشور درحال قرنطینه بود، رقم سرسام آور ۳۰ میلیون نفر یا به عبارت دیگر حدود یک نفر از هر پنج آمریکایی مجبور شدند، فرم استفاده از مزایای بیکاری پر کنند. این احتمال قریب به یقین وجود دارد که پیش از لغو قرنطینه، میزان بیکاری در آمریکا به بیش از ۲۰ درصد نیروی کار برسد.
موضوع دیگری که میتواند به همین میزان دردسرساز باشد، این است که احتمالا میزان بیکاری در آمریکا برای یک دوره طولانی بالا بماند، زیرا احیای اوضاع اقتصادی همانند پس از رکود اقتصادی بزرگ سال ۲۰۰۸، تدریجی خواهد بود. به گزارش دفتر بودجه کنگره احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۱، میزان بیکاری در آمریکا تنها ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.
تجربه کردن میزان بیکاری بالا در هیچ زمانی برای آمریکا خوشایند نیست. به ویژه زمانی که میزان بیکاری درحالی به شدت افزایش یابد که همانند امروز میزان بدهی کشور بالاست و آمریکا با کسری بودجه عظیمی دست به گریبان است.
به اعتقاد نویسنده، با توجه به آنکه میزان بیکاری در آمریکا احتمالا برای یک دوره طولانی بالا خواهد ماند، مردم این کشور باید انتظار فشار نزولی قابل توجه بر میزان حقوق و قیمتها را داشته باشند.
لازم به یادآوری نیست که تورم منفی یا افت قیمتها رهایی از کسری بودجه و مشکلات بدهی را برای دولت دشوارتر خواهد ساخت.