به گزارش خبرنگار حوزه شوراهای عالی و عمومی گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم دکتر آنا استامو، عضو اتحادیه زنان مسلمان در اروپا، در افتتاحیه همایش بینالمللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام» با اشاره به نقش زنان ایرانی و زنان مسلمان در کسب و کار و پیشرفت اجتماعی در جهان گفت: "زن بودن هرگز کار آسانی نبوده است. زن همواره، مادر، همسر، حافظ پیوند خانواده و نگهدارندۀ هویت مذهبی خانواده بوده است. زن همیشه در محل کار، در علم، در کسب و کار، در دانشگاه، حتی در سختترین کارها حضور داشته است. زن قادر است تا هر کاری را انجام دهد و طی قرنها این مسأله را به اثبات رسانده است.
وی ادامه داد: امروزه در جهان غرب و پس از آن همه مبارزات و مصیبتها، زن را در نقشی واقعاً قوی مییابیم. او باید در هر چیز موفق باشد، حتی با وجود لفاظیهای مخالفی که توسط رسانههای جریان اصلی پخش میشود و مورد تبعیض بسیار قرار میگیرد. من یونانی هستم و کشورم یکی از اعضاء اتحادیه اروپاست و آنچه در مورد شرایط زنان ایرانی میشنویم یک تصویر بسیار منفی است؛ تصویری همواره مظلوم، بدون تحصیلات، شستشوی مغزی شده، نابرابر و انسانی فرو مرتبه است؛ اما از سالها پیش که به ایران سفر کردم، کاملاً فهمیدم که چرا در رابطه با زن ایرانی به ما چنین گفته شده و چرا آنها (اروپا) حقیقت را خیلی بیشرمانه تحریف کردهاند. این اتفاق افتاده است، زیرا زنان در ایران بیش از زنان در اروپا قدرت دارند، اما برای ستم بیشتر بر ما (زنان اروپایی)، کلیشههای دروغین را گسترش میدهند. وقتی با زنان ایرانی آشنا شدم، این حقیقت را میدانستم، به همین دلیل برای من باعث افتخار است که حتی در اینترنت (بهطور مجازی) با شما (زنان ایرانی) باشم.
عضو اتحادیه زنان مسلمان در اروپا گفت: زن مسلمانی که با روسری در کشورهای اتحادیه اروپا زندگی میکند، با یک مبارزه مداوم روبرو است. این به اصطلاح برابری جنسیتی، این به اصطلاح تکریمها، هنگامی که زن مسلمان باشد و حتی هنگامی که او به دین و آیین خود عمل میکند، سختتر است. بازار کار بسیار سفت و سخت و پر از محدودیت است، مخصوصاً در پستهای بالا. این یک واقعیت است و به همین دلیل است که زنان در اروپا بیشتر درس میخوانند، سختتر کار میکنند، بیشتر تلاش میکنند و در نهایت موفق میشوند.
وی ادامه داد: زنان ایران پیشداوریهای مختلفی نسبت به ما در جهان غرب دارند، اما به همین دلیل است که ما در اینجا هستیم، باید آنها را بشناسیم کنیم، با آنها کار کنیم و آنها را به کامیابی در کل جامعه برسانیم؛ زیرا وقتی زن شکوفا میشود، کل خانواده شکوفا میشوند و متعاقباً جامعه بهطور گستردهتری پیشرفت میکند. واضح است که اگر میخواهیم نسلهای بعدی خود را تحت عنوان پیشرو، همچون شهروندان گرانقدر، دانشمندان مشهور و دانشگاهیان برجسته پرورش دهیم، باید کاری کنیم که مادران الهامبخش، ماهر، بینا، به روز، با ایمان و قوی باشند. فرزندان ما موضوعات را با مثال میآموزند، نه به صورت تئوری، ما باید عمیقاً درک کنیم که زن موفق یک دارایی برای جامعه ما است و همه باید در این راستا تلاش کنند.
آنچه که ما آن را موفقیت تعریف میکنیم نیز نکته مهمی است. ما نباید سردرگم شویم و فکر کنیم که زنان باید ویژگیها و روشهای مردان را اتخاذ کنند تا بتوانیم آنها را موفق تلقی کنیم. این مدل محکوم به فنا است؛ اصل درست این است که زن و مرد برابر، اما متفاوت هستند. ما (زنان) با هم (مردان) تکامل مییابیم، با هم پیشرفت میکنیم و با هم موفق میشویم، اما هر یک از ما ماهیت متفاوت خود را داریم. جنبشهای فمینیستی در پنجاه سال گذشته بر روی جنبه متضاد متمرکز بودند و شاید تنها دفاع آنها در برابر محیط ظالمانهای بود که در آن زندگی میکردند. نتیجه این است که جنبشهای فمینیستی عمیقاً پراکنده شده و قادر به تولید نتایج تازه و دقیق نیست و نباید فراموش کنیم که زنان مسلمان همیشه در این جنبش (فمینیست)، به عنوان تهدید و دردسر به تصویر کشیده میشوند.
خانم دکتر آنا استامو گفت: امروزه ما بازماندۀ بیماری عالمگیر کووید-۱۹ هستیم که ضربۀ سنگینی به کل بشریت زده است؛ میلیونها نفر آلوده شدند و صدها هزار نفر از میان ما رفتند. این بیماری عالمگیر به ما نشان داد که چقدر در مقابل ویروس نامرئی ضعیف هستیم و چگونه همه دستگاههای سیاسی و مالی تحت عنوان سرمایهداری میتوانند ناگهان از هم فرو پاشند. مردم متمدن فهمیدند که ما به دلیل این شیوه زندگی گیجکننده، برخی از ارزشهای گرانبها را از دست دادیم و خودمان و بینش واقعی خودمان را از دست دادیم. صحبت در مورد موقعیت زن در حال حاضر، در دوره این بحران اقتصادی چشمگیر و در حالی که نرخ بیکاری جوانان را ناامید میکند، بسیار مهم است.
در با هم بودن، با پیشرفت جامعه به آیندهای مرفه و با ارزیابی اشتباهات گذشته و ترسیم راهبرد برای آینده، راه را پیدا خواهیم کرد.
زنان بخش شکستناپذیر این روند هستند. پیشرفت زن باید بخشی از این استراتژی باشد. دولت باید با پیشبرد تغییرات شجاعانه در این امر، قویترین متحد در سیستم آموزشی، سیستم رفاه اجتماعی و سیاست کار باشد.
ابزارهای بسیاری وجود دارد که میتوانند در این استراتژی نقش داشته باشند، بنابراین زن میتواند آموزشهای لازم را کسب کند تا بتواند در زمینه تخصص خود کار کند یا شغل خودش را، چه کوچک و چه بزرگ، ایجاد کند و در عین حال با دریافت حمایت از دولتی که مهدکودکها و مدارس تمام وقت را در دسترس همه قرار میدهد قادر به ایجاد خانوادهای شگفتانگیز است. سیستم بیمه و رفاه اجتماعی زنان را به مشارکت در اقتصاد خانواده ترغیب میکند که نتایج مثبتی برای این موفقیت اجتماعی دارند.
عضو اتحادیه زنان مسلمان در اروپا گفت: ما به همه مؤلفههای جامعه نیاز داریم؛ هریک از ما نقش مهمی در این چشمانداز بازی میکند. مقامات مذهبی، مقامات سیاسی و دانشگاهی و نمایندگان تصمیمگیرنده باید در اینجا حضور داشته باشند تا صدای ما را بشنوند و درک کنند که با توسعه نقش زن، آنها در حال توسعه نسلهای آینده هستند