با اعلام سازمان جهاني بهداشت
نشانهای از تاثیر درجه حرارت هوا بر ویروس کرونا مشاهده نشده است
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه اعلام کرد هیچ نشانهای از تاثیر درجه حرارت هوا بر ویروس کرونا مشاهده نشده است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه اعلام کرد هیچ نشانهای از تاثیر درجه حرارت هوا بر ویروس کرونا مشاهده نشده است.
ترامپ/ ادعای ترامپ: آمریکا پایینترین نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا در جهان را دارد!
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امروز با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت، " «نرخ مرگ و میر کووید-۱۹ (ویروس چین) در آمریکا از اوج خود سقوط میکند.» کاهش ده برابری مرگ و میر، والری ریچاردسون از واشنگتن تایمز. ما پایینترین نرخ مرگ و میر در جهان را داریم. اخبار جعلی باید این مهمترین حقایق را گزارش کنند، اما این کار را نمیکنند. "
انگلیس/ تردد مسافران در ایستگاه راهآهن لندن در پی کاهش محدودیتها
رسانه خبری «راپتلی» وابسته به شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه تصاویری از تردد مسافران در ایستگاه راهآهن بین المللی سنت پنکراس (St Pancras International) لندن در پی کاهش محدودیتهای مرتبط با کرونا منتشر کرد.
روز جمعه پس از آنکه محدودیت سفرهای غیرضروري در انگلیس برداشته شد، مسافران نیز روز دوشنبه سفرهای خود را آغاز کردند.
همچنين ریشی سوناک وزیر دارایی انگلیس قصد دارد چهارشنبه طرح گسترده احیای اقتصادی پساکرونا را اعلام کند. این طرح ۳ میلیارد پوندی به مشاغل سبز برای احیای دوباره اشتغال و حفاظت از محیط زیست اختصاص دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، طبق بیانیه سه شنبه خزانه داری انگلیس قرار است دو میلیارد پوند به نوسازی و ایزولاسیون بهتر سهام ساختمان خصوصی و بیش از یک میلیارد پوند به ساختمانهای بخش دولتی به ویژه مدارس، بیمارستانها و مسکن اجتماعی اختصاص داده شود.
در این طرح ایجاد هزاران فرصت شغلی در بخشهایی مانند ساخت و ساز پیش بینی شده است، تا این کشور را سبزتر کند و به رسیدن به هدف کنار گذاشتن زغال زسنگ تا سال ۲۰۵۰ کمک کند.
الجزایر/ الجزایر، دوباره قرنطینه را به بخشهایی از کشور بازگرداند
مقامات الجزایر، روز سه شنبه، دستور قرنطینه دوباره ۱۸ منطقه از استان سطیف را که دومین منطقه پرجمعیت کشور است، به علت افزایش آلودگی به ویروس کرونا صادر کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از الجزیره، استان سطیف، سومین استان آلوده به ویروس کرونا پس از استانهای البلیده و الجزیره است.
وزارت کشور الجزایر با انتشار بیانیهای اعلام کرد: از روز چهارشنبه از ساعت ۱۳ تا ۵ بامداد در ۱۸ منطقه استان سطیف، قرنطینه اعمال میشود که هدف آن، جلوگیری از شیوع ویروس کروناست.
قرنطینه دوباره شامل ۱۸ منطقه شهرداری از مجموع ۶۰ منطقه آن است و به مدت ۱۵ روز اجرایی خواهد شد. یک ماه پس از نخستین اقدامات صورت گرفته برای لغو قرنطینه در الجزایر که بیش از همه کشورهای منطقه، تحت تاثیر ویروس قرار گرفته است، الجزایر، درگیر تشدید کانونهای آلودگی به ویژه در شرق و جنوب شرق این کشور است. به گفته مقامات الجزایر، این افزایش آلودگی، ناشی از سستی مردم و عدم رعایت شیوه نامههای پیشگیرانه و محافظتی است. رکورد جدید آلودگی ۲۴ ساعته روز دوشنبه با ۴۶۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا توسط کمیته علمی پیگیری تحولات این همه گیری ثبت شد. تاکنون به طور رسمی، بیش از ۱۶ هزار و ۴۰۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا در الجزایر ثبت شده است که ۹۵۹ مورد آن به مرگ منجر شده است. اواخر ژوئن، دولت به مقامات محلی توصیه کرده بود در صورت افزایش آلودگی، قرنطینه هدفمند کانونهای آلودگی را اجرایی کنند. دولت همچنین از مقامات محلی و سرویسهای امنیتی، خواست مجازاتهای در نظر گرفته شده قانونی را برای ناقضان دستورالعملهای بهداشتی با جدیت و سختگیری لازم اجرا کنند. استفاده از ماسک در الجزایر از ۲۴ مه، اجباری شده است و متخلفان به پرداخت جریمههای سنگین محکوم میشوند.
ماداگاسکار/ آنتاناناریوو بار دیگر به مدت ۱۵ روز قرنطینه شد
مقامات بهداشتی ماداگاسکار روز دوشنبه اعلام کردند با مشاهده موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در آنالامانگا که آنتاناناریوو پایتخت ماداگاسکار نیز در آن واقع شده است، کل این منطقه بار دیگر از امروز قرنطینه میشود.
این تصمیم را شورای ویژه وزیران ماداگاسکار در نشستی که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار کرده بود، اتخاذ کرد.
منطقه آنالامانگا از بیستم مارس گذشته به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا به مدت یک ماه در قرنطینه قرار گرفته بود.
از یک هفته پیش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در این منطقه افزایش نگران کنندهای پیدا کرده بود. به گفته مسئولان وزارت بهداشت ماداگاسکار فقط طی روزهای شنبه و یکشنبه این هفته به ترتیب ۲۱۶ و ۲۱۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این منطقه ثبت شد؛ و در این میان بیشترین موارد جدید بیماری در آنتاناناریوو گزارش شده بود.
پس از توآمازینا که در شرق ماداگاسکار واقع شده است، آنتاناناریوو به کانون جدید شیوع ویروس کرونا تبدیل شده است. شیوع ویروس در توآمازینا در این اواخر به طرز ملموسی کاهش یافته است.
با اجرای مجدد قرنطینه در پایتخت ماداگاسکار، فعالیتهای مرتبط با حمل و نقل عمومی و آموزش به حال تعلیق در میآیند و فقط کارها و خدمات اساسی از قبیل فروش دارو، خدمات عمومی، فروش محصولات اساسی آن هم تا ظهر مجاز اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از آنتاناناریوو، ورود و خروج در منطقه آنالامانگا برای شهروندان به جز برای خرید ممنوع اعلام شده است. مراکز عمومی و بازارها از ظهر فعالیتهای خود را متوقف میکنند.
نیروهای پلیس ماداگاسکار برای اجرای قرنطینه تدابیر سختی به اجرا گذاشته اند. بیش از یک هزار مامور پلیس برای نظارت بر رعایت قرنطینه در خیابانهای پایتخت ماداگاسکار مستقر شده اند.
ژنرال راالومانانا ریشار وزیر مشاور در امور ژاندارمری ملی ماداگاسکار دوشنبه شب در مصاحبه با تلویزیون سراسری ماداگاسکار اعلام کرد آنهایی که تدابیر و مقررات بهداشتی مثل استفاده از ماسک را در خیابانها رعایت نکنند، به انجام کارهای عام المنفعه محکوم خواهند شد، اما اگر تخلفات آنها تکرار شود مجازاتهای سنگین تری بر ضد آنها اعمال خواهد شد.
حالت فوق العاده بهداشتی همچنان در سرتاسر ماداگاسکار اجرا میشود.
فرانسه/آغاز تحقیقات قضایی در مورد عملکرد دولت سابق در مدیریت بحران
فرانسوا مولن دادستان کل در دیوان محاسبات فرانسه اعلام کرد تحقیق قضایی در مورد مدیریت وزارتخانهای بحران کووید ۱۹ در فرانسه سه شنبه در خصوص ادوار فیلیپ نخست وزیر سابق، اولیویه وران و انیس بوزن وزاری بهداشت سابق این کشور آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، این تحقیق به دیوان دادگستری جمهوری سپرده شده است که صلاحیت محاکمه اعضای دولت برای انجام وظیفه را دارد. مولن از آغاز تحقیق قضایی توسط دیوان دادگستری جمهوری خبر داد که مانند یک قاضی بازپرس عمل خواهد کرد و هدایت تحقیقات را برعهده خواهد داشت.
مطابق تصمیمی که کمیسیون تحقیقات در روز جمعه ۳ ژوئیه اتخاذ کرد این تحقیق قضایی به دلیل خودداری از مقابله با فاجعه علیه ادوار فیلیپ، انیس بوزن و اولیویه وران آغاز شد. از میان ۹۰ شکایت ارائه شده به دیوان دادگستری جمهوری نه شکایت مورد قبول قرار گرفت.
از زمان آغاز همه گیری در فرانسه که جان حدود ۳۰ هزار نفر را گرفت، دولت این کشور به ویژه به دلیل کمبود ماسک به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و شکایتهایی نیز برای به خطر انداختن زندگی مردم و قتل غیر عمد مطرح شده است.
ادوار فیلیپ جمعه در بیانیهای اعلام کرد از آغاز تحقیقات قضایی مطلع شده است و تاکید کرد همه پاسخها و اطلاعات لازم برای درک عملکرد خود و دولتش را در اختیار کمیسیون تحقیق قرار میدهد.
آمریکا/ تلاش ترامپ برای بزرگ نمائی جنگ فرهنگی نسبت به کرونا
شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی گزارش داد آمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا در حالی رو به افزایش است که دونالد ترامپ سخت تلاش میکند این ویروس را کوچک نمائی و جنگ فرهنگی را بزرگ نمائی کند.
آمریکای جنوبی/ مسدود کردن خیابانی در بولیوی با جسد یک جان باخته کرونایی
رسانه خبری «راپتلی» وابسته به شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه با انتشار تصاویری در صفحه کاربری خود در توئیتر گزارش داد نزدیکان یکی از قربانیان بیماری کووید-۱۹ در بولیوی، با مسدود کردن خیابانی در شهر کوچابامبا (Cochabamba) اعتراض خود را به سیاستهای دولت در زمینه مقابله با ویروس کرونا در این کشور آمریکایی جنوبی نشان دادند.
آنها با گذاشتن تابوت این جان باخته کرونایی در یک فرغون (که برای کارهای بنایی و ساختمانی کاربرد فروانی دارد)، خیابانی را در شهر کوچابامبا مسدود کردند تا با این اقدام مقامات شهری را وادار به برداشتن جسد کنند.
اسرائیل /مقام مستعفی وزارت بهداشت سیاستهای کنونی مقابله با کرونا را شکست خورده دانست
یکی از مقامات وزارت بهداشت اسرائیل، روز سه شنبه استعفا داد و شکست مقامات در کند کردن روند شیوع ویروس کرونا را محکوم کرد.
موارد آلودگی به ویروس کرونا در اسرائیل افزایش یافته است و محدودیتها بار دیگر برقرار شده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قدس، سیگال سادتسکی، رئیس بخش بهداشت عمومی وزارت بهداشت این رژیم، یک روز پس از اظهارات یولی ادلشتاین، وزیر بهداشت مبنی بر آنکه قصد دارد مسئول ویژهای برای مبارزه با همه گیری تعیین کند، از سمت خود استعفا داد. سادتسکی در صفحه فیسبوک خود نوشت: پس از موفقیتها در مبارزه با ویروس کرونا سیاست جدید، یک شکست است. سادتسکی که خود یک همه گیرشناس است، تاکید کرد: روند مقابله با همه گیری در وزارتخانه از چند هفته پیش مختل شده است. وی گفت: با وجود هشدارهای مکرر من، اینک با ناامیدی شاهد هستیم امکان مقابله با همه گیری بیش از پیش، محدود شده است.
با در نظرگرفتن همه این عوامل، من به این نتیجه رسیدم که نظرات حرفهای من در نظر گرفته نشده است. من نمیتوانم در این سمت بمانم و به مقابله با شیوع ویروس کرونا کمکی کنم. سه شنبه، محدودیتهای جدیدی مانند بسته شدن باشگاهها و کافه ها، محدودیت در تعداد حاضران در مکانهای عمومی و افزایش جریمه برای افرادی که ماسک ندارند، توسط مقامات اسرائیل تصویب شد. سادتسکی میگوید: لغو قرنطینه، بسیار سریع، تاثیر مثبت سیاست اسرائیل در مقابله با موج نخست آلودگیها را کاهش داد. وی تاکید کرد: برای مقابله با موج دوم، تغییر اساسی در فرایند تصمیم گیری ضروریست. طبق آمار رسمی تاکنون ۳۱ هزار و ۲۷۱ مورد آلودگی به ویروس کرونا در اسرائیل ثبت شده است که ۳۳۸ مورد آن به مرگ منجر شده است. از ۲ ژوئیه، روزانه هزار مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا ثبت میشود.
جامو و کشمیر/ تجمعات مذهبی فقط برای مسلمانان ممنوع شده است نه برای هندوها
مقامات منطقه جامو و کشمیر هند اعلام کردند: به علت خطر شیوع ویروس کرونا تجمعات مذهبی و اجتماعی، ممنوع است. با این حال عبادتگاه آمارمات که برای هندوها قداست زیادی دارد و در آن جا دعا و مراسم مذهبی برگزار میشود همچنان باز است.
به رغم تدابیر محدود کنندهای که به منظور پیشگیری از شیوع کووید-۱۹ در جامو و کشمیرِ تحت کنترل هند به اجرا گذاشته شده است، مقامات هند به هندوها اجازه میدهند غار آمارمات را زیارت کنند، اما هر گونه تجمع و فعالیت مذهبی برای دیگر مذاهب به ویژه مسلمانان منطقه، ممنوع است. به گزارش خبرگزاری آناتولی از سرینگر، مقامات محلی جامو و کشمیر، روز دوشنبه با انتشار بیانیهای بر ممنوعیت همه تجمعات مذهبی و اجتماعی به علت خطر شیوع کووید-۱۹ تاکید کردند. با این حال زیارتگاه آمارمات همچنان به روی زائران هندو باز است و در آن جا مراسم مذهبی و نماز برگزار میشود؛ هر چند گفته میشود از اول ماه اوت، بازدید از این مکان به علت بحران کرونا به ۵۰۰ نفر در روز محدود خواهد شد. این عبادتگاه در یک دوره شش هفته ای، تنها دو هفته باز است. طبق اعلام شبکه تلویزیونی «ان دی تی وی» تاکنون ۸ هزار و ۴۲۹ نفر در منطقه جامو و کشمیر به کرونا مبتلا شده و ۱۳۲ نفر نیز بر اثر این بیماری، جان باخته اند. کشمیر، یک منطقه از هیمالیا است که اکثریت ساکنان آن را مسلمانان تشکیل میدهند. بخشی از این منطقه، تحت کنترل هند و بخشی دیگر در کنترل پاکستان است. اما هر دو کشور، مدعی مالکیت کل این منطقه هستند. بخش کوچکی از کشمیر نیز تحت کنترل چین است. از سال ۱۹۴۷ تاکنون چین و هند، سه بار با یکدیگر جنگیده اند که دو بار آن، بر سر مالکیت منطقه کشمیر بوده است.