آخرین اخبار مبتلایان به کرونا در جهان
کووید ۱۹ و رکود اقتصادی در ۹۵ کشور جهان
اقتصاددان برجسته صندوق بین المللی پول: نود و پنج کشور به علت شیوع بیماری کووید ۱۹ دچار رکود اقتصادی شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی،
شیوع بیماری کووید-۱۹ آثار گسترده اقتصادی در بخشهای مختلف جهان به همراه داشته است. صندوق بین المللی پول در پیشبینی جدید خود اعلام کرده است رکود جهانی ناشی از شیوع این بیماری شدیدتری از میزانی خواهد بود که در ماه آوریل پیشبینی شده بود. به گفته گیتا گاپینات اقتصاددان برجسته صندوق بین المللی پول، نود و پنج کشور به علت شیوع این بیماری دچار رکود اقتصادی شده اند. البته به گفته وی، ساخت واکسن این بیماری میتواند به بهبود سریع اوضاع اقتصادی بسیار کمک کند. براساس پیشبینی جدید صندوق بین المللی پول، تولیدناخالص ملی در سطح جهانی چهار ممیز نه دهم درصد کاهش مییابد. درحالیکه در ماه آوریل این کاهش رشد به میزان سه درصدی پیشبینی شده بود. گیتا گاپینات گفته است، این رکود اقتصادی بدترین رکود اقتصادی جهان از زمان رکود بزرگ جهانی در سال هزار و نهصد و بیست و نه است.
آمریکا / کوتاهی دولت ترامپ در بحران کرونا تهدیدی برای یکپارچگی آمریکا
کوتاهی دولت ترامپ در حل کردن مشکلات کرونا در سطح فدرال باعث شد ایالتها به صورت انفرادی تلاش کنند که این تلاش انفرادی تهدیدی برای تمامیت و یکپارچگی «ایالات متحده آمریکا» است.
به گزارش شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی.
ایالتهای نیوجرسی، کنتیکت و نیویورک ایجاد محدودیت برای مسافران ورودی از سایر ایالتهای آمریکا را آغاز خواهند کرد. این محدودیت شامل ایالتهایی میشود که نرخ مثبت شدن آزمایشات کرونا در آنها به ۱۰ درصد میرسد. بر این اساس مسافران از ۹ ایالت- شامل آلاباما، آرکانزاس، آریزونا، فلوریدا، کارولینای شمالی، کارولینای جنوبی، یوتا، تگزاس و واشنگتن یا کسانی که به این ۹ ایالت سفر کردند- باید در مبادی ورودی ایالتهای نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند.
این ایالتهای ۹ گانه جزو ایالتهایی هستند که وضعیت شان ایجاب میکند مسافران از مبدا این ایالتها به مقصد نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت قرنطینه شوند. حتی اگر کسی ساکن نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت باشد، ولی به این ۹ ایالت سفر کرده باشد هنگام بازگشت به زادگاه یا محل اقامت خود باید ۱۴ روز قرنطینه شود. باید دید که اجرای این ممنوعیتها چگونه خواهد بود؟ مشخص نیست که این ممنوعیت چگونه در ایالتهای نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت اجرا خواهد شد، اما دست کم میتوان گفت که تلاش برای اجرای تدابیری این چنینی احتمالا اجتناب ناپذیر خواهد بود. برخی ایالتها عملکرد نسبتا خوبی دارند و اگر دولت فدرال کاری نمیکند,، اما این ایالتها قصد دارند در کنار هم سیاست گذاری کنند. این که ما «ایالات متحده» هستیم دلیل دارد. ما به این نتیجه رسیدیم که یکپارچه بودن ۵۰ ایالت در قالب یک کشور، نه تنها ایدهای خوب برای ما به عنوان یک کشور در سطح جهانی خواهد بود بلکه برای تک تک ایالتها نیز خوب خواهد بود.
مجری ام اس ان بی سی افزود: اگر دولت فدرال قصد دارد در زمینه بیماری کرونا - که باعث کشته شدن ۱۲۱ هزار آمریکایی در طی ۱۶ هفته شد - کاری نکند، اگر ما رکوردهای جدیدی در سراسر کشور در زمینه کرونا ثبت میکنیم، اگر دولت فدرال نمیخواهد در این باره کاری کند در این صورت ما زیر گروههای جدید و کوچکتری از «ایالات متحده» را تشکیل میدهیم و تلاش میکنیم روی این موضوع (کرونا) با یکدیگر کار کنیم، چون دولت فدرال کِشتی (کل کشور) را به حال خود رها کرده است.
ایالتهای سه گانه نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت وضعیت سخت و جهنمی را سپری کردند و اکنون دارند از این وضعیت خارج میشوند. منحنی ابتلا به بیماری کرونا در این ایالتها پائین آمده است و اکنون این سه ایالت در کنار یکدیگر قصد دارند از خودشان در برابر سایر ایالتها محافظت کنند.
مجری افزود: برای مثال امروز ایالت ویرجینیا به اولین ایالت در کشور تبدیل شد که تدابیر ایمنی در محل کار را در سراسر این ایالت به اجرا گذاشت. در این تدابیر تشریح شده است که شرکتها باید چه کار کنند تا کارکنان آنها در برابر ویروس کرونا ایمن بمانند. واقعا عجیب است که یک ایالت به صورت انفرادی تلاش میکند این کار را بکند، چون معمولا این کارها را دولت فدرال انجام میدهد. انجمن بهداشت و ایمنی کار
در دولت فدرال مسئول تدوین چنین مقرراتی است، اما در دولت ترامپ آنها اصلا روی این موضوعات کار نمیکنند. از آنجا که دولت فدرال اصلا هیچ کاری انجام نمیدهد -درحالی که شمار زیادی از مردم به محل کارشان باز میگردند و تهدید آلودگی به ویروس کرونا در محیط کار وجود دارد - در نتیجه ایالتها خودشان این مقررات را تدوین میکنند، چون رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفت که دولت فدرال هیچ کاری در این زمینه انجام ندهد!
مجری افزود: کوتاهی دولت فدرال در حل کردن فاجعه ویروس کرونا باعث خواهد شد ایالتها به تدریج به سمت جدا شدن از یکدیگر حرکت کنند و به نوعی با یکدیگر وارد رقابت شوند. اگر ما در ایالتها مدیریت خوبی داشته باشیم میتوان امیدوار بود که ایالتها به صورت جمعی و براساس همکاری با یکدیگر کار میکنند تا منافع مشترک خود را به پیش ببرند، اما در نهایت اتفاقی که رخ خواهد داد تقابل، رویارویی، مناقشه و رقابت خواهد بود یعنی ایالتها به این نتیجه میرسند که باید به دنبال منافع خود - در تضاد با منافع سایر ایالتها - باشند.
در این صورت ایالتها از روال عادی خارج خواهند شد، چون تلاشهای دولت شکست خورده است. مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در جمع سناتورهای جمهوریخواه تلاش کرد جنبههای مثبت در ماجرای شیوع ویروس کرونا را برجسته کند.
اروپا/ نگرانی سازمان جهانی بهداشت از افزایش شمار مبتلایان در اروپا
سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه درباره شمار موارد جدید ابتلا به کرونا که در اروپا در حال افزایش است هشدار داد. هانس کلوگه مدیر شاخه اروپایی سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس خبری که به طور مجازی از کپنهاگ پخش شد گفت: «هفته گذشته، برای نخستین بار از چند ماه گذشته، اروپا با افزایش شمار روزانه مبتلایان مواجه شد. ۳۰ کشور با افزایش شمار موارد جدیدی که طی دو هفته قبل در دوره نهفتگی بودند روبرو شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کپنهاگ، وی بدون اشاره به نام این کشورها و آمار ملی آنها گفت: «در ۱۱ کشور از این کشورها، تسریع این انتقال سبب افزایش شدید شمار مبتلایان شده است و چنانچه این شیوع مهار نشود، نظام بهداشتی اروپا را بار دیگر به لبه پرتگاه میبرد».
بنابراعلام سازمان جهانی بهداشت، روزانه نزدیک به ۲۰ هزار مورد جدید مبتلا در اروپا ثبت میشود و بیش از ۷۰۰ نفر دیگر میمیرد.
کلوگه همچنین از واکنش سریع کشورهایی مانند لهستان، آلمان، اسپانیا و اسرائیل برای مقابله با شیوع موارد جدید در مدارس، معادن ذغال سنگ و مکانهای تولید کننده غذا طی هفتههای اخیر تقدیر کرد.
وی با تشکر از این کشورها گفت: «هنگامی که گروههای جدیدی مبتلا شدند، با مداخله سریع و هدفمند تحت کنترل قرار گرفتند».
آلمان روز سه شنبه برای نخستین بار از قرنطینه در سطح محلی که بیش از ۶۰۰ هزار نفر را دربرمی گرفت خبر داد. علت این امر ظهور یک کانون جدید آلودگی در بزرگترین کشتارگاه اروپا در ایالت نوردراین-وستفالن در غرب این کشور بود.
بنابراعلام سازمان جهانی بهداشت، شاخه اروپایی سازمان جهانی بهداشت که از اقیانوس اطلس تا اقیانوس آرام را در برمی گیرد و ۵۳ کشور و همچنین روسیه و آندورا را شامل میشود شمار رسمی مبتلایان را دو و نیم میلیون نفر اعلام کرد.
اکثر شهروندان اروپایی از عملکرد اتحادیه اروپا در مقابله با کرونا ناراضی اند
نتیجه تازهترین نظرسنجی از ناامیدی عمیق شهروندان اتحادیه اروپا از واکنش این بلوک به همه گیری ویروس کرونا و عملکرد دولت هایشان در مهار این بیماری حکایت دارد.به گزارش راشاتودی، اندیشکده روابط خارجی شورای اروپایی نظر ۱۱ هزار نفر را در ۹ کشور جویا شده است: بلغارستان، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان، پرتغال، اسپانیا و سوئد.این نظرسنجی در آوریل انجام شده است.
اکثریت شرکت کنندگان در نظرسنجی در همه این کشورها اعلام کردند واکنش اتحادیه اروپا به این بحران ضعیف بوده است. ۴۶ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی معتقدند این بلوک به مسولیت هایش در خلال همه گیری کرونا عمل نکرده است و تقریبا نیمی (۴۷ درصد) میگویند واکنش آنها نامناسب بوده است.
تقریبا دو سوم از ایتالیاییها و ۶۱ درصد از مردم فرانسه اعلام کردند اتحادیه اروپا در قبال شهروندانشان ناکام بوده است.نویسندگان این گزارش، این سرخوردگی را نگران کننده توصیف کردند. البته این ناامیدی، به شکل بدبینی نسبت به اروپا تعبیر نشده است. ۶۳ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی اعلام کردند این بیماری همه گیر ضرورت همکاری منسجمتر کشورهای اتحادیه اروپا را آشکار ساخت. ۵۹ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی درباره واکنش کشورهای دیگر به این بیماری همه گیر اعلام کردند نگاه شان به آمریکا بدتر شده است و کمتر از نیمی از افراد همین نظر را نسبت به چین داشتند.
اگر چه محبوبیت برخی رهبران کشورها در ماه مارس همزمان با اعلام طرحهای اضطراری برای مقابله با کووید ۱۹ افزایش یافت، اما این فرایند ادامه نیافت و شهروندان اروپایی از توانمندی کشورهایشان در مقابله با این بیماری همه گیر به شدت ناامید شدند.
حدود ۶۱ درصد از مردم فرانسه اعلام کردند دولت امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای مقابله با این همه گیری کمتر از حد انتظار عمل کرده است و ۵۴ درصد در اسپانیا اعلام کردند آنها از مدیریت پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا در مقابله با این بحران ناراضی اند.
مرگ یک چهارم مبتلایان به کرونا در یمن
بیماری کووید-۱۹ در یمن به سرعت در حال گسترش است. سازمان ملل متحد درباره سرعت بالای گسترش این بیماری در یمن هشدار داده است، آنهم درحالیکه کمکهای سازمان ملل متحد به این کشور در حال پایان یافتن است.
مارک لوکاک، مسئول بخش کمک و امداد سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده است، حدود بیست و پنج درصد یمنیهایی که به این بیماری مبتلا بوده اند، جان خود را از دست داده اند. این رقم پنج برابر میانگین مرگ و میر کرونایی در جهان است. به گفته این مقام سازمان ملل متحد، باتوجه به اینکه نظام سلامت یمن نابود شده است بسیاری از موارد مرگ و میر و ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در یمن گزارش و ثبت نمیشود. این مقام بین المللی هشدار داده است باید برای انتقال کمکهای بشردوستانه به یمن اقدامات جدی صورت داد و کوشید تا راه حل سیاسی پایداری در این کشور پیاده شود، زیرا در غیراینصورت باید نظاره گر افتادن یمن از پرتگاه بود.
آلمان/ ۶۳۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، موسسه رابرت کخ روز پنجشنبه اعلام کرد: شمار موارد تایید شده آلودگی به ویروس کرونا در آلمان با ۶۳۰ مورد افزایش به ۱۹۲ هزار و ۷۹ مورد رسید.این موسسه همچنین اعلام کرد، شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در آلمان با ۱۳ نفر افزایش به هشت هزار و ۹۲۷ نفر رسید.
جریمه بیش از هفت هزار نفر در ترکیه بدلیل نزدن ماسک
در دو روز نخست از اجرای قانون اجباری شدن ماسک زدن در اماکن عمومی ترکیه، ۷۰۱۷ نفر بدلیل ماسک نزدن جریمه شدند.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، بنا به اطلاعیه وزارت کشور ترکیه ۷۰۱۷ قانون شکن ماسک در ۶۲ استان، شش میلیون و سیصد هزار و ۳۰۰ لیر در دو روز نخست از اجرای قانون ماسک جریمه شده اند.بموجب این قانون شهروندان ۶۲ استان از جمله آنکارا، استانبول، ازمیر، بورسا، دیاربکر و ... ملزم به استفاده از ماسک در اماکن عمومی (خیابان، پارک، مغازه، وسایط نقلیه عمومی و ..) هستند و کسانیکه این قانون را رعایت نکنند ۹۰۰ لیر جریمه میشوند.بنا به آمار رسمی وزارت بهداشت ترکیه شمار مبتلایان به کرونا به ۱۹۱۶۵۷و جان باختگان به ۵۰۲۴ مورد رسیده است.
دولت ترکیه سفرت به مقاصد گردشگری برای افراد بالای ۶۵ سال در دوران کرونایی را بلا مانع اعلام کرد.
براساس بخشنامه وزارت کشور ترکیه به ۸۱ استان این کشور، افرادی که در سه سال گذشته جراحی پیوند عضو نداشتند و دیالیزی نباشند میتوانند با کسب مجوز از فرمانداریهای محل اقامت خود به تعطیلات بروند.بموجب این مقررات این افراد میتوانند با مجوز فوق با خودروی شخصی، اتوبوس، هواپیما و قطار به مسافرت بروند و در هتل و اقامتگاههای گردشگری اقامت کنند.کارشناسان بر باورند، آزاد شدن سفر این افراد که حدود نه درصد جمعیت ترکیه را تشکیل میدهند میتواند به صنعت گردشگری این کشور که از شرایط کرونایی آسیب دیده است، جانی دوباره ببخشد.
اندونزی/ ۱۱۷۸ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
یک مقام وزارت بهداشت اندونزی روز پنجشنبه از یک هزار و ۱۷۸ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی به ۵۰ هزار و ۱۸۷ مورد رسید.اندونزی همچنین از ۴۷ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در اندونزی به دو هزار و ۶۲۰ مورد رسید.
کره جنوبی/ ۲۸ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری شینهوا از سئول، کره جنوبی روز پنجشنبه از ۲۸ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در کره جنوبی به ۱۲ هزار و ۵۶۳ مورد رسید.
از این موارد جدید آلودگی به ویروس کرونا، پنج مورد از خارج وارد کره جنوبی شده اند.
همچنین با جان باختن یک نفر دیگر در کره جنوبی به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹، شمار موارد مرگ بر اثر این بیماری در این کشور به ۲۸۲ مورد رسید.
روسیه/ ۷۱۱۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور هفت هزار و ۱۱۳ مورد افزایش یافت و به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به این ویروس در روسیه به ۶۱۳ هزار و ۹۹۴ مورد رسید.مقامات بخش بهداشت روسیه همچنین از ۹۲ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر دادند و به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر این ویروس در روسیه به هشت هزار و ۶۰۵ مورد رسید.
آمریکا/ ایالت فلوریدا باز هم رکورد مبتلایان یک روزه را شکست
به گزارشای بی سی نیوز، ایالت فلوریدا یکی از ایالتهای آمریکا است که همچنان کانون شیوع کرونا است، زیرا ما شاهد افزایش روزافزون مواد ابتلا به کووید-۱۹ در این ایالت هستیم.
این ایالت امروز، بیش از ۵۵۰۰ مورد جدید ابتلا به کرونا را گزارش کرد که رقم بی سابقهای است. فرماندار فلوریدا ابتلای بیش از پیش جوانان را یکی از عوامل اصلی افزایش شیوع این ویروس میداند.
آمار بیمارستانها هم این مسئله را تأیید میکند. اکنون آمار نشان میدهد سرعت شیوع این ویروس سریعتر از گذشته شده است. چیزی که اکنون واقعاً فرماندار را نگران کرده است، درصد مثبت بودن آزمایشهای کرونا در این ایالت است. در حال حاضر، ۱۶ درصد از آزمایشهای کرونا مثبت میشود و این در حالی است که هفته گذشته، این رقم نزدیک به فقط ۵ درصد بود.
مجری: هنوز در این ایالت دستور استفاده اجباری از ماسک در اماکن عمومی صادر نشده است. آیا امکان دارد این دستور صادر شود یا اقدامات دیگری برای کند کردن شیوع این ویروس در نظر گرفته شود؟
خبرنگار: اکنون استفاده از ماسک برای پوشاندن صورت که کاری ساده و راحت است به مسئلهای پیچیده تبدیل شده است. تا حال حاضر هیچ اجباری برای استفاده از ماسک در این ایالت وجود نداشته است و تصمیم گیری درباره این موضوع به مسئولان محلی محول شده است و این، اوضاع را پیچیده کرده است. در برخی شهرهای این ایالت در صورتی که امکان حفظ فاصله اجتماعی وجود نداشته باشد، باید از ماسک استفاده شود، اما در برخی جاهای دیگر در این ایالت باید همیشه از ماسک استفاده شود.
افغانستان/ افزایش فوتیهای بیماری کووید نوزده
با جان باختن ۳۶ بیمار مبتلا به کووید نوزده در شبانه روز گذشته در افغانستان، تعداد جان باختگان این بیماری در مقایسه با روزهای گذشته افزایش یافت.به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، وزارت بهداشت و درمان افغانستان امروز اعلام کرد: با جان باختن ۳۶ بیمار مبتلا به کووید نوزده در شبانه روز گذشته در افغانستان، تعداد جانباختگان بیماری کووید نوزده به ۶۷۵ نفر افزایش یافت.
همچنین در شبانه روز گذشته ۴۶۰ نفر دیگر به ویروس کرونا آلوده شدند و تعداد افراد آلوده به این ویروس به ۳۰ هزار و ۱۷۵ نفر رسید.
از سوی دیگر همچنین چگونگی مبارزه با ویروس کرونا در مجلس نمایندگان این کشور بررسی شد و شماری از نمایندگان مجلس مدعی شدند حدود هفتاد درصد بودجه مصرف شده در این زمینه حیف و میل شده است.
فلسطین اشغالی/ ثبت ۵۳۲ مورد ابتلای جدید به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته
اسرائیل نشنال نیوز از ابتلای ۵۳۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در فلسطین اشغالی در ۲۴ گذشته خبر داد.
این نشریه صهیونیستی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم الاد بناری نوشت: وزارت بهداشت اسرائیل در گزارشی اعلام کرد تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا برای دومین بار از ۹ آوریل، به بیش از ۴۶۰ تن در روز رسیده است.براساس اطلاعاتی که این وزارتخانه چهارشنبه شب منتشر کرد، در ۲۴ ساعت گذشته، ۵۳۲ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در اسرائیل شناسایی شده است. تعداد بیماران نیز به ۵۷۹۶ تن رسیده است که بیشترین میزان از ۴ ماه مه است. البته تعداد بیمارانی که بستری شده اند، کمی کاهش یافته و درحال حاضر ۱۸۹ بیمار بستری هستند. تعداد قربانیان ویروس کرونا در اسرائیل همچنان ۳۰۸ تن است.
روز چهارشنبه، کنست طرحی را به تصویب رساند که براساس آن شین بت، نهاد امنیت داخلی اسرائیل، اجازه خواهد داشت افرادی را که حامل ویروس کرونا هستند، ردیابی کند.
آمریکای لاتین/ شمار قربانیان کرونا تا ماه اکتبر به ۳۹۰ هزار نفر میرسد
طبق ارزیابی پژوهشگران شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکای لاتین احتمالا تا ماه اکتبر به ۳۸۸ هزار و ۳۰۰ نفر خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مکزیکو، آمریکای لاتین در حال تبدیل شدن به آلودهترین منطقه جهان به ویروس کروناست. در این هفته شمار قربانیان ویروس کرونا در این منطقه از مرز صد هزار نفر عبور کرد و شمار افراد آلوده به ویروس طی یک ماه سه برابر شد و از ۶۹۰ هزار نفر به ۲ میلیون نفر رسید.
سطح بالای فقر و شمار بالای بخشهای غیر رسمی که کارگران آن قرنطینه نشده اند علاوه بر شهرهای پرجمعیت و نظام درمان عمومی ناقص، مبارزه منطقهای برای مهار آلودگی را فلج کرده است.
بنابر اعلام موسسه سنجش و ارزیابی سلامت دانشگاه واشنگتن برزیل تا ماه اکتبر بیش از ۱۶۶ هزار مورد مرگ و مکزیک ۸۸ هزار مرگ ناشی از ویروس کرونا را ثبت خواهد کرد.
آرژانتین، شیلی، کلمبیا، اکوادور، گواتمالا و پرو هم شاهد فراتر رفتن مرگ و میر خود از مرز ده هزار نفر خواهند بود.
آمریکا/ شمار تلفات کرونا در آمریکا از ۱۲۴ هزار نفر گذشت
کووید ۱۹ و رکود اقتصادی در ۹۵ کشور جهان
کووید ۱۹ و رکود اقتصادی در ۹۵ کشور جهان
کووید ۱۹ و رکود اقتصادی در ۹۵ کشور جهان
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو (worldometers.info) که شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا در جهان را به صورت لحظهای منتشر و به روز رسانی میکند، شمار جان باختگان ویروس کرونا در آمریکا به ۱۲۴ هزار و ۲۸۱ تن و شمار افراد مبتلا به دو میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۵۴ نفر افزایش یافته است. از این تعداد یک میلیون و ۴۰ هزار و ۶۰۵ نفر نیز از این بیماری بهبود یافته اند.
بر اساس این آمار، روز گذشته اکثر ایالتهای آمریکا شاهد افزایش تعداد مبتلایان جدید به کرونا بود. مقایسه آماری این سایت با آمارهای روزهای گذشته نشان میدهد میزان روزانه مبتلایان به کرونا در آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته در دو ماه گذشته بی سابقه بوده و به بالاترین میزان رسیده است.
براساس این آمار، تگزاس با شش هزار و ۱۷۷ مورد ابتلای جدید، فلوریدا با پنج هزار و ۵۱۱ مورد جدید و کالیفرنیا با چهار هزار و ۹۶۶ مورد جدید به ترتیب بیشترین آمار تعداد مبتلایان روز گذشته را ثبت کردند. بطور کل از ابتدای شیوع کرونا در آمریکا، بیشترین مبتلایان و آمار مرگ ناشی از کرونا در نیویورک است. تاکنون ۳۱ هزار و ۳۴۶ نفر در نیویورک براثر ابتلا به کرونا مرده اند و ۴۱۳ هزار و ۳۵۵ نفر هم مبتلا شده اند.
در کالیفرنیا نیز از ۱۹۵ هزار و ۵۶۴ مبتلا به ویروس کرونا تاکنون پنج هزار و ۷۲۹ نفر جان خود را از دست داده اند. در نیوجرسی نیز با ثبت ۱۷۳ هزار و ۱۳۲ مورد مرگ، ۱۳ هزار و ۱۲۹ مورد مبتلا ثبت شده است. همچنین در ایلینوی ۱۳۸ هزار و ۵۴۰ مبتلا و شش هزار و ۷۷۰ مورد مرگ ثبت شده است. در تگزاس ۱۳۸ هزار و ۵۴۰ مبتلا و دو هزار و ۲۹۳ مورد مرگ و در فلوریدا نیز ۱۰۹ هزار و ۱۴ مورد ابتلا و سه هزار و ۲۸۵ مورد مرگ ثبت شده است.
در ماساچوست آمار مبتلایان به کرونا به ۱۰۷ هزار و ۶۱۱ ابتلا و هفت هزار و ۹۳۸ مورد مرگ رسید. در پنسیلوانیا ۸۷ هزار و ۷۷۶ مورد ابتلا و شش هزار و ۵۸۴ مورد مرگ ثبت شده است و در میشیگان نیز ۶۸ هزار و ۵۵۵ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و شش هزار و ۱۱۴ نفر براثر این بیماری درگذشته اند.
در مریلند نیر ۶۵ هزار و ۳۳۷ ابتلا و سه هزار و ۱۰۸ مورد مرگ ثبت شده و در واشنگتن نیز ۳۰ هزار و ۸۴۰ نفر به کرونا مبتلا شده اند و هزار و ۲۹۴ نفر نیز مرده اند.
تایلند/ شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا به ۳۱۵۸ مورد رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز از بانکوک، تایلند روز پنجشنبه از یک مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. این فرد یک تایلندی است که از خارج وارد این کشور شده است.به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در تایلند به سه هزار و ۱۵۸ مورد رسید.از آغاز شیوع ویروس کرونا در تایلند تاکنون, ۵۸ نفر در این کشور بر اثر این ویروس جان باخته اند. همچنین تاکنون در این کشور سه هزار و ۳۸ بیمار از کووید-۱۹ بهبود یافته اند.
استرالیا/ شرکت کانتاس ۲۰ درصد نیروی کار خود را کاهش میدهد
شرکت هواپیمایی کانتاس استرالیا در حال کاهش دست کم ۲۰ درصد نیروی کار خود است و در چارچوب طرح گسترده صرفه جویی در هزینهها قصد دارد یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار وارد صندوق مالی شرکت کند. این شرکت هواپیمایی استرالیا همچنین روز پنجشنبه اعلام کرد با توجه به محدودیتهای مسافرتی که به دنبال بحران شیوع کرونا به وجود آمده است پرواز ۱۰۰ هواپیما را برای مدت ۱۲ ماه متوقف خواهد کرد و ناوگان هواپیماهای بوئینگ ۷۴۷ خود را شش ماه زودتر از برنامه از میدان خارج خواهد کرد.
الن جویس مدیر اجرایی شرکت کانتاس در ارتباط با این طرح سه ساله اعلام کرد هنگامیکه درآمدها بسیار کاهش مییابد باید تا چند سال با شرایط کنار بیائیم و این بدان معناست که در یک دوره کوتاه به یک شرکت کوچکتر تبدیل شویم. شرکت هواپیمایی کانتاس همانند دیگر شرکتهای هواپیمایی در سراسر جهان با کاهش قابل توجه حجم تقاضا برای پروازهای این شرکت به دنبال آن مواجه شده است که کشورهایی همچون استرالیا در تلاش برای مهار کرونا مرزهای خود را بستند.
مقامات استرالیا اعلام کردند این کشور ممکن است از ورود شمار قابل توجهی از مسافران خارجی تا سال آینده همچنان جلوگیری کند.
پیش بینی میشود در چارچوب طرح صرفه جویی در هزینهها در کنار کاهش هزینههای پرداختی سوخت نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار استرالیا وارد صندوق مالی این شرکت شود و این نخستین بار در بیش از یک دهه گذشته است که کانتاس به چنین شیوهای اقدام به جمع آوری سرمایه میکند.
در چارچوب طرح شرکت کانتاس، شش هزار از ۲۹ هزار نفر نیروی کار این شرکت اخراج خواهند شد و ۱۵ هزار نفر از کارکنان نیز تا زمانیکه این شرکت بتواند پروازهای بیشتری را انجام دهد به مرخصی اجباری فرستاده خواهند شد. شرکت کانتاس پروازهای داخلی را همزمان با بازگشایی مرزهای استرالیا افزایش داده است و پیش بینی میشود این پروازها ماه ژوئیه به ۴۰ درصد ظرفیت معمول خود برسد.
مکزیک/ ۵۴۳۷ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت مکزیک روز چهارشنبه از پنج هزار و ۴۳۷ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در مکزیک به ۱۹۶ هزار و ۸۴۷ مورد رسید.
مقامات بخش بهداشت مکزیک همچنین روز چهارشنبه از ۹۴۷ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر دادند. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در مکزیک به ۲۴ هزار و ۳۲۴ مورد رسید.
برزیل/ ۴۲۷۲۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت برزیل روز چهارشنبه از ۴۲ هزار و ۷۲۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و جان باختن یک هزار و ۱۸۵ نفر دیگر بر اثر این ویروس طی ۲۴ ساعت گذشته در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، تعداد کل موارد آلودگی به ویروس کرونا در برزیل به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار مورد و تعداد کل موارد مرگ بر اثر این ویروس در برزیل به ۵۳ هزار و ۸۳۰ مورد رسید.
رکوردشکنی کرونا در هند
رکورد شناسایی مبتلایان به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در هند شکسته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، در شبانه روز گذشته ۱۶ هزار و ۹۲۲ مورد جدید گزارش شد.بر اساس اعلام وزارت بهداشت ورفاه هند، از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۴۷۳ هزار و ۱۰۵ نفر افزایش یافت. تعداد بهبود یافتگان ۲۷۱ هزار و ۶۹۷ نفر است. قربانیان بیماری کووید ۱۹در این کشور نیز ۱۴ هزار و ۸۹۴ نفر هستند.
آمریکا/ تشدید موارد آلودگی به ویروس کرونا در جنوب آمریکا
جنوب آمریکا از فلوریدا تا کالیفرنیا با افزایش شمار افراد بستری در بیمارستان و بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بسیار جوان به یکی از کانونهای شیوع ویروس کرونا در آمریکا تبدیل و این موجب بازگشت محدودیتها شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از میامی، نشانه این شیوع دوباره شمار موارد جدید آلودگی روزانه در آمریکا است که روز چهارشنبه به رکورد ۳۶ هزار نفری ثبت شده طی ۲۴ ساعت نزدیک شده است. آمریکا با ۳۳۰ میلیون نفر جمعیت بدترین آمار جهانی شیوع ویروس کرونا در جهان را دارد. حدود ۲.۴ میلیون نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند که ۱۲۰ هزار مورد آن به مرگ منجر شده است.
حدودی نیمی از ۵۰ ایالت آمریکا شاهد افزایش شمار موارد آلودگی در دو هفته گذشته بودند و به ویژه در تگزاس، فلوریدا و کالیفرنیا در مورد افراد آلوده به ویروس کرونا رکورد زده شد.
نیویورک و نیوجرسی و همچنین کنتیکت که از ابتدای شیوع کووید ۱۹ در آمریکا به شدت تحت تاثیر ویروس قرار گرفتند روز چهارشنبه برای افرادی که از ایالتهایی میآیند که همه گیری در آن تسریع شده است قرنطینه اعمال کردند. تگزاس که روند لغو قرنطینه خود را بسیار سریع در اوایل ماه مه آغاز کرده بود روز چهارشنبه ۵ هزار و ۵۵۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرد. شمار بیماران بستری شده نیز طی ماه گذشته دوبرابر شده است و نگرانی از اشباع بیمارستانها وجود دارد.
گرگ ابوت فرماندار تگزاس هشدار داد اگر ما قادر نباشیم روند شیوع بیماری را در هفته آینده کند کنیم آنگاه باید در تدابیر خود در مورد بازگشایی مغازهها بازنگری کنیم. زیرا اگر بیماری در دو هفته آینده کنترل نشود همه چیز از کنترل خارج خواهد شد. وی تاکید کرد همه کسانی که از خانه خارج میشوند باید ماسک داشته باشند. با این حال استفاده از ماسک در این ایالت اجباری نیست.
ربکا فیشر اپیدمیولوژیست میگوید هنوز با اوج بیماری فاصله زیادی وجود دارد. به طور ایده آل تدابیری که شیوع ویروس را محدود میکند باید تا زمان ممکن اجرایی شود. از نشانههای بازگشت اپیدمی این است که شرکت اپل تصمیم گرفت به طور موقت هفت فروشگاه خود را در منطقه هیوستون که شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آن افزایش یافته است تعطیل کند. این شرکت در هفته گذشته هم ۱۲ فروشگاه خود را در فلوریدا، کالیفرنیای شمالی و جنوبی و آریزونا تعطیل کرده بود.
ایالت فلوریدا هم که تصاویر شلوغ سواحل دآن امید بازگشت به وضعیت عادی را داده بود روز چهارشنبه رکورد آلودگی جدید ۵ هزار و ۵۰۸ نفری را ثبت کرد. شمار افراد آلوده به ویروس در این ایالت روز دوشنبه از مرز صد هزار نفر گذشت. از روز سه شنبه استفاده از ماسک در شهرهای بزرگ ساحلی میامی و ده شهر دیگر منطقه اجباری شده است. استفاده از ماسک در اورلاندو، تامپا و جزایر کیز از هفته گذشته اجباری شده بود.
رون دوسانتیس فرماندار فلوریدا از افزایش شمار بیماران در میان جوانان ابراز تاسف کرد و در مورد برگزاری جشنها هشدار داد. وی تاکید کرد کافهها و رستورانهایی که دستورالعملهای فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند با خطر از دست دادن مجوز خود رو به رو هستند.
اوضاع به اندازهای به دوسانتیس به عنوان یکی از حامیان سرسخت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا فشار آورده است که این بار نظری مخالف ترامپ دارد و روز شنبه برای نخستین بار اعلام کرد افزایش حجم غربالگریها نمیتواند به تنهایی این میزان آلودگی را توجیه کند.
کالیفرنیا نیز برای سومین روز متوالی، روز چهارشنبه رکورد برجای گذاشت و بیش از ۷ هزار و ۱۰۰ مورد آلودگی جدید به ویروس کرونا ثبت کرد. به این ترتیب مجموع افراد آلوده به ویروس کرونا در این ایالت به ۲۰۰ هزار نفر رسید. گاوین نیوسام فرماندار کالیفرنیا هشدار داد ما نمیتوانیم به شیوه چند هفته گذشته ادامه دهیم. برخی از ما وضعیت را نادیده گرفته اند و برخی دیگر رعایت کرده اند.
استفاده از ماسک از این پس در سراسر کالیفرنیا اجباری شده است. دیزنی لند کالیفرنیا هم ناچار شد بازگشایی پارک خود در حوالی لس آنجلس را به زمان نامعلومی موکول کند. در ابتدا قرار بود این پارک از ۱۷ ژوئیه بازگشایی شود. آمار آریزونا هم روز سه شنبه به اوج رسید. در ابتدای هفته ۸۴ درصد تختهای بخشهای مراقبتهای ویژه اشغال شده بود و شمار افراد آلوده به ویروس کرونا از زمان لغو قرنطینه از ۱۵ مه چهار برابر شده است.
از دیدگاه آنتونی فائوچی ایمنی شناس ارشد کاخ سفید دو هفته آینده وضعیت برای مقابله با این موجهای نگران کننده وخیم خواهد بود.
استرالیا/ افزایش شدید شمار آلودگی به ویروس کرونا
طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در ایالت ویکتوریا در جنوب شرقی استرالیا شناسایی شده است که بالاترین آمار طی دو ماه گذشته محسوب میشود. به گزارش خبرگزاری رویترز از سیدنی، مقامات استرالیا به منظور مهار اپیدمی آمبولانسها و ونهای خود را به مناطق آلودهتر اعزام کردند تا از مردم آزمایش بگیرند.
شمار آلودگی به ویروس کرونا در استرالیا در حالی افزایش یافته است که این کشور چند هفته پیش روند لغو تدابیر فاصله گذاری اجتماعی را آغاز کرد. استرالیا از زمان آغاز همه گیری ۷ هزا رو ۵۰۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرده است که ۱۰۴ مورد آن به مرگ منجر شده است.