آخرین تحولات کرونایی در جهان
شمار مبتلایان به کرونا از مرز نه و نیم میلیون نفر گذشت
بر اساس آمار وزارت بهداشت جهانی تاکنون ۴۹۰,۹۷۸ نفر در پی ابتلاء به بیماری کرونا (کووید ۱۹) جان خود را از دست دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی از میان ۹,۷۰۱,۵۶۲ مبتلا به کووید ۱۹، تاکنون ۵,۲۵۳,۶۱۵ نفر بهبود یافته اند.
آخرین وضعیت مبتلایان، جان باختگان و بهبود یافتگان در جهان
آخرین وضعیت مبتلایان، جان باختگان و بهبودیافتگان برخی کشورهای جهان
ترامپ نمیتواند همه گیری کرونا را مدیریت کند
جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در جدیدترین سخنرانی انتخاباتی خود با اشاره به شرایط کنونی آمریکا در زمینه مقابله با ویروس کرونا گفت: دونالد ترامپ فکر میکند اینکه تعداد بیشتری از آمریکاییها مریض شوند باعث میشود تا او آدم بدی به نظر برسد.
بایدن افزود: ترامپ نگران این است که آدم بدی به نظر برسد. دونالد ترامپ باید به اهمیت دادن به اینکه چطور به نظر میرسد پایان دهد، او باید به اتفاقاتی که در آمریکا رخ میدهد، اهمیت دهد. شمار مبتلایان در ۲۹ ایالت در حال افزایش است. ما به مدت طولانی با این شرایط روبرو خواهیم بود. ترامپ نمیتواند این مسئله را پایان دهد.
هشدار در مورد وضع یک فعال حقوق بشر در زندانهای کویت
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، "ویولت داغر" رئیس کمیته عربی حقوق بشر در مصاحبه با این شبکه گفت: کرونا به زندانهای کویت راه یافته است و برخی زندانیان بر اثر ابتلا به آن جان باخته اند. از مقامات کویتی انتظار میرود زندانیان سالخورده را به دلیل شیوع کرونا آزاد کنند.
وی افزود: زهیر المحمید (دبیر کل جنبش ملی ـ اسلامی «التوافق» و عضو شورای روابط اسلامی ـ مسیحی کویت که اکنون زندانی است) از برخی بیماریهای جانبی رنج میبرد و اگر به کرونا مبتلا شود، عواقب وخیمی خواهد داشت. حضور المحمید در زندان و پرونده سازی علیه او به خاطر حضورش در محور مقاومت است.
ویولت داغر همچنین گفت: ما در مورد وضعیت خطرناک المحمید و دوستانش در زندانهای کویت در صورت ابتلاء به کرونا هشدار میدهیم. در پرونده المحمید و دوستانش عربستان را تبرئه نمیکنم.
از سرگیری پروازهای بین المللی ساحل عاج از یازده تیر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، شورای امنیت ملی ساحل عاج اعلام کرد مرز هوایی بین المللی مسافری این کشور از ۱۱ تیر بازگشایی میشود.
دکتر آکا آئوله وزیر بهداشت ساحل عاج در پایان جلسه شورای امنیت ملی اعلام کرد: تمام مسافران ورودی مورد آزمایش قرار میگیرند و شرایط آنها در زمان اقامت در ساحل عاج تحت کنترل قرار خواهد داشت. افراد آسیب پذیر و زنهای حامله قرنطینه خواهند شد. بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی ساحل عاج، وضع فوق العاده بهداشتی در کشور تا ۲۵ تیر تمدید شد و بر این اساس، مرزهای مسافری زمینی و دریایی کشور تا این تاریخ همچنان بسته خواهند بود. همچنین ابیجان، پایتخت اقتصادی و بزرگترین شهر ساحل عاج، همچنان قرنطینه خواهد بود و پوشش ماسک اجباری است.
بر اساس این گزارش، ۱۷۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در ساحل عاج در روز پنجشنبه ۵ تیر به ثبت رسید. تعداد کل مبتلایان ثبت شده در ساحل عاج تا پایان روز پنجشنبه ۸۳۳۴ مورد، ۳۴۸۷ مورد درمان شده و ۶۰ فوتی گزارش شده است. ۹۶ درصد موارد مثبت کووید نوزده در ابیجان به ثبت رسیده است.
عراق/ ثبت بالاترین آمار روزانه ابتلا
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت عراق از ثبت ۱۰۷ مورد جدید فوت بر اثر کرونا و ۲۴۳۷ مورد جدید ابتلا به این ویروس در ۲۴ ساعت گذشته به عنوان بالاترین آمار روزانه ابتلا به کرونا در عراق خبر داد. به این ترتیب، شمار جان باختگان بیماری کووید-۱۹ در عراق به ۱۴۳۷ نفر و شمار مبتلایان به ۳۹۱۳۹ نفر افزایش یافت.
ادامه روند نگران کننده افزایش بیماران کرونایی در سوریه
وزارت بهداشت سوریه از ادامه روند نگران کننده افزایش تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در این کشور به ویژه در شهر دمشق خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، وزارت دمشق اعلام کرد، با شناسایی ۱۲ بیمار جدید در شهر دمشق تعداد کل بیماران مبتلا به ویروس کووید - ۱۹ به ۲۴۲ بیمار رسید.
وزارت بهداشت سوریه افزود، از تعداد بیماران کرونایی، ۹۶ بیمار بهبود یافتند و ۷ نفر درگذشتند.
شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه از ۱۹۳ هزار نفر گذشت
وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۱۴۵۸بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به کرونا به ۱۹۳۱۱۵ مورد رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با فوت ۲۲ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته شمار جانباختگان به ۵۰۴۶ مورد افزایش یافت.
در شبانه روز گذشته ۱۴۷۲ بیمار بهبود یافتند و بدین ترتیب شمار بهبود یافتگان کرونایی تا کنون به ۱۶۵۷۰۶ مورد رسید.
افزایش مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از ستاد ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، در ۲۴ ساعت گذشته ۵۴۷ بیمار قطعی آلوده به ویروس کرونا شناسایی شدند که با این تعداد مجموع مبتلایان در این کشور به ۱۴۸۵۲ نفر رسید.
براساس این گزارش با مرگ ۶ نفر دیگر براثر کرونا تعداد جان باختگان هم به ۱۸۰ نفر افزایش یافت. با پیوستن ۲۹۱ بیمار دیگر به جمع بهبود یافتگان مجموع بهبود یافتهها ۸۰۵۹ نفر شد. هم اکنون ۶۶۱۳ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری و دوره درمان را سپری میکنند.
حمایت سازمان ملل از تلاشهای برای دستیابی به واکسن کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره ، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: سازمان ملل از تلاشها برای دستیابی به واکسن کرونا حمایت میکند.
کاهش محدودیتها همراه با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اروپا
کشورهای اروپایی از جمله انگلیس در آغاز کاهش محدودیتهای کرونایی با افزایش شمارمبتلایان و جان باختگان از کرونا در این کشورها مواجه شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، شمار مبتلایان و جان باختگان از کرونا در اروپا که در هفتههای اخیر سیر نزولی یافته بود با کاهش محدودیتهای کرونایی و افزایش ترددها بار دیگر روند افزایشی یافته است. در انگلیس همزمان با گرم شدن هوا، مردم به سواحل هجوم برده و مقامات این مناطق از هجوم مسافران و به خطر افتادن جان ساکنان این مناطق ابراز نگرانی کرده اند.
سازمان جهانی بهداشت نیز با اشاره به اوج گیری شمار مبتلایان به کرونا در کشورهای اروپایی به دولتهای اروپایی برای مدیریت و مراقبت بیشتر در این زمینه هشدار داد.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در اروپا از اینکه در بیش از سی کشور اروپایی شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در حال اوج گیری دوباره است ابراز نگرانی کرد و اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را خواستار شد و از مردم نیز خواست برای حفظ سلامت خود و دیگران موازین بهداشتی را رعایت کنند.
سازمان جهانی بهداشت/هفته آینده تعداد جان باختگان به ۵۰۰ هزار نفر میرسد
به گزارش خبرگزاری رویترز، تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، انتظار داریم که در هفته آینده تعداد مبتلایان به ۱۰ میلیون نفر و تعداد جان باختگان به ۵۰۰ هزار نفر در سطح جهان برسد.
سازمان جهانی بهداشت/شرایط جهانی بدتر شده است
به گزارش خبرگزاری رویترز، تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، در زمینه ویروس کرونا شرایط در اروپا بهبود یافته است، اما از لحاظ جهانی شرایط در حال بدتر شدن است.
هزار مورد ابتلا به کرونا طی یک روز در اوکراین
آمار مبتلایان به کرونا در اوکراین امروز از مرز ۴۰ هزار نفر گذشت. اتحادیه اروپا به علت افزایش آمار مبتلایان در اوکراین، ورود اتباع این کشور را به خاک این اتحادیه تا اطلاع ثانوی ممنوع کرد.
زامبیا از بازگشایی فرودگاههای بین المللی خود خبر داد
رئیس جمهور زامبیا روز پنجشنبه از بازگشایی مرزهای هوایی و فرودگاههای خود به منظور ازسرگیری رونق اقتصادی خبر دارد.
محدودیتهای اعمال شده برای مبارزه با کرونا اقتصاد این کشور را دچار مشکل کرده است. ادگار لونگو در سخنرانی که از تلویزیون پخش شد گفت: «ما باید به ویژه در بخش گردشگری کار را از سر بگیریم؛ بنابراین من بازگشایی فوری همه فرودگاههای بین المللی را اعلام میکنم».
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لوساکا، کشور وی یکی از نخستین کشورها در آفریقاست که مرزهای هوایی خود را باز میکند. رئیس جمهور وعده داد تدابیر بهداشتی سختگیرانهای را به کار میگیرد تا مانع از سرگیری شیوع کرونا شود. تاکنون نزدیک به ۱۵۰۰ مورد مبتلا در این کشور ثبت شده است و از این تعداد ۱۸ نفر جان باختند.
از زمان ظهور کووید ۱۹ در اواخر مارس، زامبیا به مدت شش هفته روند فعالیتها در این کشور را کند کرد.
مقامات این کشور مرزها را بستند، مدارس را تعطیل و محافل عمومی مهم را ممنوع کردند. فعالیتهای بخشهای غیرضروری اقتصادی نیز متوقف شد. مدارس، رستورانها و سینماها از این پس باز هستند، اما اقتصاد به شدت ضربه دیده است.
پیش بینی ابتلای ۴ میلیون نفر به کرونا در پاکستان تا اواسط مرداد
با نزدیک شدن تعداد بیماران کرونایی در پاکستان به ۲۰۰ هزار نفر، کارشناسان بهداشتی این کشور پیشبینی کردند که تقریباً ۴ میلیون نفر در پاکستان تا شروع ماه اوت (۱۰ مرداد) به ویروس کووید-۱۹ مبتلا خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "جیو نیوز"، نتایج تحقیقات گروهی متشکل از متخصصان پزشکی پاکستان نشان میدهد، طغیان کرونا در راه است و تا ماه اوت میلادی شمار بیماران کرونایی پاکستان به ۳.۵ الی ۴ میلیون نفر خواهد رسید.
دکتر "اشرف نظامی" رییس اتحادیه پزشکان در شهر "لاهور" پاکستان با بیان اینکه آمار و ارقام پیش بینی شده توسط وزارت بهداشت پاکستان از نحوه شیوع کرونا دقیق نیست، گفت: در ۴۰ روز آینده شاهد اوج بحران کرونا در پاکستان خواهیم بود؛ به گونهای که پیش بینی میشود شمار قربانیان کرونا در این مدت به ۸۰ هزار نفر برسد.
متخصصان پاکستانی با بیان اینکه هزاران نفر در شهرهای مختلف پاکستان به کرونا مبتلا هستند و هیچ آمار رسمی از آنها وجود ندارد تصریح کردند: عدم رعایت مسائل بهداشتی توسط مردم میتواند به یک فاجعه انسانی بزرگ منجر شود.
هشدار کارشناسان پاکستانی درباره افزایش شمار مبتلایان در حالی اعلام شده که وزارت بهداشت پاکستان در چند روز گذشته از کاهش آمار ابتلای روزانه به کرونا و موفقیت طرح قرنطینه هوشمند برای مهار کرونا خبر داده است.
منابع خبری اعلام کردند در ۲۴ ساعت گذشته ۴ هزار و ۴۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در پاکستان به ثبت رسیده و مجموع بیماران کرونایی این کشور به ۱۹۳ هزار نفر نزدیک شده است.
این درحالی است که در شبانه روز گذشته با ثبت ۱۴۸ مورد جدید مرگ ناشی از کرونا شمار قربانیان این بیماری در پاکستان به ۳۹۰۳ نفر افزایش یافت.
آمریکا / کوتاهی دولت ترامپ در بحران کرونا تهدیدی برای یکپارچگی آمریکا
کوتاهی دولت ترامپ در حل کردن مشکلات کرونا در سطح فدرال باعث شد ایالتها به صورت انفرادی تلاش کنند که این تلاش انفرادی تهدیدی برای تمامیت و یکپارچگی «ایالات متحده آمریکا» است.
به گزارش شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی. ایالتهای نیوجرسی، کنتیکت و نیویورک ایجاد محدودیت برای مسافران ورودی از سایر ایالتهای آمریکا را آغاز خواهند کرد. این محدودیت شامل ایالتهایی میشود که نرخ مثبت شدن آزمایشات کرونا در آنها به ۱۰ درصد میرسد. بر این اساس مسافران از ۹ ایالت- شامل آلاباما، آرکانزاس، آریزونا، فلوریدا، کارولینای شمالی، کارولینای جنوبی، یوتا، تگزاس و واشنگتن یا کسانی که به این ۹ ایالت سفر کردند- باید در مبادی ورودی ایالتهای نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند.
این ایالتهای ۹ گانه جزو ایالتهایی هستند که وضعیت شان ایجاب میکند مسافران از مبدا این ایالتها به مقصد نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت قرنطینه شوند. حتی اگر کسی ساکن نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت باشد، ولی به این ۹ ایالت سفر کرده باشد هنگام بازگشت به زادگاه یا محل اقامت خود باید ۱۴ روز قرنطینه شود. باید دید که اجرای این ممنوعیتها چگونه خواهد بود؟ مشخص نیست که این ممنوعیت چگونه در ایالتهای نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت اجرا خواهد شد، اما دست کم میتوان گفت که تلاش برای اجرای تدابیری این چنینی احتمالا اجتناب ناپذیر خواهد بود. برخی ایالتها عملکرد نسبتا خوبی دارند و اگر دولت فدرال کاری نمیکند,، اما این ایالتها قصد دارند در کنار هم سیاست گذاری کنند. این که ما «ایالات متحده» هستیم دلیل دارد. ما به این نتیجه رسیدیم که یکپارچه بودن ۵۰ ایالت در قالب یک کشور، نه تنها ایدهای خوب برای ما به عنوان یک کشور در سطح جهانی خواهد بود بلکه برای تک تک ایالتها نیز خوب خواهد بود.
مجری ام اس ان بی سی افزود: اگر دولت فدرال قصد دارد در زمینه بیماری کرونا - که باعث کشته شدن ۱۲۱ هزار آمریکایی در طی ۱۶ هفته شد - کاری نکند، اگر ما رکوردهای جدیدی در سراسر کشور در زمینه کرونا ثبت میکنیم، اگر دولت فدرال نمیخواهد در این باره کاری کند در این صورت ما زیر گروههای جدید و کوچکتری از «ایالات متحده» را تشکیل میدهیم و تلاش میکنیم روی این موضوع (کرونا) با یکدیگر کار کنیم، چون دولت فدرال کِشتی (کل کشور) را به حال خود رها کرده است.
ایالتهای سه گانه نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت وضعیت سخت و جهنمی را سپری کردند و اکنون دارند از این وضعیت خارج میشوند. منحنی ابتلا به بیماری کرونا در این ایالتها پائین آمده است و اکنون این سه ایالت در کنار یکدیگر قصد دارند از خودشان در برابر سایر ایالتها محافظت کنند.
مجری افزود: برای مثال امروز ایالت ویرجینیا به اولین ایالت در کشور تبدیل شد که تدابیر ایمنی در محل کار را در سراسر این ایالت به اجرا گذاشت. در این تدابیر تشریح شده است که شرکتها باید چه کار کنند تا کارکنان آنها در برابر ویروس کرونا ایمن بمانند. واقعا عجیب است که یک ایالت به صورت انفرادی تلاش میکند این کار را بکند، چون معمولا این کارها را دولت فدرال انجام میدهد. انجمن بهداشت و ایمنی کار
در دولت فدرال مسئول تدوین چنین مقرراتی است، اما در دولت ترامپ آنها اصلا روی این موضوعات کار نمیکنند. از آنجا که دولت فدرال اصلا هیچ کاری انجام نمیدهد -درحالی که شمار زیادی از مردم به محل کارشان باز میگردند و تهدید آلودگی به ویروس کرونا در محیط کار وجود دارد - در نتیجه ایالتها خودشان این مقررات را تدوین میکنند، چون رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفت که دولت فدرال هیچ کاری در این زمینه انجام ندهد!
مجری افزود: کوتاهی دولت فدرال در حل کردن فاجعه ویروس کرونا باعث خواهد شد ایالتها به تدریج به سمت جدا شدن از یکدیگر حرکت کنند و به نوعی با یکدیگر وارد رقابت شوند. اگر ما در ایالتها مدیریت خوبی داشته باشیم میتوان امیدوار بود که ایالتها به صورت جمعی و براساس همکاری با یکدیگر کار میکنند تا منافع مشترک خود را به پیش ببرند، اما در نهایت اتفاقی که رخ خواهد داد تقابل، رویارویی، مناقشه و رقابت خواهد بود یعنی ایالتها به این نتیجه میرسند که باید به دنبال منافع خود - در تضاد با منافع سایر ایالتها - باشند.
در این صورت ایالتها از روال عادی خارج خواهند شد، چون تلاشهای دولت شکست خورده است. مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در جمع سناتورهای جمهوریخواه تلاش کرد جنبههای مثبت در ماجرای شیوع ویروس کرونا را برجسته کند.
اروپا/ نگرانی سازمان جهانی بهداشت از افزایش شمار مبتلایان در اروپا
سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه درباره شمار موارد جدید ابتلا به کرونا که در اروپا در حال افزایش است هشدار داد. هانس کلوگه مدیر شاخه اروپایی سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس خبری که به طور مجازی از کپنهاگ پخش شد گفت: «هفته گذشته، برای نخستین بار از چند ماه گذشته، اروپا با افزایش شمار روزانه مبتلایان مواجه شد. ۳۰ کشور با افزایش شمار موارد جدیدی که طی دو هفته قبل در دوره نهفتگی بودند روبرو شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کپنهاگ، وی بدون اشاره به نام این کشورها و آمار ملی آنها گفت: «در ۱۱ کشور از این کشورها، تسریع این انتقال سبب افزایش شدید شمار مبتلایان شده است و چنانچه این شیوع مهار نشود، نظام بهداشتی اروپا را بار دیگر به لبه پرتگاه میبرد».
بنابراعلام سازمان جهانی بهداشت، روزانه نزدیک به ۲۰ هزار مورد جدید مبتلا در اروپا ثبت میشود و بیش از ۷۰۰ نفر دیگر میمیرد.
کلوگه همچنین از واکنش سریع کشورهایی مانند لهستان، آلمان، اسپانیا و اسرائیل برای مقابله با شیوع موارد جدید در مدارس، معادن ذغال سنگ و مکانهای تولید کننده غذا طی هفتههای اخیر تقدیر کرد.
وی با تشکر از این کشورها گفت: «هنگامی که گروههای جدیدی مبتلا شدند، با مداخله سریع و هدفمند تحت کنترل قرار گرفتند».
آلمان روز سه شنبه برای نخستین بار از قرنطینه در سطح محلی که بیش از ۶۰۰ هزار نفر را دربرمی گرفت خبر داد. علت این امر ظهور یک کانون جدید آلودگی در بزرگترین کشتارگاه اروپا در ایالت نوردراین-وستفالن در غرب این کشور بود.
بنابراعلام سازمان جهانی بهداشت، شاخه اروپایی سازمان جهانی بهداشت که از اقیانوس اطلس تا اقیانوس آرام را در برمی گیرد و ۵۳ کشور و همچنین روسیه و آندورا را شامل میشود شمار رسمی مبتلایان را دو و نیم میلیون نفر اعلام کرد.
اکثر شهروندان اروپایی از عملکرد اتحادیه اروپا در مقابله با کرونا ناراضی اند
نتیجه تازهترین نظرسنجی از ناامیدی عمیق شهروندان اتحادیه اروپا از واکنش این بلوک به همه گیری ویروس کرونا و عملکرد دولت هایشان در مهار این بیماری حکایت دارد.به گزارش راشاتودی، اندیشکده روابط خارجی شورای اروپایی نظر ۱۱ هزار نفر را در ۹ کشور جویا شده است: بلغارستان، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان، پرتغال، اسپانیا و سوئد.این نظرسنجی در آوریل انجام شده است.
اکثریت شرکت کنندگان در نظرسنجی در همه این کشورها اعلام کردند واکنش اتحادیه اروپا به این بحران ضعیف بوده است. ۴۶ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی معتقدند این بلوک به مسولیت هایش در خلال همه گیری کرونا عمل نکرده است و تقریبا نیمی (۴۷ درصد) میگویند واکنش آنها نامناسب بوده است.
تقریبا دو سوم از ایتالیاییها و ۶۱ درصد از مردم فرانسه اعلام کردند اتحادیه اروپا در قبال شهروندانشان ناکام بوده است.نویسندگان این گزارش، این سرخوردگی را نگران کننده توصیف کردند. البته این ناامیدی، به شکل بدبینی نسبت به اروپا تعبیر نشده است. ۶۳ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی اعلام کردند این بیماری همه گیر ضرورت همکاری منسجمتر کشورهای اتحادیه اروپا را آشکار ساخت. ۵۹ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی درباره واکنش کشورهای دیگر به این بیماری همه گیر اعلام کردند نگاه شان به آمریکا بدتر شده است و کمتر از نیمی از افراد همین نظر را نسبت به چین داشتند.
اگر چه محبوبیت برخی رهبران کشورها در ماه مارس همزمان با اعلام طرحهای اضطراری برای مقابله با کووید ۱۹ افزایش یافت، اما این فرایند ادامه نیافت و شهروندان اروپایی از توانمندی کشورهایشان در مقابله با این بیماری همه گیر به شدت ناامید شدند.
حدود ۶۱ درصد از مردم فرانسه اعلام کردند دولت امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای مقابله با این همه گیری کمتر از حد انتظار عمل کرده است و ۵۴ درصد در اسپانیا اعلام کردند آنها از مدیریت پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا در مقابله با این بحران ناراضی اند.