وزارت حج عربستان
حج امسال برای حجاج داخل عربستان برگزار می شود
وزارت حج عربستان سعودی اعلام کرد برگزاری حج امسال با تعداد بسیار محدود برای حجاج داخل عربستان برگزار می شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الحدث، وزارت حج عربستان سعودی اعلام کرد برگزاری حج امسال با تعداد بسیار محدود برای حجاج داخل عربستان برگزار می شود.
وزارت حج عربستان افزود: به دنبال برگزاری حجی هستیم که از نظر بهداشتی ایمن باشد. این تصمیم برای حفظ سلامتی حجاج اتخاذ شده است.
در پی هشدار سازمان جهانی بهداشت، عربستان تصمیم گرفت مراسم حج امسال را به صورت محدود برگزار کند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه از ریاض، تنها اتباع خارجی که در خاک عربستان سعودی حضور دارند، میتوانند ضمن رعایت تمهیدات پیشگیرانه با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مراسم حج شرکت کنند.
ریاض تا پیش از این درخصوص برگزاری مراسم حج تردید داشت. این مراسم یکی از مهمترین تجمعات مذهبی در جهان است و بنا برآمارهای منتشر شده از سوی وزارتخانهای که مسئولیت برگزاری مراسم را عهده دار است، در سال ۲۰۱۹ حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مسلمان در آن شرکت کردند.
مراسم حج که امسال در پایان ماه ژوئیه برگزار میشود، یکی از مهمترین فرایض دین اسلام است. با توجه به ماهیت همه گیری شدید ویروس کرونا، به علت حضور زائرانی از همه کشورها، امکان گسترش شدید بیماری وجود دارد.
در حالیکه تدروس آدهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت روز گذشته نسبت به گسترش ویروس در سراسر جهان ابراز نگرانی کرد؛ عربستان سعودی با افزایش شیوع ویروس کرونا روبروست و یکی از آلودهترین کشورهای منطقه قلمداد میشود. مقامات سعودی در آمارهای رسمی، تعداد مبتلایان را ۱۶۱ هزار نفر و تعداد قربانیان را یک هزار و ۳۰۷ نفر اعلام کرده اند.
همچنین عربستان سعودی برای جلوگیری از گسترش بیماری، مراسم حج عمره در ماه مارس را لغو کرد. محمد بنتن، وزیر حج عربستان در پایان ماه مارس از مسلمانان خواست موقتا از حج صرف نظر کنند.
در همین حال برخی از کشورهای جهان که منتظر لغو مراسم حج و یا برگزاری آن در سطحی محدود بودند، از قبل و در هفتههای گذشته سفر حجاج به عربستان را لغو کردند.
به نوشته رسانههای رسمی، اتحادیه اسلامی جهانی که مقر آن در عربستان سعودی است، با هدف دادن جنبههای مذهبی به این تصمیم، برگزاری حج به طور محدود را مشروع و اقدامی که به نفع خود زائران خواهد بود، توصیف کرد.
این خبرگزاری تصریح کرد، حج محدود امسال، اقتصاد عربستان، اولین صادر کننده نفت در جهان را احتمالا متاثر خواهد کرد. عربستان از قبل با کاهش شدید بهای نفت روبرو بوده و این اتفاق از درآمدهای کشور کاسته است. ریاض در ماه مه نرخ ارزش افزوده را ۳ برابر افزایش داد و پرداخت کمک هزینههای دولتی را با هدف جبران کسری بودجه ۱۱۲ میلیارد دلاری (۱۰۳/۵ میلیارد یورویی) قطع کرد.
به گفته دولت سعودی، در جریان برگزاری مراسم حج عمره، زائران ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو پول به اقتصاد عربستان سعودی تزریق میکنند. حج تمتع نیز یکی از منابع مورد نیاز محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی قلمداد میشود. وی برای رهایی کشورش از وابستگی به درآمدهای نفتی تلاش میکند. البته حضور جمعیتی زیاد در فضایی نسبتا کوچک، نیازمند امکانات لجستیکی بسیار زیادی است. در سالهای مختلف، ازدحام جمعیت در جریان مراسم حج به جان باختن زائران منجر شده، و این اتفاقات به انتقاد از نحوه اداره این مراسم مذهبی از سوی عربستان سعودی منجر شده است. جان باختن ۲ هزار و ۳۰۰ زائر در سال ۲۰۱۵ میلادی بدترین اتفاق از این دست بود.