اخبار مربوط به کرونا در جهان
هشدار به پیامدهای شیوع کرونا در آفریقا
سازمان جهانی بهداشت از کشورهای آفریقایی خواست تدابیر شدید مبارزه با شیوع کووید-۱۹ را حفظ کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بازگشایی شهر ممنوعه در چین, هشدار سازمان ملل به پیامدهای شیوع کرونا در قاره افریقا و کاهش محدودیتهای قرنطینه ای در اروپا و اسیا در صدر اخبار جهان قرار دارد .
درخواست سازمان جهانی بهداشت از کشورهای آفریقای برای تشدید مبارزه با کووید-۱۹
سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه از کشورهای آفریقایی خواست برغم آغاز برداشته شدن تدابیر قرنطینه در برخی کشورها، تدابیر شدید نظارت بر مبارزه با شیوع کووید-۱۹ را در قاره آفریقا حفظ کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازاویل، بسیاری از کشورهای آفریقایی برای مقابله با کووید-۱۹ تدابیر قرنطینه جزئی یا کلی به منظور متوقف کردن شیوع کووید-۱۹ اتخاذ کرده اند.
دکتر ماتشیدیسو موئتی، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در آفریقا در بیانیهای اعلام کرد این تدابیر "در کاهش شیوع کووید-۱۹ دخیل بوده اند، اما تهدید قابل توجهی علیه سلامتی عمومی همچنان وجود دارد".
وی افزود "حفظ تدابیر شدید نظارت بر شناسایی موارد ابتلا و آزمایش از جمله تدابیر کنترل برای پایان دادن به همه گیری از اهمیت بالایی برخوردار است".
سازمان جهانی بهداشت معتقد است "اگر دولتها به طور ناگهانی به این تدابیر پایان بدهند، این خطر وجود دارد که دستاوردهایی را که کشورها تاکنون علیه کووید-۱۹ به دست آورده اند، از دست برود".
به گفته مقامات سازمان جهانی بهداشت، "آفریقا تاکنون بیش از ۳۶ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ را ثبت کرده است که بیش از هزار و ۵۰۰ نفر از آنها جان باخته اند" و اوضاع در مناطق مرکزی و غرب آفریقا "نگران کننده" است.
برغم پیشرفتهای به دست آمده در زمینه شناسایی موارد ابتلا به کووید-۱۹، کشورهای آفریقایی عضو سازمان جهانی بهداشت به طور متوسط برای هر ۱۰ هزار نفر، ۹ آزمایش انجام میدهند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین در بیانیه خود خاطر نشان کرد "این سازمان تلاش میکند ظرفیت شناسایی را با ارسال مجموعه جدید کیتهای آزمایشی به کشورهای جنوب صحرای آفریقا، بهبود ببخشد".
با وجود این، آفریقا یکی از مناطق جهان است که کمترین آلودگی به همه گیری کرونا را دارد که از چین آغاز و به ویژه در کشورهای غربی به مرگ هزاران نفر منجر شد.
جدول آماری سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع کرونا در آفریقا
صف دو مایلی دریافت غذا در آفریقای جنوبی
تصاویر هوایی صف طولانی هزاران نفر را در آفریقای جنوبی نشان می دهد که برای گرفتن کمک های غذایی و رها شدن از گرسنگی که با محدودیت های وضع شده به علت شیوع ویروس کرونا تشدید شده است، صف کشیده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی بی اس، این تصاویر مربوط به نواحی در اطراف پرتوریا پایتخت اجرایی آفریقای جنوبی است و ابعاد فقر و گرسنگی مردم آفریقای جنوبی را نشان می دهد که بر اثر محدودیت های اعمال شده به علت شیوع کرونا تشدید شده است. در این کشور از قبل از این همه گیری هم مردم با نان بخور و نمیر زندگی می کردند.
آغاز لغو تدریجی قرنطینه آفریقای جنوبی
آفریقای جنوبی جمعه لغو تدریجی قرنطینه را که از حدود پنج هفته پیش به جمعیت ۵۷ میلیون نفری این کشور تحمیل کرده بود، آغاز کرد و اجازه داد اقتصاد بحران زده این کشور فعالیتهای محدودی را آغاز کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، این کشور که بزرگترین کشور صنعتی منطقه آفریقای زیر صحراست، با ۵۶۰۰ مورد ابتلا به کرونا و مرگ رسمی حدود ۱۰۰ نفر بر اثر این بیماری بیشترین تاثیر را از شیوع کرونا داشته است.
دولت آفریقای جنوبی و اپیدمولوژیستهایی که به آن مشاوره میدهند، از کارایی قرانطینه و بستن مرزها که موجب مهار شیوع ویروس شد، تمجید کردند.
طبق پیش بینیهای صندوق بین المللی پول ویروس کرونا احتمالا موجب کاهش پنج ممیز هشت دهم درصدی تولید ناخالص داخلی آفریقای جنوبی در سال ۲۰۲۰ خواهد شد.
میدل ایست آی:اکثر جمعیت مکه احتمالا به این ویروس آلوده شده اند
به نوشته میدل ایست آی، منابع موثق بهداشت و درمان سعودی میگویند ۷۰ درصد ساکنان مکه ممکن است مبتلا به کووید-۱۹ شده باشند.
پایگاه اینترنتی میدل ایست آی MEE در گزارشی اختصاصی نوشت: منابع درمانی به ام ئی ئی MEE گفتند، آزمایشهای اخیر حاکی از آن است که دامنه واقعی شیوع ویروس کرونا در عربستان سعودی ممکن است بطور چشمگیری بالاتر از براوردهای رسمی باشد.
به گفته سه مقام ارشد درمانی عربستان، بر اساس تستهایی که بتازگی به صورت تصادفی (پراکنده) انجام شد، تخمین زده میشود تقریبا ۷۰ درصد از بیش از دو میلیون سکنه شهر مکه ناقل این ویروس باشند.
عربستان تاکنون ۲۱,۴۰۲ مورد ابتلا به کووید-۱۹ و ۱۵۷ مورد مرگ بر اثر آن ثبت کرده است که بالاترین رقم در میان شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس است.
یک منبع که خواست نامش فاش نشود، به ام ئی ئی MEE گفت: "دامنه واقعی شیوع این بیماری ممکن است سه تا چهار برابر ارقام اعلام شده باشد. مقامات بهداشت و درمان سعودی انتظار دارند این بیماری حوالی ماه ژوئن به اوج برسد. "
به گفته یک منبع، بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ابتدا در بیمارستانهای دولتی پذیرش میشدند، اما "اکنون دستورالعمل این است که آنها در بیمارستانهای خصوصی تحت درمان قرار گیرند، چون بیمارستانهای دولتی بیش از ظرفیت شان پذیرش کرده اند. "
عربستان سعودی به عنوان بخشی از اقدامات برای مهار این بیماری محدودیتهایی بر ریاض و شهرهای مقدس مکه و مدینه و نیز تردد میان ۱۳ استان این کشور اعمال کرده است.
با توجه به اینکه مکه تحت شدیدترین قرنطینه قرار دارد، در سطح وسیعی تصور میشود این شهر مقدس کانون شیوع کرونا در عربستان است. مراسم سالانه حج که طی آن میلیونها مسلمان وارد مکه میشوند، باید ماه ژوئیه آغاز شود، اما در سطح وسیعی انتظار میرود این مراسم لغو یا محدود شود.
به گفته یک منبع درمانی، در صورت افزایش ۲۰ درصدی موارد ابتلا به کرونا ممکن است دیگراستانها نیز به قرنطینه کامل بازگردند.
این منبع آگاه گفت، یک بیمارستان جدید ۵۰۰ تختخوابی در شهر بندری جده در کنار دو مرکز دیگر برای درمان شمار فزاینده مبتلایان به کرونا بر پا شده است.
مقامات سعودی هنوز به تماسهای ام ئی ئی MEE برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ نداده اند.
میدل ایست آی در ادامه نوشت: دهها تن از اعضای خاندان سعودی نیز به کرونا مبتلا شده اند. روز چهارشنبه شاهزاده ترکی بن فیصل آل سعود از اعضای خاندان سلطنتی و رئیس سابق سازمان اطلاعات این کشور گزارش رسانهها را مبنی براینکه دامنه شیوع کرونا در آن کشور وسیعتر از آن چیزی است که به آن اذعان میشود، کم اهمیت برشمرد.
این دیپلمات سابق در پاسخ به گزارشی که هشتم آوریل در نیویورک تایمز منتشر شد، این موضوع را انکار کرد که ۱۵۰ تن از اعضای خاندان سلطنتی کرونا گرفته اند و گفت تعداد واقعی کمتر از این است.
این روزنامه آمریکایی گزارش داد که پزشکان بیمارستان ملک فیصل در ریاض که اعضای خاندان سلطنتی در آنجا بستری میشوند، تا ۵۰۰ تخت دیگر برای افزایشِ پیش بینی شده در شمار بیماران کرونایی در خاندان حاکم آل سعود تدارک میبینند. در آن گزارش همچنین آمده بود که آن بیمارستان یک بخش ویژه برای درمان اعضای خاندان سلطنتی بویژه ملک سلمان ۸۴ ساله و برادرانش دارد.
طبق آن گزارش همچنین دهها تن از اعضای خاندان سلطنتی از جمله شاهزاده فیصل بن بندر بن عبدالعزیز آل سعود، استاندار ریاض، به علت ابتلا به کووید-۱۹ تحت درمان بوده اند. همچنین هر یک از کارکنان این بیمارستان در صورت ابتلا به کرونا به بیمارستانهای دیگر فرستاده میشوند تا تخت کافی برای بستری کردن بیماران خاندان سلطنتی وجود داشته باشد.
اوضاع اپیدمی در اسپانیا رو به بهبود است
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۶۸ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باختند. این پایینترین آمار روزانه از ۲۰ مارس است. بیش از ۱۰۰ هزار نفر نیز از بیمارستانها مرخص شده اند. نشانه بهبود اوضاع این است که بیمارستان صحرایی برپا شده در مرکز نمایشگاه مادرید قرار است برچیده شود.
بیمارستان مرکز نمایشگاهی مادرید موسوم به ایفما به بزرگترین بیمارستان اسپانیا تبدیل شده است. بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار در این بیمارستان درمان شدند. حالا هر روز بیمارانی از این بیمارستان مرخص میشوند.
زنی میگوید من دو هفته در اینجا بودم و به خوبی پشتیبانی و درمان شدم. من از اینکه از اینجا خارج میشوم واقعا خوشحالم.
پس از تلاشهای بیش از یک ماهه، بیمارستانهای مادرید به تدریج از وضعیت اشباع خارج میشوند.
دو بخش بیمارستانی در مرکز نمایشگاه مادرید پیشتر تخلیه شده است و روند پاکسازی آن آغاز شده است.
برای داوطلبان فعالیت در بخش اورژانس این روزها فراموش شدنی نیست. یک آتش نشان میگوید بسیاری از همکاران ما به ویروس آلوده شده اند. اگرچه ما به چنین رویدادهایی عادت داریم، اما در حال حاضر این بسیار پیچیده و دشوار است، زیرا به طور مداوم تکرار میشود.
کمکهای خیران فلسطینی به نیازمندان در تکیه ابراهیمی
خیران و نیکوکاران فلسطینی شهر الخلیل در روزهای بحران کرونا و تعطیل شدن بسیاری از فعالیتهای اقتصادی به نیازمندان این شهر توجه ویژهای دارند و بستههای غذایی بین فقرا توزیع میکنند.
پایگاه اینترنتی المیادین نت با انتشار ویدئویی از «تکیه ابراهیمی» در الخلیل گزارشی از این فعالیتهای نیکوکارانه مردمی ارائه داد. در این فیلم آمده است: تکیه ابراهیمی پناهنگاه نیازمندان و فقراست. در شهر اشغال شده الخلیل و در نزدیک حرم ابراهیم (علی نبینا و آله و علیه السلام)، تکیه ابراهیمی از فقرا و نیازماندان پذیرایی میکند به طوری که وعدههای غذایی را تهیه میکند و بین آنان توزیع میکند. شهر الخلیل به شهری که هیچ کس در آن گرسنه نمیماند معروف شده است و اهالی این شهر سنت آباء و اجدادی خود را که صدها سال است در این شهر وجود دارد حفظ میکنند. سنت تکریم مهمان از طریق تکیه ابراهیمی صورت میگیرد. با توجه به بحران کرونا تکیه ابراهیمی فعالیتهای خود را دوچندان کرد و تعداد بسیار زیادی از بستههای مواد غذایی را روزانه بین فقرا تقسیم میکند؛ به ویژه در سایه تعطیلی شغلها و بیکار شدن سرپرستان هزاران خانواده فلسطینی به دلیل اعلام حالت فوق العاده به دلیل انتشار ویروس کرونا، ارزش بستههای مواد غذایی که در این روزها توزیع میکند به ۱۸ هزار دلار میرسد. این تکیه با کمکهای مردمی و خیران و نیکوکاران به فعالیت خود ادامه میدهد به طوری که این تکیه به نمادی برای حمایت از شهروندان فلسطینی در رویارویی با طمع ورزیهای رژیم اشغالگر در شهر الخلیل تبدیل شده است.
صنعا متجاوزان سعودی را مسئول شیوع کرونا در یمن دانست
صنعا بار دیگر متجاوزان سعودی و متحدان آنها را مسئول انتقال و شیوع بیماری کرونا در یمن دانست.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، صنعا درباره تاکتیک های سیاسی هشدار داد که شاید در پس پرده اعلام موارد ابتلا به این ویروس در عدن، قرار داشته باشد.
در گزارش این شبکه آمده است: آنچه شورای انتقالی جنوب نامیده می شود و تحت حمایت امارات قرار دارد از دو مورد فوت و پنج مورد ابتلا به کرونا خبر داد. شورای انتقالی یمن که کنترل عدن را در دست دارد برای سه روز مقررات منع آمد و شد وضع کرده و مساجد و بازارها را برای مدت دو هفته بسته است. این تدابیر سوالات و نگرانی هایی درباره میزان جدیت و موفقیت آنها در سایه ناامنی و درگیری ها مطرح کرده است. درگیری هایی که بین شبه نظامیان درگیر وابسته به عربستان و امارات به صورت مستمر ادامه دارد.
منابع محلی اشاره می کنند برخی ارزیابی ها از ابتلای تعداد زیادی به ویروس کرونا حکایت دارد اما این قدرت ها (حاضر در عدن) برای پنهان کردن آمار واقعی تلاش می کنند. منابع تاکید کردند عدن از وخامت شدید اوضاع خدمات بهداشتی و عمومی شکایت می کند. منابع با فاش کردن خسارت های انسانی و مادی زیاد، از آواره شدن هزاران نفر به سبب وقوع سیل و درگیری های مسلحانه خبر دادند که عدن طی روزهای گذشته شاهد آنها بوده است.
مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان نزدیک به ۱۷ هزار نفر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: تعداد مبتلایان در ایالت پنجاب ۶۳۴۰، در ایالت سند ۶۰۵۳، در ایالت خیبر پختونخوا ۲۶۲۷، در ایالت بلوچستان ۱۰۴۹، در منطقه گلگت-بلتستان ۳۳۹، در اسلام آباد ۳۴۳ و در کشمیر تحت کنترل پاکستان ۶۶ نفر است.
در ۲۴ ساعت گذشته ۹۹۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در پاکستان ثبت شد. همچنین با ۲۴ فوتی جدید، تعداد قربانیان کووید۱۹ در پاکستان نیز به ۳۸۵ نفر رسید.
وزارت بهداشت پاکستان افزود: تاکنون ۴۳۱۵ نفر پس از بهبودی از مراکز بهداشتی مرخص شده اند.
اجرای محدودیت خروج از خانه در ۳۱ استان ترکیه
به گزارش پایگاه اینترنتی تی ۲۴ ترکیه, این طرح که از ساعت ۲۴ دیشب در ۳۱ استان ترکیه از جمله آنکارا، استانبول، ازمیر, بورسا و قونیه آغاز شده است تا ساعت ۲۴ یکشنبه سوم مه (۱۴ اردیبهشت) ادامه خواهد یافت.
ساکنان ۳۱ استانی که این طرح در چارچوب تدابیر مقابله با کرونا در آن اجرا میشود فقط میتوانند برای خرید دارو, مواد غذایی و میوه از خانه خارج شوند.
در این مدت نانواییها و شیرینی فروشیها نیز باز خواهند بود.
مجوزهای ویژه سفر از زمان آغاز طرح که ورود به ۳۱ استان مذکور ممنوع شده است تا زمان پایان اجرای طرح معتبر خواهد بود.
افرادی که مقررات محدودیت تردد را در این استانها رعایت نکنند جریمه خواهند شد و یا تحت پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت.
مقامات بهداشتی چین جمعه از ۱۲ مورد جدید آلوده به ویروس کرونا در سرزمین چین خبر دادند. هیچ مورد مرگ دیگری در ارتباط با این همه گیری که اواخر سال گذشته در مرکز این کشور پدیدار شد گزارش نشده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از شانگهای، کمیسیون ملی بهداشت چین در گزارش روزانه خود اعلام کرد شش نفر از این افراد کسانی هستند که از خارج از کشور وارد شده اند.
طبق اطلاعات منتشر شده ویروس کرونا ۸۲ هزار و ۸۷۴ نفر را در سرزمین چین آلوده کرد و به مرگ ۴ هزار و ۶۳۳ نفر نیز منجر شد.
افزایش ابتلا به کرونا در هند
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند از ۳۵ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند اعلام کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون سی و پنج هزار و چهل و سه (۳۵۰۴۳) نفر به این ویروس مبتلا شده اند.
هشت هزار و هشتصد و هشتاد و نه (۸۸۸۹) نفر از بیمارستان مرخص شده و یکهزار و یکصد و چهل و هفت (۱۱۴۷) نفر نیز جان باخته اند.
تصاویری از حفر صدها گور در سائو پائولو برای قربانیان کرونا
تصاویر هوایی حفر صدها گور برای قربانیان کووید-19 در شهر سائوپائولوی برزیل را نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس آمار رسمی و آمار دانشگاه جانزهاپکینز، بیش از هفتاد هزار مورد ابتلا به کووید-19 و بیش از پنج هزار مرگ ناشی از آن تا کنون در این کشور ثبت شده است. هر چند این نگرانی وجود دارد که آمار واقعی از این ارقام بسیار بیشتر است.
مرزهای برزیل همچنان باز است و بولسونارو رئیس جمهور این کشور هیچ محدودیت اجتماعی را اعمال نکرده است.
تمدید قرنطینه در ریودو ژانیرو
مقامات ایالت ریو دو ژانیرو به عنوان دومین ایالت آلوده برزیل پنجشنبه اعلام کردند قرنطینه اعمال شده در این ایالت به منظور مهار شیوع ویروس کرونا تا ۱۱ مه (۲۲ اردیبهشت) تمدید خواهد داشت.
ویلسون وتیزل فرماندار ریودوژانیرو باوجود مواضع مخالف ژائیر بولسونارو رئیس جمهور راست گرای افراطی برزیل که خواستار ادامه فعالیتها در کشور است، با صدور حکمی زمان تعطیلی مدارس، دانشگاه و سالنهای نمایشگاهی را تمدید کرد. وی همچنین بار دیگر توصیه خود را برای نرفتن به سواحل تکرار کرد.
تنها خدمات ضروری مانند داروخانهها، سوپرمارکتها و نانواییها با رعایت قوانین فاصله گذاری اجتماعی میتوانند فعالیت کنند. با این حال ویتزل در گفتگو با روزنامه اوگلوبو برزیل اتخاذ تدابیر سختگیرانهتر مانند قرنطینه اجباری برای همه را رد کرد. وی گفت من به تعطیلی سراسری فکر نمیکنم.
قرنطینهای که از اواخر ماه مارس اجرایی شده است نسبی است و کامل نیست و بسیاری از مردم ریودو ژانیرو در روزهای اخیر از خانه خارج شدند و به ویژه به سواحل و پارکها رفته اند. این در حالیست که بیمارستانهای دولتی در حال اشباع شدن هستند و اوج همه گیری برای اواسط ماه مه پیش بینی میشود.
شهرداری ریو که بیش از ۶ میلیون نفر جمعیت دارد با انتشار توئیتی از تمدید قرنطینه تا ۱۵ مه (۲۶ اردیبهشت) خبر داد. شهرداری در این توئیت نوشت با شمار فزاینده موارد آلوده به ویروس در شهر، اهمیت زیادی دارد که همه در خانه خود بمانند. این تنها برای یک نفر نیست، بلکه برای همه است.
ویروس کرونا تاکنون به طور رسمی ۵ هزار و ۹۰۱ مورد مرگ در برزیل به جا گذاشته است و ۸۵ هزار و ۳۸۰ نفر را آلوده کرده است. بنابر اعلام دانشمندان احتمالا این رقم ۱۵ برابر کمتر از رقم واقعی است.
ایالت ریو با ۱۷ میلیون نفر جمعیت به طور رسمی ۹ هزار و ۴۵۳ مورد آلودگی و ۸۵۴ مورد مرگ را ثبت کرده است. سائوپائولو پیش از ریو آلودهترین ایالت برزیل است. ادمار سانتوس وزیر بهداشت دولت محلی ریو میگوید با توجه به پایینتر بودن آمار در مقایسه با واقعیت ما باید شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در ایالت ریو را ۱۴۰ هزار نفر در نظر بگیریم که ۱۵ تا ۲۰ برابر آمار رسمی است. وی افزود این ایالت ممکن است طی ۳ تا ۴ هفته آینده شاهد وخامت اوضاع همانند شرایط کنونی ایتالیا، اسپانیا و آمریکا باشد.
حدود ۷ هزار نفر ممکن است به بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه نیاز پیدا کنند.
وی تاکید کرد حتی اگر مقامات ایالت ریو و همه مناطق آن تلاش کنند شمار تختهای مراقبتهای ویژه ممکن است به ۳ هزار و ۴۰۰ تخت برسد. به علاوه حتی اگر تختهای بیشتری فراهم شود مشکل کادر درمانی وجود دارد.
مجارستان
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان اعلام کرد: ما باید برای دومین موج شیوع ویروس کرونا در ماه های اکتبر و نوامبر آماده شویم.
یمن اولین موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-19 را گزارش کرد به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، گزارش مرگ دو نفر بر اثر کووید-19 در یمن، نگرانی ها را درباره شیوع مرگبار این بیماری در کشوری که از قبل درگیر مشکلات جنگ داخلی است، افزایش داد. بر اساس گزارش های محلی، قربانیان کووید-19 در یمن، دو برادر در بیمارستانی در شهر عدن که تحت کنترل جدایی طلبان است، جان باختند. سازمان ملل هشدار داده است احتمال زیاد وجود دارد که مبتلایان دیگری در این کشور باشند که هنوز شناسایی نشده اند.
بعد از گزارش اولین موارد تلفات کووید-19 در یمن، اکنون رفت و آمد محدود شده است و سکوت شهر عدن را فراگرفته است. ساکنان این شهر نگران بدتر شدن اوضاع هستند.
در صنعا، پایتخت یمن، ماموران در معابر مواد ضدعفونی کننده می پاشند. سازمان ملل هشدار داده است که احتمال زیاد وجود دارد ویروس در مناطق پرجمعیت از قبل شیوع یافته باشد اما موارد ابتلا هنوز شناسایی نشده باشند.
علی الولیدی سخنگوی کمیته عالی مقابله با کرونا در یمن می گوید: ما از مردم یمن می خواهیم اقدامات پیشگیرانه انجام دهند و از تجمع در بازارها و شرکت در نماز جمعه در این شرایط استثنایی خودداری کنند.
وزارت بهداشت یمن ابتلای دستکم پنج نفر را به کرونا در شهر عدن در جنوب این کشور تایید کرد.
این در حالی است که دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل هشدارداد ه است احتمال شیوع ویروس کرونا در یمن بدون اینکه مقامات یمن آن را شناسایی کنند؛ وجود دارد.
با توجه اوضاع وخیم وضعیت بهداشتی یمن در سایه حملات وحشیانه ائتلاف سعودی، سازمانهای امداد رسان بارها درباره پیامدهای ناگوار شیوع ویروس کرونا در این کشور هشدار داده اند.
عربستان
سخنگوی وزارت بهداشت عربستان فاش کرد گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال بیش از ۵۰ درصد از مبتلایان به کرونا در این کشور را تشکیل میدهند.
به گزارش پایگاه اینترنتی الشرق الاوسط چاپ لندن محمد العبد العالی در کنفرانس مطبوعاتی در ریاض خاطرنشان کرد وزارت بهداشت در شبانه روز گذشته هزار و ۳۵۱ مورد ابتلا را رصد کرده است که بیشترین موارد آن در مکه مکرمه با ۳۹۲ نفر بوده است. در این شهر ۱۷ درصد مبتلایان سعودی و ۸۳ درصد غیرسعودی بوده اند. به این ترتیب تعداد کل مبتلایان از زمان آغاز همه گیری به ۲۲ هزار و ۷۵۳ مورد میرسد که ۱۲۳ تن از آنها شرایط وخیمی دارند. از این میان سه هزار و ۱۶۳ تن بهبود یافته اند و تعداد متوفیان به ۱۶۲ نفر رسیده است.
وقتی ژنرال های ارتش به دلیل کرونا حاضر به دست دادن با رئیس جمهور برزیل نیستند
مالزی
محی الدین یاسین نخست وزیر مالزی اعلام کرد دولت این کشور تاکنون ۶۳ میلیارد رینگیت به علت محدودیتهای اعمال شده به منظور مهار شیوع ویروس کرونا ضرر کرده است.
چین
بازگشایی شهر ممنوعه که به علت همه گیری کووید-۱۹ مسدود شده بود.
اتریش
مردم اتریش دوباره می توانند بدون محدودیت به آمد و شد مبادرت کنند.
مغرب
وزارت بهداشت مغرب روز پنجشنبه اعلام کرد آمارقربانیان ویروس کرونا در این کشور به ۱۷۰ نفر رسیده است.
محمود الیوبی مدیر بیماریهای واگیردار در وزارت بهداشت مغرب گفت: با ثبت دو مورد جدید مرگ در ۲۴ ساعت گذشته، آمار جانباختگان ویروس کرونا در مغرب به ۱۷۰ نفر رسیده است.
الیوبی افرود: با ثبت ۱۰۲ مورد جدید ابتلا به کرونا، آمارمبتلایان به این ویروس در کشور به ۴۴۲۳ مورد رسیده است.
وی بهبود یافتگان کرونا در مغرب را ۹۸۴ نفر اعلام کرد.
عراق
وزارت بهداشت عراق روز پنجشنبه اعلام کرد با شناسایی یک مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به کرونا، تعداد کشته شدگان ویروس کرونا در کشور به ۹۳ مورد رسیده است.
وزارت بهداشت عراق افزود با ثبت ۸۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در عراق در ۲۴ ساعت گذشته، آمار مبتلایان به این ویروس در کشور به ۲۰۸۵ نفر رسیده است.