کرونا در جهان
بیش از ۴۲۸ هزار نفر، تعداد جان باختگان کرونایی
۷,۷۶۴,۶۲۰ نفر در جهان مبتلا به ویروس کرونا شده اند که از این تعداد ۴۲۸,۷۴۰ نفر جان خود را از دست داده اند و ۳,۹۸۲,۰۵۷ نفر بهبود یافته اند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان بهداشت جهاني کشورهاي آمريکا برزيل و روسيه همچنان در صدر جدول مبتلايان به ويروس کرونا قرار دارند.
شمار مبتلایان به کرونا در روسیه از ۵۲۰ هزار نفر فراتر رفت
روسیه روز شنبه از ۸۷۰۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد شمار مجموع مبتلایان به کرونا در این کشور به ۵۲۰ هزار و ۱۲۹ نفر افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، منابع روسی همچنین اعلام کردند طی بیست و چهار ساعت اخیر ۱۱۴ نفر بر اثر کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و شمار مجموع جانباختگان کرونا در این کشور به شش هزار و ۸۲۹ نفر رسید.
۴۳ مورد جدید آلودگی به کرونا در مالزي
مالزی روز شنبه اعلام کرد با ثبت ۴۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور مجموع موارد آلودگی به ۸ هزار و ۴۴۵ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کوالالامپور، وزارت بهداشت مالزی همچنین از ثبت یک مورد جدید مرگ بر اثر آلودگی به این ویروس خبر داد. مجموع جان باختگان بر اثر کرونا در این کشور به ۱۲۰ نفر رسید.
۱۷۰ مبتلا به کرونا در سوریه
براساس آمارهای منتشر شده در سوریه، تاکنون ۱۷۰ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۷۱ نفر بهبود یافته اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، آمارهای منتشر شده همچنین نشان میدهد کرونا تاکنون در سوریه شش قربانی داشته است.
در هفته اخیر همه مبتلایان از شهر راس المعره در شمال استان ریف دمشق بوده اند. یکی از ساکنان این شهر که شغل رانندگی دارد و به تازگی از اردن بازگشته است، عامل انتقال ویروس کرونا بوده است. تعداد بیماران کرونایی که تاکنون در این شهر تشخیص داده شده اند، ۴۹ نفر گزارش شده است.
تاثیر کرونا بر لغو مسابقات بین المللی ورزشی در جمهوری آذربایجان
کرونا سبب لغو برخی از بازیها و مسابقات ورزشی بین المللی در نیمه نخست ۲۰۲۰ در جمهوری آذربایجان شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، مسابقات جهانی ژیمناستیک که قرار بود از ۱۲ تا ۱۵ مارس در باکو برگزار شود به علت شیوع ویروس کرونا پس از برگزاری مرحله مقدماتی نیمه تمام ماند و مرحله نهایی این مسابقات برگزار نشد، مسابقات جهانی اتومبیلرانی "فرمول ۱" هم که براساس برنامه ریزیهای انجام شده مراحلی از آن قرار بود از ۵ تا ۷ ژوئن در باکو برگزار شود لغو شد.
مسابقات کاراته قهرمانی اروپا پیش بینی شده برای ۲۵ تا ۲۹ مارس، مسابقات بین المللی ژیمناستیک برنامه ریزی شده برای ۱۷ تا ۱۹ آوریل، مسابقات قهرمانی جودو، تعویق مسابقات ژیمناستیک قهرمانی اروپا از دیگر مسابقات لغو شده به علت شیوع ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان است.
مسابقات دوستانه فوتبال میان تیم ملی جمهوری آذربایجان و کشورهای دیگر در راستای آمادگی برای مسابقات قهرمانی فوتبال ۲۰۲۰ اروپا، برگزاری ۴ بازی فوتبال اروپا هم به علت کرونا از برنامه ورزشی نیمه نخست سال ۲۰۲۰ جمهوری آذربایجان لغو شده اند.
ایتالیا بیش از ۳۰۰ هزار کودک کار دارد
در حالی ایتالیا ۳۴۰ هزار کودک کار دارد که تعطیلی مدارس به علت همه گیری ویروس کرونا نیز تاثیری مخربی بر این موضوع خواهد گذاشت.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "اجنسیر"، ایتالیا نیز از پدیده "کودکان کار" استثناء نیست. اداره "بازرسی ملی اشتغال" این کشور در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۵۰۲ مورد تخلف صنفی را کشف کرد که از این تعداد ۲۴۳ مورد در خصوص "کودکان کار و نوجوانان" بود. اکنون، دغدغه اصلی اتحادیهها و انجمن ها، ترک تحصیل دانش آموزان، به دلیل آموزش از راه دور ناشی از همه گیری ویروس کرونا در ایتالیا است. تعطیلی مدارس، با ناتوانی بسیاری از دانش آموزان در دسترسی به آموزش از راه دور، "تأثیر مخربی" بر کار کودکان در ایتالیا خواهد گذاشت. در روز جهانی مقابله با سوء استفاده از کار کودکان، درباره پدیدهای ملی که البته مؤسسات به اندازه کافی از آن تحقیق به عمل نمیآورند، خیلی کم صحبت میشود. تحقیقات به عمل آمده توسط کنفدراسیون عمومی اشتغال و سازمان نجات کودکان ایتالیا که تازهترین آن در سال ۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۱ شمسی) بوده، حاکی از آن است، حدود ۳۴۰ هزار فرد زیر ۱۶ سال مشغول به کار بوده اند. از هر ۳ فرد ۱۴ تا ۱۵ سال، ۲ نفر مذکر بوده اند. ۷ درصد از آنها نیز دارای تابعیت خارجی بوده اند.
سازمان بین المللی کار نیز تعداد کودکان کار را در ایتالیا حدود ۳۰۰ هزار نفر تخمین زده است. این در حالی است که کار کودکان در ایتالیا از سال ۱۹۶۷ میلادی (۱۳۴۵ شمسی) ممنوع اعلام شده است. از سال ۲۰۱۳ تا نیمه اول سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۳۹۷ شمسی)، تعداد هزار و ۴۳۷ مورد تخلف درباره موضوع کودکان کار، به ثبت رسیده است. در اینجا، صحبت درباره بچههای بردهای که در معادن آفریقا یا صنایع نساجی آسیا روزانه ۱۲ ساعت از آنها بهره برداری میکنند، نیست.
این پایگاه اینترنتی نوشت، موضوع کودکان کار ایتالیایی، ریشه در خانوادهها دارد که یک مشکل بزرگ آموزشی و فرهنگی است.
خیلی از خانوادهها به فرزندان، به خصوص وقتی که به مدرسه نمیروند، فشار میآورند مشغول فعالیت تجاری، کشاورزی یا صنایع دستی شوند. در این بین، موضوع کودکان خارجی بدون همراه نیز وجود دارد که از مراکز پذیرش آوارگان فرار میکنند و حدود نیمی از آنها دچار سرنوشت نامعلومی میشوند. تعداد خیلی زیادی از آنها، در یک شرایط واقعی سوء استفاده، به بازار سیاه رو میآورند. از مدتها پیش، انجمنها و اتحادیههای مختلف کارگری، خواستار پایش ملی موضوع کودکان کار در ایتالیا هستند. اما این درخواست آنها، تاکنون بی فایده بوده است. این نهادها همیشه درباره پدیده کودکان کار که با همه گیری بیماری کووید-۱۹ و ترک تحصیل دانش آموزان، با خطر بدتر شدن همراه است، هشدار داده اند.
در همین زمینه، "آنا تزلی"، مسئول سیاستهای مدرسهای اتحادیه عمومی کار ایتالیا، گفت: واضح است که ۳ ماه بدون ورود به کلاس درس، تأثیر مخربی بر هزاران کودک خواهد گذاشت. ما پیش از این، آنها را حتی با حضور در مدرسه نیز، از دست میدادیم. چه رسد به یادگیری از راه دور و بدون حضور بر سر کلاس درس! خیلی از آنها رایانههای شخصی، رایانه لوحی (تبلت) یا دسترسی به اینترنت ندارند. امسال حتی با خطر از دست دادن کودکان ۱۰ و ۱۱ سال مواجه هستیم. در ایتالیا، تمایل خانوادهها بر کار کردن کودکان، به ویژه در مواردی که سطح تحصیلات والدین پایین باشد یا وقتی مدرسه فرزندان آنها را اخراج میکند، وجود دارد. این موارد، ناشی از فقر فرهنگی و آموزشی است. کودکان خود را برای کار کردن، به کافه ها، کارگاه ها، رستورانها یا مشاغل دیگری میفرستند. در برخی از شهرها، به عنوان مثال در ناپل، پالرمو و باری، حتی خطر دیگری وجود دارد و آن، ارتباط کودکان با گروههای مافیایی است.
ایتالیا/طی ۳ ماه ۱۰ هزار نفر از افراد شاغل در ایتالیا کم شد
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان "آنسا"، موسسه ملی آمار ایتالیا (ایستات) در تازهترین گزارش خود درباره اثرات همه گیری بیماری کووید-۱۹ بر اشتغال در این کشور، اعلام کرد: در ۳ ماهه اول امسال و در مقایسه با مدت مشابه پارسال، ۱۰۱ هزار نفر از تعداد افراد شاغل (۴ دهم درصد) کاسته شده است.
تعداد ۱۲۳ هزار نفر (۴ ممیز ۱ دهم درصد) نیز ازافراد دارای قراردادهای با مدت زمان مشخص و ۲۸ هزار نفر (۵ دهم درصد) از تعداد افراد خود اشتغال کاسته شده است.
قرنطینه در پایتخت بوتسوانا
مقامات بوتسوانا از روز شنبه پس از کشف ۱۲ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور، مقررات قرنطینه و محدودیتهای خروج از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در گابورون پایتخت این کشور را اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از گابورون، به دنبال کشف موارد جدیدی از ابتلا به بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، در گابورون، کارگروه نهاد ریاست جمهوری در مورد همه گیری کرونا تصمیم گرفت پایتخت کشور را در قرنطینه کامل قرار دهد. اعمال مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در این منطقه از روز شنبه و برای مدت نامشخص ادامه خواهد داشت.
رئیس این کار گروه در بیانیهای گفت: این تصمیم بدان معنی است که بدون مجوز از این به بعد هیچ رفت و آمدی در شهر انجام نخواهد گرفت و رفت و آمدها فقط برای خدمات اساسی مجاز خواهد بود. وی تصریح کرد از امروز به بعد هیچ کس مجاز به ترک منطقه گابورون نیست.
این اقدام پس از کشف ۱۲ مورد جدید از ابتلا به بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، در بوتسوانا که شش مورد در منطقه پایتخت کشف شد به اجرا در آمد. بوتسوانا، کشوری در جنوب آفریقا، با دومیلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت است.
این هفته، سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که روند شیوع بیماری کووید-۱۹ در جهان، در آفریقا در حال سرعت گرفتن است، قارهای که تاکنون کمتر از اروپا، آسیا و آمریکا تحت تأثیر این ویروس قرار گرفته است.