شرمساری جامعه جهانی؛
تعداد آوارگان به ۸۰ میلیون نفر رسید
براساس اعلام سازمان ملل متحد در روزجهانی آوارگان , ۷۳ درصد آوارگان در کشورهای همسایه خود اقامت دارند نه در اروپا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از وین؛صندوق کمک به آوارگان سازمان ملل امروز با انتشار گزارشی در ژنو اعلام کرد: پایان سال گذشته حدود یک درصد از جمعیت جهان به علت جنگ، خشونت، درگیری و یا ترس از تعقییب از سرزمین خود آواره شده اند.
سازمان ملل متحد بمناسبت روز جهانی آوارگان (بیستم ژوئن) با انتشار این گزارش نوشت: در سال گذشته ۷۹ میلیون و پانصد هزار نفر در کشورهای مختلف جهان آواره شدند که این جدیدترین رکورد در طول هفتاد سال گذشته تاریخ این سازمان است.
"فیلیپو گراندی" رییس صندوق کمک به آوارگان سازمان ملل گفت:بحران ویروس کرونا و فقر موجب شده است مسیر آوارگان به مقصد اروپا را افزایش دهد.
اکثر آوارگان در معرض بیماری کرونا و آزار و اذیت قرار دارند
براساس گزارش سازمان ملل : حدود ۸۰ میلیون نفر از مردم جهان -معادل یک درصد جمعیت جهان- در پایان سال ۲۰۱۹ پس از فرار از جنگها یا آزار و اذیت آواره شدند.
کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل اعلام کرد شمار آوارگان جهان در سال ۲۰۱۹، ۹ میلیون نفر نسبت به سال قبل از آن افزایش یافت و نزدیک به دو برابر ۴۱ میلیون آوارهای است که در سال ۲۰۱۰ ثبت شد، این در حالی است که محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ روند مهاجرت آوارگان را کند کرد.
این نهاد در گزارش سالانه خود موسوم به روندهای جهانی تصریح کرد اتباع سوریه، ونزوئلا، افغانستان، سودان جنوبی و میانمار در صدر فهرست ۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار آواره جهان قرار دارند.
فیلیپو گراندی، کمیسر عالی آوارگان سازمان ملل گفت: «این رقم تقریبا ۸۰ میلیون نفری - بالاترین رقمی که کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل از زمان جمع آوری سازمان یافته آمار گردآوری میکند- قطعا مایه نگرانی شدید است.»
کمیسر عالی آوارگان سازمان ملل گفت: مشکل آوارگان همچنان معضلی جهانی و مربوط به همه کشورهاست. اما بر خلاف آنچه میگویند، چالش مستقیم تری برای کشورهای فقیر است تا کشورهای ثروتمند.
برخلاف تبلیغات غرب؛ ۷۳ درصد آوارگان در کشورهای همسایه خود اقامت دارند نه در اروپا
اما وی با رد این برداشت که موج آوارگان به سوی کشورهای غربی سرازیر شده اند، گفت ۷۳ درصد آوارگان متقاضی پناهندگی در یک کشور همسایه هستند.
بر اساس گزارش کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل، از جمله این آوارگان، پنج میلیون ونزوئلایی هستند که به خاطر بحران اقتصادی و سیاسی از کشورشان فرار کرده اند که حدود سه میلیون ۶۰۰ هزار نفر از آنها در آمار قبلی محاسبه نشدند، اما در حال حاضر به نظر میرسد نیاز به حفاظت بین المللی دارند.
به گفته گراندی، بیشتر آوارگان ونزوئلایی به کلمبیا، پرو، اکوادور، برزیل و شیلی رفته اند. حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر هم از ماه آوریل به کشورشان بازگشته اند. وی گفت: در بیشتر کشورها، مردم متکی بر اقتصاد غیررسمی هستند و متاسفانه بسیاری از افراد متخصص مجبور بوده اند با فروش سبزیجات در بازار و مشاغل پست که برایشان بسیار خطرناک بوده اند، امرار معاش کنند، و این در حالی است که با تعطیلی مشاغل و اعمال محدودیتها برای مقابله با شیوع کرونا، ناگهان بسیاری از این مشاغل از بین رفت.
کرونا بزرگ ترین تهدید علیه آوارگان
این مقام سازمان ملل گفت با این حال، محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با شیوع کرونا به طور کلی روند آواره شدن افراد را کند کرد. بنابر اعلام کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل، حدود ۱۰۷ هزار آواره سال گذشته در کشورهای ثالث اسکان داده شدند. گراندی گفت: «متاسفانه این آمار رو به کاهش است. اسکان آوارگان درآمریکا به نحو چشمگیری کاهش یافته است. بیشترین میزان اسکان آوارگان در حال حاضر مربوط به کشور کاناداست.»