نگاهی به جدیدترین اخبار کرونایی جهان
کرونا همچنان در جهان میتازد
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تا صبح امروز (جمعه) شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به چهار میلیون و ۵۲۷ هزار و ۲۹۰ نفر افزایش یافته است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زير است:
آخرين آمار ابتلا به کرونا در جهان
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان
ثبت بیشترین تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در یک شبانه روز در افغانستان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از کابل گزارش داد،با فوت هفده بیمار کووید نوزده در بیست و چهار ساعت اخیر در افغانستان، رکورد جدیدی از مرگ و میر افراد آلوده به ویروس کرونا در یک شبانه روز در این کشور ثبت شد.
وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد: با فوت هفده بیمار مبتلا به کووید نوزده در شبانه روز گذشته، شمار جان باختگان این بیماری به صد و پنجاه و سه نفر افزایش یافت.
همچنین در شبانه روز گذشته، چهارصد و چهارده بیمار جدید مبتلا به بیماری کووید نوزده در افغانستان شناسایی شدند و مجموع افراد آلوده به این ویروس به شش هزار و پنجاه و سه نفر رسید.
همچنین در شبانه روز گذشته، پنجاه و چهار بیمار کووید نوزده بهبود یافتند و تعداد بهبود یافتگان به هفتصد و چهل و پنج نفر افزایش یافت.
این نخستین بار است که در یک شبانه روز در افغانستان، هفده بیمار کووید نوزده جان خود را از دست میدهد.
چندی قبل وزارت بهداشت و درمان افغانستان هشدار داده بود با افزایش آمار مبتلایان ویروس کرونا، مردم این کشور روزهای دشواری خواهند داشت.
سیر ابتلا به ویروس کرونا در هند همچنان صعودی است
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو گزارش داد، از آغاز شیوع ویروس کرونا در هند تاکنون هشتاد و یک هزار و نهصد و هفتاد (۸۱۹۷۰) نفر مبتلا شده اند.
بهبودیافتگان بیست و هفت هزار و نهصد و بیست (۲۷۹۲۰) نفر از بیمارستان مرخص شده و دو هزار و ششصد و چهل و نه (۲۶۴۹) نفر نیز جان باخته اند.
اسلوونی : پایان اپیدمی کرونا را اعلام کرد
خبرگزاری رویترز گزارش داد، دولت اسلوونی پنجشنبه شب پایان اپیدمی ویروس کرونا در این کشور را به عنوان نخستین کشور در اتحادیه اروپا اعلام کرد. این خبر پس از آن اعلام شد که مقامات این کشور طی دو هفته گذشته کمتر از ۷ مورد آلودگی به ویروس کرونا روزانه را تایید کردند.
دولت اسلوونی با انتشار بیانیهای اعلام کرد مسافرانی که از سایر کشورهای اتحادیه اروپا وارد این کشور میشوند نیاز نخواهند داشت دوره دست کم هفت روزه قرنطینه را سپری کنند. این در حالیست که از اوایل آوریل مسافرانی که وارد این کشور میشدند مدتی قرنطینه میشدند.
اسلوونی با دو میلیون نفر جمعیت تا کنون هزار و ۴۶۴ مورد آلوده به ویروس کرونا ثبت کرده است که ۱۰۳ مورد آن به مرگ منجر شده است.
یانز یانشا نخست وزیر اسلوونی در برابر پارلمان این کشور گفت اسلوونی طی دو ماه اپیدمی را مغلوب کرده است. اسلوونی در حال حاضر بهترین تصویر اپیدمیولوژیک اروپا را دارد.
یک چهارم بیمارانی که بر اثر کرونا در انگلیس جان باختند، دیابت داشتند
اسکای نیوز اعلام کرد: ۲۶ درصد از افرادی که بر اثر بیماری کووید-۱۹ در انگلیس جان خود را از دست دادند، دیابت داشتند.
شبکه خبری اسکای نیوز در پایگاه اینترنتی خود نوشت: به گفته مقامات بخش خدمات بهداشت و درمان انگلیس، یک چهارم افرادی که در بیمارستانهای انگلیس بر اثر آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند، از بیماری دیابت رنج میبردند.
آنها همچنین گفتند افراد مبتلا به زوال عقل و مشکلات ریوی نیز از جمله کسانی هستند که پس از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در معرض خطر مرگ قرار دارند.
آمار بخش خدمات بهداشت و درمان انگلیس نشان میدهد از میان ۲۲ هزار و ۳۳۲ نفری که از ۳۱ مارس (۱۲ فروردین) تا کنون جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در انگلیس از دست داده اند، پنج هزار و ۸۷۳ نفر (۲۶ درصد) دیابت داشتند. البته تفکیک دیابت نوع ۱ و نوع ۲ این افراد منتشر نشده است. بر اساس آمار سایت دیابت انگلیس، ۶ درصد از مردم این کشور از دیابت رنج میبرند.
همچنین، ۱۸ درصد از کسانی که پس از مثبت بودن آزمایش کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند – یعنی چهار هزار و ۴۸ نفر – به بیماری زوال عقل و ۱۵ درصد – یعنی سه هزار و ۲۵۴ نفر – نیز به بیماریهای مزمن ریوی مبتلا بودند.
حدود ۱۴ درصد – یعنی سه هزار و ۲۱۴ نفر – هم از بیماری مزمن کلیوی رنج میبردند.
این اولین بار است که خدمات بهداشت و درمان انگلیس جزئیات جان باختگان را منتشر کرده است.
کرونا و بیکاری کارگران روزمزد در اردن
پیامدهای شیوع ویروس کرونا باعث بیکاری بیش از ۳۰۰ هزار نفر از کارگران روزمزد در اردن شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، تعطیلی بخشهای مختلف اقتصادی در اردن برای مقابله با شیوع ویروس کرونا باعث بیکاری بیش از ۳۰۰ هزار نفر از کارگران روزمزد در این کشور شده است که مشمول خدمات تأمین اجتماعی نیستند. بیکار شدن این کارگران در چند ماه گذشته، مشکلاتی را برای آنها در زمینه پرداخت اجاره بهای مسکن و بازپرداخت اقساط تسهیلات، ایجاد کرده است.
این کارگران اردنی از تأخیر دولت در کمک رسانی در سایه اوضاع دشوار فعلی انتقاد میکنند.
شیوع ویروس کرونا به زندگی بیش از ۶۰۰ هزار خانواده اردنی آسیب رسانده است.
گفتنی است تعداد نیروی کار در اردن به سه میلیون نفر میرسد.
اجباری شدن استفاده از ماسک در ارمنستان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان گزارش داد، ستاد کنترل وضعیت اضطراری ارمنستان با اعلام این که تا ۱۰ روز دیگر نه تنها در مکانهای بسته عمومی بلکه در سراسر کشور، شهروندان ارمنستان موظف هستند از ماسک استفاده کنند افزود: افراد متخلف جریمه خواهند شد.
گفته میشود میزان جریمه خودداری از استفاده از ماسک، ۱۰۰ هرار درام معادل ۲۰۰ دلار است.
گفتگوی تلفنی نخست وزیر انگليس با امیر قطر
امیر قطر و نخست وزیر انگلیس درباره مسایل مربوط به شیوع ویروس کرونا و روابط دوجانبه، تلفنی گفتگو کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دفتر بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس اعلام کرد جانسون در تماس تلفنی با تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر، با او درباره منافع مشترک اقتصادی و مبارزه با شیوع ویروس کرونا گفتگو کرد.
جانسون در این تماس تلفنی از همکاری قطر برای بازگرداندن دهها تبعه انگلیس به این کشور، تشکر کرد. وی از امیر قطر دعوت کرد تا در نشست بین المللی ”واکسن“ که به صورت ویدئوکنفرانس و به میزبانی انگلیس در چهارم ماه آینده برگزار خواهد شد، شرکت کند.
دو طرف همچنین اهمیت همکاری انگلیس و قطر در زمینههای امنیتی، تجارت و سرمایه گذاری را بررسی کردند.
شمار مبتلایان به کرونا از چهار میلیون و ۵۲۶ هزار نفر گذشت
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد مترز اینفو (worldometers.info) که شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا در جهان را به صورت لحظهای منتشر و به روز رسانی میکند، شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان به چهار میلیون و ۵۲۶ هزار و ۹۳۴ نفر و شمار جان باختگان به ۳۰۳ هزار و ۴۰۷ تن افزایش یافته است.
براساس این آمار، یک میلیون و ۷۰۵ هزار و ۶۷۸ نفر هم در جهان از این بیماری بهبود یافته اند.
آمریکا در بین کشورهای جهان هم از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و هم از نظر تعداد قربانیان در رتبه اول قرار دارد. اسپانیا از نظر تعداد ابتلا و انگلیس نیز از نظر تعداد قربانیان در رتبه بعدی قرار دارند. آمریکا، اسپانیا، روسیه، انگلیس، ایتالیا، برزیل، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایران به ترتیب جزء ۱۰ کشوری هستند که بیشترین آمار مبتلایان را دارند.
براساس این آمار، تاکنون یک میلیون و ۴۵۷ هزار و ۵۹۳ نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا شده اند و ۸۶ هزار و ۹۱۲ نفر جان باخته اند. در اسپانیا نیز ۲۷۲ هزار و ۶۴۶ نفر به این بیماری مبتلا شده اند و از این تعداد ۲۷ هزار و ۳۲۱ نفر جان خود را از دست داده اند.
در روسیه نیز ۲۵۲ هزار و ۲۴۵ ابتلا و دو هزار و ۳۰۵ فوتی ثبت شده است.
در انگلیس نیز ۲۳۳ هزار و ۱۵۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۳۳ هزار و ۶۱۴ نفر جان باخته اند.
در ایتالیا نیز ۲۲۳ هزار و ۹۶ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند و از این تعداد ۳۱ هزار و ۳۶۸ نفر مرده اند.
همچنین در برزیل نیز ۲۰۳ هزار و ۱۶۵ ابتلا و ۱۳ هزار و ۹۹۹ فوتی ثبت شده است.
در فرانسه نیز ۱۷۸ هزار و ۸۷۰ نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند و از این تعداد ۲۷ هزار و ۴۲۵ نفر مرده اند.
همچنین در آلمان ۱۷۴ هزار و ۹۷۵ مورد مبتلا و هفت هزار و ۹۲۸ مورد فوتی ثبت شده است.
در ترکیه نیز ۱۴۴ هزار و ۷۴۹ مورد ابتلا و چهار هزار و هفت مورد مرگ ثبت شده است.
در ایران نیز تعداد مبتلایان به ویروس کرونا ۱۱۴ هزار و ۵۳۳ نفر و تعداد فوتیها شش هزار و ۸۵۴ نفر گزارش شده است.
در چین نیز ۸۲ هزار و ۹۳۳ نفر به این ویروس مبتلا شده و چهار هزار و ۶۳۳ نفر جان باخته اند.
در هند ۸۲ هزار و ۵۲ نفر، پرو ۸۰ هزار و ۶۰۴ نفر، کانادا ۷۳ هزار و ۴۰۱ نفر، بلژیک ۵۴ هزار و ۲۸۸ نفر، عربستان سعودی ۴۶ هزار و ۸۶۹ نفر، هلند ۴۳ هزار و ۴۸۱ نفر، مکزیک ۴۲ هزار و ۵۹۵ نفر، پاکستان ۳۷ هزار و ۲۱۸ نفر، شیلی ۳۷ هزار و ۴۰ و سوئیس نیز ۳۰ هزار و ۴۶۳ نفر به کرونا مبتلا شده اند.
افزايش قربانيان کرونا در يمن
"جاناتان الن"، نماينده انگلیس در سازمان ملل متحد در سخنانی در نشست شورای امنیت این سازمان درباره یمن خواستار کمک به این کشور در بحبوحه شیوع ویروس کرونا شد و گفت میزان ابتلا به کووید ۱۹ در این کشور به مراتب بالاتر از ارقام منتشر شده است.
جاناتان الن افزود، در زمانی که یمنیها نعمتهای ماه مبارک رمضان را منعکس میکنند و ارائه میدهند، آنها در عین حال تحت تأثیر بلای کووید ۱۹ قرار گرفته اند.
نماينده انگلیس در سازمان ملل متحد تصريح کرد، ارقام رسمی نشان میدهنده وجود ۵۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در یمن است. الگوسازیهای تأمین مالی شده از سوی انگلیس نشان میدهد تعداد یمنیهایی که به کووید ۱۹ مبتلا شده اند شامل هزاران نفر میباشد. انگلیس از زمان آغاز شیوع این همه گیری برای حمایت از واکنش جهانی به کووید ۱۹, بیش از ۹۴۰ میلیون دلار ارائه کرده است. ما همچنین وعده داده ایم تا دو میلیارد دلار را در اختیار موسسه گاوی GAVI -ائتلاف واکسن- برای واکسینه کردن ۷۵ میلیون کودک در مقابل بیماریهای مسری مهلک در سراسر جهان ارائه کنیم.
کپک زدن کالاها و لوازم چرمی پس از دو ماه قرنطینه کرونایی در مالزی
بازاریهای مالزی بعد از دو ماه تعطیلات سراسری به علت اعمال مقررات قرنطینه ناشی از بحران کرونا در بدو ورود به مغازه با صحنه کپک زدن همه اجناس و کالاهای چرم روبرو شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، حتی صندلیهای سینماها که از جنس چرم هستند با گذشت دو ماه از اعمال مقررات قرنطینه در مالزی کپک زده اند.
تلاش چين براي بازیابی اقتصاد کرونا زده خود
به گزارش خبرگزاری رویترز، چین اعلام کرد، در حالیکه همه گیری ویروس کرونا در خارج چین گسترش مییابد، بازیابی اقتصاد این کشور هنوز با چالشهای بسیاری روبرو است.
ثبت ۲۴ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا در ویتنام
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت ویتنام اعلام کرد، ۲۴ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده که همگی از خارج وارد شده اند و مجموع آمار این کشور به ۳۱۲ نفر رسیده است.
طوفان در فليليپن در زمان کرونا ۱۴۰ هزار نفر را آواره کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه،طوفان وونگ فونگ در فیلیپن روز جمعه بیش از ۱۴۰ هزار نفر از مردم این کشور را آوره و راهی پناهگاههای موقت کرد. این طوفان مقابله با ویروس کرونا در این کشور را پیچیدهتر کرد.
از زمان عبور طوفان از مناطق مرکزی مجمع الجزایر فیلیپین که با حضور صدها هزار نفر منطقهای پرجمعیت است بارش شدید در منطقه ادامه دارد.
این طوفان در حالی رخ داده است که میلیونها نفر از مردم فیلیپین به دلیل شیوع ویروس کرونا در خانههای خود قرنطینه هستند. اما در نهایت بیش از ۱۴۰ هزار نفر ناچار شدند به دلیل خطر ناشی از بارندگی شدید و طوفان از خانههای خود خارج شوند و به پناهگاهها بروند.
کارلیتو ابریز از پلیس فیلیپین میگوید با این حال باید از ماسک استفاده کرد و در همه شرایط قوانین فاصله گذاری را حفظ کرد. البته پایبندی به این دستور العملها دشوار است، زیرا مردم به شدت استرس دارند.
مقامات فیلیپین اعلام کردند پناهگاههای موقت تنها با ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند، به کسانی که ماسک ندارند ماسک داده خواهد شد و تلاش خواهد شد خانوادهها از هم جدا نشوند.
با این حال شماری از مکانهای در نظر گرفته شده در شرایط عادی برای استفاده به عنوان پناهگاه حالا به مرکز قرنطینه تبدیل شده است.
اما خوشبختانه مرکز فیلیپین که با طوفان مواجه شده است چندان تحت تاثیر کووید ۱۹ قرار نگرفته است. تاکنون ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر در فیلیپین به ویروس کرونا آلوده شده اند که به مرگ ۷۹۰ نفر منجر شده است.
فیلیپن سالانه به طور متوسط با ۲۰ طوفان رو به رو میشود که قربانیان و خساراتی قابل توجه برجای میگذارد که موجب میشود میلیونها نفر در این کشور در فقر و بدبختی زندگی کنند.
قدرتمندترین طوفانی که این کشور تا کنون با آن رو به رو شده است سوپر طوفان هایان بود که در سال ۲۰۱۳ موجب مرگ و ناپدید شدن ۷ هزار و ۳۰۰ نفر شد.