رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه برخی بخشهای بیمارستانها به بخش تمیز تبدیل شده است، گفت: از شنبه این هفته با اقبال بیشتر مراجعان به بیمارستانها برای جراحی و درمانهای غیر کرونایی مواجه بودیم.
وی گفت: این اقدام برای بیمارانی که به دنبال اعمال جراحی انتخابی یا ضروری هستند انجام میشود و بیماران مبتلا به سرطان و بیماران نیازمند به شیمی درمانی در اولویت بستری هستند و قطعا همه این اعمال جراحی پس از اطمینان از اینکه فرد مراجعه کننده به بیمارستان بیماری کرونا ندارد، انجام میشود و غربالگریهای دقیقی صورت میگیرد.
دکتر زالی افزود: د ر ۴۸ ساعت گذشته خبرهایی حاکی از اقبال مردم برای مراجعه به درمانگاهها و بیمارستانهای استان تهران به ویژه بیمارستانهای دانشگاهی رسیده است که با رعایت جدی شیوه نامهها تلاش شد هم بیماران در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار نگیرند و هم با اطمینان خاطر بتوانند بیماریهای غیر مرتبط با کرونا را که مدتها در بیمارستانها خدماتی ارائه نمیشد، درمان کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اعتباری از برداشت یک میلیارد یورویی از صندوق توسعه ملی به بخش بهداشت و درمان در این روزها اختصاص یافته است؟ گفت: این اعتبار باید به طور کاملا ستادی در اختیار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرار گیرد و بعد در سطوح مختلف توزیع شود.
دکتر زالی گفت: قطعا بیمارستانهایی که مستقیم درگیر درمان بیماران کرونایی بودند یا سهم بیشتری در درمان داشتند، در اولویت دریافت این اعتبارات هستند و بخشی از این اعتبارات هم باید برای تقویت ناوگان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی هزینه شود.
وی افزود: مصادیق هزینهای آن قبلا با هماهنگی روسای دانشگاهها و معاونان بهداشت و درمان وزارت بهداشت مشخص شده است و به محض دریافت این مبلغ در بخشهای مختلف به صورت شفاف و بهنگام هزینه میشود.
رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در پاسخ به سوالی درباره حداقل و حداکثر زمان بستری بیماران کرونایی گفت: تا پایان اسفند سال گذشته میانگین بستری بیماران ۶.۱ روز، در فروردین ماه ۶.۸ روز و در دو هفته ابتدایی اردیبهشت ۶.۵ روز بوده است.