پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهیدبهشتی استفاده از اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی در اداره بیمارستانها را ضروری خواند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر علیرضا زالی در مراسم امضای تفاهم نامه میان دانشگاه شهیدبهشتی و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری افزود: در طرحی آزمایشی بیمارستان ۱۵ خرداد به همین منظور انتخاب شده است.
وی ادامه داد: هدف از امضای این تفاهم نامه استفاده از فناوریهای نوین به ویژه اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی در کالبد اداری، اجرایی و درمانی بیمارستان است که با این ظرفیت میتوانیم الگوی جدیدی در مدیریت بیمارستانها داشته باشیم.
آقای زالی گفت: بیمارستان ۱۵ خرداد به عنوان آزمایشی در این طرح انتخاب شده است و ما در این طرح به دنبال الگوی مشتری مداری در مدیریت درمان و تحقق بیمارستانهای بیمارمحور هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهیدبهشتی افزود: این طرح به نوعی کار نمایشی مدیریتی نیست بلکه برای روان سازی و تسهیل به خدمات بهتر به بیماران اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه تفکر اینترنت اشیاء مدتها در کشور ما مورد توجه واقع شده است، گفت: تا اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی بالغ بر ۳۰ میلیارد شیء در زمره اینترنت اشیاء حساب میشود و یکی از مسایل ورود فناوری اینترنت اشیاء در زمینه سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهیدبهشتی افزود: اگر امروز مکانیسمی برای رصد مستمر قند خون افراد فراهم شود و یا بتوانیم از مجموعه اسپریهای هوشمند یک بیمار آسمی را تحت کنترل قرار دهیم این همان اینترنت اشیاء است.
آقای زالی گفت: یکی از نکات مثبت اینترنت اشیاء در طرحهای هوشمندسازی بیمارستانها و به حداقل رسیدن هزینههای جاری بیمارستان هاست که به نوعی اقتصاد مقاومتی را هم محقق میکند.
وی تبلور زیرساختهای پزشکی از راه دور و ترکیب هوشمندانه سخت افزاری و نرم افزاری بیمارستانها و ایجاد فرآیند مستندسازی و داده پردازی هوشمند را از دیگر مزایای اینترنت اشیاء خواند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهیدبهشتی، گفت: با این کار سطح رضایت بیمار هم افزایش پیدا میکند و برای مثال تخت بیمار ۱۵ حس گر دارد که در هر زمان نیازهای بیمار را رصد میکند و بدون نیاز به نیروی انسانی از تحلیل دادههای این ۱۵ حس گر میتوان اطلاعاتی از بیمار به دست آورد و بر همین اساس نیروی مراقبتی بیمارستانها نیز کاهش مییابد.
آقای زالی با اشاره به اینکه با اینترنت اشیاء میتوان حرارت و رطوبت بیمارستانها را نیز رصد و مدیریت کرد، گفت: با بیمارستان هوشمند مراقبت از بیمار دقیقتر و مستمرتر میشود.
وی افزود: این تفاهم نامه نقطه عطفی در مدیریت درمانی و بیمارستانی تلقی میشود و اگر بتوانیم بیمارستان واقعی هوشمند داشته باشیم (نه بیمارستانی که فقط پوسته هوشمند داشته باشد) به عنوان طرح آزمایشی موفق میتواند به مجموعه درمانی کشور تسری پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهیدبهشتی، گفت: اگر امروز از این آزمون سربلند بیرون بیاییم شاهد گشایشی جدید در اداره بیمارستانها خواهیم بود و ما با وجود شرکتهای دانش بنیان و جوانان محقق باید بیش از گذشته به موضوع هوشمندسازی و اینترنت اشیاء در اداره بیمارستانها توجه کنیم چراکه هم اکنون از ۸۰ تا ۸۵ درصد زیرساخت بیمارستانی برخی کشورها به صورت هوشمند شکل گرفته است و ما هم به عنوان کشور پیشتاز در منطقه باید به سرعت در این مسیر قدم برداریم.
دکتر زالی درباره علت انتخاب بیمارستان ۱۵ خرداد در این طرح آزمایشی، افزود: مراجعان به این بیمارستان به دلیل شرایط خاص سوختگی و اورژانس و قطع دست و انگشتان از بیمارستانهایی است که بیمار به آن از سراسر کشور ارجاع میشود و باید بیمارستانی را انتخاب میکردیم که الگویش کشوری باشد.
وی گفت: از دیگر علل انتخاب این بیمارستان اندازه منطقی آن است که کار هوشمندسازی در آن به خوبی اجرا میشود.
دکتر زالی حضور اعضای هیات علمی جوان و با انگیزه در این بیمارستان را نیز از دیگر اهداف انتخاب بیمارستان خواند و افزود: دکتر یاوری رئیس این بیمارستان هم همه مدارج ارشد پزشکی را طی کرده است و مدیر بیمارستان هم فردی مجرب و آشنا به فناوری اطلاعات است.
وی اضافه کرد: بیمارستانهای دیگری هم باید به این طرح بپیوندند، اما چون این طرحها چالشی است قطعا باید انگیزه مسئولان بیمارستان هم بالا باشد تا به این طرح پیوند بخورد.
امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه شهید بهشتی و مرکز تحول ریاست جمهوری
تفاهمنامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با موضوع مشارکت در توسعه فناوریهای نوین هوشمندسازی اعم از اینترنت اشیاء در کاربردهای بیمارستانی امضا شد.
این تفاهمنامه را دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه و آقای سیروس وطن خواه مقدم رئیس مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری امضا کردند.
بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد: بیمارستان ۱۵ خرداد به عنوان محل اجرای طرح آزمایشی با هدف نمونه سازی موفق طرح و بررسی قابلیتهای مقیاس پذیری در کل مراکز درمانی مرتبط انتخاب شود.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متعهد شد تیمهای متخصص مرتبط با موضوعهای پزشکی و بیمارستانی را شناسایی و محل اجرای طرحها و منابع مالی تفاهم نامه را تامین کند. مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری نیز بر اساس این تفاهم نامه متهد شد به ایجاد ارتباطات در حوزه فناوریهای مرتبط هوشمندسازی همکاری و به تیمهای متخصص فناور در حوزههای منتخب تا رسیدن به مرحله نمونه و آزمایشی کمک کند.
کمک به شناسایی و تامین فناوریهای لازم متناسب طرحها در مقیاس نمونه، کمک به تامین منابع مالی و انسانی متخصص در دستیابی به فناوریهای مطلوب از مرحله مقدماتی تا ازمایشی یا پایلوت و بررسی پروژههای تحقیقاتی و کاربردی مساله یابی و ارائه فناوریهای روز دنیا برای حل مساله، متناسب با پروژههای مورد توافق طرفین از دیگر تعهدات مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در این تفاهم نامه است.