آخرین اخبار کرونا در سایر کشورها؛
لغو تدریجی قرنطینه در جهان
لغو تدریجی قرنطینه در جهان که به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اعمال شده بود با شرایط گوناگون ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، آخرین اخبار و تحولات درباره شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان به شرح ذیل است...
براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تا ساعت ۱۳:۴۵ ، سه میلیون ۴۱۳,۷۷۹ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۲۳۹,۷۷۳ مورد فوت در جهان گزارش شده است و تعداد ۱,۰۸۶,۸۴۴ نفر هم بهبود یافته اند.
سازمان جهانی بهداشت نگران کشورهای آسیب پذیر است
سازمان جهانی بهداشت جمعه اعلام کرد همه گیری کووید - ۱۹ همچنان یک فوریت بهداشتی جهانی است و شیوع آن در کشورهایی که نظام بهداشتی ضعیفی دارند بسیار نگران کننده است.
تدروس آدهانوم گبریسوس دبیر کل سازمان بهداشت جهانی سه ماه پس از نخستین توصیه خود در مورد وضع فوق العاده بهداشت جهانی به دلیل شیوع ویروس کرونا بار دیگر اعلام کرد همه گیری همچنان یک فوریت بهداشت عمومی در ابعاد بین المللی است.
وی افزود: در مورد تاثیر بالقوه این همه گیری در حالی که در کشورهایی که نظامی بهداشتی ضعیفی دارند رو به گسترش است عمیقا نگران است.
گبریسوس در نشست خبری در مقر سازمان جهانی بهداشت در ژنو گفت: همان طور که از ابتدای راه به وضوح چنین کاری کردیم همچنان از کشورها میخواهیم مجموع اقدامات لازم برای شناسایی، جداسازی، آزمایش و درمان هر مورد آلوده ویروس کرونا را با ردیابی ارتباطات آنها اجرا کنند.
ابتلای دو هزار و ۸۰۰ نفر به ویروس کرونا در دستگاهها و مراکز نظامی روسیه
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد حدود ۲۸۰۰ نفر در دستگاهها و مراکز نظامی این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
وزارت دفاع روسیه شب گذشته اعلام کرد ۲۸۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در دستگاهها و مراکز نظامی وابسته به نیروهای مسلح این کشور به ثبت رسیده است.
وزارت دفاع روسیه افزود بر اساس نتایج آزمایشات ۲۰۹ نفر از معلمان و دانش آموزان در ۴ مدرسه نظامی، ۱۱۷۴ نفر در موسسات و دانشگاهها و نیز ۳۱۳ نفر از کارکنان غیرنظامی شاغل در دستگاههای وابسته به نیروهای مسلح به ویروس کرونا مبتلا شدند که در مجموع تعداد مبتلایان به این ویروس در دستگاهها و مراکز نظامی روسیه به ۲۷۹۵ مورد رسیده است.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع روسیه تاکنون ۱۵۰ نفر از این مبتلایان از جمله ۱۳۷ نظامی بهبود یافتند.
روسیه روز شنبه اعلام کرد ۹ هزار و ۶۲۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
فهرست آغاز فعالیت برخی مشاغل در مالزی
دولت مالزی مجوز آغاز فعالیت برخی مشاغل از دو روز آینده، صادر کرد.
دفتر نخست وزیری مالزی در بیانیهای اعلام کرد: فرودگاه ها، مراکز خرید، لباس فروشی ها، رستوران ها، قطارهای شهری و تاکسیها اجازه دارند با رعایت اصول بهداشتی اعم از تب سنجی مشتری، استفاده از ژل ضدعفونی و ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و شستشو و ضد عفونی مداوم محل کسب و کار فعالیت خود را آغاز کنند.
همچنان شمار زیادی از مشاغل نیز براساس این بیانیه در مالزی تعطیل هستند.
دولت مالزی همچنان برای سینماها، موزه ها، کلوب ها، پارکهای تفریحی، فعالیتهای جمعی مذهبی، مساجد، نمایشگاه ها، کنفرانس ها، کارناوالها، فعالیتهای ورزشی، تجمع آموزشی بالای ده نفر، استخرها، ورزشهای همراه با تماس بدنی، فعالیتهای فیلمبرداری و تصویربرداری، موسیقی، ضبط استودیویی، نشستهای کاری، نشستهای خبری، نمازخانه ها، بوفه رستورانها و سالنهای آرایش زنانه و مردانه مجوز شروع به کار صادر نکرد.
درهای موزهها و بوستانها در پایتخت چین به روی مردم باز شد
دولت چین موزهها و بوستانهای عمومی در پکن را که چند ماه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بسته شده بود، به روی مردم باز کرد. شهر ممنوعه پکن از جمله مجتمعهای گردشگری است که فعالیت آن از سر گرفته شد، هر چند که تعداد بازدیدکنندگان از آن، محدود شده است.
مسئولان پکن، حالت فوق العاده در این شهر را از بالاترین سطح کاهش دادند و محدودیتهای قرنطینه برای مسافران داخلی را کاهش دادند. مدارس در پکن هم بازگشایی شدند.
نشریه اکونومیست گزارش داد: با وجود کاهش محدودیتهای قرنطینه در چین، پروازهای داخلی در این کشور هنوز یک سوم شرایط گذشته است و فروش رستورانها هم ۴۰ درصد کاهش یافته است. همچنین ورشکستگی شرکتهای چینی هم ۲۰ درصد افزایش داشت. رزرو اتاقهای هتلها از ۳۰ درصد فراتر نمیرود.
افزایش شمار بهبود یافتگان در ترکیه به بیش از ۵۰ هزار نفر
وزیر بهداشت ترکیه میگوید شمار افرادی که در این کشور پس از ابتلا به کرونا بهبود یافته اند به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در صفحه خود در توئیتر نوشت: شمار این افراد جمعه به ۵۳ هزار و ۸۰۸ نفر رسید. در این روز از ۴۱ هزار و ۴۳۱ نفر تست کرونا گرفته شد و شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه ۲۱۸۸ نفر افزایش یافت.
به گفته فخرالدین کوجا شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه دیروز به ۱۲۲ هزار و ۳۹۲ نفر و شمار جان باختگان به ۳۲۵۸ نفر رسید. وزیر بهداشت ترکیه شمار بیمارانی را که در بخشهای مراقبتهای ویژه مراکز درمانی این کشور بسر میبرند ۱۴۸۰ نفر اعلام کرد.
تایلند/ شش مورد جدید ابتلا به کرونا
تایلند روز شنبه از شش مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ خبر داد که به این ترتیب شمار مبتلایان به دو هزار و ۹۶۶ نفر افزایش یافت.
مقامات تایلند اعلام کردند هیچ تلفات جدیدی از مبتلایان به کووید - ۱۹ گزارش نشده است.
شمار مبتلایان به کووید - ۱۹ در تایلند برای ششمین روز متوالی تک رقمی شده که این امر دولت تایلند را بر آن داشته است تا به برخی کسب و کارها اجازه فعالیت مجدد بدهد و برخی پارکهای عمومی نیز از روز یکشنبه بازگشایی شوند.
نیجریه/ افزایش شمار مبتلایان کرونا به بیش از دو هزار نفر
مقامات نیجریه روز شنبه از ۲۳۸ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در این کشور خبر دادند که به این ترتیب شمار مبتلایان به دو هزار و ۱۷۰ نفر افزایش یافت.
مقامات نیجریه اعلام کردند ارائه این آمار از موارد تایید شده ابتلا به کووید - ۱۹ در واقع بالاترین شمار گزارش شده از مبتلایان در یک روز در این کشور است.
لغو قرنطینه تدریجی در جهان
لغو قرنطینهای که به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اعمال شده بود با شرایط گوناگون ادامه دارد. اگر داروی آنتی ویروس آزمایشگاهی موسوم به رمدزیور که آمریکا بر آن تاکید دارد نتیجه بخش باشد، روند لغو قرنطینه میتواند تسریع شود.
آمریکا با وجود آمار سنگین روزانه به سمت لغو تدابیر محدود کننده پیش میرود. سازمان غذا و دارو آمریکا (اف دی ای) به طور فوری یک آنتی ویروس آزمایشگاهی را تایید کرده است که از دیدگاه این نهاد میتواند به بهبودی بیماران مبتلا به کووید - ۱۹ کمک کند.
از سوی دیگر در بسیاری از کشورهای اروپای غربی فروکش کردن بیماری تایید شده است، اما تمایل برای اجتناب از موج جدید آلودگی دولتها را به سوی لغو قرنطینه تدریجی هدایت کرده است. همه گیری ویروس کرونا از زمان ظهور در ماه دسامبر در چین تاکنون جان بیش از ۲۳۵ هزار نفر را گرفته است.
آمریکا با حدود ۶۵ هزار مورد مرگ بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از بیماری را دارد. از اواسط ماه مارس بیش از ۳۰ میلیون تقاضای حقوق بیکاری در این کشور ثبت شده است که تاکنون بی سابقه بود.
نشانه اهمیتی که مقامات برای این پیشرفت درمانی قائل هستند این است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شخصا جمعه آغاز استفاده از این دارو را اعلام کرد. به این ترتیب بیمارستانهای آمریکا میتوانند این دارو را برای بیماران وخیم که زیر دستگاه تنفسی هستند تجویز کنند.
در اروپای غربی و در کشورهای ایتالیا، اسپانیا و فرانسه به نظر میرسد بیماری فروکش کرده است. اما مقامات این کشورها از ترس موج دوم آلودگی، لغو قرنطینه مرحلهای و کاملا محتاطانه را در پیش گرفته اند.
در اسپانیا روزهای پایانی هفته فرصتی برای تسهیل قرنطینه بسیار سختگیرانهای خواهد بود که از ۱۴ مارس برای حدود ۴۷ میلیون جمعیت این کشور اعمال شده است. مردم اسپانیا از این هفته میتوانند برای ورزش کردن فردی از خانه خارج شوند. پیش از این نیز اجازه خروج از خانه به کودکان داده شد. اما به منظور جلوگیری از ازدحام در خیابانها و دور نگه داشتن کودکان از سالمندان آنها اجازه ندارند در یک زمان از خانه خارج شوند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس اعلام کرد این کشور با ۲۷ هزا رو ۵۱۰ مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا، به عنوان دومین کشور تحت تاثیر این ویروس در اروپا پس از ایتالیا اوج اپیدمی را پشت سر گذاشته است. وی وعده طرح خروج از قرنطینه را برای هفته آینده داد. در سطح جهانی هزینه تدابیر مبارزه با همه گیری برای بخشهایی مانند گردشگری و حمل و نقل هوایی و همچنین برای مردم آسیب پذیر فاجعه بار اعلام شده است.
بنابر اعلام سازمان بین المللی کار، دست کم ۱.۶ میلیارد نفر با خطر از دست دادن راه امرار معاش به دلیل این بحران رو به رو هستند.
چینیها که عملات مورد جدید دیگری را گزارش نمیکنند روز جمعه نخستین تعطیلات واقعی از زمان آغاز بحران را تجربه کردند. شهر ممنوعه هم به صورت محدود بازگشایی شد.
در برزیل هم که ژائیر بولسونارو رئیس جمهور این کشور همچنان بر از سرگیری فعالیتهای اقتصادی تاکید میکند پیش بینی میشود بدترین وضع رخ دهد.
سنگاپور/ از سرگیری برخی کسب و کارها در سنگاپور از ۱۲ ماه مه
وزیر بهداشت سنگاپور روز شنبه اعلام کرد به برخی کسب و کارها اجازه داده میشود تا از تاریخ ۱۲ ماه مه - ۲۳ اردیبهشت ماه- فعالیتهای خود را از سر گیرند.
مکزیک/ مرگ و ابتلای هزار و ۵۱۵ نفر دیگر
در خبری فوری از ابتلای هزار و ۵۱۵ مورد جدید مرگ بر اثر کرونا در مکزیک خبر داده شد . شمار کل مبتلایان به ۲۰ هزار و ۷۳۹ و فوتیها به هزار و ۹۷۲ مورد رسید.
پاکستان/ ثبت ۲۶ مورد جدید فوت بر اثر ابتلا به کرونا
پاکستان از ثبت ۲۶ مورد جدید فوت بر اثر ابتلا به کرونا و ۲۹۱ مورد ابتلا به این ویروس خبر داد. شمار کل فوتیها به ۴۱۱ نفر و مبتلایان به ۱۸ هزار و ۹۲ نفر رسید.