آخرین اخبار کرونا در سایر کشورها؛
انتظار سازمان جهانی بهداشت از چین برای مشارکت در تحقیقات
مقامات سازمان جهانی بهداشت از پکن خواستند برای مشارکت در تحقیقات بر روی منشا حیوانی این ویروس از آنها دعوت کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ مقامات سازمان جهانی بهداشت روز جمعه از پکن خواستند برای مشارکت در تحقیقات بر روی منشا حیوانی این ویروس از آنها دعوت کند.
طارق یاسارویچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفت «سازمان جهانی بهداشت امیدوار است با همکاری شرکای بین المللی و به دعوت دولت چین در تحقیق بر روی منشأ حیوانی مشارکت کند.» سازمان جهانی بهداشت که تاکنون به علت مدیریت بحران کرونا از چین تمجید کرده است، روز جمعه اعلام کرد «می داند که برخی تحقیقات با هدف شناسایی بهتر منشأ شیوع کرونا در چین، هم اکنون در حال انجام است یا آنکه پیش بینی اش شده است.»
سازمان جهانی بهداشت از اعلام اضطرار بین المللی دفاع کرد
تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت جهانی در نشست خبری که به همراه شماری از همکاران خود برگزار شده بود بار دیگر از تصمیم سازمان متبوعش در زمان بندی و اعلام اضطرار بین المللی برای مقابله با کووید ۱۹ دفاع و تاکید کرد اعلام اضطرار بین المللی براساس مستندات علمی و شواهد کافی و لازم صورت میگیرد و این موضوع در سازمان جهانی بهداشت در زمان مناسب صورت گرفته است.
ادهانوم گفت سه ماه پیش، من براساس قوانین بین المللی بهداشت، در کمیته اضطرار حضور یافتم، بعد از دریافت توصیه ها، اعلام اضطرار بهداشت بین المللی کردم که بالاترین سطح هشدار سازمان جهانی بهداشت به شمار میرود و در سی ام ژانویه اعلام شد. دیروز، در نشست کمیته اضطرار حضور یافتم تا یافتهها را بار دیگر بررسی کنیم و توصیههای لازم ارائه شود.
وی ادامه داد چند مورد از توصیههای کمیته برای سازمان جهانی بهداشت را نیز خاطر نشان میکنم. ما از اطمینان و اعتمادی که کمیته به سازمان جهانی بهداشت برای ادامه هدایت و هماهنگی تلاشهای جهانی برای هماهنگ کردن کشورها دارد، تقدیر میکنم. ما مصمم به اجرای کامل این نقش هستیم. سازمان جهانی بهداشت مصمم به حمایت از همه کشورها، به شکلی فنی و آمادی است، به ویژه کشورهایی که بیش از همه نیاز به این حمایتها دارند. ما به توصیه این کمیته برای تلاش سازمان جهانی بهداشت در شناسایی منابع حیوانی این ویروس از طریق تحقیقات علمی و نشستهای هماهنگی با نهادهای بهداشت حیوانی، نهادهای مرتبط با غذا و کشاورزی سازمان ملل ادامه میدهیم. ما همچنین از کشورهای عضو میخواهیم به خدمات خود، از جمله واکسیناسیون، حفاظت از زنان در دوران بارداری و بچه داری و نیز حمایت از بیماریهای قابل علاج ادامه بدهند.
وی افزود سازمان جهانی بهداشت درباره تاثیرات احتمالی این ویروس در کشورهایی که انتشارش در آنها شروع شده و نظام بهداشتی ضعیفی دارند، نگرانیهایی جدی دارد. در کنار بانک توسعه اروپا، سازمان ما تلاش میکند به صورت فوریتی، برای ایجاد زیرساختهای لازم تلاش کند و کارکنان بخش بهداشتی در ۱۰ کشور در آفریقا و خاورمیانه این کار را شروع کرده اند.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت همچنین سازمان جهانی بهداشت و بانک توسعه اروپا درباره راههای حمایت از زنجیره تامین در برخی کشورها تحقیق میکنند تا راههای تسریع و تسهیل داروهای درمانی، تجهیزات محافظتی شخصی و دیگر اقلام پزشکی برای کشورهایی که بیشترین نیاز را دارند، بیابند.
دکتر ماریا وان کرخوف، مسئول هدایت فنی تلاشها برای مقابله با کووید نوزده نیز در این نشست تاکید کرد: قرنطینه به تنهایی نمیتواند برای مقابله با کووید ۱۹ جوابگو باشد، زیرا تست کردن باید اقدامی راهبردی در این مجموعه تلاشها باشد. البته امکان اینکه همه افراد یک جامعه تست شوند وجود ندارد، ولی در راهبرد تست و اولویت دهی در این موضوع کاملا روشن عمل کرده ایم و گفته ایم که باید افراد مشکوک و کسانی که علائم دارند باید اولویت داشته باشند. باید به این نکته توجه داشت که یک اقدام به تنهایی نمیتواند در مقابله با کرونا موفقیت آمیز باشد بلکه مجموعهای از اقدامات را باید برای این منظور به کار بست، تست کردن، قرنطینه، دنبال کردن تماسها یا قرنطینه عمومی به تنهایی جوابگو نیستند. فاصله گذاری اجتماعی بسیار اهمیت دارد، در کنار آن رعایت بهداشت و تامین تجهیزات تنفسی و راهکارهای دارویی برای کسانی که مبتلا شده اند نیز مهم است.
تمدید محدودیت های اجتماعی در ایرلند
نخست وزیر ایرلند محدودیتهای اجتماعی ویروس کرونا را تا ۱۸ مه تمدید کرد.
لئو وارادکاربا اعلام تمدید مقررات اجتماعی ویروس کرونا تا ۱۸ مه تاکید کرد به منظور تلاش برای مقابله و تضعیف ویروس کرونا، اجرای محدودیتهای سختگیرانه بهداشتی و اجتماعی تا دو هفته آینده ادامه خواهد یافت.
محدویتهای کرونایی که ۲۸ مارس به اجرا درآمده بود پیشتر قرار بود سه شنبه پایان یابد.
هدیه یک شرکت چینی برای تقدیر از کادر پزشکی و درمانی کشورمان
یک شرکت چینی برای تقدیر از پزشکان و پرستاران ایرانی ۱۰ دستگاه صندلی ماساژ به سفارت ایران در چین اهدا کرده که با اولین پرواز به تهران ارسال می شود و ازطریق وزارت بهداشت در اختیار کادر درمانی قرار خواهد گرفت.
هند قرنطینه را دو هفته دیگر تمدید کرد
هند روز جمعه برای مبارزه با انتشار ویروس کرونا، مدت زمان قرنطینه در کشور را دو هفته دیگر تمدید کرد.
وزارت کشور هند در بیانیهای با اشاره به این که در مناطقی که ابتلای هیچ فردی به کرونا گزارش نشده است یا در صورت ابتلا تعدادشان بسیار کم است، تدابیر کاهش مقررات قرنطینه اجرا خواهد شد، اعلام کرد با وجود این از ۴ مه، مدت زمان این قرنطینه دو هفته دیگر تمدید خواهد شد.
مقرارت قرنطینه که از ۲۴ مارس در هند اجرایی شد میلیونها کارگر بخشهای غیر دولتی را با مشکل مواجه کرده است.
افزایش آمار مبتلایان به کرونا در بوسنی و هرزگوین
بر اساس آخرین آمار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین با شیب نسبتا تندی نسبت به هفته گذشته رو به افزایش است.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین به ۱۷۵۶ نفر افزایش یافته و تعداد جانباختگان ویروس کرونا در این کشور نیز به ۷۰ نفر رسیده است و تاکنون ۷۶۶ تن از افراد مبتلا به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین درمان شده اند.
گوران چرکز، دستیار وزیر بهداشت فدراسیون بوسنی و هرزگوین افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان را قابل انتظار دانست و گفت "ما هنوز در مرحله نخست همه گیری ویروس کرونا قرار داریم. نکته مهم این است که آمار افزایش مبتلایان در حدی باشد که نظام بهداشتی بتواند با آن مقابله کند. در حال حاضر سه شهر در سطح فدراسیون بوسنی و هرزگوین کانون شیوع ویروس کرونا هستند.
وی افزود مهم این است که مردم بدانند همه گیری ویروس کرونا به پایان نرسیده است.
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از جان باختن بیش از ۱۴۰ هزار نفر در اروپا بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد.
تمدید قرنطینه در سیرالئون
رئیس جمهور سیرالئون برای مبارزه با شیوع کرونا در این کشور فقیر در غرب آفریقا، بار دیگر از روز یکشنبه به مدت سه روز قرنطینه اعلام میکند.
سیرالئون پیش از این در اوایل آوریل نیز چنین تدبیری را باز هم به مدت سه روز اعمال کرده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از فری تاون، جولیوس ماآدا بیو رئیس جمهور سیرالئون پنجشنبه شب در صفحه توئیتر خود به دادههای همه گیری و همچنین فاکتورهای دیگری که نشان میدهد ویروس از طریق اجتماعات در کشور منتقل میشود و اینکه بین موارد جدید مبتلا با مواردی که پیش از این ثبت شده است ارتباطی وجود ندارد، اشاره کرد.
وی نوشت «بنابراین من قرنطینه ملی را از روز یکشنبه سوم مه (۱۴ اردیبهشت) تا سه شنبه (۱۶ اردیبهشت) اعلام میکنم».
سیرالئون در آماری رسمی شمار مبتلایان به کووید ۱۹ را ۱۲۴ نفر اعلام کرد. از این تعداد هفت نفر جان باختند. مقامات این کشور ممنوعیت تردد بین مناطق و مقررات منع آمد و رفت شبانه را اعلام کرده اند. بستن مرزهای زمینی، لغو پروازهای بین المللی و بستن مدارس از دیگر تدابیر اتخاذ شده در این کشور است.
سیرالئون همانند اکثر کشورهای آفریقایی تا مدتی طولانی از نفوذ کووید ۱۹ در این کشور در امان مانده بود تا اینکه نخستین مورد ابتلا در تاریخ ۳۰ مارس (۱۱ فروردین) اعلام شد.
ظهور این بیماری در سیرالئون دغدغهای مهم برای یکی از فقیرترین کشورهای دنیاست. در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، تب ابولا سبب مرگ تقریبا ۴۰۰۰ نفر در این کشور شد.
مجارستان مرزهای خود را با شش کشور باز کرد
مجارستان اعلام کرد مرزهای خود را برای مسافران تجاری شش کشور از جمله اتریش باز میکند.
وزارت دادگستری مجارستان اعلام کرد مسافران از کشورهای آلمان؛ لهستان؛ اسلواکی؛ جمهوری چک؛ اتریش و کره جنوبی میتوانند برای انجام سفرهای تجاری و اقتصادی به مجارستان سفر کنند.
وزارت دادگستری مجارستان همچنین گفت اتباع مجاری نیز میتوانند برای انجام سفرهای اقتصادی به این شش کشور سفر کنند. وزارت بهداشت مجارستان نیز اعلام کرد تاکنون ۲ هزار و ۸۶۳ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۳۲۳ نفر جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت مجارستان حدود ۶۰۹ بیمار نیز بهبود یافته اند. هم اکنون ۱ هزار و ۹۳۱ نفر به دلیل ابتلای به ویروس کرونا در این کشور بیمار هستند.
وزارت بهداشت اتریش: آمار مبتلایان به کرونا به بیش از ۱۵ هزار نفر رسید
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اتریش؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۵ هزار و ۵۳۱ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد:تا امروز ۵۸۹ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت اتریش حدود ۱۳ هزار و ۹۲ بیمار نیز بهبود یافته اند.
هم اکنون 1 هزارو 850 نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در اتریش بیمار هستند.