آمریکا با ثبت روزانه ۲۰۰۰ مورد مرگ و انگلیس ۱۰۰۰ مورد در صدر آمارجهانی قربانیان کرونا قرار گرفتند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما , هشدار سازمانهای بین المللی به پاندومی کرونا , ادامه وضعیت اضطراری در اروپا و آمریکا , کرونا رقیب اصلی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا,انگلیس کانون اصلی شیوع کرونا و سیاه پوستان ۷۰ درصد قربانیان کرونا در برخی از ایالتهای آمریکا همچنان در صدر اخبار جهان قرار دارد.
- مالزی از ۱۰۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به این ویروس در مالزی به چهار هزار و ۲۲۸ نفر رسید. مالزی همچنین از جان باختن دو نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا خبر داد.
-مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه و اولیور وارلی کمیسر مسئول در سیاست همجواری و مذاکرات توسعه اتحادیه اروپا تلفنی درباره کرونا با یکدیگر گفتگو کردند. به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، چاووش اوغلو درباره این مکالمه تلفنی در صفحه کاربری خود در توییتر نوشت، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای نامزدی عضویت در این اتحادیه، باید به طور مشترک با ویروس کرونا مبارزه کنند. وی افزود: « باید همکاری بین ترکیه و اتحادیه اروپا در زمینه های بهداشت، تجارت و حمل و نقل افزایش یابد.
افزایش چهل نفری افراد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان
شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان با چهل نفر افزایش به چهارصد و هشتاد و چهار نفر افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل ، وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد : در شبانه روز گذشته چهل فرد جدید مبتلا به بیماری کووید نوزده در چند استان افغانستان از جمله کابل ، قندهار و لوگر شناسایی شدند و تعداد مبتلایان به چهارصد و هشتاد و چهار نفر رسید. تعداد بهبود یافتگان به سی و دو نفر رسیده و جان باختگان این بیماری پانزده نفر اعلام شده است . این در حالی است که چهارصد مورد مشکوک به ویروس کرونا در هرات در انتظار آزمایش است . با افزایش شمار افراد آلوده به ویروس کرونا ، کمبود تجهیزات پزشکی از جمله کیت های آزمایشگاهی و دستگاه های تنفس مصنوعی ، کم توجهی مردم به این ویروس و ادامه جنگ و ناامنی از جمله مهمترین مشکلاتی است که همزمان با گسترش این ویروس افغانستان با آن درگیر است.
افزایش بی سابقه شمار مبتلایان به کرونا در روسیه
مرکز ملی مدیریت بحران بهداشتی روسیه اعلام کرد با ابتلای ۱۴۵۹ مورد جدید طی یک روز، روسیه روز پنجشنبه شمار مبتلایان به کرونا را ۱۰ هزار و ۱۳۱ نفر اعلام کرد. به گزارش رویترز از مسکو، افزایش این تعداد مبتلا طی ۲۴ ساعت، از آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور بی سابقه است. در عین حال، شمار قربانیان کرونا به ۷۶ نفر رسید که در مقایسه با روز گذشته (چهارشنبه) ۱۳ نفر بیشتر شده است.
سه پرستار انگلیسی به علت نداشتن لباس محافظتی، کرونا کرفتند
سه پرستار بیمارستان نورثویک پارک در شهر هارو در لندن به کرونا مبتلا شدند. به گزارش نشریه مترو، این سه پرستار به علت کمبود تجهیزات خودمراقبتی از کیسه زباله به جای گان استفاده کرده بودند و هفته گذشته عکسی را از خود منتشر کردند. گفته میشود بیش از پنجاه درصد از کارکنان این بیمارستان به ویروس کرونا آلوده شده اند.
صف طویل خودروها در تگزاس برای دریافت کمک غذایی
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه ۵ رقمی شد و از ۱۰ هزار نفر فراتر رفت
با شناسایی یکهزار و ۴۵۹ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه از ۱۰ هزار نفر فراتر رفت. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا در روسیه با هشدار نسبت به تند شدن شیب صعود به ابتلا در این کشور اعلام کرد: این نخستین بار است که در یک شبانه روز حدود یکهزار و ۵۰۰ ابتلای جدید به ثبت میرسد. در بیست و چهار ساعت گذشته، تعداد جان باختگان نیز با روندی افزایشی به ۱۳ نفر رسید تا مجموع جان باختگان به ۷۶ نفر افزایش یابد. همچنین با بهبودی ۱۱۸ نفر دیگر، شمار بهبودیافتگان به ۶۹۸ نفر رسید.
- هافینگتون پست: تنها کسانی مشمول دریافت مزایای بیکاری هستند که مستقیما به دلیل کووید ۱۹ مجبور به ترک شغل شان شده اند. کسانی که از ترس ابتلا به کرونا، در محل کار حاضر نشده باشند، مشمول دریافت مزایای بیکاری نیستند.
-نشریه لس آنجلس تایمز : مقامات درمانی در کالیفرنیا همچنان با کمبود دستگاه تنفس و تجهیزات مبارزه با کرونا دست و پنجه نرم می کنند.
-نخست وزیر مصر، همه تدابیر مربوط به قرنطینه در این کشور برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا را دو هفته تمدید کرد.
تمدید منع رفت و آمد در ایالت اودیشای هند
دولت محلی ایالت اودیشای هند منع رفت و آمد در شهرها و روستاهای این ایالت را تا پایان ماه میلادی تمدید کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بر اساس بیانیه دولت ایالتی ، کابینه دولت ایالت اودیشا درباره تمدید برنامه منع رفت و آمد تصمیم گرفته و به دولت مرکزی هند نیز اطلاع داده است . «ناوین پاتنایک» سروزیر ایالت اودیشا از دولت مرکزی خواست خدمات قطار و هواپیما تا پایان ماه میلادی آغاز نشود. چهل و دو نفر از مبتلایان ویروس کرونا در هند در ایالت اودیشا هستند و دو نفر از آنها جان باختند. پیش از این منع رفت و آمد تا ۱۴ آوریل بود اما اکنون تا پایان ماه ادامه خواهد داشت.
همچنین دولت ایالت اودیشا اعلام کرد مدارس و دانشکدهها تا ۱۷ ژوئن تعطیل هستند.
طرح هفت ماده ای دولت ترکیه برای مقابله با پیامدهای کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، بر اساس این طرح که قرار است در قالب یک لایحه به مجلس ارایه شود، همه شرکتها و کارخانهها به مدت سه ماه حق اخراج کارگران خود را نخواهند داشت و رییس جمهوری این اختیار را دارد که این مدت را تا شش ماه ادامه دهد. در این لایحه کارگرانی که بصورت بدون حقوق به مرخصی فرستاده شده اند. بر این اساس کافرمایان باید به این کارگران روزنامه ۳۹ لیر حقوق پرداخت کنند. دیگر موارد موجود در این لایحه نیز عبارتند از: - همه شبکههای اجتماعی باید یک نماینده در داخل ترکیه معرفی کنند. - بازپرداخت بورسهای دانشجویی بر اساس نرخ تورم محاسبه شده و ریاست جمهوری اختیار آنرا خواهد داشت که بازپرداخت این بدهیها را به تعویق بیاندازد. - مبارزه با محتکرین و گرانفروشان گسترش میابد - دامنه حمایت از متاثرین از آفات طبیعی که از بضاعت مالی کافی برخوردار نیستند گسترش داده میشود. - شرکتهای سرمایهای نخواهند توانست بیش از ۲۵ درصد سود خالص خود در سال گذشته را توزیع کنند. دولت ترکیه این طرح پیشنهادی خود را جهت اعلام نظر به اتحادیه کرفرمایان و سرمایه داران داده و قرار است بزودی در مجلس این کشور مورد بررسی و رای گیری قرار گیرد.
یک چهارم آمریکایی ها بیکار شده اند یا حقوق شان کاهش یافته است
سی ان بی سی اعلام کرد: نتیجه یک بررسی نشان داد در نتیجه تعطیلیهای اعمال شده به سبب شیوع ویروس کرونا، یک چهارم آمریکاییها یا شغل شان را از دست داده اند یا حقوق شان کاهش یافته است. ۹ درصد از آمریکاییها نیز معتقدند بیکاری یا کاهش دستمزد در انتظارشان است.
-رویترز، وزارت بهداشت فیلیپین از ۲۰۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. این وزارتخانه همچنین از جان باختن ۲۱ نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا در فیلیپین خبر داد.
- یو اسای تودی: اسناد جدید نشان میدهد ذخیره فدرال از تجهیزات حفاظتی ضد کرونا تمام شده است.
- کنفرانس خبری دونالد ترامپ در کاخ سفید و دفاع از عملکر دولت در بحران کرونا در آمریکا
۲۴ هزار مبتلا به کرونا در سوییس
وزارت بهداشت سوییس اعلام کرد تاکنون ۲۴ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۹۰۰ نفر جان باخته اند. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ براساس گزارش وزارت بهداشت سوییس حدود ۹ هزار و ۸۰۰ بیمار نیز بهبود یافته اند. دولت سوییس وضعیت اضطراری در این کشور را تا ۲۶ آوریل تمدید کرده است. دولت این کشور نگران است شمار بیکاران به دلیل ویروس کرونا تا هفت درصد افزایش یابد. همچنین ایالات مختلف سوییس اعلام کرده اند افراد بالای ۶۵ سال باید مواد غذایی مایحتاج خود را قبل از ساعت ۱۰ صبح از سوپرمارکتها خریداری کنند. دولت سوییس از مردم این کشور خواسته است در این ساعات برای حفظ سلامت افراد مسن به سوپرمارکتها نروند و در زمان دیگری مواد غذایی خود را تهیه کنند. دولت سوییس در تصمیم جدیدی نیز اعلام کرد تجمع بیش از پنج نفر خارج از خانه ممنوع است.
ابتلای بیش از یک و نیم میلیون نفر به "ویروس کرونا" در جهان
خبرگزاری فرانسه گزارش داد آمارهای رسمی از ابتلای بیش از یک و نیم میلیون نفر در سراسر جهان به "ویروس کرونا" حکایت دارد.
بر این اساس، دست کم یک میلیون و ۵۰۲ هزار و ۴۷۸ مورد عفونت ابتلا، از جمله ۸۷۳۲۰ مورد مرگ و میر، در ۱۹۲ کشور جهان گزارش شده است، که به طور خاص، آمریکا با ۴۳۲ هزار و ۱۳۲ مورد ابتلا و ۱۴ هزار و ۸۱۷ مورد فوتی، در صدر کشورهایی است که این بیماری همه گیر با سرعت در حال پیشرفت و انتشار در آن است. در اسپانیا نیز ۱۴۶ هزار و ۶۹۰ مورد ابتلا به "ویروس کرونا" و تعداد ۱۴ هزار و ۵۵۵ مورد مرگ ثبت شده است. در ایتالیا تعداد مبتلایان به "ویروس کرونا" به ۱۳۹ هزار و ۴۲۲ مورد و تعداد جان باختگان به ۱۷ هزار و ۶۶۹ مورد رسیده است. قاره اروپا با ۷۷۲ هزار و ۵۹۲ مورد ابتلا و تعداد ۶۱ هزار و ۱۱۸ مورد مرگ ناشی از "ویروس کرونا"، بیشترین موارد ابتلا را به ثبت رسانده است. با این وجود، تعداد موارد تشخیص داده شده تنها بخشی از تعداد واقعی عفونتها را نشان میدهد، در حالی که تعداد زیادی از کشورها فقط موارد جدّی را مورد آزمایش قرار میدهند.
- به گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه از یک هزار و ۴۵۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
-- سی بی اس نیوز :با مرگ بارترین روز در نیویورک آمار تلفات کرونا در آمریکا به ۱۵ هزار مورد نزدیک میشود.
نیویورک تایمز:احتمالا ۱۵۰ نفر از اعضای خاندان آل سعود به کرونا مبتلا شده اند
-این نشریه آمریکایی نوشت :به گفته یکی از اعضای نزدیک به خاندان آل سعود، گمان میرود ۱۵۰ تن از اعضای خانواده سلطنتی عربستان سعودی به ویروس کرونا مبتلا شده باشند.
-براساس تازه ترین اطلاعات وزارت بهداشت اتریش ؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به 12 هزار و 969 نفر رسیده است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین ؛ وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد که تا به امروز 273 نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
اولین مورد ابتلا به "ویروس کرونا" در میانِ گروه بومی "یانومامی" دربرزیل
برزیل، اولین مورد ابتلا به "ویروس کرونا" در بینِ بومیانِ "یانومامی" را گزارش داد. خبرگزاری فرانسه گزارش داد، در برزیل، برای نخستین بار، یک فردِ گروهِ بومی "یانومامی" به "ویروس کرونا" مبتلا شد. این گزارش می افزاید اولین موردِ آلودگی به "ویروس کرونا" در جمعیّتِ بومیِ "یانومامیِ" ساکن در برزیل، یک نوجوان 15 ساله بوده است که روز چهارشنبه توسط " لوئیز هنریکه ماندنتا " وزیر بهداشت برزیل مورد تأیید قرار گرفته است.
ماندنتا در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی خاطر نشان کرد: « امروز ما یک مورد تایید شده ابتلا به "ویروس کرونا" در بین بومیانِ "یانومامی" داشتیم که این موضوع برای من بسیار زیاد نگران کنننده است."
وی تصریح کرد که این فرد در بخشِ مراقبت هایِ ویژه بیمارستان عمومی "بوآ ویستا"، مرکز ایالت "رورایما" (شمال) بستری شده است. روزنامه "اوگلوبو" در مقاله ای نوشت که با توجه به این موردِ جدیدِ ابتلا به "ویروس کرونا"، دست کم هفت برزیلی بومی به این ویروس آلوده شده اند.
ادامه افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آلمان
موارد تائید شده ابتلا به ویروس کرونا در بیست وچهار ساعت گذشته در آلمان چهار هزار و نهصد و هفتاد و چهار نفر افزایش داشته است. به گزارش رابرت کوک، موسسه بیماریهای عفونی در آلمان مجموع شمار مبتلایان تا پنجشنبه (امروز) در این کشور به یکصد و هشت هزار و دویست و دو نفر رسیده است. روند ابتلا به ویروس کرونا در آلمان پس از آن که برای مدت چهار روز پیاپی سیر نزولی داشت، بار دیگر در سه روز گذشته به طور پیاپی درحال صعود بوده است.
شمار قربانیان نیز با افزایش دویست و چهل و شش مورد دیگر تا روز پنجشنبه دو هزارو یکصد و هفت نفر گزارش شده است.
ابتلای همه کادر پزشکی بیمارستانی در قرقیزستان به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی ، همه کادر درمانی در بیمارستان بیماریهای عفونی در شهر جلال آباد در جنوب قرقیزستان به ویروس کرونا مبتلا شدند. این بیمارستان هم اکنون تعطیل شده و درحال ضدعفونی شدن است. کلیه بیماران این بیمارستان را به شهر اوش در شصت کیلومتری این شهر در جنوب قرقیزستان منتقل کردند.
- ایندیپندنت : با نبود کمک دولتی در بحبوحه همه گیری کرونا ،موسسات خیریه انگلیس در آستانه ورشکستگی هستند.
-خبرگزاری فرانسه: اعضای شورای امنیت پس از هفتهها اختلاف به ویژه میان آمریکا و چین، برای اولین بار امروز پنجشنبه به منظور بحث و گفتگو درباره بحران کووید-۱۹ در جهان تشکیل جلسه میدهند. برخی کارشناسان و دیپلماتها این نشست شورای امنیت را به درمان گروهی تشبیه کرده اند.
-سازمان بهداشت جهانی میگوید کره شمالی بیش از ۵۰۰ نفر را در قرنطینه دارد، اما هیچ مورد ابتلای به ویروس کرونا در این کشور گزارش نشده است.
-به رغم افزایش تلفات مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا، مقامات بهداشتی اعلام کرده اند که این کشور از نقطه اوج همه گیری کووید-۱۹ عبور کرده است.
-شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: ۱۴ هزار و ۵۵۵ نفر در اسپانیا جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده اند .
- ایندیپندنت:دولت انگلیس تایید کرد تعداد تلفات کرونا در بیمارستانهای این کشور ظرف ۲۴ ساعت ۹۳۸ مورد افزایش داشته است.
رویترز: افزایش اندک شمار مبتلایان به کرونا در چین
چین برای دومین روز متوالی از افزایش بسیار اندک شمار مبتلایان به کرونا در این کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، کمیسیون ملی بهداشت و درمان چین اعلام کرد چهارشنبه ۶۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور شناسایی شد و این رقم در مقایسه با ۶۲ موردی که روز پیش از آن گزارش شد افزایشی بسیار ناچیز دارد. این کمیسیون پنجشنبه اعلام کرد از میان این افراد، ۶۱ نفر از دیگر کشورها وارد چین شده اند که این رقم از ۲۵ مارس بی سابقه بوده است. با ابتلای این افراد به کرونا شمار کلی مبتلایان در چین به ۸۱ هزار و ۸۶۵ نفر رسید. به رغم اینکه با اقدامات چین در قرنطینه سازی شماری از شهرها و اعمال محدودهای شدید رفت و آمد، دوره اوج کرونا در این کشور فروکش کرده است، مقامات چین از بیم نگرانی درباره موج دوم شیوع این بیماری از شهروندان این کشور خواسته اند همچنان مراقبتهای بهداشتی را رعایت کنند.
سی ان ان: ۲۸۶ تن از ملوانان ناو یو اس اس روزولت به کرونا مبتلا شده اند
یکی از مقامات دفاعی آمریکا به سی ان ان گفت حدود ۲۸۶ تن از ملوانان ناو یو اس اس تئودور روزولت که در گوام لنگر انداخته است به کووید ۱۹ مبتلا شده اند. به گزارش سی ان ان، آزمایش کرونا از بیش از ۹۰ درصد از کارکنان این ناو گرفته شده است. ۲۳۲۹ ملوان این ناو به ساحل منتقل شده اند که ۱۷۰۰ تن از آنها در هتلها ساکن هستند. توماس مادلی سرپرست نیروی دریایی آمریکا یک روز پس از افشای یک پیام صوتی که در هنگام سخنرانی برای خدمه این ناو، فرمانده آن را احمق توصیف کرده بود، استعفا کرد. نیروی دریایی و وزارت دفاع آمریکا به درخواست برای اظهارنظر درباره این خبر پاسخ ندادند. فرمانده این ناو درباره شیوع ویروس کرونا در بین کارکنان این کشتی هشدار داده بود و اقدام فوری را برای نجات ملوانان درخواست کرده بود.
فرانس پرس: ممنوعیت خروج از منازل در تعطیلات "عید پاک"درپاناما
لورنتینو کورتیزو رئیس جمهور پاناما، روز چهارشنبه اعلام کرد خروج همه شهروندان این کشور از منازل خود در طول تعطیلات آخر هفته "عید پاک" ممنوع است. رئیس جمهور پاناما، با انتشار مطلبی در صفحه توییتری خود، تاکید کرد: «برای امنیت بهداشتی کشور و به منظور حفظ جان و سلامتی شهروندان پانامایی، اعلام میکنیم که هیچ کس نباید روزهای شنبه ۱۱ و یکشنبه ۱۲ ماه آوریل، از خانه خود خارج شود.» پیش از این، دولت قبلاً دستور ممنوعیت خروجِ روزِ یکشنبه را صادر کرده بود. در شرایطی که در پاناما به دلیل شیوع"ویروس کرونا"، کلیساها تعطیل است، " خوزه دومینگو اوللوآ" اسقف اعظم پاناما، روز یکشنبه در حالی که ماسک بر صورت داشت، با لباس مخصوص سوار بر یک بالگرد شد تا از آسمان برای توقف همه گیری "کرونا" دعا کند. وی شروع "هفته مقدس" در این کشور را اعلام کرد. در این کشورِ آمریکایِ مرکزی، حدود ۶۳ نفر بر اثر "ویروس جدید کرونا" جان خود را از دست داده اند و دو هزار و ۵۲۸ نفر نیز به این ویروس آلوده شده اند.
- با ابتلای ۱۰۵ نفر دیگر مجموع مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان به ۸۲۲ نفر رسید که از این تعداد ۸ نفر جان باخته، ۶۳ نفر بهبود یافته و ۷۵۱ نفر در بیمارستانها بستری هستند.
- رویترز: میزان حمل و نقل مسافر در شرکت ایرفرانس به دلیل شیوع ویروس کووید-۱۹ در ماه مارس ۵۶ و شش دهم کاهش یافت. براساس پیش بینی شرکت ایرفرانس فعالیتهای این شرکت به دلیل اعمال محدودیتها در سفرها در جهان با هدف مقابله با کرونا، در ماههای آوریل و مه بیش از ۹۰ درصد کاهش داشته است.
-شرکت هواپیمایی ایرفرانس اعلام کرد، این شرکت به دلیل تردید زیاد در مدت زمان بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا، پس از ماه مه سال ۲۰۲۰ قادر به ارائه اطلاعات نیست. این شرکت صدور بیانیههای ترافیکی ماهیانه خود را تا طلاع ثانوی لغو کرد.
-رویترز : دکتر آرت کاپلان استاد زیست پزشکی در دانشکده پزشکی گراسمن گفت" ادامه کمبود کیت های آزمایشگاهی برای کارگرانی که به شدت در معرض خطر هستند "مایه رسوایی" است و تهدید بسیار جدی برای بیمارانی است که آنها درمان می کنند."
- سی ان ان: براساس نظرسنجیها اکثریت آمریکاییها میگویند عملکرد دولت فدرال در مبارزه با کرونا ضعیف بوده است. -روزنامه گاردین از زد و خورد پزشکان پاکستانی با پلیس در اعتراض به نبود تجهیزات و ناکارآمدی دولت در واکنش به بحران کرونا خبر داد.
-به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، بر اساس شمارش و آمار این خبرگزاری، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در جهان از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فراتر رفت.
-شرکت هواپیمایی کورین ایر کره جنوبی بیش از ۷۰ درصد از کارکنان خود را به مدت شش ماه از ۱۶ آوریل تا ۱۵ اکتبر به مرخصی اجباری فرستاد.
-نشریه انگلیسی گاردین هزاران بی خانمان در ایالت کالیفرنیا از جمله سانفرانسیسکو بیش از همیشه در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند.
- رویترز به نقل از مقامات بخش بهداشت و درمان تایلند، تایلند از ۵۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و دو مورد جدید مرگ بر اثر این ویروس در این کشور خبر داد.
-تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند به پنج هزار و هفتصد و سی و چهار نفر گزارش شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو ، وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند اعلام کرد : از این تعداد چهارصد و هفتاد و سه نفر از بیمارستان مرخص شدند و یکصد و شصت و شش نفر جان باختند.
خبرگزاری فرانسه: آمار نگران کننده در آمریکا، جهان فراروی یک فاجعه اقتصادی
به گزارش خبرگزاری فرانسه ، آمریکا با چهارصد هزار فرد مبتلا به کووید-19 همچنان با شیوع سریع و نگران کننده این بیماری روبرو است این در حالی است که اولین نشانه های یک رکود اقتصادی وخیم ناشی از پیامدهای این همه گیری در جهان در حال پدیدار شدن است. رکورد غم انگیز دیگری که آمریکا در رابطه با این همه گیری مهلک از آن خود کرده این است که برای دومین روز پیاپی نزدیک به دو هزار مورد مرگ و میر به علت بیماری کووید-19 در آمریکا به ثبت رسید و این از بدترین آمار روزانه ای است که یک کشور از آغاز همه گیری کووید-19 در جهان تجربه کرده است. در حالی که شمار قربانیان ویروس کرونا در جهان در حال نزدیک شدن به نود هزار است، سازمان جهانی بهداشت بار دیگر در کانون بحثها و مشاجرات قرار گرفته است.
تدروس آدهانوم قبریسوس مدیر کل سازمان بهداشت جهانی نیز خطاب به همه کشورهای جهان و به طور مستقیم آمریکا تاکید کرد که هیچکس نباید کروناویروس را سیاسی کند. دونالد ترامپ روز چهارشنبه مدیر کل سازمان جهانی بهداشت را متهم کرد فریب چین را خورده و ممکن است آمریکا تامین مالی این نهاد بین المللی را متوقف کند. آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به این مشاجرات تاکید کرد اکنون زمان انتقاد و مشاجره نیست بلکه وقت آن است که همه کشورهای جهان برای مهار شیوع ویروس کرونا اتحاد و همبستگی خود را حفظ کنند.
-سازمان جهانی تجارت اعلام کرد شیوع ویروس کرونا زندگی همه را در جهان دگرگون کرده است. در حال حاضر تقریبا نیمی از ساکنان کرده زمین در قرنطینه قرار گرفته و بخشهای گسترده ای از اقتصادهای ملی کشورها تعطیل شده یا به طور مستقیم تحت تاثیر شیوع کووید-19 قرار گرفته اند.
-بانک مرکزی آمریکا در گزارش نشست نیمه مارس خود هشدار داد ابهامات و نگرانیهایی ناشی از شیوع ویروس کرونا که بر اقتصاد جهان سنگینی می کند، خطری جدی متوجه چشم اندازهای اقتصادی آمریکا کرده است. بانک مرکزی آمریکا اما در گزارش خود اعلام کرد که آثار منفی ناشی از همه گیری کووید-19 احتمالا کمتر از بحران مالی سال 2008 پایدار خواهد بود.
-سازمان غیردولتی اکسفام نیز در گزارشی تحت عنوان " بهای کرامت" هشدار داد با توجه به این که کشورهای بسیار فقیر و توسعه نیافته جهان طرحهای فوری برای مقابله با پیامدهای شیوع ویروس کرونا تهیه نکرده اند، این احتمال وجود دارد که نزدیک به نیم میلیارد نفر دیگر در جهان به زیر خط فقر کشیده شوند.
اگر این اتفاق بیفتد مبارزه جهانی با فقر که یکی از اهداف اصلی توسعه پایدار سازمان ملل متحد محسوب می شود، ده سال عقب خواهد افتاد اما این پسرفت در برخی مناطق محرومتر جهان مثل زیرصحرای آفریقا، شمال آفریقا یا خاورمیانه سی سال خواهد بود.
- واشنگتن پست :آمار واقعی تلفات جوانان بر اثر کرونا در آمریکا احتمالا بسیار بالاتر از ارقام رسمی است.
- آمار تعداد کل مبتلایان به کرونا در مالزی به ۴۱۱۹ رسید و مرگ بیش از هفتاد بیمار کرونایی نیز تایید شد.
- بیش از هزار شهروند نقض کننده مقررات منع آمد و شد در تایلند بازداشت شدند.
-بنیاد روبرت کخ آلمان: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۰۸ هزار و ۲۰۲ نفر رسید و شمار فوتیها هم به دو هزار و ۱۰۷ نفر افزایش یافت.
-نشریه انگلیسی گاردین :آکسفام هشدار داد ویروس کرونا می تواند نیم میلیارد نفر را به فقر بکشاند.
تلفات روزانه کرونا در انگلیس رکورد زد
روزنامه تایمز لندن گزارش داد ۹۳۸ نفر از مبتلایان به کرونا در انگلیس در روز چهارشنبه جان خود را از دست دادند که این تعداد بیشترین رقم گزارش شده در یک شبانه روز در انگلیس است. به گزارش تایمز لندن، تعداد تلفات مبتلایان به کرونا در انگلیس در مجموع به ۷۰۹۷ نفر رسیده است. به نوشته این روزنامه، تاکنون ۶۰ هزار و ۷۳۳ نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده اند.
هشدار نخست وزیر ایتالیا درباره بیاعتمادی ملتها به اتحادیه اروپا
نخست وزیر ایتالیا، هشدار داد اگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نتوانند در شرایط دشوار فعلی، همبستگی خودشان را نشان دهند، اعتماد ملت ها به این اتحادیه از بین خواهد رفت. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، جوزپه کونته در مصاحبه اختصاصی با این شبکه، از اتحادیه اروپا خواست واکنش سریع، قوی و یکپارچه برای مقابله با پیامدهای شیوع ویروس کرونا، داشته باشد. کونته افزود: باید به سیاست های پولی و مالی اتحادیه اروپا، پاسخ هایی داده شود. این موضوع فقط مربوط به ایتالیا نیست، بلکه برای اسپانیا و همه کشورهایی که با مشکلات اقتصادی و اجتماعی روبرو هستند هم اهمیت دارد. وی خاطر نشان کرد: ایتالیا، بخش جدایی ناپذیر اتحادیه اروپاست. کشورهای اروپایی باید در این شرایط دشوار، همبستگی خودشان را نشان دهند تا اعتماد ملت ها را به مفید بودن این اتحادیه از دست ندهند.
نخست وزیر ایتالیا تأکید کرد نظام بهداشتی این کشور برای روبرو شدن با بلایی مانند کرونا آمادگی نداشت.
-سازمان جهانی بهداشت به پاندمی شدن شیوع کرونا در جهان هشدار داد و اعلام کرد در این حالت که یک مرحله بالاتر از اپیدمی و همه گیری است ،ویروس کرونا تمام جهان و منابع انسانی و اقتصادی را تحت تاثیر خود قرار می دهد .
- واشنگتن پست : مقامات آمریکایی معتقدند تلفات فزاینده ویروس کرونا در این کشور ناشی از قصورهای گذشته است.
-واشنگتن پست: با روند صعودی بیکاری به عنوان بخشی از تراژدی کووید-۱۹، آمریکا با دو وضع اضطراری مواجه است.
- شهردار شیکاگو : سیاه پوستان ۷۰ درصد قربانیان کرونا را در شهر شیکاگو تشکیل میدهند .
- واشنگتن پست : مطالعات نشان می دهد با شیوع ویروس کرونا حملات ضد آسیایی تبارها نیز افزایش یافته است.
-نیویورک تایمز : هشت پزشک در انگلیس بر اثر کرونا فوت کرده اند که همگی از مهاجران بودند.
-نیویورک تایمز :دانشمندان در گزارشی جدید برای مشاور علمی کاخ سفید هشدار دادند ویروس کرونا ممکن است در تابستان از بین نرود.
- نیویورک تایمز : اقتصادهای بزرگ اروپا به سمت شدیدترین سقوط از زمان جنگ جهانی دوم می روند.
-خبرگزاری صدا و سیما:موارد آلودگی به کرونا در آلمان به ۱۱۰ هزار و ۶۹۸ مورد رسید. تاکنون ۲۱۹۲ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جانشان را از دست داده اند. از ابتدای شیوع کرونا تاکنون حدود ۴۴ هزار نفر درمان شده اند.
- خبرگزاری صدا و سیما:شمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در انگلیس ظرف ۱۰ روز ۴۰ هزار نفر بیشتر شد و از مرز ۶۰ هزار نفر گذشت.
-رویترز، شمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در آمریکا به بیش از ۱۴۶۰۰ نفر رسیده است.
-واشنگتنتایمز: نتایج نظر سنجیها نشان میدهد، بیشتر آمریکاییها از عملکرد ترامپ در مقابله با همهگیری کرونا ناراضی هستند.
-با ثبت ۳۱ مورد جدید از ابتلای به ویروس کرونا در هندوراس مجموع مبتلایان در این کشور به ۳۴۳ مورد رسید که از این میزان ۲۳ نفر جان باختند.
- وزارت امنیت هندوراس اعلام کرد، این کشور منع رفت و آمد را برای مبارزه با ویروس کرونا تا ۱۹ آوریل تمدید کرده است.
آخرین گزارشهای تصویری و مقالات
نماینده اوهایو از ترامپ به دیوان لاهه شکایت می کند
پایگاه اینترنتی شبکه خبری ان بی سی نوشت: یکی از قانونگذاران دموکرات در اوهایو تصمیم دارد علیه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به علت"جنایت علیه بشریت" اعلام جرم کند. تاویا گالینسکی نماینده دموکرات ایالت اوهایو در مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی تمایل خود را برای گزارش دادن به رئیس دادگاه لاهه اعلام کرده است. (لاهه نام شهری در هلند است که دادگاه کیفری بین المللی در آن واقع شده است.) وی گفت" دیگر نمیتوانم تحمل کنم. فردا برای گزارش کردن جنایت علیه بشریت به دادگاه لاهه مراجعه میکنم. میدانم در صورت مشاهده هرگونه جنایتی باید آن را گزارش کرد. " این تویت وی پس از آن منتشر شد که ترامپ بارها در گزارشهای روزانه اش در این هفته در خصوص مقابله با ویروس کرونا گفت که یک داروی ضد مالاریا میتواند کووید ۱۹ را درمان کند. این بیماری بر اثر ویروس کرونا بوجود امده است. در چند هفته گذشته ترامپ استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین را که برای درمان مالاریا و بیماریهای روماتیسمی استفاده میشود، ترغیب کرده است. تنها شواهد اولیه و اثبات نشده استفاده از این دارو را برای درمان ویروس کرونا توصیه میکند. تا کنون سازمان غذا و داروی آمریکا موثر بودن این دارو را برای درمان ویروس کرونا تایید نکرده است. هفته گذشته ان بی سی نیوز گزارش کرد یک زوج امریکایی پس از استفاده از کلروکین به شدت بیمار شدند. دکتر آنتونی فائوسی کارشناس بیماریهای عفونی در جریان یک کنفرانس خبری در ۲۳ مارس درباره اتفاقی که برای این زوج رخ داده است، گفت" هنوز درباره موثر بودن این دارو بر ویروس کرونا آزمایشهای کنترل شده بالینی انجام نشده است. به همین علت نمیتوان درباره آن اظهارنظر قطعی داشت. " این توییت گالینسکی توجه بسیاری را به خود جلب کرد و ۷۲ هزار لایک خورد و ۲۰ هزار نفر به آن پاسخ دادند. وی نماینده حوزه انتخابیه سی و پنجم ایالت اوهایو است و در سال ۲۰۱۷ منصوب و در سال ۲۰۱۸ برای یک دوره کامل پیروز شد. وی پیش از این بیش از ۱۴ سال به عنوان دادرس دادگاه نوجوانان مشغول خدمت بود. وی به تلویزیون وابسته به ان بی سی گفت" مردم در منطقه من واقعا نمیدانند چگونه صورتحساب و اجازه مسکن خود را پرداخت و چگونه باید نیازهای روزمره خود را تامین کنند. اما رئیس جمهور هر روز مردم را سردرگمتر و نگرانتر میکند. وی قصد دارد مردم را بکشد. "
واشنگتن پست: جوانان در برابر کرونا مصون نیستند
روزنامه واشنگتن پست نوشت: بررسیها نشان میدهد تا کنون صدها جوان آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. بوچانان گفت" شوهر من دیابت نداشت. وی آسم هم نداشت. او حتی کلسترول هم نداشت. اصلا هیچ بیماری نداشت. اصلا نمیفهمم. نمیتوانم هیچ پاسخی برای این موضوع پیدا کنم. " کونارد بوچانان که در ۳۹ سالگی و پس از دو هفته نبرد با بیماری کرونا در ۲۶ مارس جان خود را از دست داد، فردی خلاق و شاد بود. او میتوانست یک جمعیت زیاد را با موسیقی اش سرگرم کند. بیوه ۳۷ ساله او گفت" کونراد بسیار شوخ طبع بود. بسیار میخندید. بسیار جذاب بود. او همه دنیای ما بود. " براساس دادههایی که واشنگتن پست بررسی کرده است، وی از جمله ۷۵۹ نفری است که با سن کمتر از ۵۰ سال در سراسر آمریکا بر اثر ابتلای به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. این آمار درباره مرگ و میر جوانان یک حقیقت فاجعه بار را درباره شیوع ویروس کرونا افشا میکند و آن هم این است که بر خلاف تصورهای سابق مبنی بر این که این ویروس بیشتر افراد مسن و کسانی را که دارای سابقه بیماری هستند، بیشتر تهدید میکند، کسی در برابر این ویروس ایمن نیست. در این بیماری همه گیر مرگ و میر جوانان زیر ۲۰ سال نادر است، اما رخ میدهد و واشنگتن پست متوجه شده است در آمریکا ۹ جوان زیر ۲۰ سال بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند. به نظر میرسد ریسک مرگ و میر ناشی از این ویروس با افزایش هر دهه از سن افزایش مییابد. نتایج تحقیقات واشنگتن پست نشان میدهد دست کم ۴۵ جوان در دهه ۲۰ سالگی، دست کم ۱۹۰ نفردر دهه ۳۰ سالگی و دست کم ۴۱۳ نفر در دهه ۴۰ سالگی در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. احتمالا تعداد واقعی مرگ و میر جوانان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا بسیار بیشتر است. همه ایالتهای آمریکا اطلاعات مربوط به مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا را بر اساس سن طبقه بندی و ارائه نکرده اند. به عنوان مثال برخی از ایالتها از جمله نیوجرسی و تگزاس تنها پس از درخواست واشنگتن پست اطلاعات خود را بر اساس سن طبقه بندی کردند و البته برخی ایالتها از جمله کالیفرنیا این کار را انجام نداد. در نتیجه اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شد، اطلاعات برخی از ایالتها را - از جمله ایالتهایی که شیوع این ویوس در آنها گستردگی بسیار زیادی دارد، شامل نمیشود.
فرانس ۲۴: انتقاد از کمبودها در بیمارستانهای ساحل عاج
به رغم وعدههای دولت ساحل عاج، سندیکاهای بهداشت و درمان نسبت به کمبود امکانات و لوازم بهداشتی اعتراض کردند و خواستار پرداخت حقوقی ویژه برای شرایط کاری پرخطر خود شدند. شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: بسیاری از سندیکاهای فعالان بخش بهداشت و درمان در ساحل عاج نسبت به کمبودها هشدار دادند. این سندیکاها میگویند که برای مبارزه با کووید-۱۹ هیچ وسیله مراقبتی در اختیار ندارند. وزارت بهداشت ساحل عاج تاخیر در تحویل این لوازم را تایید کرد و اطمینان داد که این کاستی سریعا برطرف خواهد شد. گزارشگر این شبکه از ابیجان گزارش داد: تشکلی از سندیکاهای فعالان بخش بهدات و درمان در ساحل عاج در پایان ماه مارس از کمبود تجهیزات و لوازم برای ادامه کار برای مبارزه با اپیدمی ویروس کرونا انتقاد کردد. این سندیکاها خاطر نشان کردند که پرسنل بهداشت و درمان حتی برای محافظت از خودشان هم به این وسایل و لوازم دسترسی ندارند. وزارت بهداشت نیز قول داده بود که این مشکل را سریعا حل میکند. اما به گفته پلتفرم سندیکاهای بخش بهداشت و درمان، با گذشت ده روز از این وعده، هیچ تغییری ایجاد نشده است. کادر درمانی نگران سلامتی شان هستند.
وضعیت کرونا در جمهوری آذربایجان
گزارش روسیا الیوم از درخواست رئیس کمیسیون اروپا در خودداری از احتکار دارو
رئیس کمیسیون اروپا از کشورهای اتحادیه اروپا خواست از احتکار دارو خودداری و محدودیت های صادراتی داروها را نیز لغو کنند. به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، اورزولا فن در لاین، تأکید کرد پرهیز از انبار کردن داروها می تواند به کمبود دارو در مناطق دیگر اروپا کمک کند. کمیسیون اروپا همچنین از کشورهای اتحادیه خواست محدودیت های اعمال شده برای تردد در منطقه شنگن را تا نیمه ماه آینده تمدید نمایند. این کمیسیون در بیانیه ای خواستار هماهنگی کشورهای عضو در تدابیر ضد کرونایی در اروپا شد و افزود موفقیت تدابیر اتخاذ شده در مناطق مرزی نیازمند کار جمعی کشورهای اتحادیه است.
الجزیره: بیشتر آمریکاییها عملکرد دولت ترامپ را ضعیف میدانند
جدیدترین نظرسنجی در آمریکا نشان میدهد بیشتر مردم این کشور، عملکرد دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را در مبارزه با شیوع ویروس کرونا، ضعیف میدانند. به گزارش تلویزیون الجزیره، بر اساس جدیدترین نظرسنجی در آمریکا، ۵۵ درصد از آمریکاییها معتقدند دولت فدرال این کشور، عملکرد ضعیفی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا داشت. نظرسنجی شبکه سی ان ان حاکی از افزایش هشت درصدی نارضایتی از عملکرد دولت ترامپ در مقایسه با هفته گذشته است. این نظرسنجی نشان میدهد ۸۰ درصد از آمریکاییها احساس میکنند بدترین شرایط مربوط به شیوع ویروس کرونا هنوز فرا نرسیده است. ۵۵ درصد از آمریکاییها معتقدند ترامپ میتوانست اقدامات بیشتری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا صورت دهد. با این نظرسنجی مشخص شد، ۳۷ درصد از مردم آمریکا نگران خطر شیوع کرونا هستند، این در حالی است که فقط پنج درصد ابراز عقیده کردند، نگرانیهای آنها اخیرا فروکش کرده است. بر اساس این نظرسنجی، ۵۲ درصد از آمریکاییها موافق شیوه تعامل ترامپ نیستند. این میزان در اوایل این ماه ۴۱ درصد بود.
وضعیت کرونا در هند
درخواست کمک فوری وزارت بهداشت غزه
کرونا رقیب اصلی ترامپ در انتخابات آینده امریکا
جروزالم پست:افزایش تفکرات ضد یهودی با شیوع ویروس کرونا
کمیساریای یهودستیزی در آلمان گفت این کشور همراه با گسترش شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش آنتی سمیتیزم (یهودستیزی) نیز هست. به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه جروزالم پست چاپ فلسطین اشغالی ، فلیکس کلاین ، عضو کمیساریای یهودستیزی سه شنبه در نشستی در برلین گفت ارتباط مستقیمی بین گسترش کنونی ویروس کرونا و آنتی سمیتیزم در آلمان وجود دارد و این کشور همراه با گسترش شیوع این ویروس شاهد افزایش آنتی سمیتیزم نیز هست.
مقاله نشریه آتلانتیک : مقابله دولت و جامعه آمریکا با بحران های پیش رو
خطوط اصلی مقاله : ۱ .دولت و جامعه آمریکا ، برای تقویت توانایی مقابله با چالش های جدید مانند شیوع کرونا ؛ باید در رویکرد و ذهنیت خود بازنگری کنند.
۲ . اوضاع کشور پس از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ و سپس حمله نظامی آمریکا و متحدانش به افغانستان و عراق و فجایع انسانی بعدی ؛ تاکنون نتوانسته ثابت کند که مجموعا به نفع آمریکا بوده یا به ضرر ؟
۳ . می توان گفت در دوره اوباما و اصولا دموکرات ها ، منافع ملی آمریکا بیشتر پیگیری می شد تا دوره جمهوریخواهان که سیاست هایشان اغلب و اصولا ربطی به امنیت ملی آمریکا نداشته است.
۴ . اکنون بحران کرونا در آمریکا ؛ فراگیر شده و نظم و همبستگی اجتماعی را به نوعی تضعیف کرده و این بحران حتی دارای پیامدهای ژئو پلتیک هم خواهد بود.
۵ . تحولات گسترده کنونی می تواند فرصتی برای تدابیر و تغییرات بیشتر ایجاد کند ، یعنی همان چیزی که آمریکا به آن نیاز دارد.
فایننشال تایمز : احساس تنهایی مردم ایتالیا در بحبوحه ویروس کرونا
محورهای اصلی مقالهی این روزنامه -در بحبوحه ویروس کرونا احساس خیانت مردم ایتالیا از این که نادیده گرفته میشوند هر روز بیشتر میشود.
-اکنون حتی کارلو کالندا، وزیر سابق ۴۶ ساله و نماینده دائم ایتالیا در اتحادیه اروپا که با شعار «ما اروپایی هستیم» در انتخابات پارلمانی شرکت کرد بحران اعتمادی را تجربه میکند که همه عمر خود را برای آن جنگیده است.
-وی میگوید: "این تهدیدی موجودیتی است. حزب من یکی از احزاب طرفدار اتحادیه اروپا در ایتالیاست، اما اکنون اعضای حزب من به من میگویند چرا میخواهیم در اتحادیه اروپا بمانیم؟ بی فایده است. "
-در حالی که ایتالیا با شدیدترین بحران از زمان جنگ جهانی دوم مواجه شده است و بیش از ۱۵ هزار نفر در این کشور از ویروس کرونا جان باخته اند و اقتصادش نیز به شدیدترین رکود در تاریخ مدرن خود نزدیک میشود، این احساس حتی در میان نخبگان حامی اروپا در این کشور در حال افزایش است که همسایگانشان آنها را رها کرده اند.
-نشانههایی وجود دارد مبنی بر این که اعتماد ایتالیا به اتحادیه اروپا خدشه دار شده است. در یک نظرسنجی که ماه گذشته انجام شد ۶۷ درصد از شرکت کنندگان گفتند عضویت در اتحادیه اروپا برای کشورشان ضرر دارد، در حالی که این تعداد در نوامبر ۲۰۱۸ میلادی ۴۷ درصد بود.
-انتظارات جنوب اروپا از نمایش سریع همبستگی بقیه کشورهای اتحادیه اروپا در ابتدای شیوع ویروس کرونا برآورده نشد، حتی با وجودی که این اتحادیه کمکهای خود را از جمله کمکهای مالی و تجهیزاتی افزایش داده است.
-دونالد توسک، رئیس سابق شورای اروپا به فایننشال تایمز گفت، زمان کمی برای ثروتمندترین کشورها در اتحادیه اروپا باقی مانده است تا با ابتکارات جسورانه و مثبت پیش بروند و از القای احساس تحقیر در کشورهایی که به کمک نیاز دارند جلوگیری کنند.
-وی گفت: "مردم اکنون در حال رنج کشیدن هستند. این بازی سیاسی نیست. مردم باید احساس کنند که ما در چنین مواقعی جامعه و خانوادهای واقعی هستیم.
ایندیپندنت : کرونا و تبعیض نژادی در نظام بهداشت و درمان آمریکا
چکیده مقاله روزنامه ایندیپندنت The Independent
-لوری لایت فوت شهردار شیکاگو گزارشها را درباره اینکه سیاه پوستان ۷۰ درصد قربانیان کرونا را در شهر وی تشکیل میدهند هولناک خوانده است. -وی گفت شیکاگو نمیتواند دهها سال نابرابری را در بخش بهداشت و درمان آمریکا در عرض چند روز یا یک هفته از بین ببرد.
-شبکه رادیویی شیکاگو اعلام کرد ویروس کرونا در حال گرفتن جان شمار قابل توجهی از ساکنان سیاه پوست منطقه کوک است و در شیکاگو از ۸۶ مورد (۷۰ درصد) تلفات گزارش شده ۶۱ مورد به سیاه پوستان مربوط میشود. سیاه پوستان ۲۹ درصد جمعیت شیکاگو را تشکیل میدهند.
-شیکاگو از جمله چند شهر آمریکایی است که با جمعیت سیاه پوست قابل توجه خود کانون شیوع کرونا اعلام شده اند؛ شهرهایی همچون نیویورک، دیترویت، میلواکی و نیواورلئان نیز کانون شیوع کرونا هستند.
-آمار و ارقامی که مقامات بهداشتی میشیگان هفته گذشته منتشر کردند نشان میدهد سیاه پوستان آمریکایی ۱۴ درصد جمعیت این ایالت را تشکیل میدهند و ۳۵ درصد موارد ابتلا به کرونا و ۴۰ درصد مرگ و میر ناشی از این بیماری مربوط به آنها میشود.
-این در حالی است که سیاه پوستان آمریکایی تقریبا نیمی از ۹۴۵ مورد ابتلا به کرونا را در شهر میلواکی در ایالت ویسکانسین و ۸۱ درصد از ۲۷ مورد مرگ و میر را براثر ابتلا به کرونا در این شهر تشکیل میدهند؛ شهری که ۲۶ درصد جمعیت آن سیاه پوست هستند.
-کارشناسان میگویند سیاهپوستان آمریکایی دسترسی محدودی به خدمات بهداشت و درمان دارند و رنگین پوستان احتمالا مبتلا به بیماریهای زمینهای بیشتری هستند که آنها را دربرابر این ویروس آسیب پذیرتر میسازد.
-در همین حال، تیلر موران مدیر گروه حمایت از حقوق مهاجران در آمریکا در تلاش برای فراهم کردن امکان آزمایش کرونا و درمان مهاجران غیرقانونی است که به این بیماری مبتلا شده اند. وی میگوید بسیاری معتقدند این ویروس مرز نمیشناسد از این رو مهاجران را نیز مبتلا خواهد کرد. هم اکنون تنها مهاجران غیرقانونی نیستند که به این بیماری مبتلا خواهند شد بلکه کرونا ممکن است بسیاری از مهاجران قانونی را نیز مبتلا کند.
-وی افزود رنگین پوستان آمریکایی کمتر از سفیدپوستان از خدمات درمانی بهره مندند و حمایتهای اقتصادی چندانی نیز از آنها نمیشود و تاثیر کرونا بر زندگی آنها قابل مقایسه با سفیدپوستان نیست.
فارن پالسی : آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا آمادگی فنی و امنیتی ندارد
چکیده مقاله نشریه فارن پالسی«Foreign Policy» (دموکرات با گرایش لیبرال) به قلم ذاکری تیسون برواون
-همه گیری ویروس کرونا تنها بحرانی است که نشان دهنده شکنندگی شدید ساختار گسترده امنیت ملی آمریکا است. شیوع این ویروس نشان دهنده ساختار اسکلتی توخالی است که سه چهارم قرن قدمت دارد و برای دورههای گذشته طراحی شده بود.
-سامانه عملیاتی امنیت ملی آمریکا برای مقابله با چالشی در قرن بیست و یکم در ابعاد ویروس کرونا اصلا آماده نبود. دموکراسیهای جوانتر و پرانرژی تری که با سرعت و اثربخشی بیشتری به این ویروس واکنش نشان دادند، در نهایت توانستند منحنی گسترش این ویروس را صاف کنند و جان هزاران تن را نجات دهند.
-دروغ گوییها و سردرگمی بروکراسی در آمریکا سبب شد تا ایالتها در این کشور از خود دفاع کنند و مردم در آستانه فروپاشی روانی قرار گیرند. باید این هشدار را جدی گرفت: این آخرین همه گیری نیست که این کشور در قرن بیست و یکم با آن مواجه است.
-اما ایجاد تغییرات اساسی در ساختار امنیت ملی آمریکا تنها در ارتباط با ارتقاء فن آوریهای اطلاع رسانی و ارتباطی دولت نیست تا کارکنان بتوانند آسانتر ارتباط برقرار کنند. بهترین ساختار شبکهای در جهان نمیتواند خودش این مشکل را حل کند، زیرا این سیستم برای بهره برداری از مزایای ناشی از فن آوریهای مدرن طراحی نشده است.
-آمریکا چند دهه است که برای دست یابی به اهداف سیاست خارجی تلاش میکند. آمریکا طی یک نسل شاهد ناکامیهای مکرری بوده که سبب تضعیف ظرفیت، اراده و اعتبار این کشور شد. هم پیمانان، شرکا و به صورت فزایندهای خود آمریکاییها اکنون آمریکا را قدرتی در حال افول میدانند که نمیتواند خودش را مدیریت کند چه برسد به این که هدایت جهان را در دست داشته باشد. -زمانی آمریکا قدرتی بلامنازع بود، اما هژمونی جهانی آمریکا ابدی نخواهد بود. به نظر میرسد این هژمونی در مقابل چشمان ما در حال از بین رفتن است.
-قانون امنیت ملی سال ۱۹۴۷ سبب ایجاد سیستمی شده است که آمریکا هم اکنون از آن استفاده میکند. پس از جدال سیاسی در پایان جنگ جهانی دوم مقامات آمریکایی ساختار امنیتی این کشور را در مواجهه با شرایطی رقابتی اصلاح کردند. این سیستم در زمان جنگ سرد کارآمد بود، اما اکنون دیگرکارایی لازم را ندارد. مشکلاتی مانند مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا راه حلی ندارند. گسترش سریع این ویروس قابل توجهترین نمونه از بحران در حال ظهوری محسوب میشود که بر نشستها و فرمانهای جغرافیایی یا فهرست اولویتها و چرخه بودجه تأثیری ندارد. آمریکا باید از نو آغاز کند.
مقاله نشریه آتلانتیک درباره بحران کرونا و قصور دولت ترامپ
پایگاه اینترنتی نشریه آتلانتیک در مقاله ای به قلم دیوید فروم دونالد ترامپ را در بحران شیوع کرونا و تبعات آن در آمریکا مقصر دانست.
دیوید فروم در آغاز این مقاله نوشت: رئیس جمهور ترامپ کوتاهی میکند و مردم آمریکا دارند تاوان کوتاهیهای وی را میپردازند. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تاریخ ۱۳ مارس در کاخ سفید گفته بود: «من اصلا مسئولیت قبول نمیکنم». این جمله احتمالا به عنوان تنها جمله یادبودِ دوره ریاست جمهوری ترامپ ماندگار خواهد شد. ترامپ اکنون خیال میکند که رئیس جمهورِ دوره جنگ است، اما جنگ رئیس جمهور ترامپ چگونه پیش میرود؟ تا پایان ماه مارس قربانیان ویروس کرونا بیشتر از قربانیان حملات یازدهم سپتامبر بود. در پایان هفته اول ماه آوریل، ویروس کرونا باعث فوت شمار زیادی از آمریکاییها شد که این رقم بیشتر کل کشتههای آمریکا در هر یک از نبردهای جنگ داخلی این کشور بود. زمانی که عید پاک برسد (۱۲ آوریل ۲۰۲۰) ویروس کرونا احتمالا بیش از جنگ کره باعث قربانی شدن آمریکاییها خواهد شد. طبق روال فعلی این ویروس تا پایان ماه آوریل بیش از جنگ ویتنام روی دست آمریکاییها کشته باقی میگذارد. ترامپ که پیشتر قول داده بود تلفات کرونا را نزدیک به صفر نگه دارد اکنون مدعی شده است که اگر تعداد فوتیها زیر ۲۰۰ هزار نفر باشد وی عملکرد بسیار خوبی داشته است!
الرای الیوم : ناتوانی اردوغان در پیشگیری سریع از انتشار ویروس کرونا در آینده سیاسی او تاثیر خواهد گذاشت
با افزایش بسیار زیاد آمار مبتلایان به کرونا در ترکیه، این کشور با مشکلات زیادی در بخشهای مختلف از جمله تجارت، بازرگانی و بخشهای صنعتی و گردشگری مواجه شده است. تعطیلی فعالیتها و محدودیت برای مسافرت به همه کشورهای جهان از جمله ترکیه نگرانیهایی در زمینه رکود جهانی به وجود آورده و زیانهای زیادی به ترکیه وارد کرده و ارزش لیر را بسیار کاهش داده است. این مشکلات میتواند هزینه پرداخت بدهیهای ارزی ترکیه از جمله بدهیهایی را که باید به دلار آمریکا پرداخت کند بسیار بالا ببرد. -در این میان ۱۰ میلیون شهروند ترکیه با خطر از دست دادن شغل خود در همه بخشها به ویژه در بخش ساخت و ساز مواجه هستند که به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار افزوده میشوند. خسارتهای زیادی نیز به بخش کشاورزی و پرورش دام و طیور و شیلات در این کشور وارد میشود و احتمال دارد تولید این بخش نیز متوقف شود. همه این مسائل نظام ترکیه را در فشار بسیار زیادی قرار میدهد و خشم ملت این کشور را نیز برمی انگیزد. -بر اساس آمارهایی که بانک مرکزی ترکیه در گزارش هفتگی خود منتشر کرد ذخایر ارز خارجی در بانک مرکزی این کشور در هفته گذشته بیش از ۷ میلیارد دلار کاهش یافته است و از ۷۲ میلیارد و ۴۷ میلیون دلار در هفته قبل به ۶۵ میلیارد و ۱۴ میلیون دلار رسیده است. -کاهش رشد اقتصادی ترکیه و کاهش شدید ارزش واحد پول این کشور به دلایل متعددی از جمله توقف گردشگری مرتبط است؛ زیرا گردشگری مهمترین منبع درآمد ترکیه است و باعث ورود ارز خارجی به این کشور میشود. علاوه بر آن تقاضای خارجی برای کالاهای ترکیه کم شده و صادرات این کشور نیز بسیار کاهش یافته و بسیاری از نمایشگاههای تجاری در این کشور بسته شده است. -در مقابل، فعالان پایگاههای اجتماعی در روزهای گذشته از سیاست دولت و حزب حاکم بر ترکیه یعنی حزب عدالت و توسعه انتقاد کردند. زیرا این حزب بهداشت و سلامت شهروندان ترکیه را نادیده گرفته و تنها به خسارتها و زیانهایی که به اقتصاد این کشور براثر انتشار ویروس کرونا وارد میشود فکر میکند. -از سوی دیگر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به علت شکست طرحهای خود در سوریه و لیبی و افزایش دامنه مخالفتها در ترکیه با مداخله رژیم این کشور در امور داخلی این کشور ها، در موضع گیریها خود دچار سردرگمی شده است، اردوغان چالشهایی نیز با فتح الله گولن دارد و با افزایش نرخ تورم و بیکاری در این کشور روبرو شده است. -ارزش لیر ترکیه بسیار کاهش یافته است و اردوغان اکثریت مطلق را در انتخابات پارلمانی اخیر از دست داده است و طرحهای او برای اصلاح قانون اساسی و تبدیل کردن نظام سیاسی ترکیه به نظامی همچون نظامهای فرانسه و آمریکا با مشکل مواجه شده است و بدون تردید هدف قرار دادن کردها در سوریه باعث میشود از رای ۲۰ میلیون کرد ترکیه نیز محروم شود، همه این ریسکها و چالشهایی که دربرابر اردوغان وجود دارد تاثیر منفی در محبوبیت اردوغان در ترکیه خواهد گذاشت، بنابراین کشتی وی در انتخابات ریاست جمهوری آینده در سال ۲۰۲۳ به طور کامل غرق خواهد شد.