امیر سرتیپ دوم پزشک نظامی: با اختصاص بخشهای مجهز مراقبتهای ویژه، بستری و اورژانس به بیماران مبتلا به کرونا در خدمت هموطنان عزیز هستیم.
دکتر نظامی در ادامه تصریح کرد: اما دلیل مهمتر این بود که وقتی بیماری کرونا در شرایط همه گیر و اپیدمی قرار گرفته و مردم به حمایت و پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیاز پیدا کرده اند، ارتش نیز همچون سایر نهادهای ذیربط وظیفه خود میداند که در صف اول مقابله با این ویروس منحوس قرار گرفته و با تمام امکانات و تجهیزات ممکن به هموطنان عزیزمان یاری رساند لذا در این راستا و برابر ابلاغ سلسله مراتب فرماندهی و دستور معاونت بهداشت و درمان ارتش، بیمارستان ۵۰۱ امام رضا (ع) ستاد آجا نیز به عنوان یکی از مراکز درمانی ممتاز و مجهز کشور اقدام به پذیرش و بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا نموده و با تمام قوا در کنار سایر امور درمانی و فعالیت صد در صدی کلیه بخشهای تخصصی و فوق تخصصی خود، این ماموریت را نیز با دل و جان و با انگیزه بالا انجام داده است.
وی در خصوص تمهیدات بیمارستان امام رضا (ع) ارتش برای بیماران مبتلا به کرونا گفت: ما در این بیمارستان دو طبقه اختصاصی همراه با آسانسور جداگانه را برای بیماران کرونایی در نظر گرفته ایم. همچنین یک اورژانس جداگانه نیز برای ورود و پذیرش این بیماران اختصاص داده شده است.
سرتیپ دوم نظامی افزود: بخش آی سی یو نیز با ظرفیت بیش از ۱۵ تخت در اختیار بیماران حاد تنفسی و مبتلا به ویروس کرونا قرار داده شده و کلیه کارکنان این بخشها نیز صرفا برای خدمت به بخشهای مربوط به کرونا اختصاص داده شده اند.
رئیس بیمارستان امام رضا (ع) ارتش گفت: ۶۰ تخت بیمارستانی برای بستری بیماران مبتلا به کرونا و در مجموع با ظرفیت بیش از ۸۰ تا ۱۰۰ تخت برای این دسته از بیماران در نظر گرفته شده است و ۱۵ تخت سی سی یو نیز تبدیل به آی سی یو شده و در اختیار بیماران غیر کرونایی قرار داده شده است.
امیر نظامی در خصوص آن دسته از بیمارانی که پس از حضور در اورژانس با تست مثبت کرونا پذیرش و به صورت سرپایی و تجویز داروهای مورد نیازشان راهی منزل و یا قرنطینه خانگی میشوند نیز گفت: کادر درمانی بیمارستان تا درمان کامل این عزیزان با تماسهای منظم پیگیر وضعیت بیمار و روند مراحل درمانی شده و در صورت نیاز با اعزام اکیپ پزشکی به درب منزل، کار درمان آنها را تا بهبودی قطعی پیگیری خواهند کرد.
وی افزود: یکی از تمهیدات بیمارستان امام رضا (ع) برای بیماران کرونا که به اورژانس بیمارستان مراجعه میکنند این است که به محض مراجعه، متخصص مربوطه آنها را ویزیت کرده و در کمترین زمان ممکن برای بستری، مراقبتهای ویژه و یا تجویز استراحت آنان در منزل، تصمیم لازم اتخاذ خواهد شد یعنی حداکثر بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت کار بیماران انجام شده، تعیین تکلیف میگردند و سریعا به داخل بخشهای مربوطه ارجاع داده میشوند.
امیر نظامی در ادامه گفت: ما تا الان بیش از ۱۱۰ بیمار بستری در بخشهای کرونا و بیش از ۸۰۰ بیمار سرپایی داشتیم که ویزیت، سی تی اسکن و تجویز دارو برای آنها صورت گرفته و الحمدلله با توجه به آموزشهای ارائه شده به کادرهای درمانی و شرایط مطلوب بیمارستانی تاکنون هیچگونه فوتی و تلفاتی در ارتباط با بیماران مبتلا به ویروس کرونا نداشته ایم.
دکتر نظامی در خصوص میزان احتمالی کاهش و یا نابودی ویروس کرونا در روزهای آینده گفت: روند کاهشی و از بین رفتن سرعت ابتلای این بیماری به قطع زنجیزه انتقال آن بستگی دارد و چنانچه با پایان تعطیلات نوروزی و پس از بازگشت مسافران به شهرهای خود، پیک بیماری روند نزولی پیدا کند، میتوان امیدوار بود که شرایط لازم برای از بین رفتن ویروس کرونا در کشور فراهم شده که ان شاء الله با تدابیر اتخاذ شده از جمله اجرای دقیق طرح فاصله گذاری اجتماعی و همکاری مردم خوب و فهیم کشورمان بتوانیم در قطع زنجیره انتقال این ویروس هر چه سریعتر موفق شویم.
وی در پاسخ به این سوال که انتظار شما از مسئولان و فرماندهان و بویژه معاونت بهداشت و درمان ارتش در شرایط فعلی چیست؟ گفت: الان وقت کار است و بالطبع فرماندهان از ما انتظار دارند. انتظار از ردههای مدیریتی مربوط به قبل از بحران است. مثلا ایجاد شرایط مطلوب آموزشی، نگارش دستورالعملها و پروتکلهای درمانی، تمرین و ایجاد آمادگی برای مقابله با بیماریها و موارد دیگر، اما در زمان بحران مثل شرایط فعلی کادرهای درمانی در خط مقدم هستند و این ردههای ستادی میباشند که باید از ما انتظار داشته باشند؛ لذا ما حداکثر تلاش خود را میکنیم تا با علم و دانش پزشکی، بهره گیری از امکانات و تجهیزات موجود و با ایثار و ازخودگذشتگی جامعه پزشکی و پرستاری و با روحیهای بالا و خستگی ناپذیر در برابر این تهدید یعنی ویروس منحوس کرونا بایستیم و تا دفع کامل آن در کنار مردم عزیزمان باشیم و به آنان یاری رسانیم.
رئیس بیمارستان امام رضا (ع) ستاد ارتش در پایان گفت: ویروس کرونا در آینده نزدیک مهار خواهد شد، اما همانطور که این ویروس برای خود حافظه ژنتیکی ایجاد میکند و ممکن است در آینده با شدت و حدت بیشتر و خطرناک تری بروز نماید؛ چه بهتر است که ما هم در مجموعههای درمانی کشور و از جمله ارتش برای مقابله با این نوع ویروسها حافظه ایجاد کرده و تمهیدات لازم را اتخاذ نماییم یعنی کلیه مطالعات صورت گرفته، نتایج تحقیقات، رصد بیماران، بررسی تحلیلی نقاط قوت و ضعف و توسعه آموزشهای تخصصی و عمومی و دیگر موارد لازم را لحاظ کرده و خود را برای مقابله هرچه بهتر با این نوع بیماریها آماده سازیم.