دستگاه قضا در بحث پاسداری از حریم شهر کمک زیادی به شهرداری کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالرضا گلپایگانی، افزود: حفاظت و پاسداری از حریم شهر یکی از موضوعات جدی و وظیفه شهرداری است که در این دوره مدیریت شهری با جدیت بیشتری دنبال میشود.
وی گفت: یکی از نقاط ضعف در بحث حریم شهری، نبود اطلاعات مکانی دقیق درباره پروانههای صادر شده در حریم، کنترل، ارزیابی و پایش تحولات کالبدی آن بود. هدف از راه اندازی سامانه پایش حریم شهر تهران جبران این کمبود جدی است.
معاون شهرسازی معماری شهرداری تهران، ادامه داد: معتقدیم این سامانه میتواند در زمینه مدیریت حریم و آینده نگاری آن به ما کمک کند تا با رصد تحولات، نظارت کافی در این بخش داشته باشیم.
گلپایگانی درباره راه اندازی این سامانه، افزود: از یک سال گذشته با همکاری فن آوران و اداره کل حریم فعالیت خود را با برنامه نویسی و انجام مقدمات آغاز کردیم و در یک سال اخیر با پیگیریهای مداوم تا مرحله بهره برداری پیش رفتیم.
وی گفت: بواسطه حساسیت حریم شهر تهران و تاکید صریح و آشکار مقام معظم رهبری درباره این موضوع، نهادهای مربوطه بویژه شهرداری، نگرانی خود را از اتفاقاتی که در حریم شهر تهران میافتد به همه نهادهای مسئول از طریق مکاتبه (با امضای شهردار) اعلام و پیگیری کردند.
معاون شهرسازی معماری شهرداری تهران افزود: بخشی از این مکاتبات برنامهای است که باید با کمک شورای عالی شهرسازی و معماری به انجام برسد و برخی هم مدیریتی است که مربوط به استانداری تهران و دستگاه قضا است.
گلپایگانی ادامه داد: خوشبختانه دستگاه قضا بصورت فعال در بحث پاسداری از حریم کمک زیادی به شهرداری کرده است. امیدواریم نتایج همه هماهنگیها به بهتر شدن وضعیت حریم شهر تهران و شهرهای اطراف بیانجامد.
وی گفت: شفافیت تحولات کالبدی حریم مهمترین فایده این سامانه است. حریم یک پهنه بسیار گسترده است. حریم شهر تهران از نظر مساحتی نزدیک به دو برابر محدوده تهران است.
گلپایگانی افزود: در گام نخست، بحث رصد کردن تحولات کالبدی را هدف قرار دادیم. بسیاری از امکانات داخل محدوده را در حریم نداریم. در داخل محدوده مردم کمک میکنند که بتوانیم نظارت دقیق تری داشته باشیم، اما در حریم بواسطه تراکم جمعیتی، رصد کردن آن کار دشواری است. بطور حتم سامانه پایش حریم شهر تهران کمک بیشتری در این رابطه به ما خواهد کرد.