مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه هوشمند حريم تهران
آماده سازی طرح ساختاری حریم پایتخت
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران از آماده شدن طرح ساختار حریم و ارسال آن به شورای شهر خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالرضا گلپایگانی عصر امروز در مراسم رونمایی از سامانه پایش حریم با بیان اینکه وقتی عکسهای تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز را در حریم میبینم افسوس میخورم، گفت: نداشتن یک برنامه مشخص در حریم سبب میشود که ما رو در روی مردم قرار بگیریم، اما وقتی هماهنگی حریم وجود داشته باشد میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.
وی با بیان اینکه وقتی مدیریت یکپارچه در حریم به جایی نرسید، باید به دنبال راه حلهای دیگر برویم، گفت: پایتخت ایران شامل تهران، ری و شميرانات میشود و باید عنوان کنیم که یک پنجم جمعیت کشور در دو درصد مساحت ایران متمرکز شدند که این مسئله میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد.
گلپایگانی تاکید کرد: اما با اینکه حریم شهر تهران مشخص است، اما نمیتوانیم موضوعهای مردم در حریم را فارغ از شهر تهران بررسی کنیم و جای سوال است که آیا موضوعهای شهر قدس را میتوانیم فارغ از منطقه ۱۸ تهران ببینیم؟ آیا واقعیتهایی که در صالح آباد، نفرآباد و ... وجود دارد، جدا از تهران است.
وی با بیان اینکه در آبان ۹۵ رشد جمعیت تهران حدود ۱.۶ درصد تعیین شده، اما در همان زمان رشد جمعیت برخی از شهرهای اطراف تهران حدود ۱۰ درصد بوده است، گفت: رشد سرسام آور و مدیریت نشده تبعاتی به همراه خواهد داشت و میبینیم وقتی جمعیت طرح جامع در اسلامشهر برای ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر سرانه خدماتی در نظر گرفته و حالا که جمعیت اسلامشهر به ۸۰۰ هزار نفر رسیده چه مشکلاتی را در نظام مدیریتی ایجاد کرده است؟
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران اضافه کرد: بارها در جلسات مختلف عنوان کردم که در اطراف مجموعه شهری تهران خطری جدی برای کشور ایجاد میشود و اگر به آن توجه نکنیم حتما گریبان ما را خواهد گرفت.
وی با اشاره به سامانه جامع کنترل حریم با بیان اینکه هوشمند کردن نقشههای حریم و ثبت اطلاعات پروندههای شهرسازی که حریم در یک سامانه قابل پایش بر مبنای GIS یکی از الزامات شهر تهران بود که قطعا برای آینده نگری ایجاد این سامانه لازم و ضروری است، گفت: طرح ساختار حریم در حال آماده شدن است و معتقدم که این طرح باید در شورای شهر به تصویب برسد و بعد از امضاء توسط وزیر کشور به شهرداریها ابلاغ شود؛ در این میان مداخله شورای عالی استانها قابل توجیه نیست، چرا که متولی حریم شهر شورای شهر است.
عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران
ضرورت توجه به مدیریت یکپارچه در حریم تهران
عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران از لزوم ایجاد یکپارچگی مدیریت در صیانت از حرایم تهران خبر داد.
زهرا نژادبهرام عصر امروز در مراسم رونمایی از سامانه هوشمند پایش حریم با بیان اینکه تجارب دو دهه اخیر در حریم نشان میدهد که با وجود داشتن ایدهآلهایی برای حریم نتوانستیم به وضع مطلوب برسیم، گفت: ما باید واقعیت را با شرایط مطلوب پیوند دهیم و نمیتوانیم بدون در نظر گرفتن مشکلات سیاستهایی را تدوین کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از راههای صیانت از حریم ایجاد مدیریت یکپارچه است، گفت: وقتی مدیریت یکپارچه در حریم راهگشا نبود و نتوانستیم آن را ایجاد کنیم چرا به سراغ یکپارچگی مدیریت نرفتیم. یعنی اینکه با شهرداران شهرهای اطراف تهران در مورد لزوم صیانت از حریم به توافق برسیم و من به استاندار تهران نامه نوشتم و عنوان کردم که به جای مدیریت یکپارچه در حریم از یکپارچگی مدیریت بهره ببریم و در تعامل با شهرستانهای پیرامون تهران به توافقی مشترک در خصوص حریم برسیم و روی نقاط اشتراکمان صحبت کنیم.
وی با بیان اینکه حریم به مانند یک پرنده است که دو بال دارد، گفت: یک بال حریم تبیین قوانین است که میتوان با یکپارچگی مدیریت و رفع اختلافات به آن دست پیدا کنیم و بال دیگر آموزش و استفاده از ظرفیتهای حریم است.
عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با انتقاد از نحوه تقسیمات کشوری، گفت: تقسیمات کشوری دست ما را در حریم بسته است. به گونهای که در تقسیمات کشوری متاسفانه مصالح شهرها دچار مشکلات عدیدهای شده است که باید برای آن نیز چارهای بیندیشیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران
نباید در حوزه حفاظت از حریم جزیرهای عمل کنیم
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: نباید در حوزه حفاظت از حریم جزیرهای عمل کنیم.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه هوشمند حریم شهر تهران اظهار داشت: موضوع حریم سه بحث مهم به همراهش دارد؛ یکی مدیریت حریم، دیگری طرحها و قوانین حوزه حریم و آخرین آنها تعارضاتی که در حال رونمایی است.
وی ادامه داد: سامانههای اطلاعات مکانی، سامانههایی است که به رفع تعارضات کمک میکند و منجر به حفاظت بهتر از منابع یک شهر میشود.
سالاری افزود: شهرداری تهران در استفاده از سامانههای برخط و سامانههای مبتنی بر اطلاعات مکانی نسبت به کل کشور پیشگامتر بوده است و این را میشود به عنوان یک موفقیت قلمداد کرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: اما نکتهای که به عنوان یک ضعف میتوان به آن اشاره کرد این است که هنوز در حوزه تحلیل از این سامانهها نتوانسته ایم به درستی استفاده کنیم.
وی گفت: در مسیر تحلیل دادهها و تبدیل آن به دانش و نهایتا استفاده از آن دانش برای تصمیم سازی بهتر هنوز عملکرد قابل قبولی نداشته ایم که باید نسبت به این موضوع حساستر باشیم.
سالاری ادامه داد: اگر تحلیلهای به دست آمده از سامانههای برخط به درستی مورد استفاده قرار میگرفت ما امروز شاهد افزایش سکونت در مناطق یک و منطقه ۲۲ نبودیم و در موقع مقرر به ما آلارم داده میشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: همین امروز سامانه اطلاعات مکانی به ما نمیگوید که شهر باید در کدام طرف توسعه پیدا کند تا مدیران نسبت به آن تصمیم سازی بهتری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ما در شهرداری تهران ۶۸ هزار نیروی کارمند داریم، اما هنوز تحلیل گران درستی در حوزه شهری نداریم و این ضعف باعث شده به ما اعضای شورای شهر که تصمیم سازان شهر هستیم دیتا و تحلیل درستی داده نشود.
سالاری گفت: موضوع اصلی در حریم شهرها صیانت و حفاظت از حریمها است در حالی که امروز در حال مدیریت ساخت و سازهای انجام گرفته در حریم شهر هستیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: رویکرد جزیرهای عمل کردن در سراسر کشور امروز در حوزه حفاظت از حریمها هم وارد شده است و ما را دچار مشکلاتی کرده است.
وی افزود: امروز برای اخذ رای و جمع آوری رأی در انتخابات مجلس شورای اسلامی عدهای حرف از تاسیس استان تهران جنوبی به مرکزیت ری میزنند در حالی که این حرفها هیچ منطقی ندارد.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران
عکسبرداری از حریم و تهیه مدل سه بعدی از تهران
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران از آغاز عکسبرداری از حریم تهران و هوشمندسازی برای کنترل حریم خبر داد.
محمد فرجود در مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه هوشمند حریم شهر تهران اظهار داشت: چندی پیش موضوع گام اول هوشمند سازی شهر تهران آغاز شد که این امر با ابلاغ و پیگیری گلپایگانی معاون شهردار تهران صورت گرفت.
وی افزود: در ادامه هوشمند سازی شهر تهران کارتابل شهری را افتتاح کردیم که در آن موضوع حریم تهران هم تعریف شد.
فرجود تصریح کرد: بحث حریم بسیار مهم است و باید مدیریت شود زیرا بحث حاشیه نشینی و تراکم جمعیتی در مناطق مختلف تهران را در خود دارد.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران تصریح کرد: اطلاعات زیادی برای پایش حریم شهر تهران نداریم و لازم است سامانهای برای کنترل حریم وجود داشته باشد.
فرجود با اشاره به مرزبندیهای اطراف تهران گفت: موضوع تخلفات حریم موضوع جدی است که در بستر سامانه یکپارچه مکانی حریم، ساماندهی خواهد شد. این سامانه میتواند برای آینده تهران اطلاعات لازم را جمع آوری کند.
او ادامه داد: عکس برداری و تهیه مدل سه بعدی و نقشه پایه حریم از دیگر اقدامات بوده است؛ این عکسبرداری دقیق اهمیت زیادی دارد و عکسبرداری از حریم برای بار اول صورت خواهد گرفت.
فرجود گفت: سامانه جامع مدیریت و کنترل شهرداری و سرویسهای مرتبط با نام سرنا از جمله بحث حریم بان و شهربان از دیگر اقدامات برای مقابله با تخلفات است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران تصریح کرد: امروزه موضوع حریم به بحث شهرسازی هوشمند تاکید دارد که امیدواریم در سال ۹۹ هر چه بیشتر بتوانیم به سمت هوشمند سازی و مدیریت یکپارچه پیش برویم.
شهردار منطقه یک
امروز حریم برای شهر تهران یک تهدید است
شهردار منطقه یک شهر تهران درخصوص مشکلات مسیر حفظ حریم شهر تهران گفت: تعارض قوانین متعدد باعث شده است که کار حفظ حریم در شهر تهران سخت باشد.
سیدحمید موسوی شهردار منطقه یک تهران عصر امروز در مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه هوشمند حریم شهر تهران، اظهار داشت: براساس قوانین موجود حریم نقاط بلافصل پیرامون شهر تهران است که مدیریت آن برعهده شهرداری تهران است.
وی افزود: ما در موضوع حریم هم قانون تقسیمات شهری را داریم و هم چند قانون دیگر و همین موضوع باعث شده است که این تعارض قوانین دست تصمیم گیران و مدیران شهری را ببندد.
موسوی ادامه داد: برای مثال قیام شهر نباید شهر میشد، اما به واسطه وجود دو قانون متعارض یکدیگر، بعد از افزایش جمعیتش به شهر تبدیل شده و امروز مشکلات ناشی از آن را میبینیم.
شهردار منطقه یک گفت: تا زمانی که قوانین یک دست نشود نمیتوان یک مدیریت یکپارچه را در حریم شهر متصور باشیم. امروز حریم برای شهر تهران یک تهدید محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: البته اگر این حریمی که خودش تهدید است به صورت درست مدیریت و دسترسیهایی برای آن در نظر گرفته شود میتواند به یک فرصت خوب تبدیل شود.
موسوی افزود: ما امروز هنوز منتظریم تا طرح ساختاری حریم شهر تهران به تصویب برسد و دلیل این امر هم این است که ما برای حفظ و مدیریت حریم نیازمند همکاری همه بازیگران این عرصه هستیم.
شهردار منطقه یک شهر تهران ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که حریم شهر تهران روز به روز گستردهتر میشود و متاسفانه برخلاف قوانین موجود امکانات رفاهی مثل آب و برق به این حریمها داده میشود.
وی گفت: یکی از مشکلات ما این است که نگاه ما بخشی نگر است در حالی که باید از نگاه جزیرهای پرهیز کنیم، زیرا تهران یک پایتخت است و منطقی نیست که با آن برخوردهای چندگانه صورت گیرد.
موسوی خاطرنشان کرد: تسریع در تصویب و ابلاغ طرح جامع و پهنه بندی حریم از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید یادمان برود که تقویت اقتدار مدیران حریم یک موضوع لازم و حیاتی است تا بتوان با تخلفات این حوزه برخورد کنند.
مدیر کل حریم شهر تهران
افزایش قیمت مسکن عامل اصلی هجوم سرمایه داران و سودجویان به حریم شهر میشود
مدیر کل حریم شهر تهران گفت: افزایش قیمت مسکن عامل اصلی هجوم سرمایه داران و سودجویان به حریم شهر میشود.
مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه هوشمند حریم شهر تهران به همت معاونت شهرسازی و با حضور برخی مدیران شهری و اعضای شورای شهر تهران برگزار شد.
مجتبی شکری مدیر کل حریم شهر تهران در جریان رونمایی از این سامانه گفت: در سالهای اخیر با توجه به تغییرات حوزه مسکن شاهد تغییر در حوزه خرید بودیم و با توجه به نرخ رشد تراکم مسکن در حال حاضر استقبال بسیار زیادی در حریم صورت گرفته و سرمایهگذاری و تصرف برخی سودجویان رونق پیدا کرده است.
او افزود: در معاونت مربوطه اقدامات موثر برای مقابله با سود جویی صورت گرفته است.
مدیر کل حریم شهر تهران افزود: لازم است از ظرفیتهای حریم برای توسعه خدمات استفاده کنیم. توقع دارم تا شهرداران مناطق در هر منطقهای توسعه خدمات ورزشی و سایر خدمات را مدنظر داشته باشند.
شکری اضافه کرد: پایش حریم در معاونت شهرسازی شروع شده است؛ این امر یکی از موضوعهای مهمی است که میتوانیم از تحلیل دادههای آن شامل تمام پروژه و ساخت و سازهایی که مناطق انجام میدهند، استفاده کنیم.