به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛
آقای رضا رحمانی در مراسم بومی سازی تجهیزات مخابراتی گفت: ۵۰۰ میلیون دلار از ۱۰ میلیارد دلار هدف گذاری شده، مربوط به تجهیزات مخابراتی و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار نیز در حوزه قطعه سازی خودرو است که تا امروز ۳۰۰ میلیون دلار آن محقق شده است.
وی گفت: همه امکانات کشور برای بومی سازی قطعات مختلف صنعتی بسیج شده است و وزارت صنعت از هیچ تلاشی در این مورد فروگذار نمیکند.
آقای رحمانی ادامه داد: دو هزار خودرو تا یک ماه گذشته به دلیل نبود قطعات در پارکینگها مانده بودند که با تامین قطعات از داخل تقریبا همه آنها ترخیص شدند.
وی گفت: درخصوص تعرفه واردات نیز تاکنون هزار و ۵۲۴ ردیف تعرفه ممنوع شده است و هر کجا که مطمئن باشید نیاز داخلی با تولید داخلی تامین میشود واردات را ممنوع میکنیم و اگر تولید به اندازه نیاز نباشد تعرفه را به نفع تولیدکننده تغییر میدهیم و به هیچ وجه تعرفه واردات محصول نهایی و مواداولیه نباید یکسان باشد.
وزیر صنعت تاکید کرد: در مورد تامین مواد مورد نیاز کارخانه ها نیز کارهای بسیار خوبی صورت گرفته است و تلاش میکنیم مواد اولیه را بدون مشکل برای کارخانجات تامین کنیم. در این خصوص، هدف جلوگیری از دلالی است و هر کجا مشکلی باشد باید برطرف شود.
آقای رحمانی گفت: نکته دیگر استفاده مناسب از منابع کشور است، منابع کشور محدود است و باید به صورت بهینه تخصیص یابد.
وی اضافه کرد: با کار و تلاش مضاعف باید سهم صنعت در اقتصاد کشور گسترش یابد.
آقای رحمانی گفت: در زمان حاضر در دو اپراتور بزرگ کشور نمایشگاههای دائمی تولید داخل برگزار شده است و تلاش میکنیم که در همه تولیدیهای بزرگ، این نمایشگاهها تشکیل شود.
وزیر صمت افزود: کشور ما ظرفیت بسیار بالایی در تولید و صادرات دارد به طوری که ظرفیت تولید ۷۰۰ میلیارد دلار از محصولاتی که به چین صادر میشود را داریم، اما باید زمینه تولید این محصولات در کشور با به کارگیری همه امکانات فراهم شود.
معاون وزیر دفاع:
آمادگی برای داخلی سازی ۱۰۰ درصد نیاز صنعت مخابرات
معاون وزیر دفاع گفت: در حوزه تجهیزات مخابراتی ۱۰۰ درصد نیاز داخلی را میتوانیم برآورده کنیم، ضمن اینکه هیچ نیازی به واردات در این حوزه نداریم و وزارت دفاع آمادگی کامل برای همکاری با بخشهای مختلف در این خصوص را دارد.
آقای سید مجید هدایت افزود: پلیتها و صفحات، حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد از ساخت ذخیره سازها را دربرمی گیرد، بیش از ۲۰۰ نوع تنوع داریم و همه اینها هم اکنون در داخل تولید میشود.
وی ادامه داد: در حوزه تعرفه واردات باتریهای صنعتی و ساکن باید بازنگری شود و این تعرفهها باید به نفع تولیدکنندگان داخلی تغییر یابند.
معاون وزیر دفاع و مدیرعامل سازمان توسعه منابع انرژی تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان عرصه تجهیزات مخابراتی و تامین مواد اولیه است و باید برای تامین مواد اولیه اقدامات حمایتی انجام شود.
آقای هدایت گفت: برای همکاری با دانش بنیانها و انجام تحقیق و توسعه باید حمایتهای لازم انجام شود، در حال حاضر حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ محقق و پژوهشگر در مجموعه ما فعالیت دارند و زمینه توسعه این تعداد محقق برای گسترش پژوهشها در بستر به روز رسانی تجهیزات مخابراتی وجود دارد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
لزوم تغییر تعرفه واردات برای افزایش قدرت رقابت تولید داخلی
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر به تولید انبوه در حوزه تجهیزات مخابراتی فکر میکنیم باید تعرفه واردات برخی اقلام این حوزه بازنگری جدی شود تا تولیدکنندگان داخلی قدرت رقابت با آنها را پیدا کنند.
آقای سید ستار هاشمی در مراسم میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات افزود: در حال حاضر قیمت نهایی برخی محصولات حوزه مخابرات برای واردات کمتر از قیمت تمام شده تولید آن در داخل کشور است و همین موضوع باعث بی انگیزگی تولیدکننده داخلی میشود و قطعا این تعرفهها باید بازنگری شوند تا تولیدکنندگان داخلی قدرت رقابت با انواع خارجی را پیدا کنند.
وی اضافه کرد: رسیدن به کسب و کار پایدار برای ارایه محصولات کیفی را دنبال میکنیم و برای ایجاد زیرساختهای لازم در این خصوص برنامه ریزی داریم و اداره کل همکاریها و حمایت از تولید داخل را در معاونت فناوری وزارت ارتباطات تشکیل داده ایم.
آقای هاشمی ادامه داد: راه اندازی آزمایشگاههای تخصصی تایید نمونه و تحقیق و توسعه را برای حمایت از تولید داخل و ارایه ارزیابیهای مناسب از تولید داخلی برنامه ریزی کرده ایم.
معاون وزیر ارتباطات گفت: تعامل خوب با بخش خصوصی منجر به تولید محصولات فناورانه و کاهش ارزبری شد، ضمن اینکه بحث تعمیق فناوری را برای شناسایی شرکتهای فعال در این حوزه و عمق فناورانه محصولات آنها دنبال میکنیم.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران:
لزوم پرداخت تسهیلات کم بهره به تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران گفت: هم اکنون تسهیلاتی که به تولیدکنندگان حوزه مخابرات پرداخت میشود با سود ۱۸ درصد است که این رقم سود، بسیار بالا است و برای حمایت از تولید، باید به تولیدکنندگان این عرصه، وامهایی با بهره کم پرداخت شود.
آقای سید مجید صدری در مراسم میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات، افزود: در ۲ سال گذشته در حوزه تعمیق ساخت داخل در جهت خودکفایی و قطع وابستگی، اقدامات خوبی در شرکت مخابرات انجام داده ایم و در حوزه wdm (گونهای از فناوری در مخابرات نوری است) سال گذشته با یک شرکت داخلی قرارداد بستیم که کار خوبی در این حوزه بود، همچنین مناقصهای که با شرکت هووای بود را به یک شرکت ایرانی سپردیم.
وی اضافه کرد: یکی از نیازهای اصلی ما، باتری است که در یک سال و نیم گذشته حتی یک عدد باتری خارجی وارد نکردیم و همه تولید داخل است.
همچنین آقای صدری بر حمایت از تولید داخل به صورت حمایت منطقهای از شرکتها و تولیدکنندگان تاکید کرد.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران گفت: حدود ۸۰ درصد تجهیزات مخابرات داخلی است و تلاش میکنیم همان ۲۰ درصد باقی مانده را نیز از تولید داخل تامین کنیم.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران:
تعرفه سرویسهای مخابراتی پایین است
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: در حال حاضر تعرفه سرویسهای مخابراتی در ایران بسیار پایین است و این موضوع شرکت مخابرات ایران و اپراتورها را با چالشهای مالی مواجه کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای فرامرز رستگار در مراسم میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات افزود: تعرفه سرویسهای مخابراتی و ارتباطی و تعرفههای گمرکی باید در راستای حمایت از فعالان این حوزه، بازنگری شود تا تولیدکنندگان و شرکتهای ارائه دهنده خدمات، در این بخش متضرر نشوند.
وی تصریح کرد: در صنعت مخابرات به روز و مدعی فناوری روز هستیم، اما در حوزه r&d یا همان پژوهش و توسعه باید کار بیشتری انجام شود.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران تاکید کرد: جلوگیری از قاچاق کالاهای مخابراتی را برای حمایت از تولید کننده داخلی باید مدنظر قرار دهیم و از سوی دیگر هم برخی سازمانها که تعدادشان هم کم نیست رویه استفاده از تجهیزات مخابراتی وارداتی که انواع داخلی آنها موجود است را همچنان ادامه میدهند که این رویه بعنوان یکی از ابزارهای حمایت از تولید داخل باید اصلاح شود.
مدیرعامل شرکت همراه اول:
۵۲ میلیون یورو صرفه جویی ارزی با بومی سازی تجهیزات مخابراتی
مدیرعامل شرکت همراه اول گفت: در غالب ۳۸ قرارداد مختلف بومی سازی در شرکت همراه اول، صرفه جویی ارزی ۵۲ میلیون یورویی هدف گذاری شده است.
آقای حمید فرهنگ در مراسم میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت همواره حامی ما بوده است و در سایه این حمایت ها، همراه اول در ۳ سال پیاپی رتبه نخست تولید داخل را در بین اپراتورهای کشور کسب کرده است.
وی اضافه کرد: نمایشگاه داخلی دائمی فرصتهای ساخت داخل و تعمیق داخلی سازی را در محل شرکت همراه اول تشکیل داده ایم و این نمایشگاه هر ساله با گسترش تولیدات داخلی توسعه مییابد.
مدیرعامل شرکت ایرانسل:
انعقاد قرارداد ۲۰۰ میلیارد تومانی برای بومی سازی تجهیزات مخابراتی
مدیرعامل شرکت ایرانسل گفت: با ۹ مجموعه شرکتهای تولیدی مختلف، امروز قراردادهای خود را تنظیم میکنیم که ارزش آنها ۲۰۰ میلیارد تومان است و کاهش ارزبری ۱۲ میلیون یورویی به دنبال دارد.
آقای عباسی آرند در مراسم میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات افزود: بخش عمدهای از قطعات صنعت مخابرات با عزم جدی و حمایتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت بومی شده است.
وی اضافه کرد: توسعه و تعمیق ساخت داخل و توجه به بومی سازی را در شرکت ایرانسل دنبال میکنیم، این برای تولیدکنندگان یک فرصت طلایی است.
آقای آرند با بیان اینکه تحریمها یک فرصت را برای تولید داخل فراهم کرد ادامه داد: رویکرد وزارتخانه صمت و ارتباطات برای توسعه داخلی سازی، فرصتی برای تولیدکنندگان است.
مدیرعامل شرکت ایرانسل گفت: در آینده در حوزه نرم افزارهای مورد نیاز هم برنامههایی داریم و کاهش ارزبری ۱۰ میلیون یورو در این حوزه در دستور کار است.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت:
کاهش ارزبری 76 میلیون یورویی بخش برق و مخابرات با ساخت داخل
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت گفت: در میز تخصصی امروز ۲۶ شرکت تولید کننده حضور دارند و ۷۶ میلیون یورو کاهش ارزبری دارد.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در مراسم میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات که با حضور وزیر صمت برگزار شد، گفت: این مراسم همزمان با هفته بسیج و در راستای شعار نهضت ساخت داخل برگزار میشود.
مهدی صادقی نیارکی افزود: سیاستها و اقدامات راهبردی در راستای تولید ملی همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است و ایشان بر این نکته که نظام بر تولید داخلی اهمیت میدهد، تاکید داشته اند و کلید حل مشکلات کشور را ترویج تولید داخلی عنوان فرموده اند.
وی اضافه کرد: امسال در وزارت صمت ۷ برنامه راهبردی در دستور کار داریم که توسعه و تعمیق ساخت داخل با عنوان نهضت ساخت داخل از محوریترین آنهاست.
آقای صادقی نیارکی گفت: عمق بخشی به ساخت داخل با هدف تغییر از مونتاژ کاری به نوآوری در چارچوب تعمیق ساخت داخل دنبال میشود و تاکنون ۵ میز تخصصی در خودرو و موتور سیکلت و صنایع پتروشیمی برگزار شده است.
معاون امور صنایع افزود: میز تخصصی خودرو ۲۵۰ میلیون یورو و میز پتروشیمی ۶۰ میلیون یورو کاهش ارزبری را تاکنون اجرا کرده هست.
وی ادامه داد: در میز تخصصی امروز ۲۶ شرکت تولید کننده حضور دارند و ۷۶ میلیون یورو کاهش ارزبری آن است.
آقای صادقی نیارکی گفت: ارزش قراردادهای امروز ۱۵۰ میلیارد تومان و با کاهش ارزبری ۶۲ میلیون یورویی است.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت افزود: ارزش تفاهم نامههای میز امروز ۲۰۰ میلیارد تومان و با کاهش ارزبری ۱۴.۵ میلیون یورو است.
رئیس بسیج مهندسین کشور: پیش نیاز ساخت داخل، بسیج ظرفیت هاست
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی ۱۱۱۱، ۱۳۹۸/۰۹/۰۵
رئیس بسیج مهندسین کشور گفت: باید همه امکانات کشور در جهت حمایت از تولید داخل به کار گرفته شود و پیش نیاز توسعه تولید داخلی، بسیج تمامی ظرفیت هاست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی اصغر شهبازی در مراسم میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات افزود: برای اینکه پیش نیاز بخش ساخت داخل را هدف قرار دهیم، دانش نسبت به شناسایی ظرفیتها در اولویت قرار دارد که باید به آن توجه شود.
وی اضافه کرد: محور دیگر پیش نیاز ساخت داخل، بسیج ظرفیت هاست و وزارت صمت باید در این حوزه تلاش بسیار گستردهای داشته باشد.
رئیس بسیج مهندسین کشور ادامه داد: بسیج در همه مراحل رصد ظرفیتهای داخل، پای کار است و در این حوزه میتواند یاری رسان وزات صمت باشد.
آقای شهبازی تاکید کرد: اگر وزارت صمت بتواند مسایل و مشکلات کشور را به نظام توانمندیها متصل کند کار بزرگی انجام داده است.
وی تصریح کرد: بحث قوانین و مقررات پیش نیاز دیگری برای حمایت از ساخت داخل است و قوانین دست و پاگیر حوزه تولید حتما باید اصلاح شود.
رئیس بسیج سازندگی کشور:
۲۵۸ ماشین آلات صنایع تبدیلی تولید داخل شده است
رئیس بسیج سازندگی کشور گفت: ۱۵۰ هزار کسب و کار خرد و خانگی توسط مجموعه بسیج کشور راه اندازی شده و در راستای نهضت بومی سازی در صنعت کشور، ۲۵۸ ماشین الات و صنایع تبدیلی کوچک را با همکاریهای دولتی و بخش خصوصی تولید کردیم.
آقای محمد زهرایی همچنین در مراسم میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات افزود: خوشحالم که نهضت ساخت داخل راه اندازی شده و این نهضت نشان از باور و تلاش ارزشمند جوانان ایرانی و بخشهای مختلف دولتی و خصوصی در راستای اتکاء به تولید داخل دارد.
وی گفت: هر نهضتی با خیزش، جهش و ثبات قدم همراه است و نهضت ساخت داخل هم به این اهرمها مجهز است.
رئیس بسیج سازندگی کشور افزود: ظرفیتهای خوبی در بدنه بسیج داریم و از ظرفیتهای وزارت صمت در حوزه صنایع کوچک میتوانیم استفاده کنیم.
به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، مراسم امضای قراردادها و تفاهم نامههای میز ساخت داخل در حوزه صنعت برق، الکترونیک و مخابرات امروز با حضور وزیر صمت در محل این وزارتخانه برگزار شد.
بر اساس سیاستهای اتخاذ شده در رابطه با اعلان عمومی شعار نهضت ساخت داخل و با هدف کاهش وابستگی ارزی و به تبع آن مقابله هوشمندانه با تحریمهای ظالمانه، برنامه توسعه و تعمیق ساخت داخل در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است.
بر این اساس تاکنون میزهای تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو، پتروشیمی، معدن برگزار شده است.