پخش زنده
امروز: -
معاون رئیس جمهور : کمیته مشترکی بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و قوه قضاییه برای ایجاد ماهیت جدید ثبتی شرکتهای استارتاپی راه اندازی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سورنا ستاری امروز در مراسم رونمایی و پذیره نویسی فراصندوق ستارگان «نخستین صندوق کشور در بازار سرمایه» با اشاره به اینکه ایجاد صندوقهای جسورانه نیازمند فرهنگ سازی است افزود: استفاده از پول نفت، باعث شده تا این نوع سرمایه گذاری در کشور فراموش شود.
وی اضافه کرد: مخترعانی که به ما مراجعه میکردند ابتدا فکر میکردند که فقط مشکل مالی دارند، اما بعد از کمک مالی، کارهایشان به نتیجه نمیرسید و چون به فکر تامین و ساخت ایده بودند، به فکر ماندگاری در بازار نبودند.
ستاری تصریح کرد: ما فکر میکنیم که اگر پول وارد آموزش و پژوهش شود منجر به کسب و کار میشود، اما ما به استارتاپها (کسب و کار نوپا) و مراکز نوآوری نیاز داریم به همین علت در شهرها اقدام به تاسیس مراکز فناوری کرده ایم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ظرف ۲ سال آینده بیش از یک میلیون متر مربع فضای نوآور در دانشگاهها ایجاد میشود و افرادی که در دانشگاهها درس میخوانند در مراکز فناوری یاد میگیرند که چگونه ایده را به کسب و کار تبدیل کنند.
وی با اشاره به اینکه برای تامین مالی شرکتهای استارتاپی مشکل داریم افزود: دولت نمیتواند ریسک پذیر باشد و این کار، کار سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
آقای ستاری ادامه داد: در پژوهشگاههای دولتی محصول بیرون نمیآید، زیرا دولت نمیتواند ریسک کند.
وی گفت: دولت باید زیرساختها را برای این شرکتها ایجاد و بخش خصوصی هم سرمایه گذاری کند.
گفتنی است؛ در پایان مراسم، تفاهم نامه سرمایه گذاری و مشارکت، بین ستاد اجرای فرمان امام (ره)، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه آزاد، کمیته امداد و استان قدس رضوی امضا شد. رقم تعهد سرمایه گذاری ستاد اجرای فرمان امام و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در فرا صندوق ستارگان، هر کدام به تنهایی ۵۰۰ میلیارد ریال، معادل ۵۰۰ هزار واحد سرمایه گذاری است.
مشاور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام
تامین مالی شرکتهای دانش بنیان
مشاور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام: فرا صندوق ستارگان، نهادی جدید در تامین مالی شرکتهای دانش بنیان است.
حمید رضا امیری نیا امروز در مراسم رونمایی و پذیره نویسی فراصندوق ستارگان «اولین صندوق کشور در بازار سرمایه» که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه ازاد و محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام برگزار شد گفت: اقتصاد دانش بنیان یک راهبرد در کشور است و امروز در زیست بوم فناوریها، زنجیره تامین مالی حلقه کلیدی و مهمی است.
وی افزود: طرح ایجاد فرا صندوق در دو سال پیش مطرح شد و ایین نامه نهایی ان در بورس نوشته و در نهایت در شهوریور ۹۸ شرکت فراصندوق ستارگان ثبت شد.
وی ادامه داد: سرمایه فرا صندوق ۵۰۰ میلیارد تومان است و با حضور نهادهای اقتصادی تشیکل شده است.
امیری نیا تصریح کرد: وقتی ایده ایی شکل میگیرد برای رسیدن به مرحله نهایی نیاز به تامین مالی دارد، اما شاهد این هستیم که بسیاری از ایدهها در مراحل اولیه بدلیل تامین مالی متوقف میشوند.
وی ادامه داد: در سازمانهای اقتصادی کشور، توجه ویژهای به شرکتهای دانش بنیان میشود و نقطه عطفی در زیست بوم فناوری است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام
سالانه ۱۰۰ هزار شغل کوچک و خانگی در کشور ایجاد میشود
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: کشورمان مزیتهای خوبی برای ایجاد شرکت های خرد و استارتاپها دارد که باید برای سرمایه گذاری، همه ریسکها را در این بخشها بپذیریم.
آقای محمد مخبر امروز در مراسم رونمایی و پذیره نویسی فراصندوق ستارگان «نخستین صندوق کشور در بازار سرمایه» با بیان اینکه هر ساله بیش از ۱۰۰ هزار شغل کوچک و خانگی در کشور ایجاد میشود افزود: ما باید پشتیبان قوی و مطمئنی در بحث استارتاپها داشته باشیم و همه جسارتها و ریسکها را بپذیریم.
وی با اشاره به اینکه همکاری خوبی با شرکتهای دانش بنیان برای راه اندازی این صندوق صورت گرفت گفت: راه اندازی فرا صندوق ستارگان رویداد بزرگی است که باید بیشتر به آن توجه شود؛ در ستاد فرمان اجرایی امام، ۳ صندوق بورسی ایجاد شده است که این تعداد صندوق بسیار کم است ما مسیر را برای راه اندازی صندوقهای بورسی فراهم کرده ایم بورس کمک کند تا صندوقهای بیشتری برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان ایجاد شود.
وی گفت:: تا زمانی که نتوانیم کشور را به لحاظ اقتصادی به نقطه بازدارندگی برسانیم نمیتوان انتظار داشت تا با تحریم به جایی برسیم.
مخبر ادامه داد: قشر عظیم تحصیل کرده آماده هستند تا در فعالیتهای خرد و دانش بنیان فعالیت کنند تا کشور را به نقطه پیشرفت برسانند.