رئیس شورای اسلامی شهر تهران: انتظار جدی ما از شهرداری تهران، افزایش توان اجرایی و عمل گرایی است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین پیامدهای سهمیهبندی بنزین، افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی در شهر است، اظهار داشت: متاسفانه در دهه اخیر، با وجود مصوبههای مثبت شورای اقتصاد و هیئت وزیران، به دلیل گرههای اداری و ناهماهنگی دستگاههای مسئول نظیر وزراتخانههای صمت، نفت، راه و کشور و بانک مرکزی، سازمان برنامه و صندوق توسعه ملی این مصوبهها بر زمین مانده و حتی یک دستگاه اتوبوس هم طی شش سال گذشته از سوی دولت تحویل شرکت واحد نشده است.
وی ادامه داد: در تهران به طور متوسط روزانه شاهد خرابی ۳۰۰ دستگاه اتوبوس هستیم که علت آن فرسودگی و جایگزین نشدن است.
رئیس شورا انتظار مردم و رهبری از مسئولان در دستگاههای مختلف را حداکثر مساعدت جهت کاهش مشکلات مردم وافزایش تولید و اشتغال برشمرد و گفت: در حوزه مدیریت شهری نیز انتظار جدی ما از شهرداری تهران، افزایش توان اجرایی و عملگرایی برای به نتیجه رساندن اقدامهای در جهت ارتقای خدمت به شهروندان است و نباید با تزلزل، فرافکنی و انفعال، در حل مشکلات کوتاهی کرد.
محسن هاشمی در جمع خبرنگاران
درخواست ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای توسعه حمل و نقل عمومی
محسن هاشمی رفسنجانی که صحن شورای شهر را پیش از موعد ترک و ریاست را به ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر واگذار کرد با حضور در جمع خبرنگاران درباره علت برگزاری جلسه امروز با کمی تاخیر اظهار کرد: یکی از موضوعهای مطرح شده در جلسه هم اندیشی امروز با شهردار تهران، برنامه علملیاتی محور و تحقق پذیر شهر تهران مبتنی بر برنامه سوم به ویژه در بحث سیاستهای بودجه سالیانه شهرداری بود و همچنین موضوع الزامهای بودجه از سوی اعضای شورای شهر مطرح و تعدادی از آنها نظر خود را مطرح کردند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در این باره تاکنون ۷ جلسه برگزار شده است و کمیسیونهای تخصصی نیز جلسههایی را برگزار کرده اند و امروز در صحن شورای شهر متون این برنامه براساس برنامه سوم مورد بررسی و اصلاح قرار میگیرد. همچنین اولویتهای دیگری نیز که از سوی شورای شهر مطرح میشود، بررسی خواهد شد.
آقای هاشمی با اشاره به اولویتهای مدنظر توضیح داد: اضافه شدن یک نفر از شورایاران به کمیسیون نام گذاری و همچنین الزام شهرداری تهران به پیگیری ثبت منطقه توچال از جمله این اولویتها بوده است. جلسه امروز ۱۳ بند دارد که امیدوارم بتوانیم همه آنها را بررسی کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوالی درباره افزایش وسایل حمل و نقل عمومی در راستای استقبال مردم از حمل و نقل عمومی به دنبال اصلاح قیمت بنزین گفت: افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی از ابتدا اولویت اصلی شهرداری تهران بوده است و در این باره پیگیریهایی را انجام داده و دولت مصوبههای خوبی را به تصویب رسانده و همین موارد در شورای اقتصاد هم به تصویب رسیده است.
رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر این نکته که این مصوبهها مربوط به سال ۹۶ است، اضافه کرد: براساس مصوبهها، قرارداد ورود هزار واگن مترو امضا شد، اما به دلیل مشکل فاینانسی این امر محقق نشده، اگرچه پیگیریها در حال انجام است.
آقای هاشمی تصریح کرد: همین طور تامین ۱۹ هزار دستگاه اتوبوس برای کل شهرهای ایران یکی دیگر از این مصوبهها بوده است که براساس آن حداقل ۳ هزار و حداکثر ۵ هزار اتوبوس متعلق به تهران خواهد بود. برای گسترش حمل و نقل عمومی در تهران نیز بیش از ۲۰ هزار میلیارد بودجه درخواست کرده ایم که باید بر اساس مصوبههای دولت تامین شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره نتیجه جلسه با معاون اول رئیس جمهور توضیح داد: نتیجه جلسه خوب بوده و فردا هم قرار است به منظور عملی کردن مصوبههای دولت جلسه دیگری با حضور آقای جهانگیری برگزار شود. البته یکی از مشکلهایی که بر سر راه اجرایی شدن این مصوبه هاست، ناهماهنگی وزارت کشور، وزارت راه و شهرساری، وزارت نفت، وزارت صمت، بانک مرکزی و صندوق ذخیره است و خواسته ما از آقای جهانگیری اجرایی شدن این مصوبه است که امیدواریم به زودی اجرایی شود.
آقای هاشمی در پاسخ به سوال دیگری درباره وعده شهردار تهران مبنی بر اینکه از مهرماه هر ماه یک ایستگاه مترو افتتاح میشود، گفت: امروز صبح در این باره با آقای حناچی صحبتهایی مطرح شد. اما مسئله اساسی این است که به طور حتم توانایی افتتاح ایستگاهها وجود دارد و تنها باید برنامه ریزی برای مراسم افتتاح انجام شود.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان کاهش ترافیک در پایتخت به دنبال افزایش نرخ سوخت توضیح داد: به نظر میرسد بعد از گرانی سوخت اوج ترافیک صبح همچنان پابرجاست، اما احساس میکنم شهر خلوتتر شده است، زیرا خودروهایی که از خارج از شهر وارد تهران میشوند کمتر شده اند. بیشتر ترافیک صبحگاهی ناشی از خودروهایی است که از بیرون وارد شهر میشوند. به نظر میرسد خلوت شدن شهر از ساعت ۹ صبح به بعد محسوس است.
آقای هاشمی در خصوص خسارت وارد شده به شهر تهران ناشی از ناآرامیهای اخیر توضیح داد: در جلسه هم اندیشی صبح این موضوع هم مطرح شد و قرار شد گزارش کاملی از خسارت ارائه شود تا پس از آن این موضوع را از طریق کمیسیونهای امنیتی شهر تهران و استانداری پیگیری کنیم تا اگر قرار شد بودجهای به این موضوع اختصاص داده شود این بودجه به تهران هم برسد.
ارائه گزارش کمیته حقیقت یاب شورا در مورد حذف واژه شهید در گرو وصل اینترنت
محسن هاشمی پیش از آغاز جلسه امروز شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در مورد جلسه هم اندیشی صبح امروز اعضای شورا که با حضور شهردار تهران برگزار شد، توضیح داد: در این جلسه برنامه عملیاتی اولویت محور و تحقق پذیر مبتنی بر برنامه سوم در دو سال آینده به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
وی تاکید کرد: این برنامه اولویت دار و تحقق پذیر بدین معناست که چه کارهایی را باید بر اساس برنامه سوم در دو سال باقی مانده انجام داد.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: با توجه به منابع محدود، هر کمیسیون سه محور اصلی خود را بیان کرد و قرار شد شهردار چند نوبت دیگر نیز به جلسه هم اندیشی بیاید تا در مورد این برنامه عملیاتی اولویت دار و تحقق پذیر به جمع بندی برسیم.
هاشمی درباره ارائه گزارش کمیته حقیقت یاب شورای شهر در مورد حذف کلمه شهید از تابلوهای شهر تهران توضیح داد: گزارشی تهیه شده است، اما منتظر هستیم که اینترنت وصل شود تا نسبت به ارائه این گزارش اقدام شود.
رئیس شورای شهر تهران درخصوص برخورد با مأموران خاطی شهرداری در روز برفی پایتخت عنوان کرد: هنوز شهردار تهران گزارشی در مورد روز برفی تهران ارائه نکرده است و منتظر گزارش و همچنین اعلام مقصرین حادثه هستیم.