امروز یکصد و هفتاد و ششمین جلسه شورا
دولت، حمایت از حمل و نقل عمومی را جدی بگیرد
محسن هاشمی: موضوع ترافیک و آلودگی هوا نشان داد که باید بیشترین حمایت از حمل و نقل عمومی انجام گیرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن هاشمی در حاشیه جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران گفت: موضوع ترافیک و آلودگی هوا نشان داد که باید بیشترین حمایت از حمل و نقل عمومی انجام گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: در ۱۰ سال گذشته قوانین حمایتی از حمل و نقل عمومی نشده و متاسفانه این روند باعث تضعیف حمل و نقل عمومی شده است.
وی تصریح کرد: قرار بود سهمی برای حمل و نقل عمومی در زمان اجرای قانون هدفمندی یارانهها برای توسعه حمل و نقل دیده شود که تحقق نیافت و این بار هم با افزایش قیمت بنزین، حمایت از حمل و نقل عمومی پیش بینی نشده است.
محسن هاشمی از دولت خواست سهم حمل و نقل عمومی با قید فوریت تزریق شود.
رئیس شورای شهر در ادامه از رایزنی با معاون اول رئیس جمهوری و ستاد تنظیم بازار برای افزایش کرایه تاکسی خبر داد و گفت: پس از رایزنیها نتیجه به شورا اعلام میشود.
وی اضافه کرد: سیاست دولت افزایش نیافتن موارد مربوط با افزایش مصرف سوخت است، اما اگر این موضوع معطل بماند باز شاهد افزایش پراکنده و خودسرانه نرخ کرایهها خواهیم بود.
محسن هاشمی همچنین درباره هدف از سفرش به اردبیل گفت: این سفر چند منظوره بود و علاوه بر حضور در کنگره و بازدید از مناطق زلزله زده آذربایجان از شرکتی که مدعی تولید اتوبوس برقی بود، بازدید کردم.
محسن هاشمی درباره جزئیات جلسه هم اندیشی صبح امروز اعضای شورا با شهردار تهران هم گفت: شهردار تهران در این جلسه، داوطلبانه حضور داشت و درباره مسائل دیروز توضیح ارائه داد.
وی ادامه داد: برخی مناطق از جمله منطقه ۱، ۲، ۵ و بخشی از منطقه ۲۲ مشکلاتی داشتند که قرار شد گزارش جامع تهیه و به شورا ارسال شود.
محسن هاشمی همچنین با اشاره به سخنان شهردار گفت: شروع برف روز گذشته همزمان با اوج ترافیک بود و امکان تردد ماشین آلات برف روبی وجود نداشت.
وی افزود: در برخی مناطق به دلیل آن که همکاران مطمئن نبودند بارش برف رخ میدهد یا خیر و به دلیل ترافیک؛ نمک و شن پاشی دیرهنگام انجام شد.
محسن هاشمی گفت: مسئولان این مناطق میگفتند اگر شب قبل از بارشها شن پاشی انجام شود مورد استهزا قرار میگیرند.
محسن هاشمی همچنین از تنبیه برخی مسئولان مناطق به دلیل قصور در این ماجرا خبر داد و گفت: تا آخر زمستان دیگر مشکلی با بارش برف و باران در تهران نخواهیم داشت.
جزئیات لایحه حمایت از اجرای شبکه فاضلاب شهر تهران به تصویب رسید
اعضای شورای اسلامی شهر تهران با قبول پیشنهادهای اصلاحی در خصوص بندهای لایحه حمایت از اجرای شبکه فاضلاب شهر تهران جزئیات و کلیات این لایحه را تصویب کردند.
در یکصد و هفتاد و ششمین جلسه شورا ادامه بررسی لایحه حمایت از اجرای شبکه فاضلاب شهر تهران در دستور قرار گرفت.
محمد سالاری پیشنهاد داد که در بند یک ماده واحده حداقل پنجاه درصد محاسبات نقد قید شود.
وی افزود: در حال حاضر فاضلاب حق الزحمه حفاری را هم به صورت نقد نمیدهد بلکه با بدهیهای شهرداری تهاتر میکند و کل عددی که به دست میآید سالانه کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان است، لذا باید حداقل ۵۰ درصد محاسابت به صورت نقد دریافت شود.
در ادامه صبوری معاون عمرانی شهرداری تهران در مخالفت با این پیشنهاد گفت: ما در طول سال مراودات زیادی با شرکت فاضلاب داریم و لذا این محدودیت در اجرای تعهدات را موجب میشود.
در ادامه این پیشنهاد به تصویب نرسید.
احمد مسجد جامعی در ادامه بررسی این لایحه پیشنهاد داد: در بند اول ماده واحده شهرداری موظف شود با برگزاری جلسات مشترک با شورایاریهای محلات پیشرفت عملیات را جمع بندی و به صورت گزارش سالانه به شورا ارائه کند تا برای تمدید سالیانه لایحه مذکور اقدام شود.
در نهایت این پیشنهاد مورد موافقت اعضای شورا قرار گرفت.
در ادامه جلسه از سوی شهر بانو امانی پیشنهادی مبنی بر حفر چاههای جذبی، چاههای معابر نیز مورد توجه قرار گیرد، ارائه شد و استدلال امانی در این پیشنهاد این بود که آب باران جذب این چاهها شود و به فاضلاب نرود.
همچنین از سوی زهرا نژاد بهرام پیشنهاد شد در بند ۵ ماده واحده همکاری سازمان نظام مهندسی با شهرداری تهران مد نظر قرار گیرد.
در ادامه سید محمود میر لوحی نیز گفت: آب مقطری که از آسمان میبارد نباید به فاضلاب برود لذا در احداث ساختمانها میبایست به حفر چاه جذبی اقدام شود.
افشین حبیب زاده نیز گفت: جدا بودن آب باران و فاضلاب جزء مقررات ملی ساختمان است.
وی ادامه داد: بر اساس مقررات ملی ساختمان آب باران نباید در فاضلاب ریخته شود و لذا در زمان احداث ساختمانها میبایست به ایجاد چاههای جذبی اقدام شود و آوردن این موضوع در ماده واحده لزومی ندارد.
محمد جواد حق شناس نیز گفت: ما در هنگام بارندگی موارد زیادی آبگرفتگی داریم به طوری که ۸۶ نقطه در تهران امکان جذب آب نداشت و با حفر چاههای جذبی میتوانیم هم آب باران را جذب کنیم و هم در کنترل و روانی ترافیک اثر گذار باشیم.
صبوری معاون عمرانی شهرداری تهران نیز گفت: بر اساس مقررات ملی ساختمان اگر برای جذب آب باران چاه جذبی در ساختمانها حفر نشود، پایان کار نمیدهیم.
در ادامه پیشنهاد حذف بند ۵ ماده واحده از سوی اعضا مطرح شد.
سید محمود میر لوحی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: اگر چاههای جذبی حفر نشود ما سالی ۲۰۰ میلیون لیتر تخلیه آب در تهران خواهیم داشت.
حبیب زاده نیز گفت: بر اساس مقررات ملی ساختمان اجازه اتصال آب باران به اگو شهری وجود ندارد و آب باران حتما باید به چاهها جذبی ریخته شود.
در نهایت پیشنهاد حذف بند ۵ ماده واحده مورد موافقت اعضا قرار گرفت.
در ادامه پیشنهادی از سوی مسجد جامعی مبنی بر اینکه شهرداری موظف است ظرف دو ماه اماکن پیشنهادی برای ایجاد تاسیسات فاضلاب محلی را ارائه کند در خصوص بند دو ماده واحده ارایه کرد.
وی افزود: سازمان فاضلاب آمادگی دارد، ولی زمین در اختیارشان نیست.
در ادامه محمد سالاری در مخالف با این پیشنهاد گفت: موضوع تصفیه خانههای محلی موضوع شوراهای گذشته بود و ما چندین مصوبه داریم.
در نهایت این پیشنهاد نیز به تصویب اعضای شورا رسید.
عضو هیئت رییسه شورای شهر تهران هم با تاکید بر لزوم اجرای مشروط لایحه حمایت از اجرای شبکه فاضلاب تهران گفت: تحقق این مصوبه باید منوط به امضای قرارداد مشارکت آبفا با شهرداری برای احداث تصفیهخانههای مناطق ۴ و ۲۲ و تصفیهخانههای محلی شهرداری باشد.
بهاره آروین، در صد و هفتاد و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران در موافقت با پیشنهاد محمد سالاری مبنی بر الحاق تبصرهای به آخر ماده واحده لایحه حمایت از اجرای شبکه فاضلاب تهران گفت: پیشنهاد من این است که، چون بحث تصفیهخانهها در بند ۲ مصوبه آمده است، به جای اینکه در ماده واحده این بحث را تکرار کنیم، انتهای بند ۲ این مطلب را اضافه کنیم که اجرای این مصوبه منوط به تحقق این بند است.
آروین تاکید کرد: بند ۲ صراحتا میگوید شهرداری تهران موظف است نسبت به مشارکت با شرکت آب و فاضلاب در طرح احداث تصفیهخانههای مناطق ۴ و ۲۲ و تصفیهخانههای محلی اقدام کند.