بولتن حاضر تلاش دارد مهمترين چالش هاي داخلي و خارجي دولت جديد آمريکا را دربازه زماني هفتگي، رصد و در چارچوب موضوعي دسته بندي و در اختيار پژوهشگران و برنامهسازان اين حوزه قرار دهد.
چکیده مطلب:
« انتقادات گسترده مخالفان ترامپ به سیاست های وی در قبال ایران و دستور وی به خروج نیروهای آمریکایی از مرز سوریه و ترکیه » تنها بهانههای خبری رسانهها ، دربازه زمانی بیست هشتم مهرماه گذشته تا چهارم آبان ماه جاری در خصوص اوضاع داخلی آمریکاست. طبق معمول میزان تبلیغات رسانه ای در این بخش (اختلافات سیاسی در جامعه آمریکا) که معلول سیاست ها و تصمیمات ترامپ است بیش از سایر بخش هاست. بر این اساس جو بایدن معاون رییس جمهوری پیشین آمریکا ، «برت مک گورک» نماینده ویژه سابق آمریکا در ائتلاف آمریکایی ضد داعش و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا از جمله مقامات آمریکایی بودند که در این بخش اظهارات نظر کردند . بخش بعدی که به حوزه اجتماعی مربوط می شود در رتبه دوم حجم تبلیغات رسانه ای قرار دارد. افزایش نگران کننده خودکشی و قتل در جامعه آمریکا و همچنین گسترش تبعیض آشکار بر ضد بومیان آمریکا از جمله موضوعات مطرح در این باره است.
اما در بخش بعدی که مربوط بود به حوزه مناسبات خارجی آمریکاست ، خبرها منحصر بود به مناسبات چالشی واشنگتن با پکن و روسیه و در نتیجه حوزه دیگر ( مناسبات چالشی واشنگتن با پیونگ یانگ ) فاقد خبر بود.
بر این اساس به چند نکته اشاره می شود؛
1ـ طرح استیضاح ترامپ که تا چندی پیش با شدت و توجه کامل پیگیری می شد در حال حاضر بطور موقت مسکوت مانده (جلسههای استیضاح دونالد ترامپ روز چهارشنبه اول آبان پس از آن که گروهی متشکل از ۳۰ جمهوریخواه جلسه را به هرج و مرج کشیدند، متوقف شد. )و همین امر موجب شده که موضوعات دیگری از جمله تصمیم ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از مرز با ترکیه و سوریه مورد توجه قرار گیرد..
2- بر اساس اطلاعات موجود تنها ۶ تا 7 درصد رای دهندگان جمهوریخواه از استیضاح حمایت میکنند و اکثر سناتورهای جمهوریخواه هوادار رئیس جمهوری هستند. استیضاح ناموفق می تواند به ضرر دموکراتها تمام شود و موضع ترامپ را تقویت کرده و شانس او در انتخابات ۲۰۲۰ را بالا ببرد .. بنابراین توصیه می شود در نوع رویکرد رسانه ای به این استیضاح جانب احتیاط را رعایت شود.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است.
واقعیت این است که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هر چند در وهله نخست حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است حضور ترامپ در کاخ سفید دو پیامد خیلی مهم و آشکار را در پی داشته اول افزایش میزان اختلافات سیاسی دوم ورود ایالات متحده به دوره انزواطلبی(و خروج از پیمان های چند جانبه ).
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین تبلیغات رسانه ای و حوادث مربوط به اوضاع داخلی آمریکا و همچنین مناسبات چالشی خارجی آمریکا را در بخش های مجزا و به شکل کاملا مستند و دقیق دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// مرتضی هوشیار