رئیس مجلس بیانیه ضدایرانی اخیر سه کشور اروپایی را نشان دهنده بغض آنان به جمهوری اسلامی دانست.
وی در بخش دیگری از سخنانش شرایط کنونی کشورمان را از جهاتی مانند اوایل انقلاب و دوران جنگ تحمیلی دانست و گفت: از این نظر که جبههای همگانی علیه کشورمان ایجاد شده شبیه ابتدای انقلاب است که اگرچه صدام در ظاهر در صحنه جنگ حضور داشت، اما امریکاییها سردمدار بودند و در پشت صحنه حضور داشتند.
آقای لاریجانی افزود: گرچه صدام در بلوک شرق بود و بیشتر سلاحهایش را این بلوک تامین میکرد، اما چرخش کرد، زیرا امریکا عاملش را فرستاد و به او گفت: به ایران حمله کند و در ازایش از او در حوزههای مختلف به ویژه از نظر اطلاعاتی و امور پشتیبانی حمایت میکند.
وی گفت: صدام با استناد به وعده کمک امریکاییها علیه کشورمان وارد جنگ شد و کشورهای منطقه نیز پشت او بودند و جبهه واحدی علیه ایران تشکیل دادند.
رئیس مجلس افزود: شاید سه چهار کشور مانند سوریه در میان کشورهای عربی با ما بودند و بقیه از صدام حمایت میکردند.
آقای لاریجانی گفت: پس از سالها به یکی از مسئولان امنیتی کشوری ماجراجو در منطقه در جلسهای گفتم بیایید بنشینیم مسایل را حل و فصل کنیم و او در پاسخ گفت: ما در دو زمینه اشتباه کردیم یکی کمک به صدام و دیگری ایجاد طالبان.
وی اضافه کرد: از او پرسیدم چقدر به صدام کمک کردید؟ که در پاسخ گفت: "۴۰ میلیارد دلار به حزب بعث عراق کمک کردیم" البته صدام هم قلدری میکرد و از آنان پول میگرفت.
آقای لاریجانی گفت: در چنین فضایی موفق شدیم از امنیت و آرمان هایمان به خوبی دفاع کنیم و این خصوصیت پایداری و استقامت در آن زمان عامل شکست دشمنان ما شد و متوجه شدند که این خصوصیت سرمایه کشورمان شده است.
وی تاکید کرد: آنان فهمیده اند که اگر به کشورمان حمله کنند ایران ولشان نمیکند و با توجه به این مساله ممکن است اکنون درشت گویی کنند، اما جرات حمله ندارند.
رئیس مجلس افزود: مجاهدت نیروهای مسلح سبب شد که از چنین دستاوردی بهرهمند شویم که آنان جرات حمله نداشته باشند.
آقای لاریجانی در بخش دیگری از اظهاراتش با تاکید بر لزوم تقویت وحدت برای مقابله با تهدیدات دشمن تاکید کرد: همه دستگاهها باید بدانند که ما مصاف جدی داریم شاید ابعاد این مساله کم روشن شده باشد که ما در شرایط سخت زندگی میکنیم و مردم شرایط سخت اقتصادی را تحمل میکنند پس نباید روی زخمشان نمک بریزیم.
وی افزود: در این شرایط وقتی هدف همگان یکسان است نگاهمان به مسایل باید طبیبانه باشد و دولت، مجلس، احزاب و گروهها باید بدانند که همه سوار یک کشتی هستیم.
آقای لاریجانی گفت: البته مشکلات داریم، اما باید طبیبانه آن را رفع کنیم نه اینکه مشکلات را به هم نسبت دهیم یا حرفهای یاس آور بزنیم.
وی افزود: واقعیت این است که درآمدهای نفتی کاهش یافته است، زیرا ما روزانه دو و نیم میلیون بشکه نفت میفروختیم که اکنون محدودتر شده است.
رئیس مجلس راه حل برون رفت از مشکلات کنونی را حمایت از تولید داخل، رفع مشکلات در این زمینه و بهره مندی بیشتر از ظرفیتهای درونی برشمرد و بر لزوم مشارکت همگان برای تحقق این اهداف تاکید کرد.
آقای لاریجانی گفت: البته این مشکلات یک شبه حل نمیشود به ویژه در موضوع کاهش وابستگی بودجه به نفت که ۳۰ درصد بودجه به درآمدهای نفتی وابسته بود و کاهش این وابستگی یک شبه حل نمیشود و باید این مسایل را توضیح داد.
وی با ابراز خرسندی از اختصاص ظرفیتهای سپاه پاسداران برای محرومیت زدایی از روستاها و مناطق محروم تاکید کرد: همه بخشهای کشور باید برای عبور از مشکلات کنونی کمک کنند نه اینکه فرافکنی شود.
آقای لاریجانی افزود: باید بدانیم که محدودیتهای اقتصادی واقعی است ما ۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم که بخش زیادی از آن کاهش یافته معلوم است که این مساله یک شبه حل نمیشود پس این مشکلات را باید با وحدت رفع کنیم نه اینکه فریاد بزنیم و مشکلات را به گردن هم بیندازیم.
وی گفت: اگر وحدت داشته باشیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید فرمودند از تولید حمایت شود و مسایل حاشیهای برجسته نشود میتوانیم مشکلاتمان را رفع کنیم.
رئیس مجلس افزود: اگرچه دشمنان ما سیاه نمایی میکنند، اما دورنمای ما منفی نیست ما در زمان جنگ نیز شرایط سخت داشتیم، اما با مقاومت شرایط را تغییر دادیم. همه باید یک خط فکری را پیگیری کنیم.
آقای لاریجانی در بخش دیگری از اظهاراتش با قدردانی از نیروهای مسلح به ویژه نیروی دریایی سپاه پاسداران، فعالیت نیروی دریایی سپاه را از عوامل افتخار برای کشورمان برشمرد.
وی افزود: چندی پیش که برای رژه نیروهای مسلح حضور یافتم از نزدیک دیدم که بخشی از قدرتشان را به نمایش گذاشته اند و اینکه ایران در منطقه با اقتدار عمل میکند و در مقابله با توطئهها سرافراز است به تلاشها و دستاوردهای نیروهای مسلح مربوط میشود که از آنان قدردانی میکنم.
آقای لاریجانی همچنین با اشاره به تنگناهای بودجهای برای نیروی دریایی سپاه ابرازامیدواری کرد که با پیگیری آنان مشکلاتشان برای تحقق اهداف یا برنامهها و آرمان هایشان تحقق یابد.
وی همچنین فعالیت نمایندگان و کارکنان مجلس شورای اسلامی در کسوت نیروی بسیج را افتخارآمیز دانست و افزود: این مایه مباهات است که در پارلمان کشوری بخش اعظمی از نیروهای رزمنده حضور دارند که ظرفیتی بزرگ است و نشان میدهد که نیروهای مسلح از متن ملت اند و مجلس کشورمان نیز چنین ویژگی را دارد که باید از این سرمایه استفاده کرد.
رئیس مجلس در پایان گفت: نیروهای مسلح میدانند که مجلس شورای اسلامی در همه بخشها حامی آنان است، زیرا آنان امنیت کشور را به ویژه در این شرایط سخت حفظ میکنند.
سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه نیز در این مراسم گزارشی از اقدامات این نیرو به ویژه در نبرد مستقیم یک و نیم ساله با امریکاییها در خلیج فارس ارایه کرد.
مردم آمریکا گرفتار رییس جمهوری دروغگو شده اند
رییس مجلس شورای اسلامی با رد اتهامات ترامپ علیه کشورمان در سخنان دیروزش در سازمان ملل متحد تصریح کرد: مردم این کشور گرفتار رییس جمهوری دروغگو شده اند که برایش مشکلی نیست هر حرفی بزند.
آقای علی لاریجانی در دیدار با بسیجیان قوه مقننه، افزود: او در حالی ایران را بزرگترین حامی تروریسم دانست که دو سال پیش، خودش اذعان کرد که آمریکاییها داعش را ایجاد کردند و اکنون کشورمان را متهم میکند.
وی با اشاره به نقش موثر کشورمان در سرکوب داعش و گروههای تروریستی تاکید کرد: آنان با جبهه بندی علیه ما دروغ میگویند و فشار میآورند؛ نباید از آنان غفلت کنیم.
آقای لاریجانی گفت: وزیر خزانه داری آمریکا اخیرا اعلام کرد که تا جایی که میتوانستند ایران را تحریم کردند؛ این صف کشی و این فشار مشابه جبهه بندی و فشارهای ابتدای انقلاب است با این تفاوت که در آن زمان نبرد سخت و نظامی با ما میکردند و اکنون نبرد اقتصادی و حال آنکه این نبرد سختتر است.
وی تاکید کرد: آن زمان صف کشی و جبهه بندی علیه جمهوری اسلامی ایران روشن بود و اکنون پنهان است پس باید خودمان را آماده کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی با تبیین عوامل موفقیت ایران در غلبه بر دشمن اظهار داشت: یکی از این عوامل، در صحنه بودن نیروهای وفادار به انقلاب در ابتدای جنگ بود و با آنکه امام (ره) فرماندهی را به بنی صدر داده بودند او مجالی برای حضور نیروهای علاقهمند به انقلاب در جبههها نمیداد.
آقای لاریجانی افزود: به همین علت مناطقی که عراقیها از ما گرفته بودند آزاد نمیشد و یکی دو حمله ما هم موفقیت آمیز نبود، اما زمانی این مسئله حل شد که مسیر برای حضور نیروهای وفادار به انقلاب در جبههها باز شد.
وی انسجام ملی را از دیگر عوامل موفقیت در دوران دفاع مقدس دانست و گفت: در آن دوره در داخل کشور اختلاف بود و بنی صدر از طریق روزنامه اش اختلاف افکنی میکرد، اما وقتی مجلس او را عزل کرد وفاق ایجاد شد.
آقای لاریجانی افزود: وقتی شهیدان رجایی و باهنر آمدند وفاق ایجاد و زمینه حضور نیروهای انقلاب در جبههها فراهم شد و این چنین حصر آبادان شکست، خرمشهر آزاد شد و از فتوحات پی در پی بهرهمند شدیم.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اکنون نیز چنین است نیروهای مسلح ما تحت فرمان فرمانده کل قوا، پا به رکاب هستند و مشکلی از این باب نداریم، اما اختلافاتی در داخل است که به مصلحت نیست و عقل حکم میکند وقتی دشمن این همه علیه ما برنامه ریزی کرده است این فهم در داخل باشد که باید متحد باشیم.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب بارها فرموده اند که مسایل فرعی را برجسته نکنیم و به مسایل اصلی بپردازیم، اما در داخل دقت به این مسئله وجود ندارد.
آقای لاریجانی باردیگر تاکید کرد: نمیگوییم اختلاف نظر نباشد این از ویژگیهای نظام مردم سالاری است، اما مسایل باید با احترام و دردمندی گفته شود و نگذاریم اصل مسئله استقامت و پایداری در کشور ترک بردارد، زیرا اختلافات زیاد در مسایل حتما لطمه میزند و همه باید در این زمینه تلاش کنند و رسانهها نیز در فهم این مسئله نقش مهمی دارند.
در این مراسم که با حضور فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ساختمان مشروطه مجلس برگزار شد دریادار علیرضا تنگسیری نیز سخنرانی کرد.