پخش زنده
امروز: -
فرمانده نیروی دریایی سپاه جزییات جدیدی از رویارویی نظامی مستقیم با نیروهای آمریکایی در خلیج فارس در دوران جنگ تحمیلی اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دریادار علیرضا تنگسیری در مراسم دیدار رئیس مجلس با نیروهای بسیجی قوه مقننه، گفت: ابعاد این مسائل مربوط به درگیریهای ما با آمریکاییها از سال ۶۶ به بعد است که با آنان در جنگی نابرابر و بسیار نامردانه از جانب آمریکاییها بودیم که رسانهای نشده و، چون اکنون دوره حفاظتی اش سپری شده اعلام میکنم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه، افزود: آنان کشتیها و اسکلههای ما را هدف قرار میدادند و مانع صدور نفتمان میشدند و در حالی که قیمت نفت در دنیا ۱۸ دلار بود ما صرفا شش دلار میفروختیم و با آنکه با مشقت بسیار نفت صادر میکردیم، آنان مانع میشدند.
سردار تنگسیری گفت: یکی از ناوهای آمریکایی که در آن دوره به خلیج فارس آوردند ناو بزرگ استارک بود که با آنکه خلبانان عراقی را برای هدف قراردادن تاسیسات ما در خارک هدایت میکردند، یکی از خلبانان عراقی این ناو را هدف قرار داد و ۱۱ نفر از سرنشینان آن کشته شدند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: نخستین سیلی ما به نیروهای آمریکایی در خلیج فارس هدف قراردادن کشتی سون کاری بود و پس از آن نفتکش سی اویل و سومین هدف، سوپرنفتکش بریجتون بود که امام راحل فرموده بودند باید هدف قرار گیرد که این کشتی با پنج فروند مین برخورد کرد.
وی گفت: ناو دیگری که در خلیج فارس هدف قرار دادیم، ناو پیشرفته ساموئل بی رابرتز بود و سیلی بعدی ما هدف قرار دادن یکی از بالگردهای آمریکا در خلیج فارس در مهر ۶۶ بود که از سوی گروه شهید نادر مهدوی هدف قرار گرفت.
دریادار تنگسیری، تصریح کرد: در این دوره یک سال و نیمه فقط سه نفر از نیروهای ما به شهادت رسیدند در حالی که ما توانستیم جان بیش از ۲۵ نیروی آمریکایی را در خلیج فارس بگیریم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه، بازداشت چهار تفنگدار آمریکایی در خلیج فارس، اسارت هشت کلاه سبز انگلیسی در ۳ فروردین ۸۲ و دستگیری ۱۵ انگلیسی دیگر در سال ۸۵ را از دیگر اقدامات موفقیت آمیز نیروی دریایی سپاه پاسداران برشمرد.
وی همچنین گفت: بازداشت این ۱۵ ملوان انگلیسی در حالی انجام شد که ناو جنگی آنان در پنج مایلی حضور داشت و بالگردشان روی ناو میچرخید، اما آنان را بدون هیچ مقاومتی دستگیر کردیم در حالی که مغرورانه و با بدنهای ورزیده عینک آفتابی بر چشم داشتند، اما زمانی که خواستیم با چفیه نیروهای مان چشمهای شان را ببندند به لرزه افتادند.
سردار تنگسیری افزود: ۲۴ نیروی کانادایی را نیز در خلیج فارس بازداشت کردیم که هیچ گاه آن را رسانهای نکردیم، چنانکه خبر اسارت چهار آمریکایی در سال ۸۲ نیز رسانهای نشد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه، گفت: در سال ۹۴ نیز ۱۰ آمریکایی را در همان نقطهای که شهید مهدوی در خلیج فارس به شهادت رسید به دام انداختیم.
دریادار تنگسیری خاطر نشان کرد: اسارت این آمریکاییها در حالی انجام شد که دو ناو هواپیمابر آنان در منطقه حضور داشت و یکی از دو قایق متجاوز آمریکاییها در مقابل جزیره فارسی خراب شده بود و قایق دومی برای رسیدن به او از مسیرش بازگشت، نیروهای ما در حالتی غیرعملیاتی آنان را به اسارت گرفتند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: این آمریکاییها در حالی به دام ما افتادند که دو ناو هواپیمابر شارل دوگل و ترومن و ناوهای متعدد آمریکایی و فرانسوی در منطقه حضور داشتند، اما نیروهای ما آنان را توقیف کردند.
وی همچنین با اشاره به توقیف نفتکش انگلیسی تصریح کرد: توقیف این کشتی نیز از عنایات حق تعالی بود.
دریادار تنگسیری در بخش دیگری از اظهاراتش با تبیین تاریخچه حضور ۱۱۷ ساله استعمارگران اعم از پرتغالی ها، انگلیسیها و آمریکاییها در خلیج فارس و بنادر جنوبی کشورمان، گفت: اهمیت این منطقه برای قدرتهای فرامنطقهای به حدی است که آمریکاییها برای حضور هر ناوچه خود در خلیج فارس هفتهای دو و نیم میلیون دلار هزینه میکنند که این رقم برای ناوهای هواپیمابر سه چهار برابر است.
در این مراسم همچنین بیانیه ۱۶۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حمایت از بسیج قوه مقننه قرائت شد.
در ادامه رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع بسیجیان مجلس سخنرانی کرد.