واحدهای صنعتی نیمه راکد و تعطیل شده استان مرکزی به چرخه تولید بازگشتند و روح امید و حیات اقتصادی را در کالبد صنعت استان مرکزی دمیدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک، 55 واحد صنعتی در استان مرکزی که چند سال پیش در مقابل مشکلات متعدد زانو زده و دوران ورشکستگی را طی می کردند با پیگیری های کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید دوباره فعال و در مسیر شکوفایی و توسعه قرار گرفتند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در جمع صنعتگران استان مرکزی در اراک افزود: یکی از عوامل مهم تعطیل شدن این صنایع بی توجهی مدیران آنها به هنگام سازی تجهیزات و محصولات تولیدی بود.
محمدرضا حاجی پور معتقد است هر صنعتی عمر مفید دارد و اگر مدیران صنایع با نیازسنجی اجتماعی، تولیدات خود را با نیاز جامعه تطبیق ندهند محکوم به شکست می شوند.
تجلی رنگ و بوی تولید در صنایع استان...
بخش عمده مشکلات این صنایع با دستگاه و سازمان های خدمات رسان مثل تامین اجتماعی، امور مالیاتی و بانک ها بوده که به گفته حاجی پور با برگزاری نشست های مختلف با مدیران آنها اکنون زمینه بازگشت این واحدهای تولیدی تعطیل شده به چرخه تولید فراهم شد.
شمار قابل توجهی از واحدهای تولیدی تعطیل شده از تسهیلات رفع موانع تولید در راستای به روزرسانی تجهیزات و عوامل تولید و یا سرمایه در گردش استفاده کردند و اکنون رنگ و بوی تولید در این واحدهای تولیدی به وضوح متجلی شده است.
استان مرکزی دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور است و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
تزریق اعتبار و تسهیلات به بدنه نیم جان صنایع ورشکسته استان...
هزار و 596 واحد تولیدی استان مرکزی تاکنون بیش از 12 هزار و 156 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.
اغلب واحدهای رفع مشکل شده در زمینه های صنایع غذایی، صنایع فلزی، مقره سازی و ساخت دکل های برق فعالیت دارند.
شناسایی مشکل، نخستین راه برای برطرف کردن رکود صنایع استان...
برای یافتن راه حل اساسی حل مشکلات پیش روی تولید، گروهی از کارشناسان سازمان صمت ماموریت یافتند علت های رکود و ورشکستگی صنایع استان مرکزی را شناسایی و نتیجه را به مسئولان اعلام کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی می گوید: این گروه خبره در آغاز، فعالیت همه صنایع استان را ارزیابی و مشکلات آنها را به اعضای کارگروه تسهیل و رفع موانع استان مرکزی اعلام کردند تا برنامه ریزی و تصمیم گیری های اساسی و اصولی انجام شود.
احیای صنایع راکد، اولویت برنامه های دولت...
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور در سفر اخیرش به استان مرکزی وقتی همراه با استاندار مرکزی از
بابک دین پرست با قدردانی از تلاش مسئولان استان مرکزی و اهتمام آنان برای رفع مشکلات حوزه صنایع و تولیدات آنان افزود: در استان مرکزی مشکلات بسیاری از واحدهای تولیدی برطرف شده و واحدهای نیمه تعطیل و غیرفعال زیادی هم به چرخه تولید بازگشته اند.
مکلف شدن همه وزارتخانه ها برای حل مشکلات صنایع...
دولت همه وزارتخانه ها را مکلف کرده با استفاده از تمام ظرفیت های موجود نسبت به حل مشکلات تولید کنندگان تلاش کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور البته این را هم گفته که ستاد تسهیلات رفع موانع تولید استان مرکزی برای رفع مشکلات بخش صنایع مثل امور مالیاتی، تامین اجتماعی، کمبود نقدینگی و بدهی به دستگاه های خدمت رسان گام های موثری برداشته است.
تعطیلی واحدهای تولیدی به علت بدهی بانکی، مصداق همصدا شدن با دشمن...
وزیر صنعت، معدن و تجارت 10 تیر امسال در جمع صنعتگران کشور با بیان اینکه تعطیل کردن واحدهای تولیدی به دلیل بدهی
رضا رحمانی با بیان اینکه هیچ واحد تولیدی به علت بدهی بانکی نباید تعطیل شود افزود: این موضوع بر خلاف فرمایشات رهبری در خصوص رونق تولید است و همصدا شدن با دشمن محسوب میشود.
تلاش دولت برای فعال سازی 2 هزار واحد صنعتی نیمه تعطیل در کشور...
در سالی که سال رونق تولید نام گرفته تعداد واحدهای صنعتی نیمه تعطیل در کشور، دو هزار واحد عنوان شده که البته کمی مایوس کننده به نظر می رسد.
معاون وزیر صنعت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران هم نشست با صنعتگران کشور، احیای این 2 هزار
محسن صالحی نیا این را هم گفته که فعال کردن این تعداد واحد تولیدی و صنعتی و همچنین افزایش ظرفیت تولید 4 هزار واحد صنعتی از سیاست های دولت در سال رونق تولید است.
دغدغه مسئولان برای بازگرداندن همه واحدهای تولیدی غیر فعال کشور...
معاون هماهنگی امور اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهور هم که اردی بهشت امسال به اردبیل سفر کرده بود در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی این استان گفت: نوسان قیمت ارز سبب بالا رفتن قیمت کالاهای خارجی شده که در این وضعیت، توجه ویژه به تولیدات داخلی برای احیای صنایع راکد بسیار ضروری است.
شیرکوند معتقد است بهبود وضعیت صنایع ورشکسته کشور میتواند سبب پیشرفت در حوزههای اقتصادی و حمایت از تولیدات داخلی شود که کاملا منطبق با فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه حمایت از تولیدات داخلی است.
حمایت قاطع از سرمایه گذری در صنعت کشور...
دادستان کل کشور هم که 19 تیرماه جاری برای ارزیابی وضعیت صنایع شهرستان ساوه به استان مرکزی سفر کرده بود در نشست
حجت الاسلام منتظری تاکید کرد: کارخانهها و کارگاههای تولیدی در شرایط کنونی اقتصادی باید فعالیت داشته باشند و دستگاه قضائی هم کمکهای لازم را ارائه میکند.
احیای واحدهای راکد با بهره گیری از تجربه های امید بخش...
حال که دولت در سال رونق تولید عزم و اراده خود را بر احیای واحدهای غیر فعال کشور گذاشته، بازگشت 55 واحد تعطیل شده در استان مرکزی می تواند بارقه امید و تجربه ای راهگشا برای مسئولان و دیگر مدیران واحدهای تولیدی نیمه فعال در استان های کشور باشد تا با انجام کار کارشناسی هر چه سریعتر در مسیر بازگرداندن باقیمانده واحدهای صنعتی ورشکسته گام های بلندتری بر داشته شود.
کاهش میزان بیکاری با احیای واحدهای تولیدی تعطیل شده...
استاندار مرکزی احیای واحدهای تولیدی نیمه راکد استان را در کاهش میزان بیکاری بسیار موثر می داند و می گوید: با وجود مشکلات اقتصادی و تشدید تحریمها، نرخ بیکاری در استان مرکزی روند نزولی یافته است.
صنعتگران استان مرکزی خواستار حمایت بیشتر دولت...
به یکی از واحدهای صنعتی استان مرکزی در اراک که پیش از این غیر فعال شده بود سر زدم تا واقعیت های تلخ ورشکستگی اش را از زبان صنعتگر کارآفرینش بشنوم.
آقای فراهانی صنعتگری است که 5 سال در زمینه تولید قطعه های فلزی مورد نیاز صنایع بالا دستی فعالیت داشته و در دوره ای با ورشکستگی روبرو شد و کارگاهش دو سال غیر فعال بود.
او از رنج هایی که در این مدت برای احیای دوباره کارگاهش کشیده برایم گفت و اینکه علاوه بر تامین معیشت خانواده اش، 35 خانواده دیگر را هم نان می داده.
در حالیکه برق چشمانش از امید به آینده و پیشرفت در کارش حکایت داشت، اما در عین حال از دو سال زجر و تحمل سختی های زیاد در دوره رکود واحد تولیدی اش که حالا دوباره با حمایت دولت جانی دوباره گرفته خبر می داد.
حرف آخر...
از آنجا که اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر رونق تولید از مولفه های مهم عملکرد مسئولان نظام است و از سویی دیگر دولت هم در سال رونق تولید اولویت هایی مثل احیای صنایع راکد و پیشگیری از تعطیلی واحدهای فعال صنعتی را مبنای کار خود قرار داده است، بنابراین مسئولان باید با همه ظرفیت های موجود برای برنامه ریزی و تصمیم گیری در زمینه رونق تولید تلاش کنند تا ضمن ایجاد اشتغال پایدار و رفع بیکاری، با ایجاد زمینه های شکوفایی و توسعه روز افزون صنعت، حیات اقتصادی استان مرکزی بیش از گذشته در مسیر توسعه و بالندگی قرار گیرد./
نویسنده: سید احمد طباطبایی