دامپزشکی استان مرکزی نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما احتمال شیوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بالا می رود که باید مراقبت های خاص در استان اعمال شود.
فتاحی افزود: تب کریمه کنگو از جمله بیماری های خطرناک مشترک بین دام و انسان است و با ایجاد خونریزی های گسترده در سطح بدن و زیر پوست موجب بروز کبودی نیز می شود.
او گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کنگو از جمله بیماری های ویروسی است و از طریق کنه ها و حیوانات آلوده به سایر دام ها منتقل می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه افزود: مبارزه با کنه ها با سم پاشی بدن و جایگاه دام ها نخستین گام برای پیشگیری از انتشار این بیماری است.
فتاحی، دام های گزیده شده توسط کنه آلوده را از دیگر عوامل انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کنگو عنوان کرد و گفت: این بیماری در دام آلوده علایم بالینی ندارد و زمانی تشخیص داده می شود که در بین جمعیت انسانی بروز کند.
او افزود: راه های انتقال بیماری به انسان را گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت دام آلوده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه با توجه به فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش می یابد گفت: می طلبد که با انجام اقدامات پیشگیرانه از جمله سم پاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی از انتقال این بیماری جلوگیری شود.
فتاحی افزود: شهروندانی که در خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش های بهداشتی شامل دستکش، عینک و ماسک اقدام به کشتار دام کرده و افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه می کنند بیشتر از سایر افراد در معرض این بیماری قرار دارند.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان باید لاشه دام پس از کشتار به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۶۲۲ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.