پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی نسبت به خطر مسمومیت غذایی شهروندان در فصل گرما هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ دکتر شانقی مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی نسبت به مسمومیت غذایی در فصل تابستان هشدار داد و از مردم خواست نسبت به رعایت مسایل بهداشت غذایی حساسیت ویژه داشته باشند.
شانقی افزود: با توجه به گرم شدن هوا در فصل تابستان شهروندان باید هنگام خرید محصولات خام دام، طیور و آبزیان نسبت به رعایت موارد بهداشتی و تهیه محصولات سالم توجه ویژه داشته باشند.
وی ادامه داد: گوشت سفید طیور که یک مرحله انجماد گرفته باید به صورت یخ زده به دست مصرف کننده برسد و در صورت رفع انجماد احتمال فساد و مسمومیت را به همراه دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: داخل بسته بندی مرغ منجمد نباید مواد خارجی، خونابه یا آب منجمد شده باشد و نشانی از سوختگی ناشی از انجماد (لکه هایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری) و یا قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) نیز نباید در این ماده خوراکی مشاهده شود.
شانقی افزود: مرغ منجمد باید در کیسه های پلاستیکی سالم، بدون عیب و پارگی و دارای و حاوی نشانه گذاری تاریخ تولید و انقضا، مجوز سازمان دامپزشکی و مشخصات نگهداری باشد و وجود پوست یکنواخت روی بدن مرغ، عاری بودن از هر گونه پارگی یا تورم، خون مردگی، تغییر رنگ و خراش از جمله مشخصات گوشت مرغ تازه، سالم و بهداشتی است.
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: وجود عضلات دارای سفتی و قوام طبیعی و چربی ها به رنگ زرد روشن یکنواخت و بدون هر گونه بوی غیر طبیعی از دیگر مشخصات گوشت تازه، سالم و بهداشتی است و تخم مرغ سالم و بهداشتی نیز باید پوسته سالم و بدون ترک، تمیز و عاری از کثیفی، بیضی شکل با میانگین وزن ۵۵ تا ۶۵ گرم داشته باشد.
شانقی عنوان کرد: تخم مرغ سالم دارای زرده کروی در مرکز سفیده است و مخلوط شـدن زرده و سفیده نشـان از کهنگی و فسـاد تخـم مرغ است و در هنگام شکستن تخم مرغ، سفیده آن نباید با زرده مخلوط شود.
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین سازمان دامپزشکی، آماده سازی و قطعه کردن ماهی قبل از درخواست مشتری، ممنوع و شهروندان باید از خرید ماهیهای «فیله» یا «استیک» شدهای که برچسب معتبر شرکت و تاریخ تولید، انقضا و کد بهداشتی سازمان دامپزشکی را ندارند، خودداری کنید.
شانقی گفت: ماهی سالم و بهداشتی باید در کنار یخ و یا در یخچال نگهداری شود بنابراین از خرید ماهیان تازه که بدون یخ و یا خارج از یخچال عرضه می شوند، خودداری شود و هرگونه فرو رفتگی و کدورت چشم، شل و وارفته بودن بدن، نرم و برآمده بودن شکم، خشک و کدر بودن ظاهر عمومی و کنده شدن فلس ها از جمله علایم کهنگی و یا فساد ماهی است.
وی افزود: گوشت چرخ کرده نیز باید در حضور مشتری تهیه شود و مردم باید از خرید گوشت چرخ کرده فاقد بسته بندی بپرهیزند زیرا احتمال تهیه آن این محصول از جگر سفید، پستان، طحال، سنگدان مرغ و یا گوشت دام های بیمار یا مرده وجود دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی توضیح داد: گوشت قرمز تازه، سالم و بهداشتی باید از نظر ظاهری دارای مشخصات از جمله رنگ قرمز متمایل به صورتی روشن باشد و وجود هر گونه تغییر رنگ از قرمز به سبز، قهوه ای و خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علایم فساد است.
شانقی تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآورده های خام دامی مراتب را با شماره تلفن 1512 سامانه پاسخگویی به شکایات مردمی اطلاع داده تا برخورد قانونی لازم انجام شود.