آيا دولت محافظه کار «ترزا مي» قادر خواهد بود تا راه حلي براي دستيابي به توافق با اتحاديه اروپا براي اجرايي کردن برگزيت پيدا کند يا لندن در نهايت بدون توافق با اتحاديه اروپا اين سازمان منطقهاي را ترک خواهد کرد؟
چکیده مطلب:
ـ سردرگمي دولت محافظه کار لندن براي چگونگي خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا
ـ مخالفت اتحاديه اروپا با گفتگوي مجدد با لندن براي دستيابي به توافقنامه خروج
ـ مرزهاي ايرلند، اختلاف اساسي بريتانيا و اتحاديه اروپا
ـ لندن بازنده بزرگ بزرگ اقتصادي خروج بدون توافق از اتحاديه اروپا
پژوهش خبری صدا وسیما: روز ۲۹ مارس سال ۲۰۱۹ عضویت ۴۵ ساله بریتانیا در اتحادیه اروپا پایان مییابد اما هنوز هیچ چیز درباره چگونگی سامان دادن به این تحول بزرگ در اروپا روشن نشده است.
آيا دولت محافظه کار «ترزا مي» قادر خواهد بود تا راه حلي براي دستيابي به توافق با اتحاديه اروپا براي اجرايي کردن برگزيت پيدا کند يا لندن در نهايت بدون توافق با اتحاديه اروپا اين سازمان منطقهاي را ترک خواهد کرد؟
اين سوالي است که کسي در بريتانيا قادر به پاسخگويي آن نيست و سياستمداران بروکسل را نيز بسيار نگران کرده است. در واقع خروج بدون توافق يا اصطلاحا «برگزيت سخت» علاوه بر اينکه مشکلاتي براي اتحاديه اروپا ايجاد ميکند ميتواند بيش از همه به خود بريتانيا آسيب برساند.
پس از ماهها گفتگو بالاخره دولت محافظه کار بريتانيا و سران اتحاديه اروپا به توافقنامهاي براي خروج بريتانيا از اين اتحاديه دست يافتند. سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا 25 نوامبر 2018 گذشته در نشستی در بروکسل پیشنویس توافق خروج بریتانیا از این اتحادیه را تصویب کردند. در حالي که خروج نهایی برای اجراء به موافقت پارلمان بریتانیا نیاز داشت اما پارلمان بریتانیا 15 ژانويه2019 با 432 رأی مخالف در برابر 202 رأی موافق، توافق برگزیت را رد کرد.
«هایکو ماس» وزير خارجه آلمان در مجلس فدرال آلمان (بوندستاگ) گفت: به روشنی تمام به لندن اعلام میکنیم که زمان بازیگوشی به پایان رسیده است و توپ اکنون در زمین بریتانیا قرار دارد؛ بنابراین همه افراد دارای مسئولیت سیاسی در این کشور، متعهد به توافقند. وزیر خارجه آلمان افزود، این قابل تصور نیست که توافق بریتانیا با اتحادیه اروپا درباره برگزیت بار دیگر مورد بحث و مذاکره قرار گیرد.[1]
با توجه به اينکه از منظرحقوقی بريتانيا باید تا 29 مارس 2019از اتحادیه اروپا خارج شود دولت ترزا مي هم اکنون با دشواري پيچيده اي روبرو شده است و با توجه به شرایط کنونی لندن و مخالفت پارلمان با توافقنامه خروج چارهای جز رجوع دوباره به اتحادیه اروپا و انجام مذاکرات بیشتر با این اتحادیه ندارد.مساله اي که بعيد است اتحاديه اروپا با آن موافقت کند و در نهايت شايد تنها چاره«برگزيت سخت» باشد که تبعات زيادي هم براي لندن و هم براي بروکسل به همراه خواهد داشت.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // علی ظریف